1448
Mozilla Thunderbird
-
#968 Na, ezeket vki tudja, az elmagyarázhatná, hogy hogyan is van?!
És bocsi, de most egy laptop előtt ültem és kibaszottul zavar a pöcs billentyűzete, hogy minden máshol van. -
#967 -
#966 Fuck!
Az utolsót elbasztam.
-
-
#964 Hi!
No, újabb kérdés(eim):
Levélszemét kezelésre (adaptív) 2db panel-t találtam a TB-ben.
1.) Postafiók beállítása alatt is 2db-ot.
-----------------------------------------
Első a beállított POP3 fiók, a második pedig a Helyi mappákon belül.
Nekem mindegyikben van olyan, hogy levélszemét :o
És ez pöttyet zavaró, de még nincs vége....
E kettőnél ua.-kat állítottam be, vagyis új levélszemét esetén azt tegye egy helyi mappába, ami a Junk nevet kapta.
Mi a pöcsömért van 2 db?!
2.) A Beállítások panelen -> Adatvédelem -> Szemét
--------------------------------------------------
Na, itt jön Nekem az amit nem értek...
"
Az alapértelmezett levél-szemét kezelés beállítása. A postafiókra jellemző levélszemét-kezelés beállításait a Postafiók beállításai alatt végezheti el.
"
(Gondolom erről írtam fentebb. Ezt Én nem teljesen értem)
Ezen a panelen 2 fajta beállítási lehetőség van:
/kézi megjelöléskor/
1.) áthelyezés a postafiók "szemét" mappájába, vagy
2.) törlés
De olyan, hogy Én tudnám kiválasztani, hogy kézi megjelölés esetén is legyen a fenti Junk mappa olyan nincs :o
Úgy érzem lehetséges, hogy kicsit kusza amit írtam, pedig nem is!
:)
Vki felhomályosíthatna, hogy hogyan is van ez a TB-ben?!
- Ez utóbbinál, kézi levélszemét megjelöléskor be sem tudom állítani, hogy szintén egy helyi mappába tegye, de az ne a "szemét" mappa legyen?!
- Vagy, ha a kézileg megjelölt is ebbe a helyi Junk mappába kerül, akkor meg mi a rákot állítok be ezen a panelen?!
Egyenlőre asszem elég lesz :)
Bocsi!!!! -
#963 Értem, értem...
Ki fogom próbálni, hogy Freemail alatt kikapcsolom majd a Spam szűrőt és akkor minden levél beesik.
Majd TB-el POP3-al leszedem, itt kliens oldalon elintézem a Spam kezelést. Mert annak, hogy fent maradnak a kiszolgálón a Freemail-es Spam mappában sajna van egy olyan hibája, hogyha az ember hozzászokik a kliens progihoz, akkor be se néz a webmail-be és közben ott meg a Spam mappában van mondjuk olyan üzi, ami fontos lenne... -
#962 Mert be kell tanítani először, meg kell mondani neki, hogy szerinted ez meg ez spam (jobb egérgomb a levélen, Megjelölés, Szemétként, vagy van hozzá külön gomb is). Utána már fel fogja ismerni, egyre jobban. -
#961 Aha! Értem.
Én leszedtem az összes levelem a Freemail-ről ami cca. 200 levél volt és ez az adaptív Spam szűrő egyet sem talált. Nyilván mivel a Freemail-en be van kapcsolva a SpamAssassin, vagyis teljesen más lenne(lesz) a kép, ha ott kikapcsolom és hagyom, hogy minden üzi essen be a mailbox-ba, majd POP3-al leszedem a TB-el és itt már csak ezt az adaptív Spam szűrőt használnám.
Azért írtam direkt feltételes módban, mert szerencsére Én a Freemail-n működő SpamAssassin-al is meg vagyok elégedve. Nagyon kevés hüleséget enged át és ami szemét azt meg valóban jól ismeri fel.
Réges-régen amikor Magam is dolgoztam egy Linux szerveren Én is a SpamAssassin mellett döntöttem.
"
....
és nem szokott tévedni
....
"
Igen, azt csak Mi emberek szoktunk :)
Köszi! -
#960 1. Igen, ahhoz IMAP kellene, POP3-on keresztül csak az inboxot tudja leszedni.
2. A Thunderbird ezt a kétféle külső szűrőlistát tudja használni, ha a szolgáltatód nem ezeket használja, akkor asszem ezeket lehet külön programként is telepíteni a gépre (amúgy passz, én ilyeneket nem használok, csak a Thunderbird beépített szűrőjét, mert az nagyon jól bevált eddig).
A Thunderbirdnek van egy remek saját spamszűrője is, ami a Bayes-féle algoritmust használja, és csak simán adaptív levélszemét-kezelés fedőnéven fogod megtalálni a menükben. Ez a szűrő nem egy feketelista, mint a SpamPal vagy a SpamAssassin, hanem tanítható, és tanítani is kell, ha használod: ha kapsz szemetet, azt eleinte meg kell jelölnöd szemétként, és 1-2 nap alatt már egészen jó arányban fel fogja ismerni. Ha véletlenül rosszul ismeri fel, akkor meg meg kell mondanod neki, hogy az nem szemét. De ez tényleg csak pár nap, utána már nem nagyon kell hozzányúlni, megtanulja. (Mi pl a cégnél rendszeresen kapunk egy halom spamet, meg szintén sok idegennyelvű megrendelést meg egyéb emailt, és nem szokott tévedni.) -
#959 Én az Xpunge-t találtam elsőre, de ez sokkal jobb, ebben aztán valóban benne van minden olyan funkció, amelyre csak szükség lehet :)
Köszi!
Más:
Én a Freemail-es leveleim kérem le a TB-el.
A Freemail a Spamassassin nevű Spam szűrőt használja és ugyebár úgy, ahogyan Én azt a web-es felületén beállítom.
Vagyis mennyire legyen "agresszív" a Spam szűrő. Amit Spam-nek érzékel ezek alapján azt beteszi egy Spam nevű mappába, ahonnan Én vagy törlöm, vagy ha a téves, akkor ugyebár olvasom, stb....
1.) Ezt a mappát Nekem a TB nem szedi le, csak az Inbox tartalmát, gondolom ez csak IMAP esetén működne, nem POP3-nál, ill.
2.) kérdésem, hogy a TB-ben vagy azt állítom be, hogy elfogadom a kiszolgáló (Freemail) Spam szűrőjét, vagy a combo box-ból még ki tudok választani olyat, hogy SpamPal.
Ez utóbbi lenne a TB beépített saját Spam szűrője?!
Ha igen, akkor ez ennyire jó?!
Ti, ezt használjátok, vagy aki szintén úgy tölti le vhonnan pl. Freemail, az csak hagyta azon, hogy elfogadja a kiszolgáló saját Spam szűrőjét?!
Tudom, még lehetne feltenni egyéb külső Spam progit is, de egyenlőre feleslegesnek tartom, főleg ha erre az eposzra is kapok választ :)
És elnézést az eposzért!!!! -
#958 Toolbar Buttons, esetleg? Egyébként alapból a jobb egérgombos menüből lehet üríteni a kukát. -
#957 Fuck!
Most meg Én voltam gyors, megvan ez is :)
Xpunge az add-on neve.
-
#956 Köszi, nagyon gyors voltál!!!
:)
De találtam rá add-on (kiterjesztést), csak búvárkodni kellett :)
Azonban!
Kutakodom még most is közöttük, mert nem hinném, hogy annyira egyedi problémáim lennének, amik eddig másnak nem jutottak volna eszébe és ne lenne már rá, vmi kiterjesztés :)
De már megint olyan problémám van, amire eddig nem leltem add-on-t és hátha Neked, vagy vkinek már volt ilyen gondja és tudja is kapásból a megoldást:
A Lomtár/kuka/szemetes... tartalmának a kiürítésére keresek most vmi eszköztár gombot, amivel egyszerűen el lehetne végezni a kuka kiürítését.
Olyat már leltem, hogy Purge -> ami a törlésre jelölt üzeneteket törli és olyat, ami a szemétként Junk mail-ként megjelölt üzeneteket törli, de olyat ami a kukát, olyat még nem :)
Pedig már kerestem Trash-re, Bin-re, Recycle-re, stb...
Eddig semmi :( -
#955 A kezdőoldal ne legyen bejelölve. Helyette:
Eszközök / Beállítások / Haladó / Általános, Az utolsó kijelölés megjegyzése elé rakd be a pipát. Meg fogja jegyezni, hol állsz a mappák közt: ha a Beérkezetteken állsz, azzal fog indítani. -
#954 Szia!
Köszönöm!
A MagicSLR teljes mértékben az amire Nekem szükségem volt és amire gondoltam!!!!
Tökkéletes!
Az OutBox Add-on oldalán is inkább azt írják, hogy "Recommend MagicSLR"...
Még egy apró kérdés, ami csak most tűnt fel. Outlook E-ben be tudtam azt állítani, hogy indításkor a beérkezett üzenetek mappa legyen a jobb oldalon. (Betekintő ablaktáblát alapból nem használok)
Itt azonban eddig csak azt találtam, hogy vagy vmilyen URL, vagy ha az nincs, akkor felhoz egy konfig ablakot. Erre is van vmi megoldás, hogy jobb oldalt rögtön a beérkezett mappa jelenjen meg?!
Köszi!
És -
#953 Mert a Thunderbird csak offline üzemmódban (lásd Fájl menü / Kapcsolat nélkül, illetve Eszközök / Beállítások / Haladó / Hálózat és lemezterület) viselkedik így alapból.
Van egyébként egy ezeréves OutBox nevű kiterjesztés, de a MagicSLR is tud ilyesmit, ha jól emlékszem. -
#952 Sziasztok!
Amit nem lelek ebben a progiban az az, hogy hogyan lehet rávenni arra, hogy ne rögtön küldje, hanem előbb Postázandó mappát használjon alapból(!).
Nem arra gondolok, hogy új levélnél menüből kiválasztom hanem úgy, mint Outlook E-nél, hogy bepipálom, hogy ne legyen azonnali üzenet küldés.
Kb. 1 órája használom már a progit :) de még nem leltem rá :(
Ha vki tud vmi megoldást, vagy a szemem előtt van, csak nem látom legyen szíves(!) ossza meg Velem!
Köszi! -
Cat 02 #951 Eszközök/Kiegésztítők/Telepítés.
Ha így kiválasztod a fájlt akkor is jó. -
#950 Köszönjük! -
theplayer #949 Igaz, hogy mostanaig nem valaszolt senki a kerdesemre, de rajottem
az megoldasra.
A hungarian_dictionary-1.3-fx+sm+tb.xpi
fajlra entert kell nyomni, majd a keletkezo
konyvtart es meg ket fajlt be kell másolni a
c:/program files/Mozilla Thunderbird
mappaba es a Thunderbird ujrainditasat kovetoen
mar muxik a helyesiras ellenorzo.
-
theplayer #948 Még most sem müxik nálam a helyesírás ellenőrző a Thuderbird-ben.
Hogyan kell működésre bírni? -
theplayer #947 Nekem sincs ilyen fájlom. Hogy generálódott? -
szemlits #946 Jó Napot!
Az utóbbi időben némely feladótol érkező leveleknél a magyar ékezetes betők karakterhalmazként jelennek meg.
Már mindent állítgattam a karaktereknél de nem sikerült megjavítani.
Tud valaki valami megoldást?
Üdvözlet -
#945 zorall. htx :D -
#944 1. igen
2. igen -
#943 lenne két kérdésem..
1. tud a thunderbird profilokat kezelni?:o
2. elmenthetőek a beállításai (mint pl firefox az egész profil) ? (hogy ha más gépre átakarom tenni vagy netán újrahúzom sajátom.)
htx előreis.
-
claire78 #942 Isten vagy!! Köszönöm!! :))
Ez a fájl eddig nem volt, most generálódott..
Miket lehet még beleírni?? Változtatni! -
#941 Alapból nincs, de ez egy sima szöveges fájl, bármilyen szövegszerkesztővel létrehozható és szerkeszthető. A lényeg, hogy a neve userChrome.css legyen, és a helye a profilodon (XP esetén alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappa, az Application Data rejtett mappa) belül levő, chrome nevű mappában van. (Ha változtatsz rajta valamit, akkor újra kell indítanod a Thunderbirdöt, különben nem látszik a hatása.) A ChromEdit Plus kiterjesztéssel egyébként még könnyebb kezelni.
Ha pl az összes helyen meg akarod változtatni a betűméretet, ezt írd bele (a méretet meg a betűtípust persze változtathatod):
* { font-size: 11pt !important;
font-family: Verdana !important;
}
-
claire78 #940 Igen, felhasználói felület..
A userChrome.css fájlal is próbálkoztam már..nincs is ilyen?!?!
Aki csinált már ilyet, segítsen légyszi!
Köszönöm! -
#939 És a Főablak itt most a felhasználói felületet jelenti? -
#938 OMG
Két napja észre sem veszem, hogy melyik topic-ba írkálok?
Ezer medvebocs és egy anyamedve! -
#937 Ez a Firefox Nézet menüje, nem a Thunderbirdé... A Thunderbird alapból az operációs rendszer beállításait követi. A levelek alapértelmezett betűméretét át lehet állítani az Eszközök / Beállítások / Megjelenítés / Formázás Betűk résznél (ez csak a megjelenítésre vonatkozik, azaz ahogy te látod őket, nem így fognak kimenni).
A program felületét (pl menük, listák, stb) persze témákkal is át lehet alakítani (bár olyat nem tudnék most mondani, ami kifejezetten nagyobb betűket használ), vagy pl a userChrome.css fájl segítségével. -
#936 -
#935 Mármint a Thunderbird és a Firefox saját Csökkentett módjára kapcsol le (nem a Windows-éra), ugye? Tényleg Csökkentett módban indul (ilyet elvileg csak akkor csinál, ha így indítod, pl ha a parancsikonnál az elérési út ki van egészítve egy -safe-mode paraméterrel), vagy csak bizonyos dolgok állnak vissza alapra? Pontosan mit csinál?
Egyébként nem ártana frissítened (Súgó menü / Frissítések keresése), Thunderbirdből 2.0.17 az aktuális, és Firefoxból is van már 3.0.3 verzió (bár ez csak egy kisebb, nem biztonsági jellegű hibát javít). -
Gaboca1949 #934 Miért van az, hogy a Thunderbird 2.0.14, ill. a Firefox 3.0.2 automatikusan lekapcsol CSÖKKENTETT MÓDRA? -
claire78 #933 A Nézet menüben nincs nagyítás opció..
Van szöveg mérete, de az csak a megnyitott levelekre vonatkozik és az sem marad állandóra! -
szemlits #932 'Napot!
Az utóbbi időben némely feladótol érkező leveleknél a magyar ékezetes betők karakterhalmazként jelennek meg.
Már mindent állítgattam a karaktereknél de nem sikerült megjavítani.
Tud valaki valami megoldást?
Üdv. -
#931 Nézet -> Nagyítás -> Csak a szöveg nagyítása? -
claire78 #930 Sziasztok!
Mozilla legújabb részét használom 3.0.3. Hogyan lehet a főképernyő betűméretét megnövelni??? Olvastam már utána, de nem jártam eddig sikerrel. :((
Kérlek segítsetek!!
Köszönöm! -
#929 smtp szervernek a t-online os beállitásokat adtad meg? nem citrom.