Világok harca
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha Kis Pista csinálta volna,akkor okesz,mert elsõ filmes,de Spilbergtõl ez gáz!
Egy ilyen történetbõl ha a forgatókönyv jó sokkal de sokkal többet ki lehet hozni.
Igy ebben a formában nagyon gyege volt.
Az a "szem" meg gép-szerves anyag hibrid valami volt, azért tudta lecsapni baltával (ezt csak a lentebb leírt szuperidegenacélpáncélvágó baltára reagálva írom 😊 )
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Kiraboltam volna egy vadászboltot + sok konzerv meg egy hálózsák, oszt csá. :-)
Bár kit tudja a permetezésnél mi lett volna...
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Hmm... Asszem imkább önként jelentkezék az idegenekhez takarmánynak. 😊
Bár monduk az sem lenne biztos túlélési stratégia, mert mint tudjuk... "Az ellen nem véd!"
én bevettem volna a hegyekbe
vmi barlangba
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ezért van az, hogy a legratyibb filmekben is találok vmi pozitívumot. :-)
Ez volt az elsõ amire nem jutott semmi eszembe. Max a futás, de arról meg láthattuk mennyit ér...
Jellemzõen nem szoktam parázni a filmeknél, mert mindig van valami viszonyítási alap <á, ez csak Amerikában van így, á, ez csak kitaláció stb.>á, ez csak Amerikában van így, á, ez csak kitaláció stb.>, mely segít könnyen élvezhetõvé tenni a sztorit.
De itt, egy olyan helyzettel állunk szembe - mintha, magunk is a film történetének résztvevõi lennénk -, melybõl nincs kiút: Európa nagy részét letarolták, Ázsia épphogy létezik, Amerika nagy része invázió alatt, azaz: a VILÁG lángol, pusztul és menekül.
A bátrabbak tudják, nincs más kiút csak a büszke harc, esély arra, hogy egyet magával vigyen - Tim Robbins -, a gyávábbak futnak , egymáson taposnak és a gyilkosságtól sem riadnak vissza saját érdekükben
A film azt mutatta be, amit mindenki tett volna - menekülõk lennénk mi is, semmiféle filozofálás nem jutna eszünkbe, hogy miért, kiért és hol, egyszerûen TÚLÉLNI, elbújni akarnánk.
S a film ebben volt a legnagyobb. Nem köntörfalazott.
Technikai buktatók voltak. De mindig akadnak megmagyarázhatatlan dolgok - legjobb példa a sok felszíni és felszín alatti atombomba
[akinek megvan, az vegye elõ valamelyik CD/DVD-jérõl és nézze meg a Bikini-szigetek közelében, víz alatt robbantott 50 megatonnás bomba videoját - a lúzer ágyúnaszádok
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
amikor még két nap múlva is azon gondolkozol, mit tennél te, ilyen helyzetben
egy film pedig akkor rossz, ha hidegen hagy, nem fog meg, nem átélhetõ
ilyen volt pl. a Team America
nem rossz film, de nekem akkor sem jelentett semmit
Nekem végig bejött a film. Sõt, tovább kell menjek: Spielberg olyan jót készített egy amúgy átlagos alapanyagból, ami miatt a manuálisabbak szívesebben fogják elolvasni a nevetségesen gyenge könyvet.
Komolyan mondom, hogy már kezd unalmas lenni, hogy mindneki csak fikázza a filmeket. Úgy látszik, mindenkiben van NEM kis adag elõítélet("Ááá, ez egy TomCruise film -> nagy szar...").
A kritika elsõ bekezdésébõl láttam, hogy nem ez lesz a legjobb cikk amit elolvasok. :-)
egyszerû katasztrófa film volt
mélység? aki arra vágyik, az ne hollywood-i produkciókat nézzen
egyébként ha nagyon akar valaki, ebben a filmben is találhat mélységet csak empátia kérdése
mesét nem lehet földhözragadtan, centivel a kézben néznihiszen akkor már attól sokkot kapunk, ha egy rongybaba megszólal
Földönkívüliek jönni Amerika, gonoszul karkogva csápokkal fenyegetni, tökös hazai fiú megmenteni bolygó, mindenki ünnepelni. Ez a téma régóta kedvelt hollywoodi berkekben, ráadásul ismerhetjük Spielberg mester mániákus vonzódását a nem földi eredetû lények iránt, törvényszerû volt tehát a Világok Harcának megszületése. Mégis mi az, ami megkülönbözteti a rendezõmágus legújabb alkotását a Függetlenség Napja-féle imperialista szeméttõl? A választ keresve, kétségek között, izzadó tenyérrel süppedtem a multiplex selymes nyugalmat kínáló plüssfotelébe, következetesen szélen, a kijárathoz közel orientálódva, menekülési útvonalat biztosítva, ha esetleg bejön a megérzésem.
Már megint az átkozott elõítéletek. Az alapanyag nekem elég szegényesnek tûnt, kizárólag a bölcs szakállas rendezõ miatt döntöttem végül a film megtekintése mellett, reszkettem, mikor kialudtak a fények. Egy sajnálatos romantikus film (lagzi-randi, vagy valami ehhez hasonló barom címmel), és a King Kong bemutatója után, Reviczky Gábor mondta el az expozíciós szöveget, amit szerintem az egész világ hallott már (természetesen saját nyelvekenJ), ugyanis az elõzetesen kiadott trailer valójában egy az egyben a film elsõ öt perce.
Az alapsztorit mindenki ismerheti: egy lúzer dokkmunkás, egyben szerencsétlen ex-családfõ megkapja hétvégére a gyerekeket, de a Teletubbies-show helyett pánikszerû menekülés a víkend programja, hiába, nem lehet mindenki mázlista.
Nem bírom tovább, kimondom: a Világok harca remek szórakozás! Így csalódjak mindenben elkövetkezendõ éveimben, pozitív meglepetés ez a javából. Legalábbis nekem. A látvány lenyûgözõ, nagyon hangulatos, különösen a mozi által nyújtott hangélménnyel, néha azt hittem, tényleg nekünk jön az óriási sebességgel közeledõ robotbigyó (amúgy a nevük: tripod).
A különbözõ, interneten olvasható véleményekben feltûnik egy közös pont, mégpedig a „történet teljes hiánya”. Azonban ez a film nem akar többnek látszani, mint ami: egy menekülõs-túlélõs kaland, mégis milyen történetet akarnak a fanyalgók, épüljön fel a nagy ufóinvázió közben egy komplett családi dráma, több dinasztián keresztül folyva a végtelenbe, intrikával, meg minden egyéb hozzávalóval? Akik emiatt panaszkodnak, azoknak ajánlom a Barátok Közt címû sorozatot, annak csavaros a története, meg mélyen szántó is😊 Igazából kisebb epizódok pörögnek a lebilincselõ akciójelenetek között, nem is a sztori, inkább a hangulat érzékeltetése miatt. Az pedig tökéletesen eltalált, nyomasztó, apokaliptikus élményt nyújt, az ember azon kapja magát, hogy a vászon szélét nézi, merre kellene továbbmenni, hogy túléljük.
Az egyedüli negatívum a film vége, ami meglepõ, és kissé mulatságos is, kb. egy percben megmagyarázzák a végkifejlet okát (de azt is csak homályosan), aztán meg már „the end” van.
Miért érdemes megnézni? Mert jó, mert izgalmas, mert nem bonyolítja túl a történetet, mert a kiscsaj tényleg nagyon gerjeszti a hangulatot, és mert a látvány, az mindent visz. Tom Cruise is hozza a formáját, szerintem jól nyomja a szerepét (az általános véleménnyel ellentétben). Ja és igen: tudom, ez egy ilyesfajta tudományos-fantasztikus filmmel kapcsolatban kis képzavar, de az egész olyan életszagú, olyan emberi, sokszor gyarló, de legfõképpen szerethetõ.
Mondjuk nem sok köze van az eredeti Világok Harcához, Spielberg részérõl az inkább valamiféle tiszteletet kifejezõ gesztus lehet, hogy H.G. Wells-t jelölte meg íróként, de ez meg senkit sem érdekel.
A rendezõ egyáltalán nem más, olyan mint máskor, összehozott egy remek, egész estés szórakozásra alkalmat adó mûvet, mindenkinek ajánlom, hogy ne higgyen teljes mértékben a fanyalgóknak, hogy nem a régi a Mester, meg kiégett, ugyanis nem igaz. Aki meg nem szereti a mûfajt, az ne nézzen marslakós-inváziós filmet…
Isaac
Abit An7 Nforce2,Amd Sempron 2800+,2x512DDR RAM,Ati Radeon 9600XT128MB,Maxtor160GB,LG DVD RW. http://gtauniversum.atw.hu GTA SAN ANDREAS
A mai napon én is rászántam magam, hogy megnézzem a filmet.Rosszabbra számítottam az itt olvasottak alapján. Kettõt ütöttem egy csapásra... A másik versenyzõ a Mr. és Ms. Smith volt... Ez gyõzött. Nagyon sokkal.
Lehet, hogy ezért is, de nekem bejött a film. Kedves Zsuzsa forumozó kolléganõnk ( 😊 ) fogalmazta meg legjobban a véleményemet. Valami ilyesmi jött le nekem is az egészbõl.
Az európai terrorista beszóláshoz csak annyit, hogy itt is az amerikai "tudás" jön le, és hogy mennyit tudnak európáról..
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
Nagy komolyan nézem a filmet, semmi vicces jelenet, erre páran elkezdenek röhögni. De nem csak egy jeleneten, végig.
Úgy felb***ta az agyamat.
A TS-XVID-es torrentet nehogy leszedjétek!
Inkább mozi...
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
sazl : c
Izgalmas volt, félelmetes.....nagyon tetszett. Nem igazán a család szeretete a mondanivalója szerintem...sokkal inkább, hogy mennyire elpusztíthatóak vagyunk, mi emberek....igaz a fõhõs túlélt mindent, de, ha meghalt volna, hogy lehhettünk volna szemtanúi egy "nagyítóval való hangyaírtásnak", hullafolyamnak, világháborús feelingnek, valamint Titanic feelingnek? Szerintem nagyon jó volt....igaz nem nagyon tetszett az Európai terrorista beszólás (tudtam, hogy az amcsik hülyék...de ennyire? Hol vagyunk mi az arab világtól...már, ha azt terrorizmusnak lehet mondani...mert, ha Õk írtanak, az semmi...)..de a többi jó volt. Ugyanakkor nem igazán ezt a címet adtam volna a filmnek, hisz ez nem háború volt....inkább csak írtás és, ha immunisak a különbféle betegségekre a drágák, akkor már mindenki csak por és hamu....vagy lógó húscafat.
Jó volt.
/ mit is kezdenénk egy ilyen támadás alkamával....semmit...meghalnánk /
Canon 450 D
Azok a nagy lépegetõk kicsit HL2-es nyakigláb fílinget keltettek bennem. 😊
Next PC upgrade: 2022
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
Sajnos egy fájl hiányzik a filmhez, pontosabban a 39-es, így sajnos nem tudom megnézni a filmet. Fel tudná valaki tölteni nekem egy tárhelyre? Nagyon megköszönném.
Szerintem jó kis film, és én komolyan nem is értem, hogy mit vártak tõle az emberek. Nekem pont azt adta, amit elvártam.
Na jó, talán egy kicsit több magyarázat(narrátor szinten) belefért volna, hiszen nem mindenki olvasta a könyvet.
Aki meg azt mondja, hogy rossz a sztori, meg klisé, az gondoljon bele, hogy ez egy scifi klasszikus. Ha esetleg egy adott történés elcsépeltnek tûnik, akkor az csak azért lehet, mert az eddigi scifik hasonló történéseit kopizhatták ebbõl a sztoriból...
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
(amúgy meg tökjó, ha fél, legalább bújik<#hawaii>#hawaii>)
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/404332/103-1627243-7439837
mikor jeleneki meg DVD-n??
Gigabyte GA-8I945PL-G, Intel 3GHz DC,Kingmax 2x1Gb, Samsung 500Gb, Sapphire HD4850 Dualslot, Razer Diamondback, Razer Tarantulla, Razer Mantis(speed)