1448
Mozilla Thunderbird
  • CarajoEsp
    Sziasztok. Most kezdtem el használni a Thund.-ot, de nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy a Pop3-mas leveleim, ne egy közös tárolóba kerüljenek. Mert Imap-ról megy a Vipmail külön, de a G-mail-es és a Freemail-es leveleket egy tárolóba gyüjti. Előre is köszi.
  • Sil78
    A honlapjukon található Általános Szerződési Feltételek mellékletében levő szerződésminta alapján az SMTP kiszolgáló (és a POP3 is, ha pl a teleline-os emailcímedet akarod beállítani) mail.teleline.hu (de ezt már tudnád, ha megkerested volna a szerződésedet, ahol meg kellett adnod a kért emailcímedet és jelszavadat is). Egyébként van ügyfélszolgálatuk, felhívhattad volna őket megkérdezni, azért vannak.
  • Jose870318
    lécci fontos ezt nemtom,de helpre van szükségem
  • desigo
    segítség...
  • Jose870318
    a leveleket kezelő kiszolgáló neve?
    levélküldő kiszolgáló neve?
    Telelineos internetem van vagyis mikrohullámú
  • Jose870318
    ráérnél kicsit?
  • Jose870318
    köszönöm szépen,akkor beállítom ha valahol elakadok majd szolok de remélem nemlessz gond
  • desigo
    és a gmailos levelekt,hogy tudom beállítani?
  • Dj Faustus #600
    "hogyan lehetne beállítani hogy a freenail,vipmail..stb re érkezett leveleket a mozilla thunderbirdre kapjam. "
    Úgy, hogy a Mozilla Thunderbird-öt beállítod.

E-mail address: felhasznalonev@freemail.hu
    Reply-to-address: felhasznalonev@freemail.hu
    POP3 (incoming) server name: freemail.hu
    Use global inbox: ha egy helyen akarod tárolni az összes accountod levelét akkor igen, jelöld be. Egyébként ne.
    Incoming user name: felhasznalonev
    Outgoing user name: az SMTP szervertől függ - de üresen hagyhatod
    Account name: tetszőleges
    SMTP szerver címe: ez pedig az Internetszolgáltatódtól függ

A pontos beállításokról bővebben az adott e-mail szolgáltató leírásában tájékozódhatsz.
  • Mr Manson
    nem jött össze nekem
  • Jose870318
    sziasztok.
    hogyan lehetne beállítani hogy a freenail,vipmail..stb re érkezett leveleket a mozilla thunderbirdre kapjam.
  • Dj Faustus #597
    - hivatalos fejlesztői oldal

Ha nem sikerülne feltenni:
    - ezzel az eszközzel cselezd ki a kompatibilitás-ellenőrzést.
  • Mr Manson
    MinimizeToTray -van valakinek TB2.0betahoz?
    A régi nem nagyon mükszik!
  • desigo
    Nah ahogy bezöldültek a IP Address Lookup-ok egyből elment a levél.
    Kössz a segítséget
  • desigo
    Na futtatok az avasttal egy ellenőrzést.
    Én is néztem a weboldalt.
    Érdekes,hogy az utóbbi 1 hétben csak a tigáz ügyfélszolgálatnak kültem el vagy 20x ugyanazt a levelet.Semmi mást...
  • Dj Faustus #593
    De hogy örülj, a CBL-ről eltávolítottalak.
  • Dj Faustus #592
    "Csak azt nem értem,hogy tudja blokkolni a levél küldést?"
    Úgy, hogy a szolgáltatód (elvileg mindegyik) használ különböző blokklistákat (lásd: DNSBL) - amelyeket különböző spam-ellenes szervezetek állítanak össze.
    Vírust kaphattál, vagy spamet akartál küldeni - és rákerültél erre a listára.

[i]"Esetleg ne rakjam újra a thunderbirdet?"
    Nem, ugyanis az SMTP szerver jelzett vissza.
    Fel kell keresni a www.spamhaus.org oldalát - sőt leginkább a képen látható webcímet, és ott intézkedni (van ott egy CBL link, na pontosan arra a listára kerültél fel, ott lehet elintézni az eltávolítást).
    Másrészt vírus- és spyware-irtás javasolt csökkentett módban kikapcsolt rendszervisszsaállítás mellett, frissített adatbázisokkal.
    No meg ajánlatos feltenni egy tűzfalat, ha idáig nem aktál volna fel.
  • desigo
    Csak azt nem értem,hogy tudja blokkolni a levél küldést?

Esetleg ne rakjam újra a thunderbirdet?
  • Dj Faustus #590
    IP-címed felkerült a www.spamhaus.org valamelyik feketelistájára.
    Ennek oka lehet:
    * Vírus vagy egyéb kártevő van a gépeden, ami leveleket küldözött szét.
    * Mailbombert használtál vagy spamet küldtél
    * Valamelyik jóakaród felíratott erre a listára (bár ez utóbbi nem annyira biztos).

Megoldás? Keresd fel az előbb említett oldalt, és a bal oldalon keresd meg a Remove IP részt.
  • desigo
    Üdv

Nem tudok mailt küldeni és az alábbi üzenetet kapom:

ötlet?

a kiszolgálóm a smtp.fibermail.hu
  • Dj Faustus #588
    Miért mi a probléma? Nem tudsz küldeni levelet, vagy nem tudsz fogadni?
    Ír ki valamilyen hibaüzenetet?
  • thoomas
    áhhhhigysem sikerült:S:S de azéé köszi!!:D én vagyok a béna:P...
  • Dj Faustus #586
    E-mail address: felhasznalonev@freemail.hu
    Reply-to-address: felhasznalonev@freemail.hu
    POP3 (incoming) server name: freemail.hu
    Use global inbox: ha egy helyen akarod tárolni az összes accountod levelét akkor igen, jelöld be. Egyébként ne.
    Incoming user name: felhasznalonev
    Outgoing user name: az SMTP szervertől függ - de üresen hagyhatod
    Account name: tetszőleges
    SMTP szerver címe: mail.t-online.hu

• thoomas
    Helo!! Vki leírná nekem, hogy ha freemail-es címmel akarok Thunderbird-öt használni, akkor milyen (postafiók)beállitások kellenek???jah és t-online-os netem van!!előre is köszi!!
  • xino
    Fapapinak : Formátum/Oldal háttere és színei/Háttárkép ott Tallózás.
  • cooldoc
    Igaz...Rókára asszociáltam. Sorry.:)
  • fapapi
    Sziasztok!

Olvastam a fórumot de lehet nem vettem észre de sehol nem láttam levélpapírt hogy tudok hozzáadni mint az outlok ban ?
  • Sil78
    Nem, Thunderbirdnél olyan nincs, csak Firefoxnál. Helyette van a .s kiterjesztésű fájl.
  • cooldoc
    signons.txt is.
  • DJviolin
    Mégegyszer köszi.
  • Sil78
    Két fájl: key3.db és valamilyenszám.s, ezek is a profilodban vannak.
  • DJviolin
    Még egy kérdés. Ha kimentem a teljes profiles mappát, akkor a jelszavaim is kementem? Mert ezt nem szeretném, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön véletlenül, hogy egy backup dvd-t véletlenül balgaságomból odaadtam valakinek, és nem gondoltam arra, hogy ez is rajta van (megtörténhet na :)). Esetleg nem tudod, hogy melyik fájl tárolja a jelszavakat, és azt nem raknám bele a backupomba.
  • DJviolin
    Mégegyszer nagyon köszi a segítséget. :)
  • Sil78
    Ha XP-d van, akkor a Profilodat (ahol az összes beállítást és a leveleket tárolja) a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve útvonalon találod.

Gép újratelepítése esetén:
    1. A legegyszerűbb, ha a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\ mappa teljes tartalmát (Profiles mappa + 2-3 fájl) lemented a gép legyalulása előtt, és utána visszarakod ugyanoda, ahol volt (még a Thunderbird újratelepítése előtt, hogy ne hozzon létre új Profilt a telepítéskor, hanem megtalálja a régit).
    2. Ha a Thunderbird feltelepítése után akarod visszarakni a régi profilt, akkor csak a lementett Profiles\régiprofilodneve mappa tartalmát másold be a Profiles\újprofilodneve mappába, úgy, hogy felülírja azt.

Csak a levelek átmásolása:
    A profilodban a Mail almappán belül kell lenniük (postafiókonként külön mappákban) olyanoknak, hogy Inbox, Sent, stb (ezek kiterjesztés nélküli fájlok). Ezek tartalmazzák a leveleidet. Ha ezeket lemented, átnevezed (pl Inbox2-re), és a kapott fájlt visszamásolod a megfelelő helyre (a profilodneve\Mail\postafiókodneve mappába), akkor a program következő indítása után látni fogja ezeket új mappaként (a mappa neve a fájl neve lesz). Persze kell egy kicsit várni, ha sok levelet tartalmaz a fájl, mert az első alkalommal létre kell hoznia hozzá a .msf kiterjesztésű indexfájlt is.

Címjegyzékek:
    Ezeket a profilodban alapból az abook.mab (Címjegyzék) és a history.mab (Összegyűjtött címek) fájlok tartalmazzák.
  • DJviolin
    Nagyon szuper ez a Thunderbird. 4 évnyi Outlook Express után felüdülés (mondjuk azzal sem volt semmi problémám). Azt nem tudjátok, hogy hogyan tudok teljes biztonsági mentést csinálni? Vagy ha erre alapból nincs lehetőség, akkor tudnátok ajánlani egy olyan modult, amely egyrészt az e-mailjeimet is kimenteni, plusz még ezen felül a címjegyzéket is.
  • DJviolin
    Nagyon köszönöm.
  • Sil78
    Eszközök / Postafiókok beállításai / az adott postafióknál Kiszolgáló beállításai / jobboldalt alul Haladó gomb / jelöld be a Beérkezett üzenetek mappát a Globális gyűjtő helyett.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Most tettem fel a Thunderbird-öt.

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám úgy elosztani az e-mail fiókjaimat, mint a fenti képen látható, tehát hogy a Local Folders nevű mappával egyenrangú mappát szeretnék létrehozni a két e-mail címemnek, és így a két külön címre érkező e-mail-ek nem keverednének össze.

Üdv:
    DJviolin
  • Vorpal
    Srácok - a PGP titkositással akadtak gondjaim.
    Ez a progi layerként müxik a Tbird és a net között,
    és nálam ha nagyobb fájlt küldök,
    bár az adatfolyam megkezdődik , de a Tbird ugy érzi
    ez neki mégsem megy és timeoutot ir.

Van valakinek tapasztalata a 2 progi használatával?
    illetve megoldása erre a problémára?

Most enigmailt használok, de szeretném, ha a mailek
    már kódolatlan formában pottyannának be a ládámba,
    és általában meg voltam elégedve a PGP vel kivéve ezt
    az egy problémát.
  • cbdkroa #569
    :) ok.