Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HI, azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen címre: info@illetõneve.co.hu lehet-e pl. a freemailrõl írni?Megkapja az illetõ vagy inkább a TB.-vel küldjem?Csak azért kérdem mer' a freemailrõl írtam egy ilyen mail címre és úgynézki rendesen elment(tehát nem jött vissza a rossz címcéskor szokásos mailer daemon)de nem jött válasz.Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tényleg megkapta-e, pedig nagyon fontos volna.Köszi!

25 ezer, bocs
sziasztok,
az a problémám, hogy az üzenetszámláló megállás nélkül pörög, egy nap alatt 25.00 üzenet jött be, de megnyitni nem lehet, csak amit tényleg nekem küldtek. már karbantartottam a lemezt, töredezettségmentesítettem, de még mindig nem jó. mit csináljak?
Marvi
oh thx kiprobálom....és amugy azzal kezdtem hogy nem olvastam visza...nem tudtam hogy ilyen közel volt a kérdés....sorry:)

All my life I\'ve been over the top I don\'t know what I\'m doing, All I know is I don\'t wanna stop

Sil78
Nem olvastál vissza. #838?

These are my friends, see how they glisten...

Marvi
üdv!
nem olvastam visza igy már lehet másnak is volt ilyen gondja de azért megkérdezem:)
szal mozilla thunderbir-t használok mozilla to tray kieggel...azonban mostanában valamiért nem hajlando megnyitni a levélben lévõ linkeket...és nem tudom miért...eddig/már jopár honapja/ jol müködött de most egyszere nem hajlando rá...semmi extra változtatás nem történt a gépen egyedül egy hamachit raktam fel mostanában...hiába reinstall meg addon eltüntetése az sem segit...nem tudja valaki mitõl lehet??

All my life I\'ve been over the top I don\'t know what I\'m doing, All I know is I don\'t wanna stop

Üdv!

Nemrég raktam föl én is a TB-t, és letöltöttem a freemail-es címrõl a leveleket, de elfelejtettem beállítani, hogy onnan ne törölje le õket.
A mail redirect-et használnám a visszaküldésre, de ha belépek a freemailen akkor csak mailer-daemonok vannak, szóval nem tudja visszállítani a leveleket.Van vkinek ötlete, miért?Köszi.

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:
Megoldható e az, hogy egy központi gépen van a thunderbird-es levelezés, ha jön új mail akkor a többi két gépen megjelenítse azt. De csak értesítés szinten, valahogy úgy mint a Google notifier, felugrik egy ablak, hogy új mail érkezett.
Köszönöm
KoJin Mekre
Üdv!

Kis problémám lenne a TB.vel. Érzékeli a frissebb verziót, letölti, majd a telepítésnél elakad, hibát észlel és újraindul a telepítés, és ez menne folyamatosan ha le nem állítom. Un installáltam, de ugyanaz a hiba jön elõ, ezzel lesz talán a baj :"mozMapi32.dll" -t nem lehet letörölni, és erre is hivatkozik.

5let eseleg?

ui.:
Itt anno találkoztak a hibával, de nem igazán találtam rá megoldást.
Itt isde ez csak a kitörlésre válaszolt, nem derült ki hogy meg sikerült-e javítani...

Elõre is köszönöm a segítséget.

Köszi a segítséget, nem volt alapértelmezett a Thunderbird. Most már mûködik.

Sil78
Ha rákattintással nem jön be, gyõzõdj meg róla, hogy a Thunderbird az alapértelmezett levelezõprogram, és persze a böngészõknél is legyen egyértelmû, hogy melyik az alapértelmezett. (Ezt ellenõrizd a Vezérlõpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetõsége és alapértelmezései résznél is.)
A link maga helyes és egész? Nincs pl széttörve több sorba? Ha bemásolod a böngészõ címsorába, mûködik?

Sziasztok!

Hogy lehet egy bejövõ levélben lévõ hivatkozást megnyitni? Pl.: ha jön egy iwi*-es levél, hogy xy üzenetet küldött és katt ide, hiába kattintok nem jön be az oldal.

Elõre is köszönöm.

Carmang
Halló,

épp ma telepítettem újra a Windózt, vele a TB-t. Azon szüttyögtem már rég óta, hogyan tudnám a kimentett .eml-jeimet Importálni, mikor eszembe jutott, hogy van ám TB fórum is a világon :) Feljövök, erre itt a megoldás !!!
Jókor jött, köszönöm!

Csak ennyit akartam :)

Sziasztok, teljesen ugyanaz a problémám mint xszmöpnek, gyanítom egy vírus volt a ludas :(
Gondolom senki nem tud segíteni... megszívtuk :'(
köszönet érte.
exportálásig eljutottam, csak onnan akadt meg a tudomány
ezzel a kiterjesztéssel viszont már szuperül megy
Sil78
Exportáld ki fájlokba (.eml-be csak tudja...), és a Thunderbird az ImportExportTools nevû kiterjesztés segítségével be tudja majd így importálni.

sziasztok

Foxmail-bõl hogyan tudom importálni a leveleimet Thunderbird-be?
Mert csak a varázslót találom a Thunderbirdbe, és ott meg csak Outlook, Eudora meg ilyenek vannak.
Gregorius
Megtörtént. Meglátjuk, mi lesz. Remélem többet nem jön elõ a probléma, bár ahhoz várnom kell uszkve egy hónapot. Köszi a segítséget!

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Sil78
Minden postafiókodnál megcsináltad? Nem baj, ha üres, akkor nincs megadva, hogy mit csináljon (hogy letöltse-e az adott levelet pl). Mindenesetre törlés után nem tudja elvileg, mit töltött már le és mit nem a fent levõk közül, tehát le kéne õket töltenie.

Próbáld meg még a Tömörítést (lásd Fájl menü, kicsit bõvebben #822) is. És még egy tipp: csukd be a Thunderbirdöt, és töröld a profilodban a Mail mappában az adott postafiók mappájában levõ .msf kiterjesztésû fájlokat (de csak ezeket, vigyázz, az ugyanilyen nevû, de kiterjesztés nélküliek a leveleidet tartalmazzák). Ezek a .msf fájlok indexfájlok, a következõ indításkor újra létre fogja õket hozni. Ha ezekkel van valami kavar, az is okozhat rendellenes mûködést (pl fantomleveleket és -mappákat).

Gregorius
Megnéztem a fájlt. Addig volt, hogy "Do not edit" és utána aztán semmi, tök üres a kommenttõl eltekintve. Töröltem, de nem töltött le semmit, csak egy szem új levelet. A többi 100 fent lévõ levélhez nem nyúlt. Gáz vagy mák? Megnéztem, most már beleírt három index sort az újonnan generált fájlba.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
Köszi!

Sil78
#809?

Gregorius
Sziasztok!

Van egy problémám a Thunderbirddel. Nem tudom van-e bárki más, aki szintén tapasztalta ezt, de elõfordul alkalmanként, hogy a Thunderbird letölti a régi e-mail-eket a kiszolgálóról, amiket már egyszer letöltött, és el is olvastam, de biztosnági okokból még nem törlök a kiszolgálóról. Nem is egyszer, akár többször is. Ilyenkor, ha még nem töröltem a Thunderbird mappájából, akkor akár többször is szerepel benne ugyanaz az üzenet, nem is beszélve arról a kellemetlenségrõl, hogy már letörölt leveleket is újra betölt a gépen tárolt még fel nem dolgozott velelek közé.

Tud valaki valami gyógyírt a gondomra?

Sil78
Az elvileg a training.dat fájl a profilodban. Írd felül az újat a régivel.

Jobban átolvasva, akkor lehet ez volt baj. Mert törlés után is ott maradt. Köszönöm. Lehet ez kellett volna.

Ha már ájraktam a cuccot, érdekelne, hogy a szemétgyûjtõ szabályait át lehet hozni a régebbibõl?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Köszi a tegnapi megoldotta.

Igaz, hogy volt jópár levél, de nem nevezném túlontúl soknak. Sõt, az összes törlése után is megvolt a hiba. A backup során lehetett valami guzmi a MozBackup progival. Benne volt még olyan folder, ami nem is volt már meg. Ebbõl adódott a guzmi. Sajnos ezt a hibát tovább is örökölte.

Mindegy, megoldódott.

Sil78
Túl sok levél? Nem lehet, hogy csak elfelejtetted megcsinálni az ún. tömörítést (lásd pl Fájl menü, vagy az egyes mappáknál a jobb egérgombos menü)? Ezt minden levelezõprogramban érdemes idõnként megcsinálni (vagy automatikusra állítani), mert a leveleket véglegesen csak így törli (hiába törlöd a Törölt elemekbõl is, az még nem a végleges törlés). Ha ez nincs rendszeresen elvégezve, akkor akár több GB-ra is felduzzadhat a leveleket tartalmazó fájlok mérete.

Sil78
A Helyi mappák helyét úgy tudod megváltoztatni, hogy belemész az Eszközök / Postafiókok beállításaiba, azon belül Helyi mappák, azt jelöld ki, és ott van egy olyan, hogy Helyi könyvtár. Az egyes postafiókoknál ez hasonló, csak a Kiszolgáló beállításai részben van.

Sil78
Kézzel is át lehet másolni. Az egész profilodat alapból XP esetén a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappában találod, az Application Data rejtett mappa. A profilodon belül van egy Mail nevû mappa, azon belül postafiókonként külön mappák, azokban pedig találsz kiterjesztés nélküli(!) fájlokat (pl Inbox, Sent), azok tartalmazzák a leveleket. Ezeket át tudod másolni a létrehozott új profilba is (a Mail-en belül valamelyik postafiókod mappájába), csak akkor nevezd át õket, pl Inbox2, stb (nehogy felülírja a másik profilban az ott meglevõ leveleidet). A Thunderbird utána az elsõ elindításkor felismeri majd, és megcsinálja hozzájuk automatikusan a .msf kiterjesztésû indexfájlokat (ez eltarthat egy ideig, ha sok levél van). Az így átmásolt levelek új mappaként fognak látszani a Thunderbirdben (a mappa neve a fájlnév lesz), és onnan már programon belül is át tudod õket rakosgatni, ahova akarod.

Közben csináltam egy új profilt, és oda nem raktam fel a leveleket, beállítottam a postafiókokat. Jó lesz nekem így. Túl sok levél volt már. Néha kell törölni.

Szia Sil,

a MozBackup rettenetes hibával áll le. Nem viszi jól át a leveleket. Hogyan tudom egy másik partíción gyûjteni a leveleimet? A Helyi mappa részt nem engedi megváltoztatni a program. Úgy akarom, hogy pl. a D:/levelek-ben legyenek ezentúl

Elõre is köszönöm!

Sil78
Ez akkor csinálja, ha a kimenõ levelek kiszolgálója (az internetszolgáltatód SMTP-szervere) hitelesítést igényel. Meg kell adnod a (szolgáltatódtól kapott emailcímhez tartozó) felhasználónevet és jelszavat, csak akkor tudsz levelet küldeni. Eszközök / Postafiókok beállításai, baloldalt legalul Levélküldõ kiszolgáló (SMTP), kijelölöd, aztán Szerkesztés gomb. Pipáld ki, hogy "Azonosító és jelszó használata", és add meg a felhasználónevedet, ami ahhoz a mailfiókhoz tartozik, amit a szolgáltatódtól kaptál. Utána, amikor majd megpróbálsz levelet küldeni, kérni fogja az ehhez tartozó jelszót is (ezt meg lehet majd vele jegyeztetni).

Nekünk épp a héten volt ilyen a cégnél, mert kedvenc szolgáltatónknál, a volt Emitelnél a hét elejétõl már csak a t-online-os szerverek élnek, és persze nem volt elég átírni az SMTP-t t-online-osra, hanem kellett hozzá az azonosító és jelszó is. (Az volt benne a legviccesebb, hogy már legalább három éve nem használtuk az emiteles mailcímeket, és senki nem tudta az azonosítókat, a T-Online meg nem küldte ki. Meg persze az új ügyfélszámunkat meg PIN-kódunkat sem, ami nélkül lehetetlen náluk bármit elintézni...)

Sziasztok!
Segítséget kérek. A M. Thunderbird levelezõ programmal az utóbbi napokban nem tudok levelet küldeni, mert ezt írja ki:
"Hiba történt a levél küldése közben. A levelezõkiszolgáló válasza: 5.7.1 ...; Relay acces denied. Ellenõrizze az üzenet címzettjeit, majd próbálja újra."

Köszi:
T.
Wask
Sziasztok, van 1 olyan gondom hogy ha kapok egy levelet valami linuxostól ami utf 8 ba van kodolva azoknál nem jelenik meg az ékezet... A régiek jó...ha átállítom utf 8 ra akkor meg a régi emaileknél nem jó az ékezet....nincs erre valami automatikus beállitás? Látok ilyen lehetõséget de ha bekapcsolom..ugyanugy nem csinál semmmit:S Tudtok segíteni, van 5let?

Köszönöm.

Faterx
Postafiók beállításai-címzés és szerkesztés
Sziasztok!

Hogy lehet azt beállítani, hogy ha válaszolok egy levélre, akkor ne az alatt kezdjek el írni, hanem a fölött?

Elõre is köszönöm.

Errõl írj nekem pls többet! Csak anyám megnyugtatásásra kell, ho nem olvassuk el az õ üzieit...

--ETO--

Sil78
Postafiókot nem, csak profilt (és azt is inkább csak lámák ellen). A Profile Password nevû kiterjesztéssel.

Sil78
Csukd be a Thunderbird-öt, és keresd ki a profilodon belül levõ Mail mappában az érintett postafiók almappájából a popstate.dat nevû fájlt, és töröld. A profilodat XP esetén alapból a következõ helyen találod: C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve\ (az Application Data rejtett mappa). Ez a popstate.dat felelõs azért, hogy tudja a Thunderbird, hogy mit töltöttél már le a szerverrõl, és mit nem. (A törlése után egyszer le fogja még tölteni az összes fentlevõt. Akkor szólj, ha utána sem javul meg.)

Hello! Arra szeretnék választ kapni, hogy thunderbirdben lehet-e levédeni egy-egy postafiókot jelszóval? Elõre is köszi

--ETO--

Sziasztok! Az a problémám a Thunderbirddel, hogy a Freemail-es fiók összes levelét egyszercsak letölti. Ezt napjában többször is megjátssza, és ilyenkor általában több, mint 1000 olvasatlan levelem lesz. A legfrissebb Thunderbirdöt használom (2.0.0.9. - 20071031), és eddig ezt sohasem csinálta. Lehet ezen változtatni? Köszönöm a segítséget.
Ez a lényeg!
A bejövõ hírlevelek címei kerülnek a személyes címlistámba.
Mindegy az általad leírtak alapján átállítottam az összegyûjtött címek listára, aztán majd meglátom.
Azért köszi.
Sil78
A bejövõket? o_O Nem a kimenõket? (Ha a bejövõket adná hozzá, tele lenne a címjegyzéked spames címekkel...)
Olyan van, hogy:
Eszközök / Beállítások / Szerkesztés / Címzés / A kimenõ levelek címeinek automatikus hozzáadása...

Sziaztok!
A bejövõ levelek e-mail címét automatikusan beteszi a címjegyzék Személyes címjegyzék mappájába és nem az Összegyüjtött címekbe. Lehet ezt valahól állítani, kezelni?
Mr Manson

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Marvi
Hy...nekem is akadt egy kis problémám a thunder-rel....felraktam a minimize to tray kiegészitést a programhoz hogy mindig tudjon futni és ne zavarjon a tálcán, illetve beállitottam hoyg 5percenként keressen rá az uj mail-ekre, ezen kivül beraktam az inditopultba az ikonját...viszont ezeket leszámitva semmit sem csináltam a programmal magával, és egyszer csak fogta magát és egyik inditás ota nem hajlando megnyitni a linkeket....már vagy ezer forumot nézegettem de nem találtam megoldást...csak telepitsd ujra meg ilyenek...de azok nem segitettek már magamtol is probáltam:)
szal valaki valami help-et tudna adni?

Hello Sil !
Nem. A merevlemezrõl nem tûntek el a mappák. Benne vannak a Mail mappában, minden postafiók külön könyvtárban. Csak a Thunderbird nem látja õket.
Sil78
Nem ezt kérdeztem, hanem hogy fizikailag is eltûntek-e a mappák, a profilodon belüli Mail mappából? (XP esetén a profilod: C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve, az Application Data rejtett mappa.)

Sil78
Azt már arra válaszoltam, hogy létrehoznád õket újra, csak melyik mappa melyikhez fog tartozni.