Gmail

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogyha én valakit én a csevegésnél úgy állítok be, hogy soha ne jelenjen meg, ergó nem látom, hogy most fent van vagy nem, elfoglalt vagy sem stb akkor abban az esetben õ látja azt, hogy én online vagyok?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Aquir
beállítások?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

tommygear
ezt a megjelölés fontosként hülyeséget nem lehet teljesen kikapcsolni?
MANOWAR
Aquir
:S

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

HöfEE
Napokban a következõ történt, 1 hete mikor be akartam lépni a postafiókomba a google figyelmeztetett, hogy többször is kínából léptek be a fiókomba, ezért azonnali jelszóváltoztatást kért. Megtettem megváltoztattam a jelszavam.

Egy darabig nyugi volt viszont tegnap észrevettem, hogy 2 napja többször is a címlistámon szereplõ összes embernek spamüzeneteket küldtek a fiókomról (látszott az elküldött leveleke között), most pár perce ujra jelzett is a rendszer hogy illetéktelen behatolás történt, mindenemet letiltották és sms-ben kellett egy megerõsítõ kóddal visszaigazoljam, hogy én vagyok a tulaj.

Ezek után újra jelszót kellett váltsak és most várom hogy minden rendben legyen :S

Aquir
itt nincs ilyen gond (nincs offline mód :)

Nekem offline mód miatt néha bezavarodik és offlinenak vesz -> nem küld levelet :/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Aquir
itt nincs ilyen gond

HöfEE
Ez már elképesztõ, napok óta tetves lassú a gmail, perpill most már 3 perce küldök egy levelet, de a levelesláda listáját is kegyetlen lassan tölti be.

tenkenorman
jah megvan a beszélgetési nézet. de valamiért úgy rémlett be van kapcsolva :/ hmm nah mind1 :)

http://www.tenke.hu

tenkenorman
Hali.
Van egy fórum értesítõm amit mailben kapok. van rá mód hogy azt idõkorlát nélkül, chat szerûen, egy levélben mutassa a gmail?

http://www.tenke.hu

MANOWAR
Van-e rá lehetõség, hogy az összes ki/bejövõ leveleimbõl egy lapon megnézhessem a bennük lévõ összes képet?

A 20%-ot õszintén szólva csak tippeltem. Most megnéztem, és csak 9%-ot használok. Amúgy általában nekem is 4-5 mp, de van hogy teljesen meghal, frissítés sem segít, csak ha újra megnyitom az egész lapot. Most akkor ez normális, vagy nálam van valami gond?

20 % elég sok, a végén nem is mindig "beáll", de aztán 4-5 mp és megy tovább.

Aquir
itt nincs ilyen

Nektek nem nagyon lassú mostanában a GMail? Betöltéskor... felmegy a csík maximumra, aztán ott áll. Van hogy többszöri frissítés sem segít. 1-2 hónapja ilyen. Biztos nem a gépemen van a gond, mert más gépen is tapasztaltam (tehát a fiókomhoz lehet köze). Nincs tele a postafiók, kb 20%-át használom.... mi lehet az oka?

megvan, köszi szépen! :)

!!HALA MADRID!! Egyszer élünk, de akkor nagyon! ;)

beállítások/fiókok elvileg
jelszót hol lehet változtatni?

!!HALA MADRID!! Egyszer élünk, de akkor nagyon! ;)

Aquir
nem

FlDutchman
más is találkozott ilyen üzetenekkel, amit gmail-es címrõl küldtek?
"B
Dear sir/madam:
Please forgive us to disturb your valued time.
This is a big wholesale
company in china, sell electronic products to all the world,such as
laptop, camera, phone and so on. We can offer the low price and high
quality to you. If you have free
time, please take a few to visit our
official website: www.loeness(pont)com
Then any questions, please contact us freely.
Email: [email protected](pont)com
MSn: loenessol@hotmail(pont)com
Temporary use your e-mail, I am sorry
Z"

Ma több gmail-es ismerõsömtõl is kaptam ilyen üzenetet.
Valaki tud róla, hallott valamilyen infót, hogy valami vírus, vagy spamrobot hozza ezeket létre?

Aquir
bepipálni a megjegyzést

Törölt felhasználó
A Gmailem egyik percrõl a másikra elfelejtette a jelszavaim. Hol és hogy kell beállítani, hogy ne keljen jelszavakat pötyögnöm?
Aquir
eszerint igen :)

Rage47
akkor nem csak nekem sz*r:
http://www.huffingtonpost.com/2011/01/20/gmail-problems-slow-service_n_811775.html
Aquir
nem :)

Rage47
mostanában nektek is nagyon lassú a gmail?
Aquir
Igen, kapott levélbõl most már látni is látom hogy nem tudok címzettként/továbbítva sem magamra keresni levlistán (pedig én kaptam :P)

TommyC
hát ezaz, így elég nehéz kiszûrni, ha nem tudod megadni a szavakat, mivel a gép nem tudja kitalálni, hogy mirõl szól a levél, és magától definiálni a szûrõket.

Nekem nincs megoldásom erre, csak a "nyers erõ", tehát megpróbálod a tárgyak összes variációját beírni, de ez hosszadalmas, fáradtságos és valszeg nem is lesz elég pontos...

Gondoltam amúgy, hogy nincs deklarálva a levél tárgyában szigorúan a tárgy neve, de ezek a szûrök jelenleg csak így mûködnek (tudomásom szerint, bár nem vagyok informatikus, csak saját IQ-mtól fogva próbálom felfogni a mûködését).

A spameket is ugyanezért nehéz kiszûrni, mennyivel egyszerûbb lenne, ha az összes spam levél tárgyában benne lenne, hogy SPAM :D

dixitque deus fiat lux

Az a baj, h a tárgyak neveit mindenki össze-visza írja.
Hogy használjam a joker karaktereket? Azokkal már asszem minden jól menne... ahhoz kevés vagyok, hogy miattam írja mindenki szabályosan a neveket. talán a szakfelelõs, vagy HOK-os kérésére menne...

TommyC
b@szki megint elírtam, CÍMZETTHEZ a levlista XD
nem értem honnan jön ez nekem, de nagyon be van rögzülve

dixitque deus fiat lux

TommyC
feladóhoz beírod: levlistát, a tárgyhoz pedig felsorolod:tárgy1 OR tárgy2 ...
nem kell vesszõ, csak a spacek
nem bonyolult :)

dixitque deus fiat lux

Hû, de felpörögött a topic...:D

A feladónál nálam is az van, aki feladta a levelet.
Akkor oda mit írjak?
Címzetthez a levlista címe kell ugye?
A tárgyhoz pedig csak egyszerûen a tárgy1 or tárgy2 or tárgy3 or ??
Nem kell se vesszõ az or elé, se semmi, csak egy szóköz elé és utána?

TommyC
jahj, bocsánat összekavarodtam :D

nálunk is úgy van, hogy a CÍMZETT a levlista a FELADÓ aki feladta
de igazából a lényegen nem változtat, ugyanúgy lehet szûrni

dixitque deus fiat lux

Aquir
tehát megkapod de a neved (címed) nem szerepel benne, akkor ok, bár azt gondoltam hogy mindig van ha kapsz (pl levlistától)

TommyC
ha feltesszük, hogy a tárgyban mindig szerepel a kurzus neve (másképp nehéz kiszûrni) és tegyük fel van n-darab kurzusod, mindegyik saját névvel (pl. 1,2,...,n)

ekkor ha ezt az n tárgyat ki akarod szûrni, csinálhatsz n darab szûrõt, vagy 1 darab szûrõt, amiben az van h 1 OR 2 OR ... OR n
ezért fontos az OR

dixitque deus fiat lux

Nálunk feladó aki írja és a címzett a levlista, amúgy jah, ahogy te csinálod az a legjobb szerintem. Nekem is hasonló:szûrõk

TommyC
az és-hez elég ha csak beírod egymás után a szavakat (nem nézi a sorrendet)
de annak nem sok értelme van kivéve ha szûkíteni akarod a feltételeket.

a levlistás dologhoz:
nálunk a levlistára érkezõ levelek feladójánál mindig a levlista címe van!
így ha a szûrõnél megadom a levlista címet, akkor az összes levlistás emailt kiszûri.

én spec úgy oldottam meg ez alapján, hogy a levlistás mailek egy külön mappába jönnek.

dixitque deus fiat lux

Aquir
""-t csak feltételesen írtam (Akkor ha nem lenne jó a sima vesszõ, de ha többet akarsz szûrni akkor jó a szó szerinti szûrés is). Az or az VAGY de ha én ÉS-t akarok, nem jó a sima a vesszõ?

TommyC
azt írtad, hogy ,-vel válassza el és rakja ""-be, de úgy nem mûködik, mert szó szerint veszi. OR-al kell elválasztani

dixitque deus fiat lux

Aquir
erre már reagáltam :)
én úgy gondoltam a vesszõ is alkalmazható

TommyC
bocs a helyesírási hibákért.

természetesen benne kell legyen ehhez a tárgyba mindig az adott szó/szavak, nem tudja kitalálni a gmail, hogy mi a levél tartalma.

dixitque deus fiat lux

Aquir
újra aktiváltam hogy egy levelet kapjak most egy csoporttól azt megnézem, de nem tudom miért kéne különböznie egy simán továbbított levéltõl, hiszen ilyesmit megtalál a szûrõben:

TommyC
nem értitek mit akar mondani a srác? :D
csak azt kérdi h a kritériumokat ami alapján szûri, hogyan válassza el.

csinálsz egy új szûrõt, és megadod a szavakat amelyek alapján szûrjn úgyn úgy, hogy OR-al választod el õket!

pl: elektro OR kémia
akkor kifogja szûrni azokat a leveleket, amelyeknek tárgyába VAGY az eletrko VAGY a kémia benne van.

dixitque deus fiat lux

Nem, a levelezõlistának címezték, ami továbbítja nekem, pl:

feladó Marci <[email protected]>
címzett poen <[email protected]>
dátum 2010. december 14. 23:59
tárgy vitz
levelezõlista <poen.sch.bme.hu>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Aquir
dehát azt neked címezték

0 levlistás levelet dob ki nekem.

Aquir
De érted, ezzel azokra a levelekre lehet szûrni, amit neked küldtek

írd be teljesen az email címed

Hát nekem címzettre egy levelet se dob. Lehet levelezõlistarendszer(?) függõ.