1448
Mozilla Thunderbird
  • Sil78
    Még ha el is van állítva valamiért a dátum (a gépeden amúgy jól van beállítva?), könnyen meg lehet találni az új leveleket: ott az a kis lenyitható "Nézet" nyilacska a levelek felett, ott ki lehet választani, hogy mondjuk az olvasatlanokat akarod csak látni, vagy ami nemrég jött... A sorrend meg jó, a legfrissebb van felül a kép szerint.
  • Garfield
    Nem tudom, mi a probléma, mert a legfrissebb van felül. Más kérdés, hogy a leveleid egy részének el van cseszve a dátuma és az évnél 2101. szerepel.
  • léry
    hali!

nemrég tértem át Outlookrol Thunderbirdre. nagyon frankó, még a régi leveleimet is sikerült megmentenem. azonban van egy kis probléma..
    a bejövő leveleket egyszerűen nem bírom úgy rendezni, hogy a legfrissebb legyen felül..

amit látható, a dátumok is elég furcsák.. (2101) ez nem tudom mitől van :) az új levelek is ott vannak valahol, de nem tudok minden alkalommal 1300 levelet végigpörgetni, hogy megtaláljak köztük 2 újat..
    help me!!
  • JoeFromHun
    Ezt már próbáltam de nem jól csinálja meg. A postafiókoknál ott vannak a beállított postafiókok de semmi más. És nem tölti le a leveleket.
    Nah mind1! Azért köszönöm a válaszod!

Üdvözlettel : JOE!
  • Garfield
    A kereső szép, a kereső jó.

Használd a MozBackup nevű progit, mely alkalmas a beállítások és a levelek lementésére is.
  • ivjoe
    Lehet, hogy a kiszolgáló, vagy a meted hal be?
    Ajánlanám a gugli levelezőrendszerét.
  • billdm
    Szisztok!
    Valakinek van elképzelése miért csinálja mostanában a levelezőm,hogy jekszó küldése sikertelen?Úgy vipmail-ra mont citromail-ra..!!
    Néha meg letölti a leveleket!!
    Ha újra rakom a programot akkor először léetölti a levelekte aztán ismét ez a hiba van!..Ötlet???
  • Cat 02 #481
    thnx
  • ivjoe
    Igen, ezt a helyet system tray-nek hívják. ^^

link
  • Cat 02 #479
    hali
    van olyan extension hozzá hogy leviszi oda oldalra ilyen kicsibe az óra mellé ? (mint pl mikor MSN ben az x re kattolunk)
  • Sil78
    Csukd be a Thunderbird-öt és nézd meg a Profilodban (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve), maguk a leveleket tartalmazó fájlok megvannak-e. A Mail almappán belül kell lenniük (postafiókonként külön mappákban) olyanoknak, hogy Inbox, stb (ezek kiterjesztés nélküli fájlok). Ha ezek megvannak, és mégis eltűnnek a levelek a programból, akkor próbáld meg törölni a .msf kiterjesztésű fájlokat a profilodból (Inbox.msf, stb, de csak ezeket, mást ne). Utána indítsd el a programot, és várj, amíg újra létrehozza ezeket az indexfájlokat (ez levélmennyiségtől függően eltarthat egy darabig).
  • lybrahu
    Köszike,de sajnos ez sem segített.Itt vmi. nagyobb gubanc lehet!
    Érkezik egy mél,elolvasom,eközben mondjuk rákattintok a lomtáramra és mire ismét a beérkezett üzenetekre klikkelek eltűnik onnan az imént érkezett levélke!!! Ugyanez van akkor is ha írok egy üzit.Nem kerül be a küldött üzenetek mappába....és egyáltalán sehova sem kerül semmi.
    Otthon is Thundert használok de ilyennel még soha nem találkoztam!!
  • Dj Faustus #476
    Tools/Account Settings menüpont, és ott a postafiókodhoz tartozó résznél megkeresed a Disk Space listaelemet. Ott az alweays delete read messages ne legyen bepipálva.
    Másrészt a Server settings listaelemnél a Empty Trash on Exit se legyen bepipálva.
  • Rage47
    áh köszike :)
  • lybrahu
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne,hogy miért tűnnek el az emiljeim minden mappából miután elolvastam/megírtam/vagy töröltem őket? Magyarán ha kilépek a Thundrbirdből és utána újra megnyitom sehol sincs egy árva levél sem.
    Minden üres!!!
    Mitől lehet ez a jelenség?!
  • Dj Faustus #473
    Ha nem futtatod a csatolt állományokat, és nem kattintasz a levélben linkre, akkor nem történhet semmi baj.
  • Rage47
    hogy lehet úgy törölni több levelet, hogy nem nézem meg őket közben?
    tehát az a gondom, hogy van olyan, hogy törlök egy üzenetet, majd átugrik a következőre és megnyitja azt. nem tudom melyik a virusos, ezért szoktam törölni a kéretlen leveleket. vagy így nem lehet bekapni virust?
    nemtom érthetö-e a problémám
  • Garfield
    Klikk
  • Cat 02 #470
    pop3.yahoo.com nem ?
  • Cat 02 #469
    ugyanez :S
  • baajos
    a yahoos címemről nem tudom letölteni a leveleimet. Mit kell beírni(mail.yahoo.com)? És miért nem kér jelszót? Nem történik semmi.
  • praksi
    hali, olyan problémám van, hogy beállítottam egy második postafiókot, viszont nem kéri el a bejelentkezéshez a jelszót, hanem egyből csatlakozni akar, aztán ey perc múlva közli, h túllépte a maximális várakozási időt. ilyenkor mit lehet tenni?
  • Miguel125
    Az eszközök\beálítások\általánosba nincs ilyen... :S az adatvédelemnél kivan kapcsolva a távoli képek letöltésének tiltása az üzenetben, viszont amikor még jött a mail akkor ez bevolt kapcsolva akkor abban már ezért "nem lesznek" a képek?
  • cooldoc
    Eszközök, Beállítások, Általános, Távoli képek letöltésének engedélyezése, ha...
  • Miguel125
    Sziasztok!

1.5.0.7-em van tegnap raktam fel,outlook helyett, küldés fogadás tökéletesen működik, de azt hol tudom beállítani, hogy mondjuk egy hírlevélben megjelenjenek a képek és ne mellékletként legyenek felsorolva? Ami leírást itt--> http://opensourcearticles.com/introduction_to_thunderbird_5 találtam, nem jó mert ebbe már máshogy van a menü és nem ezek vannak az advanced optionsba. Remélem tudtok segíten egy kezdő Thunderbird-esnek.
  • raven87
    Sikerült megoldani. :D
  • raven87
    Nem jó úgy sem. :(
  • Dj Faustus #461
    Próbáld meg azt, hogy kiveszed a pipát, és kitörlöd a felhasználónevet.
    Hátha nem kell...
  • raven87
    Igen. Kivan pipálva és a felhasználói nevem is be van írva.

Enternet a szolgáltatóm, hátha ez segít.
  • Dj Faustus #459
    "Valaki segtsen hog hogy tudnám hsználni, mert már nagyon felidegesített."
    Tools/Account settings menüpont/Outgoing server (SMTP)/Edit gomb/Security and authentication résznél a User name and password be van pipálva? User name ki van töltve?
    Általában (normál internet-szolgáltató) nem szokott kelleni.

"Végül is jelent valamilyen kockázatot egy felhasználóra, ha nincs pl SSL kaplcsolata?"
    Abban az esetben ha nem titkos dokumentumokat küldözgetsz e-mailben, akkor nincs (pláne, hogy létezik PGP-titkosítás, amivel tudják titkosítani a neked szánt üzeneteket).
  • raven87
    Egy kis segítség kéne. A legujjabb frissítéssel van meg a Thunderbird és üzenetet nem tudok küldeni róla csak elolvasni a beérkezőket. mikor üzit akarok küldeni akkor mindig kéri az smpt szervernek a jelszavát amit én baromira nem tudom hogy mi az.
    Valaki segtsen hog hogy tudnám hsználni, mert már nagyon felidegesített.
  • gyonax
    Közbe megoldódott.
  • gyonax
    Hogy lehet megoldani azt hogy 2 postafiókom van és a beérkezett üzeneteket máshova akarom menteni?
  • zserrbo
    Lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam. A szolgáltató SMTP szervere alapból 25-ös portot használ, de az SSL kapcsolat esetében a Thunderbird alapértelmezésnek a 465-ös portot adja meg. Amúgy azt tudom, hogy 2 különböző beállítása van a fogadó és a küldő szerverének.
    Ezek után feltételezem, hogy az internet szolgáltatóm nem támogatja az SSL kapcsolatot, de majd megkérdezem valamikor.

Már én is meg akartam nézni a GMailt. Sok jót hallottam róla.

Végül is jelent valamilyen kockázatot egy felhasználóra, ha nincs pl SSL kaplcsolata? A felhasználó jelen esetben nem tud hadititkokat és egyéb nagyon fontos információt.
  • Dj Faustus #454
    "Amúgy az internet szolgáltató SMTP szervert használ, ez esetben a 465-ös portot."
    Akkor a szolgáltató nem normál SMTP-t használ (a normál SMTP 25-ös portot használ), hanem SMTP/SSL-t (ugyanúgy, mint a POP3-nál, illetve IMAP-nál, itt is van SSL-es kapcsolt).

De vigyázz, ne keverd össze a POP3/IMAP SSL kapcsolatát az SMTP SSL kapcsolatával. Két különböző dolog, két különböző beállítási hellyel!
    A POP3/IMAP (fogadó) SSl kapcsolata a Tools/Account settings menüpont/postafiókod/Server Settings/Secure settings résznél állítható be.
    Az SMTP (küldő) SSL kapcsolata a Tools/Account settings menüpont/Outgoing server (SMTP)/Edit gomb/Security and authentication résznél állítható be.

Ha jól tudom, a Freemailnél nincs SSL-es kapcsolódásra lehetőség.
    GMail-nél biztos van.
  • zserrbo
    Mellesleg épp most próbáltam ki egy számomra új kimentési módot a levelekhez.
    Itt egy pár kapcsolódó oldal linkje:
    http://kb.mozillazine.org/Archiving_your_e-mail
    erről az oldalról érhető el a mentést végző program:

Nekem működött.
  • zserrbo
    ez jön ki, mikor mindkettőre beállítom az SSL-t:
  • zserrbo
    Kipróbáltam, ha a POP3-ra beállítom az SSL-t és az SMTP-re is úgy nem küldi el a levelet. Csak akkor, ha az SMTP-re nem állítom be. Talán nem engedné a net szolgáltató?
  • zserrbo
    A lelevelző rendszer szolgáltatóm a Freemail. Megnéztem a FAQ-t nem nem találtam a biztonsági kapcsolatra utalást. Mielőtt a Freemail ügyfélszolgálatát megkérdezném, itt kérdezem meg, hogy tudja-e valaki, hogy támogatja-e a Freemail?
    Gondolom igen, de jobbnak látom, ha előbb utánakérdezek.
    Amúgy az internet szolgáltató SMTP szervert használ, ez esetben a 465-ös portot.
    A net szolg. nem ugyanaz a levelező rend. szolg.-val.
    Számít a biztosnág, jobb "félni", mint megijedni.
  • Dj Faustus #449
    "Ha a szolgáltató engedi érdemes beállítani? "
    Ha számít neked a biztonság igen.

"Mellesleg az internetszolgáltatónak is kell, hogy támogassa vagy csak a levelező rendszer a szolgáltatójának?"
    Mivel az internetszolgáltató általában nem szüri a kapcsolatot (milyen porton keresztül kapcsolódhatsz egyes szolgáltatásokhoz), ezért engedi az SSL kódolt levelezést (POP3s: 995-ös port; IMAPs: 993-as port).
    Ha az internetszolgáltató == (azonos) levelező rendszer szolgáltatója, az internetszolgáltató oldalán nézz szét.