Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
"winmail.dat csatolmánnyal jelenik csak meg"
Ha bizosan tudod, hogy valamelyik haverodtól, kollégádtól, ismerõsödtõl kaptad, akkor tedd meg az alábbi lépéseket:
1. Egy rendszeresen frissített, normális vírusírtóval (Nod32, Avast, F-Secure,stb...) ellenõrizd le.
2. Nevezd át más kiterjesztésûre és próbáld meg úgy megnyitni (jpg, xls, doc, pdf, stb...)
3. Ha a levélben csak ez a file van, és nem vártál semmilyen file érkezését, töröld a levelet.

Egyébként mekkora a file? Ha megnézed például a Total Commander nézõjével (F3 billentyû megnyomása a fie-on), az elsõ pár karakter mi (abból lehet következtetni a file típusára, sõt akár a file tartalmára)?

bala_
HAli!

Hogy tudnám Thunderbird-ben megnézni az olyan levelet ami egy winmail.dat csatolmánnyal jelenik csak meg??Kiterjesztés esetleg vmi? vagy külsõ program??

shrek82
Sziasztok!

Az mitõl lehet, hogy kapok egy továbbított levelet, azt egyszerûen nem tudom megnézni TB-ben? Mellékletklént jelöli a "Továbbított levelet", de hiába nyitom meg, egy teljesen üres lapot jelenít meg..Hogyan lehetne ezen segíteni? (WinXP, SP2)

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

Köszi!<#nevetes1><#taps>Bejött a dolog.<#worship>

P4 3@3330Ghz, Abit IS7-G, Abit R9600XT256, 512RAM, SBlive, Maxtor SATA120Gb

Ch_Slater
másnál is lassan tünik el a process-ek közül ha kilép belöle?
nekem egész napi használat után (8-23ig) kb. 20-25 perc alatt tünik el a process listából. ha csak 1 órája megy, akkor 1-2 perc alatt kilép..

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Sil78
Hmm, próbáltad már az egérrel behúzni mondjuk Outlookba a .eml fájlokat, és onnan beimportálni TB-be? Vagy pl van ez a kiterjesztés, ezzel elvileg be lehet importálni .eml fájlokat.

Egyébként azokat az inbox mappákat könnyû kezelni. A TB profilodban a Mail mappán belül vannak postafiókonként külön mappák (+ a Local Folders, ha azt használod). Ezekbõl kimásolod a kiterjesztés nélküli(!) fájlokat (pl Inbox), a többit hagyod a fenébe. Egy másik profilba (pl újratelepítés után) csak vissza kell ezeket másolni, átnevezve (pl Inbox2), és akkor utána ha megnyitod a TB-t, és vársz egy kicsit (vagy sokat, ha nagy a fájl), akkor lesz egy olyan nevû új mappád a régi üzenetekkel, és onnan már a programon belül pakolászhatod õket, ahova akarod.

These are my friends, see how they glisten...

Hali Mindenki! <#wave>
Nekem is volna 2 problemem:
Thunderbird-et használtam de a sok <#violent>Win istall miatt jópár indox mappám keletkezett. Mivel nem tudtam visszaintegrálni õket, at akartam váltani The Bat!-ra, mert az nagyon jól kezeli az export/import-okat, voszont azt meg nem tudom rávenni, hogy a bejövõ levelekben a képeket is megjelenítse.A TB-bõl már kimentettem .eml-be a leveleket, azt megint nem tudom visszabirkózni bele.
Szóval:
<#confused>1- The Bat!-ban hogyan lehet bejövõ emilekben megjeleníteni a képeket is. Ez TB-ben egy klikk a "Képek megjelenítése"-re
<#confused>2- TB-be visszabirkózni a .eml-eket, és a továbbiakban a korrekt emil imp/exp. A MozBackup-ot már lehúztam, csak még nem próbáltam ki, mivel elõbb vissza kellene túrnom a leveleket.
Köszi.<#worship>

P4 3@3330Ghz, Abit IS7-G, Abit R9600XT256, 512RAM, SBlive, Maxtor SATA120Gb

Õõõõ, az én megoldásom ugyanez, mivel az ajánlott extension csak annyit csinál, hogy a "compact" funkciót el tudod érni egy gombbal az eszköztárról.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

közben megtaláltam a megoldást!

Itt le van írva minden!
http://kb.mozillazine.org/Inbox_stays_blank
köszi, de még mindig szarakodik a TB-, most próbálom szétszedni folderekre a maileket.. nem gondolotam volna, hogy ennyi nyügöt okoz ennyi mail...
Felrak, futtat.

Egyébként miért nem rakod szét a leveleket mappába?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

sziasztok,

nekem már teljesen behalt a TB-m, egyszerûen használni nem tudom, benne van olyan 20.000 mailem.
az inboxban olyan 15.000 mail van, minden inditásnál kiírja, hogy building file summary.. ez eltart olyan 5 percig, utána meg semmi, kattintok a levelekre és nem nyitja meg. ma már újra raktam a TB-t, de semmi változás.
közben meg folyamatosan pörög az unsent számlálom, volt hogy már 50.000 mailt mutatott... mi történt vele?
nagy szükségem lenne, hogy használni tudjam. de látom többeteknek is volt ilyen problémája. megoldódott? vagy kéne írni a mozzilanak, hogy mi lehet a bibi...

üdv.,

vadaszg
inz
Sziasztok
Hasonló problémám van mint #314
Thunderbird (1.5) indítás után kb 1 percig látszólag semmit nem csinál, a postafiók tök üres, csak a progress csík vergõdik jobb alul, utána rendesen beindul, de a total számlálóhoz hozzáadja az összes már elolvasott levelemet. minden indulásnál.. nemrég tûnt fel, most tartok 32872db "olvasott" levélnél :)

feltettem újra de semmi változás :)
ui: mire ezt leírtam már 32888db, pedig hozzá se nyúltam :)

x

Üdv!

Ismer valaki alternativát a TagZilla helyett? Vagyis egy aláírás-beszúró ext kellene, melynek megadok egy file-t és abból véletlenszerûen beszúr egy sort a levél végére.

Az inbox fájlból nem lehet közvetlenül kinyerni a leveleket? Áthelyeztem az egyik fiók mappájába (320Mb) majd töröltem a fiókban megjelenõ leveleket de a trash fájl csak 40Mb lett. A maradék 280 Mb-nyi levél nem látszik...Pontosabban az elsõ levél 2005 04 13-i az utána következõ meg 2006 03 15, köztük majdnem egy évnyi lyuk..
Nem sikerül...

Eddig ilyen profilokkal nem is foglalkoztam. Én annyit csináltam hogy átmásoltam az egész thinderbird mappát aztán töröltem az erederti helyen a Mail mappát a profiles.ini-ben pedig a pathot átírtam az új mappa helyére ahogy az le van írva a thunderbird help oldalon. Eddig mûködött is. Próbáltam új profilt csinálni és abba átmásolni a mail mappát de akkor se történik semmi. Illetve az a furcsak hogy a helyi mappák beérkezett részébe egy fiók beérkezett leveleit teszi nem a local folders beérkezett leveleit és a fiók beérkezett levelei részben nincs semmi...
Tompie
Az a kérdésem, hogy lehet beállítani jól a tértivevényeket? Mert küldök egy levelet egy másik címemre térvivevénnyel, mikor elolvasom a megérkezett levelet akkor megkérdi hogy a küldõ tértivenényt kért küldök e választ, azt mondom igen, de a feladóhoz nem érkezik visszajelzés. Hogy kell beállítani hogy kapjak visszajelzést, ami meg is érkezzen?!

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

Sil78
A leveleket tartalmazó fájlt (csak a kiterjesztés nélkülit) a régi helyrõl másold be az új profilod Mail mappájába (persze átnevezve, pl Inbox2). Utána, ha megnyitod a programot, elvileg lesz egy ilyen nevû mappád a régi levelekkel (bár ha sok leveled volt, várnod kell, míg beindexeli õket), és onnan átrakhatod akármelyik mappába.
Vagy persze lehet fordítva is, hogy az újakat rakod át a régi profilodba, csak akkor a profilkezelõvel fel kell ismertetned a régi profilodat. Azaz a Start menü / Futtásba thunderbird.exe -p, utána mintha új profilt csinálnál, csak a helyének a már létezõ profil mappáját adod meg (persze elõtte csinálj róla mentést, biztos ami biztos).

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség...Helyhiány miatt a thunderbird mappáját áthelyeztem egy másik meghajtóra. Beállítottam hogy ott keresse a leveleket és eddig mûködött is. Pár napja az xp megadta magát és újra kellett telepítnem. Azóta nem látja a régi levleket. Illetve behoz kb 30 újonnan érkezett levelet ha a Helyi mappák - Beérkezett üzenetek részbe megyek de a régieket nem, pedig a local folders/inbox fájl több mint 900Mb...Próbálkoztam áthelyezni, új elérési utakat megadni de a régi levelek nem jönnek elõ..

Ötlet?
killer123
Köszi leszedtem a progit és müxik.Köszönöm.

Jó konfig.

Dj Faustus
C:\Documents and Settings\neved\Application Data\Thunderbird\Profiles\qs1aauop.default\Mail könyvtárban levõ könyvtárak tartalmazzák alapesetben. A zöld színnel jelölt könyvtárak neve változóak.
De inkább javaslom helyette a Mozbackup nevû eszközt, az mindent lement.

killer123
Na hali.

A kérdésem az lenne hogy a thunderbird hol tárolja a letöltött leveleket csak hogy tudjak belöle egy arhiválást csinálni.

Elöre is köszike.

Jó konfig.

Pink Tiger
van hozzá plugin de alapvetõen a saját könyvtárban vannak eltárolva a mailek, onnan tudod másolgatni õket ki-be

Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)

Sziasztok.
Eddig Outlook Express-t használtam, de mivel nagyon bejött a Firefox, áttértem a TB-re. A gondom az hogy nem találom a menüt ahol be lehet állítani hova mentse a leveleimet, mint az Outlook. Létezik-e ilyen vagy csak a Backup progit lehet használni hozzá?

Sil78
Van benne alapból. Eleinte meg kell jelölnöd a nemkívánt leveleket szemétként (hogy mit csináljon velük, azt megadhatod az Eszközök / Levélszemét kezelése menüpontban), de néhány alkalom után már magától fel fogja ismerni, miután betanítottad. Egyébként az 1.5 már külsõ spamszûrõ programokkal is együtt tud mûködni, de olyanokat nem próbáltam, tökéletesen bevált eddig a beépített szûrõje.

Sziasztok. Tudnátok egy jól bevált spamszûrõ kiterjesztést ajánlani Thunderbird-höz?
Sil78
De abban még spamszûrõ sincs, ami azért ma már alap...

Sil78
Minimize to Tray kiterjesztés.

pffff :D oks, izlések és pofonok :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Tomicsek
Én a OutlookExpress-t.

tom hogy offtopic de mit hazsnálsz ehylette? csak érdeklõdésképp :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

wworrier
köszi, feltettem, eddig úgy néz ki ilyenre gondoltam :)

Barcelona, Bar Honda 4ever!

Tomicsek
Szerintem te erre gondolsz. Az óra mellett figyel, jelez ha levél érkezik. Én nem használom a thunderbirdot többet nem tudok róla.

wworrier
Sziasztok! Régóta használok Mozilla progikat, és a Thunderbird nagyon jó. Azt szeretném megkérdezni be lehet-e állítani valahogy vagy vmi extension létezik-e hozzá mellyel állandóan figyeli a postaládát, vagyis ne csak megnyitásnál kérdezze le a leveleimet, hanem azonnal, mikor kapok egyet! Mert tudom hogy úgy megy ha a tálcán van, de így is sok prog. fut egyszerre.

Barcelona, Bar Honda 4ever!

koryne
Sziasztok!

Néhány hónapja használom a Tunderbird-öt és egész eddig semmi bajom nem volt vele. Pár napja viszont eltûnt a teljes fiókom, a levelekkel együtt. Létrehoztam újra (a régiben végülis semmi fontos nem volt, men izgatott túlságosan), egyszer letöltötte a leveleket, minden mûködött, de mikor legközelebb megnyitottam, újra eltûnt minden! Próbálkoztam már újratelepítéssel, az utolsó bit-ig leírtottam az elõzõ Thunderbird-öt, majd újra felraktam, de még mindig nem megy... Az Outlook mûködik, de azt nem igazán szeretném használni.
Volt már másnak is hasonló problémája?

Xbox Live gamertag: kilencnad

Mr Manson
thunderbird-hez használja valaki a GNUPG-t?
elvi gondom van vele, kulcsgenerálás ok. titkosoit is... de a fogadónál is kell egy GNUPG?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Pink Tiger
sziasztok nekem is lenne 3 db kérdésem/problemem

1) szeretnék sablon html levelet küldeni TBvel
van egy sablon html levelem amit elmentek sablonként és tudom használni az összes formázással együtt, egyet kivéve, a háttér színét nem változtatja meg, azaz alap fehér marad (linkek színe/mérete, szöveg színe/mérete, képek megjelennek helyesen)
a háttérszínnel mit tudok kezdeni? van valakinek valami ötlete?
/azt tudom hogy beállíthatom a html levelek alap háttérszínét a beállításokban, de h jól sejtem az csak az én kliensemen érvényesül/

2) jó lenne ha nem kellene mindig külön megnyitni a sablonokat egy egy levélküldéskor, hanem csak a new mail/üzenetírás gombra kattintva bejönne az alap sablonom, mint ahogy mondjuk ezt kis furmánnyal anno meg lehett oldani outlooke-ben (tehát ha bmikor egy email hivtkozásra kattintok akkor szeretném ha automatikusan az alap sablonom jelenne meg)
arra rájöttem hogy a sablon html kiterjesztésû fájlomat ha a beállításokban csatolom aláírásként akkor ez mûködik, de a html fájl alap formázása ilyenkor elvész azaz háttér színét nem változtatja meg így sem, az alap fehér marad, a linkek színe/mérete, szöveg színe/mérete más lesz, a képek továbbra is rendben megjelennek...
erre van valami ötletetek?

3) ha küldök egy html mailt akkor a benne rejlõ képet automatikusan csatolja az üzenethez, így a receiver kap egy felesleges képet csatolva, ezt hol tudom kiiktatni?

thx

Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)

Kéthetente 1 levelet tudok kézzel is törölni, nem adom meg az email címemet mindenhol, direkt regeltem erre egy freemailes címet, amit ilyen-olyan helykre adok meg, ahol regisztrálni kell (filefront, gamespy, stb). Az Operában van spam szûrõ, csak ezért nem fogok átállni másra, mert mint mondtam nem gond az a pár levél és megszoktam az OE-t, de egyre jobban tetszik az Opera szûrõs megoldása (amit a GMail is átvett) és a nagyságrandekkel gyorsabb keresés (dinamikus szûrõk). Ha meg sok spamet kapok, akkor majd átállok Operára, Thunderbirdre, The Batre, felteszek az OE mellé Spamfightert, stb.
Sil78
Jé... És mit csinálsz a spamek ellen, mert mintha az Outlook Expressnek nem lenne spamszûrõje, csak az Outlook 2003-nak?

Outlook Expresst használok, alapbeállításban az megkérdezi, csak a böngészõm Opera :)
Sil78
Az Opera nem kérdezi meg, vagy nem is támogatja? (Mondjuk nehéz olyan klienst elképzelni, amelyik a felhasználó megkérdezése nélkül, automatikusan küldene ilyen visszajelzést, mert az kedvezne a spammereknek...)

sorry, nem tudtam, hogy mûködik ebben pontosan, nem thunderbirdöt használok
Sil78
A kiterjesztés beállításainál: Eszközök / Kiterjesztések, kikeresed és megnyomod a Beállítások gombot. A legújabb verziója Thunderbird-höz a 0.7.1, ha te 0.1.1-et telepítettél, az valószínûleg nem a Profile Password, hanem a Profile Password Button, ami egy kiegészítés az elõbbihez (egy eszköztárgombot ad hozzá), önállóan nem használható.

Sil78
Nem automatikusan, a Thunderbird pl rákérdez, el akarod-e küldeni a visszaigazolást.

Zsoltika 007
Köszi! Erre voltam kiváncsi. <#worship>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

#298: ha te kérsz elolvasási visszaigazolást, akkor a címzett levelezõprogramja (ha támogatja ezt a nem szabványos funkciót) automatikusan küld egy emailt, ha megnyitotta az üzenetet, és ha te kapsz egy ilyen levelet, akkor a tiéd küld automatikusan
#300: ha jól tudom a freemail nem ad smtp kiszolgálót a pop3-as eléréshez, levélküldéshez a szolgáltatód smtp kiszolgálóját (valószínûleg benne van a szerzõdésben, ez a legegyszerûbb), saját gépedre telepítettet, másik ingyenes smtp szervert használhatsz
Valószínûleg nincs beállítva a levélküldõ kiszolgáló.ezt úgy csináld:eszközök-postafiók beállításai-ott a levélküldõ kiszolgálónál add meg a felhasználóneved.
Zsoltika 007
Úgy látom ide mindenki csak kérdezni jön de választ nem kap. <#vigyor2>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Hello! Van egy kis gondom a thunderbirdel! Levelet letudja tölteni nekem a freemailrõl, de levelet én már nem tudok miért van ez???? Valami mást kell beírni a levél küldõ szolgáltatóhoz, valaki segítsen ha tud!
Hello! Feltelepítettem a 0.1.1-es Profile Password-öt innen: http://nic-nac-project.de/~kaosmos/profilepassword-en.html újraindítottam a Thunderbirdöt és nem csinál semmit (mármint hogy nem kér pw-t). ..Be kell állítani valahol?