Mozilla Thunderbird
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha bizosan tudod, hogy valamelyik haverodtól, kollégádtól, ismerõsödtõl kaptad, akkor tedd meg az alábbi lépéseket:
1. Egy rendszeresen frissített, normális vírusírtóval (Nod32, Avast, F-Secure,stb...) ellenõrizd le.
2. Nevezd át más kiterjesztésûre és próbáld meg úgy megnyitni (jpg, xls, doc, pdf, stb...)
3. Ha a levélben csak ez a file van, és nem vártál semmilyen file érkezését, töröld a levelet.
Egyébként mekkora a file? Ha megnézed például a Total Commander nézõjével (F3 billentyû megnyomása a fie-on), az elsõ pár karakter mi (abból lehet következtetni a file típusára, sõt akár a file tartalmára)?
Hogy tudnám Thunderbird-ben megnézni az olyan levelet ami egy winmail.dat csatolmánnyal jelenik csak meg??Kiterjesztés esetleg vmi? vagy külsõ program??
Az mitõl lehet, hogy kapok egy továbbított levelet, azt egyszerûen nem tudom megnézni TB-ben? Mellékletklént jelöli a "Továbbított levelet", de hiába nyitom meg, egy teljesen üres lapot jelenít meg..Hogyan lehetne ezen segíteni? (WinXP, SP2)
....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....
P4 3@3330Ghz, Abit IS7-G, Abit R9600XT256, 512RAM, SBlive, Maxtor SATA120Gb
nekem egész napi használat után (8-23ig) kb. 20-25 perc alatt tünik el a process listából. ha csak 1 órája megy, akkor 1-2 perc alatt kilép..
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Egyébként azokat az inbox mappákat könnyû kezelni. A TB profilodban a Mail mappán belül vannak postafiókonként külön mappák (+ a Local Folders, ha azt használod). Ezekbõl kimásolod a kiterjesztés nélküli(!) fájlokat (pl Inbox), a többit hagyod a fenébe. Egy másik profilba (pl újratelepítés után) csak vissza kell ezeket másolni, átnevezve (pl Inbox2), és akkor utána ha megnyitod a TB-t, és vársz egy kicsit (vagy sokat, ha nagy a fájl), akkor lesz egy olyan nevû új mappád a régi üzenetekkel, és onnan már a programon belül pakolászhatod õket, ahova akarod.
These are my friends, see how they glisten...
Nekem is volna 2 problemem:
Thunderbird-et használtam de a sok <#violent>#violent>Win istall miatt jópár indox mappám keletkezett. Mivel nem tudtam visszaintegrálni õket, at akartam váltani The Bat!-ra, mert az nagyon jól kezeli az export/import-okat, voszont azt meg nem tudom rávenni, hogy a bejövõ levelekben a képeket is megjelenítse.A TB-bõl már kimentettem .eml-be a leveleket, azt megint nem tudom visszabirkózni bele.
Szóval:
<#confused>#confused>1- The Bat!-ban hogyan lehet bejövõ emilekben megjeleníteni a képeket is. Ez TB-ben egy klikk a "Képek megjelenítése"-re
<#confused>#confused>2- TB-be visszabirkózni a .eml-eket, és a továbbiakban a korrekt emil imp/exp. A MozBackup-ot már lehúztam, csak még nem próbáltam ki, mivel elõbb vissza kellene túrnom a leveleket.
Köszi.<#worship>#worship>
P4 3@3330Ghz, Abit IS7-G, Abit R9600XT256, 512RAM, SBlive, Maxtor SATA120Gb
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
nekem már teljesen behalt a TB-m, egyszerûen használni nem tudom, benne van olyan 20.000 mailem.
az inboxban olyan 15.000 mail van, minden inditásnál kiírja, hogy building file summary.. ez eltart olyan 5 percig, utána meg semmi, kattintok a levelekre és nem nyitja meg. ma már újra raktam a TB-t, de semmi változás.
közben meg folyamatosan pörög az unsent számlálom, volt hogy már 50.000 mailt mutatott... mi történt vele?
nagy szükségem lenne, hogy használni tudjam. de látom többeteknek is volt ilyen problémája. megoldódott? vagy kéne írni a mozzilanak, hogy mi lehet a bibi...
üdv.,
vadaszg
Hasonló problémám van mint #314
Thunderbird (1.5) indítás után kb 1 percig látszólag semmit nem csinál, a postafiók tök üres, csak a progress csík vergõdik jobb alul, utána rendesen beindul, de a total számlálóhoz hozzáadja az összes már elolvasott levelemet. minden indulásnál.. nemrég tûnt fel, most tartok 32872db "olvasott" levélnél :)
feltettem újra de semmi változás :)
ui: mire ezt leírtam már 32888db, pedig hozzá se nyúltam :)
x
Ismer valaki alternativát a TagZilla helyett? Vagyis egy aláírás-beszúró ext kellene, melynek megadok egy file-t és abból véletlenszerûen beszúr egy sort a levél végére.
Eddig ilyen profilokkal nem is foglalkoztam. Én annyit csináltam hogy átmásoltam az egész thinderbird mappát aztán töröltem az erederti helyen a Mail mappát a profiles.ini-ben pedig a pathot átírtam az új mappa helyére ahogy az le van írva a thunderbird help oldalon. Eddig mûködött is. Próbáltam új profilt csinálni és abba átmásolni a mail mappát de akkor se történik semmi. Illetve az a furcsak hogy a helyi mappák beérkezett részébe egy fiók beérkezett leveleit teszi nem a local folders beérkezett leveleit és a fiók beérkezett levelei részben nincs semmi...
ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD±RW|400W táp
Vagy persze lehet fordítva is, hogy az újakat rakod át a régi profilodba, csak akkor a profilkezelõvel fel kell ismertetned a régi profilodat. Azaz a Start menü / Futtásba thunderbird.exe -p, utána mintha új profilt csinálnál, csak a helyének a már létezõ profil mappáját adod meg (persze elõtte csinálj róla mentést, biztos ami biztos).
Kellene egy kis segítség...Helyhiány miatt a thunderbird mappáját áthelyeztem egy másik meghajtóra. Beállítottam hogy ott keresse a leveleket és eddig mûködött is. Pár napja az xp megadta magát és újra kellett telepítnem. Azóta nem látja a régi levleket. Illetve behoz kb 30 újonnan érkezett levelet ha a Helyi mappák - Beérkezett üzenetek részbe megyek de a régieket nem, pedig a local folders/inbox fájl több mint 900Mb...Próbálkoztam áthelyezni, új elérési utakat megadni de a régi levelek nem jönnek elõ..
Ötlet?
De inkább javaslom helyette a Mozbackup nevû eszközt, az mindent lement.
A kérdésem az lenne hogy a thunderbird hol tárolja a letöltött leveleket csak hogy tudjak belöle egy arhiválást csinálni.
Elöre is köszike.
Jó konfig.
Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)
Eddig Outlook Express-t használtam, de mivel nagyon bejött a Firefox, áttértem a TB-re. A gondom az hogy nem találom a menüt ahol be lehet állítani hova mentse a leveleimet, mint az Outlook. Létezik-e ilyen vagy csak a Backup progit lehet használni hozzá?
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Barcelona, Bar Honda 4ever!
Néhány hónapja használom a Tunderbird-öt és egész eddig semmi bajom nem volt vele. Pár napja viszont eltûnt a teljes fiókom, a levelekkel együtt. Létrehoztam újra (a régiben végülis semmi fontos nem volt, men izgatott túlságosan), egyszer letöltötte a leveleket, minden mûködött, de mikor legközelebb megnyitottam, újra eltûnt minden! Próbálkoztam már újratelepítéssel, az utolsó bit-ig leírtottam az elõzõ Thunderbird-öt, majd újra felraktam, de még mindig nem megy... Az Outlook mûködik, de azt nem igazán szeretném használni.
Volt már másnak is hasonló problémája?
Xbox Live gamertag: kilencnad
elvi gondom van vele, kulcsgenerálás ok. titkosoit is... de a fogadónál is kell egy GNUPG?
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
1) szeretnék sablon html levelet küldeni TBvel
van egy sablon html levelem amit elmentek sablonként és tudom használni az összes formázással együtt, egyet kivéve, a háttér színét nem változtatja meg, azaz alap fehér marad (linkek színe/mérete, szöveg színe/mérete, képek megjelennek helyesen)
a háttérszínnel mit tudok kezdeni? van valakinek valami ötlete?
/azt tudom hogy beállíthatom a html levelek alap háttérszínét a beállításokban, de h jól sejtem az csak az én kliensemen érvényesül/
2) jó lenne ha nem kellene mindig külön megnyitni a sablonokat egy egy levélküldéskor, hanem csak a new mail/üzenetírás gombra kattintva bejönne az alap sablonom, mint ahogy mondjuk ezt kis furmánnyal anno meg lehett oldani outlooke-ben (tehát ha bmikor egy email hivtkozásra kattintok akkor szeretném ha automatikusan az alap sablonom jelenne meg)
arra rájöttem hogy a sablon html kiterjesztésû fájlomat ha a beállításokban csatolom aláírásként akkor ez mûködik, de a html fájl alap formázása ilyenkor elvész azaz háttér színét nem változtatja meg így sem, az alap fehér marad, a linkek színe/mérete, szöveg színe/mérete más lesz, a képek továbbra is rendben megjelennek...
erre van valami ötletetek?
3) ha küldök egy html mailt akkor a benne rejlõ képet automatikusan csatolja az üzenethez, így a receiver kap egy felesleges képet csatolva, ezt hol tudom kiiktatni?
thx
Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
#300: ha jól tudom a freemail nem ad smtp kiszolgálót a pop3-as eléréshez, levélküldéshez a szolgáltatód smtp kiszolgálóját (valószínûleg benne van a szerzõdésben, ez a legegyszerûbb), saját gépedre telepítettet, másik ingyenes smtp szervert használhatsz
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360