1448
Mozilla Thunderbird
  • Sil78
    De ugye a t-online-os fiókodhoz tartozó jelszót adod meg, amikor az SMTP-hez kéri a jelszót, nem a freemaileset (és persze fordítva)? Illetve felhasználónévnél is ugyanez.
  • bertino
    szerintem küldd el freemail.hu-ról
  • ForzaInter
    kitöröltem smtp-t előtte, így mikor rámentem küldésre kérte a jelszavat beírtam amit még megadtak, erre beugrott megint az smtps ablak ami eddig is, megint beírtam aztán megint vmi ablak jött be, hogy ellenőrizzem postafiók meg hírolvasó nem tom mit, azóta meg meg ha beírom jelszót, akkor bejön megint hogy írjam be, hiába kattintok rá okra nem fogadja el a jelszót, és megint kéri hogy írjam be, pedig ez a jó, nem hiszem el most már:@@@@@@@v
  • Sil78
    Én arra tippelnék így elsőre, hogy az SMTP szerver csak simán mail.t-online.hu (így, hogy smtp.mail.stb, kicsit soknak tűnik).
  • ForzaInter
    itt vannak a képek:1 kép2 kép 3 kép mi nincs jól beállítva?
  • Hegi90
    nekem ez volt a baja :S
  • ForzaInter
    ez vicc bameg, csináltam egy uj postafiókot, minden ugy állítottam be ahogy kell, de még mindig nem küldi, qrva annyát
  • ForzaInter
    kösz, de ugyanazt írja ki arra is:\ :@
  • Hegi90
    ték.
  • Hegi90
    az internetszolgáltatód által megadott smtp címet kell beírni a freemailnél.

(pl upc-nél smtp.chello.hu)
  • ForzaInter
    ciao
    plz help, üzeneteket fogadni tudok, de küldeni nem, mindig ezt írja ki:\
    miért? vmi még nincs beállítva?
  • Hegi90
    loál!
  • bertino
    én se értem.
    küldtem 4 nem gmail-es címzettnek levelet, magamat belőttem másolatnak.
    erre nem hajlando leszedni a másolatot, pedig ott van fent google-n
  • Hegi90
    igazából csak gmail motorú postafiókoknál volt ez. a freemailnél tényleg mindentletöltött, a gmailnél és a mailboxnál pedig csak az újakat (pl amit egyikről a másikra küldtem). Szal nemértem.
  • Sil78
    Vadiúj telepítés után alapból letölt mindent, utána meg azokat, amiket még nem töltött le. Ha viszont azt akarod, hogy mindent töltsön le még egyszer, ami még fent van a szerveren, akkor csukd be a programot és töröld az adott postafiókhoz tartozó popstate.dat fájlt (ez a profilodon belül a Mail nevű mappában, azon belül az adott postafiók almappájában található). Viszont ekkor egy csomó leveled duplázódhat.
  • Hegi90
    thunderbirddel meg tudom azt csinálni, hogy MINDEN emailt letöltsön a kiszolgálóról, ne pedig csak azokat amik a telepítéstől számítanak újnak?
  • bertino
    :D
  • Gregorius
    Valszeg, ha mindent rejtett másolatra állítok, akkor az pont ez. :) Köszi!
  • Gregorius
    Sziasztok!

Lenne egy olyan sügér kérdésem, hogy lehet valahogy olyan többescímzést csinálni, hogy a címzettek ne lássák egymást a vevő oldalon?
  • Sil78
    Látod, ez passz, hogy miért van annak egyáltalán mérete. Nézd meg tömörítés után is. (Nekem kb 1400 levél foglal 143 MB-ot.)
  • TTomi
    Köszi! Hazaérek kipróbálom.
    Csak azt nem értem, hogy ha ugye közös mappába jönnek a cuccok akkor a freemail.hu-s mappa alatt a kiterjesztés nélküli inbox file miért olyan marha nagy?! A másik két emil inboxának pedig tök fika a mérete.Főleg hogy a freemailesre nem is jön semmi nagy!
    Mindenesetre köszi a segítséget, remélem, rendbejön a dolog.
  • Sil78
    A Profilodban (XP esetén alapból C:/Documents and Settings/felhasználóneved/Application Data/Thunderbird/Profiles/profilodneve mappa, az Application Data rejtett mappa) van egy Mail nevű almappa, abban pedig minden postafióknak egy-egy külön mappa. Ha megnézed (jelen esetben pl a Local Folders nevű mappát, merthogy közös inboxot használsz), ezekben vannak még további mappák (azok most nem érdekesek), meg fájlok kiterjesztés nélkül és ugyanazon a néven, de .msf kiterjesztéssel. A kiterjesztés nélküliek tartalmazzák a leveleidet, a .msf fájlok pedig az ezekhez tartozó indexfájlok.

Zárd be a programot, és ezeket a .msf kiterjesztésű fájlokat töröld. A következő indításkor automatikusan újra létre fogja őket hozni a program. Ne ijedj meg, ha rögtön nem jelennek meg a levelek, időbe telik (akár percekbe), mire egy ekkora inbox-fájlt újra beindexel.

Az Inbox fájlod egyébként azért ilyen nagy méretű, mert a többi levelezőprogramhoz hasonlóan a Thunderbirdnél is szükség van a mappák rendszeres tömörítésére ahhoz, hogy a törölt leveleket (amik már a kukából is ki lettek törölve) véglegesen törölje. Ezt meg lehet tenni a Fájl menü / Mappák tömörítése menüpont segítségével, vagy ha kijelölsz egy konkrét mappát, a jobb egérgombos menüből. Illetve az Eszközök / Beállítások / Haladó / Hálózat és lemezterület fülön meg lehet adni, hogy ha x KB hely megtakarítható, akkor automatikusan tömörítsen.

(Ha a .msf fájlok törlése nem vezet rögtön eredményre, akkor szintén próbálkozz meg előtte egy tömörítéssel, és utána töröld újra a .msf fájlokat.)
  • birdo #986
    Aszt hiszem sehogy se...sajnos((
  • TTomi
    Hát senki sem segít VUK-nak a kisrókának?
  • TTomi
    Hali!Egy kis segítséget kérek.
    TB-t használok már egy ideje, 3mailcímről jönnek be a levelek.
    A három fiókból ugyanabba a mappába jön az összes levél. A mai nap bekapcsoltam a gépet, és nem voltak sehol az emiljeim.
    A TB-dolgozott, a CPU közben 40%-on. Persze emilek sehol. Nem volt olyan sok levél a beérkezett üzenetek mappában, de mégis azt vettem észre, hogy a 'Local Folder' mappában lévő inbox file 1,4GB. A freemail.hu mappában szintén.
    A freemail-es emilemre csak hírdetések jönnek jószerivel, az sehogy sem lehet annyi, de a másik inbox file sem, mert az üzeneteimet rendszeresen törlöm, csak a fontosakat hagyom meg.
    Szal a kérdés, hogyan tudnám visszacsalogatni azt a kb 100-120 emilt ami a Bejövő üzenetek mappában volt?
    A válaszokat előre is köszi!

• strebacom
  • vandyke
    Köszönöm! Ennyire nem néztem vissza...
  • Sil78
    Eszközök / Üzenetszűrők. Postafiókonként külön kell megadni, akkor is, ha közös inboxot használsz.
  • Sil78
    Lásd mondjuk #575.
  • Sil78
    Eszközök / Postafiókok beállításai / adott postafióknál Másolatok és mappák / Üzenetküldéskor automatikusan: Rejtett másolatot kap (BCC).
  • Hu.man limbi
    sziasztok
    Van olyan beállítás, vagy kiegészítő, amellyel az elküldött levél egy
    másolatát automatikusan elküldi egy megadott mail címre?
    Kösz
    Limbi
  • vandyke
    Sziasztok!

Újra húzás előtt készítettem egy másolatot a postafiókomról. A gond az, hogy nem tudom hogyan lehet a korábbi leveleket az újra felrakott Thunderbirdbe beilleszteni. A válaszokat előre is köszönöm!
  • strebacom
    Hali...Azt hogyan tudom beállítani, hogy attól a feladótól akit kiválsztok a névjegyzékböl, ne fogadjon illetve le se töltse a levelét a kiszolgálóról, vagy rögtön törölje azt??
    Köszi!!
  • sombrero76
    Szerbusztok!

Két kérdésem lenne:

1. Nincs valami módszer, amivel időrendben lehet listáni minden e-mail aktivitást? Tehát ami egy listában mutatja, mikor mi ment ki, mi jött be bármelyik fiókból /fiókba. Amikor pl. egy emberrel 3 különböző accounton kommunikálok, elég nehézkes néha áttekinteni, melyik levél melyiket követte.

2. Nem lehet valahogy jelszóval védeni egy profilt? Tehát hogy aki nem tudja a jelszót, az ne tudja megnézni a már beérkezett leveleimet, és a gépen is titkosított formában legyenek eltárolva.
  • Sil78
    1. Nézet menü / Rendezés / Csoportosítás.
    2. Nem hiszem, mert amit beírsz, az alapján rögtön végre is hajtja a szűrést, folyamatosan. De a keresést el lehet menteni mappaként, ha lenyitod a nagyító melletti kis nyilacskával, ott lesz legalul.
  • kelan
    Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
    1. Létezik olyan Thunderbird kiegészítő, amely a mappákban lévő leveleket napi bontásban tördelve mutatja?
    2. étezik olyan Thunderbird kiegészítő, amellyel a kereső részbe beírt szöveget eltárolja?

Köszönöm a válaszaitokat!

• KranaZoli #972
    Nézegettem Google-ban is, meg a Thunderbird add-on-ok között, de nagyon leltem, hogy a TB-höz lennének levélpapírok, levélpapír minták.

Javaslat, ötlet?!
  • KranaZoli #971
    Még egy kérdés a levélszeméttel kapcsolatban.

Ez az adaptív levélszemét szűrő a TB alatt, a LOG-ot csak arra használja, hogy Nekünk legyen benne visszajelzés, ugye?!
    Vagyis a TB ezt nem használja semmire. (remélem)

Mert Én bizonyos időközönként a merevlemezről mindenféle "temp" szart töröltetni szoktam a Wise Disk Cleaner progival.

Szóval ez a LOG, ez csak visszajelzés a felhasználó felé és semmi köze a beépített levélszemét szűrő működésébe?!
  • KranaZoli #970
    Szia!

Köszi, vmi ilyesmire gondoltam Én is, hogy ennek akkor van így értelme, ha valóban több postafiók is van...

Időközben meg ez történt:

Ugyebár a TB-t futott szépen egész nap, az óra mellett volt az ikon és ezzel a Junk-os témával nem is igen tudtam érdemben foglalkozni.

Aztán gép kikapcs, bekapcs, stb.. és újra elindítom a TB-t.

Látom ám, hogy nincs Junk mappa, viszont lett egy olyan, hogy "Szemét" és lett egy olyan, hogy "Törölt Elemek".

Zérót nem nyúltam hozzá, ekkor sem, meg akkor sem, amikor a Junk mappa létrejött. Akkor annyit csináltam, hogy Freemail-en levettem a Spam szűrést, TB-ben kivettem a pipát, hogy hagyja figyelmen kívül a szerver Spam szűrőjét.

A Beállítások panelen ugyebár alapból ott a "Szemét" mappa.

A postafiók alatt, meg valóban csak úgy a semmiből lett ez a Junk mappa, talán az után, hogy egyet a TB-ben manuálisan Szemét-nek jelöltem. Arra tudok gondolni, hogy mivel angol nyelvű progiról van szó, Ő automatikusan létrehozta a Junk nevű mappát, amiből később lett a Szemét nevű mappa, mert ugyebár a Beállítások-on ott volt, hogy tegye át a Szemét mappába, de olyan meg nem volt.

Így Ő legyártotta a Junk mappát, ezt a beállítást (miután, manuálisan szemétnek jelöltem egy levelet - ami egyébként valóban az is volt - ) Ő elvégezte a Postafiók panelen is.

De ekkor még ott is Junk néven szerepelt.

Aztán, amikor újra bekapcsoltam a gépet így du-n, késő este és újra elindítottam a TB-t, akkor már a magyarítás felülírta a Junk mappát és lett belőle "szemét" így tulajdonképpen az ami a Beállítások panelen is van, hogy tegye át a "szemét" mappába.

A kuka helyett meg lett a Törölt Elemek mappa. És valóban, ha törlök az ide kerül, ha vmit szemétnek jelölök meg, az pedig a "szemét" mappába, csak gondolom ez a TB-ben Junk és nem "szemét" :)

Vmi ilyesmire tudok gondolni.
    Szerinted?!
    (Ha érthető voltam :)
  • Sil78
    Ha van több postafiókod (akár a Helyi Mappák alá teszed őket, akár teljesen külön, akár a kettőt kombinálva), lehetnek hozzájuk eltérő levélszemét-beállításaid. Az alapbeállítások a Beállítások alatt érhetők el (pl hogy kézi megjelelöléskor mit csináljon vele), a Postafiókoknál csak finomíthatsz rajta (ez a része már arra vonatkozik, amikor magától ismeri fel).
    A kézi megjelöléskor az "Áthelyezés a postafiók "Szemét" mappájába" szó szerint értendő: abba a szemét mappába rakja ilyenkor, amit az adott postafiók beállításainál megadtál. Ha nem a Helyi mappák alatt levőt, akkor a postafiókhoz tartozó külön (ez esetben Junk) mappába fogja tenni a kézzel megjelölt szemetet is. Sőt, tetszőleges másik mappát beállíthatsz a postafiók beállításainál (lásd Másik...), és akkor oda fogja tenni.