12867
-
#8982 teszt? nem, még nem volt -
#8981 elég nagy esély van rá,de azért remélem Norbi megizzasztja Lőbéket :) -
#8980 Nálunk tesztel a német túraautó-bajnokság mezőnye
remélem még nem volt. -
#8979 azt hiszem ez az idei bajnok autó -
-
#8977 -
#8976 -
#8975 MotoGp-t mert nem engedték a törpének megvenni a széria feletti jogokat ;) -
#8974 FIA mit nem tett még tönkre?:)) -
#8973 Mivel az FIA mindig brutális költségekben gondolkodik és folyamatosan változtat sosem lesz annyi autó mint a TOCA-s BTCC-ben vagy a szintén FIA mentes V8-ban. Itt a hangsúly az állandóságon és a költséghatékonyságon van... Gondoljatok bele a Honda és a Citröen mennyi pénzt ölt a fejlesztésbe, de ezek már most azon gondolkodnak, hogy legyen kuka az egész. Vicc úgy ahogy van... -
#8972 Rájöttek az ostobák miről is kellene ennek szólnia:D -
#8971 2.0l turbós géposztályon dolgozik az FIA
"Az FIA Túraautó Bizottság első embere egyébként Alan Gow, aki nem mellesleg a BTCC vezetője is egyben, a Valenciában felvázolt tervek pedig alapjaiban hasonlítanak a brit bajnokságban most használt NGTC-s kategóriára (2.0 literes motor, egyszerűbb autók). Úgy tűnik tehát, hogy az FIA szeretné a BTCC-ben sikeres rendszert egész Európára, sőt talán a kontinens határain túlra is kiterjeszteni.
Aki esetleg nem követné a brit bajnokságot, idén rekordszámú, 31 autó nevezett, és összesen 13 különböző márka szerepel a sorozatban."
Ennyi -
#8970 Az "RML"-t rosszul írtam, az: RAC! -
#8969 Ezek nem végeredmények, csak apró történések, majd ha láttad már a futamokat, rájössz mennyire keveset mondtam! -
#8968 "Talán a SuperTouring korszakban lehetett ilyen szinvonalas mezőny. Pl nézz meg egy 98as rajtlisát a wiki-n."
...hmm 98, a másik félisten!!!
-
PacsutaTibi #8967 Kösz hogy leírod az eredményt.... Legalább spoilerbe raktad volna.. -
#8966 Húú 2009!!! ezt ki ne hagyd, egy ideig megvolt az összes futam. Az RML BMW-vel Turkington ekkor lett bajnok, még ment a három "gyári" Vauxhall!
Nyitó futam Plato Drift! Truxton race3, Plato egy állat! Donington, Thomson őrületes vizes futama (slickken)! Oulton park race2-3! Brand Hatch záró forduló 3/2, ahol még 4 bajnok esélyes volt!
...és még sorolhatnám, őrületesen jó szezon volt!
Brand Hatch, Plato-Chilton befutó, 0.015 sec!!!! link
-
PacsutaTibi #8965 Talán a SuperTouring korszakban lehetett ilyen szinvonalas mezőny. Pl nézz meg egy 98as rajtlisát a wiki-n.
2011 óta nézem a BTCC futamokat. De körülbelül ekkortájtól, vagy egy kicsit hamarabb, elkezdtük nézni 1990től az éves összefoglaló vidiket. Valamelyik 1,5órás, van ami 2. De pl a 2006-2007 már 6 órás összefoglaló volt.
2008al megakadtam, mert nem nagyon töltik torrenten, máshol meg nem találtam meg.
Így még a 2008-2010 hiányzik, csak foltokban van meg ki mivel ment, de direk kerülöm is az ezekről az évelről szóló eredménylistákat.
Honda:
A Jasnak talán az egyik legsikeresebb autója a SuperTouring Accord volt, Tarquini 3. lett vele a 2001ben az ETCC-n. De a 20 futamból 9et megnyert.
A bajnok Giovonardi és a második Larini csak 3at. Viszont Tarquini 4 szer kiesett, míg az első két versenyző csak 1-szer.
A S2000-es Accorddal Thompson szárnyalt 2008ban Imolában (3. és 1. hely), de ezen kívűl nem volt igazán jó eredménye. Azt se felejtsük el hogy ekkor az N.Technology futtatta Thompson kocsiját.
A jó autóépítőkhöz hozzávenném a Team Dynamics-ot is. Kicsit vicces volt mikor a "Gyári" hondát, elverték az általuk épített Integrával...
(Most találtam rá, hogy az a gyári Honda, az igazából az Arena Motorsport volt, egy kis gyári támogatással) -
#8964 -
#8963 Bring Back The ’90s: Super Touring On The Street
-
#8962 Hát jaja! Az se nem rossz..
Azt nagyon szerettem! Nagyon jó bajnoki volt. Kár, hogy nincs már.. -
#8961 Szóval ha izgalamas versenyt akarunk nézni, akkor BTCC
vagy inkább V8-at Adelaidből :D
flame on! :p
nyugi hülyülök...nosztalgiából pár napja néztem V8 versenyünket 2009-ből amin te is ott voltál. :) -
#8960 -
#8959 JAS motorsport autós körökben abszolút a közepes kategória... RML, Triple Eight, ProDrive ezek a top építők. -
#8958 Ebben is van igazság! Én csak azt, mondom, hogy nem rossz azért amit csinálnak. Persze meg kéne nézni mit tudna a Honda gyár nélkülük..
Btcc az más.. Persze valamilyen szinten ott is gyári a Honda, de ott azért másképpen mennek a dolgok.. -
#8957 "Azért azt ne felejtsd el, hogy amióta a Honda a Vb-n szerepel (vagy elötte az ETCC-ben Tarquinivel) Csak a Jas csinálta a tütüket. Azért Tarquini is szorongatta nem gyengén az Alfákat abban az időben, meg Thompson is később. És azért a tavalyi évről, meg ne feledkezzünk el."
Azért van némi igazság abban, amit bosco' mond!
Nekem máig ez a kedvenc autó-pilóta párosom: link de, a 98-as összefonódás óta JAS-Honda nem nyert semmilyen komolyabb bajnokságot! Miközben BTCC-ben 3 Hondás összesen 5× lett bajnok! (Neil:3 Sheden-Jordan:1-1)
Még az ős JAS-os' Tarquini, ill. Thompson is más márkával (Alfa, Vauxhall) nyertek. -
#8956 Hát igen! :-) Én is elég régóta követem nyomon a dolgokat. De ki lehet jelenteni, hogy ilyen erős mezőny.. Huhh nem is tudom mikor volt, ha volt-e egyáltalán.
Hát jövőhéten Brands Hatchben bele csapnak a lecsóba. Izgi :-)) -
#8955 "Szóval ha izgalamas versenyt akarunk nézni, akkor BTCC. Ott 7 bajnok van és ott nem lehet tudni ki meg hol lesz. Kb 7-10 ember esélyes a bajnoki címre. Kicsit sok egy szezonra :-))"
Basszus már 11 éve nézek BTCC-t, így láttam egy s mást, de már baromira várom az idei szezont! :D -
#8954 Tudom hogy a honda és a JAS nagy szerlmek, ettől a JAS még közel sem jó építő brigád. Rallyba is alkottak olyanokat, fogtam a fejem mikor hallottam ismerősöktől a dolgokat. -
#8953 jól sikerült a visszatérése a volvónak ez tény. de azért a V8-ban kellett egy új-zélandi kölök, McLaughlin is a kormány mögé, mert Dalgreen nem ügyetlen tudjuk a WTCC-ből, de neki még pályákat kell megtanulnia na meg magát egy jobb kormányos V8-at. :)
-
#8952 Zért azt ne felejtsd el, hogy amióta a Honda a Vb-n szerepel (vagy elötte az ETCC-ben Tarquinivel) Csak a Jas csinálta a tütüket. Azért Tarquini is szorongatta nem gyengén az Alfákat abban az időben, meg Thompson is később. És azért a tavalyi évről, meg ne feledkezzünk el.
Citroennek nincs tapasztalata? Wtcc-ben nincs. Viszont elég sok helyen van. Engem pl abszolút nem ért ez meglepetésként. Én Amikor mondták, hogy Muller- Loeb Citroen kb garantáltan ki mertem jelenteni hogy vb győztesek az első évben. Itt a 3 dik hely kiadó. Az kérdés, hogy egy Chevy, vagy egy Honda lesz ott.
Szóval ha izgalamas versenyt akarunk nézni, akkor BTCC. Ott 7 bajnok van és ott nem lehet tudni ki meg hol lesz. Kb 7-10 ember esélyes a bajnoki címre. Kicsit sok egy szezonra :-)) -
#8951 Hát nagyon remélem, hogy valamit tudnak kezdeni a Hondánál mert ez így nagyon nem lesz jó. A motorsportokban amúgyis utálom a franciákat, lásd Müller vagy Le Mansba az egész Pug-ot, nem tudnak szabályosan "játszani". Én titkon reménykedem, hogy jön a volvo jön jövőre és odapörköl mindenkinek mint a V8SC-ben:D -
#8950 tavaly már versenyzett valamelyik sorozatban franciában talán. -
#8949 szerintem ha két futamot kettős győzelemmel zárnak akkor mehetne is rájuk a súly. Persze ha van erre valami szabály, hogy márpedig 6 futamig semmi, akkor nyilván nem lesz, de előbb vagy utóbb kénytelen lesznek valahogy visszafogni. -
#8948 droidok mindenhol vannak ugye.. ;) -
#8947 új belépónek jár valamilyen kedvezmény, nem?
bünti súlyokat majd akkor kapnak ha elkezdik nyerni a futamokat. -
Solt #8946 Én is remélem, hogy nem, de ez a robot irdatlan mit művel aszfalton! :D Egyedül abban bízom, hogy a test-test elleni küzdelemben nincs rutinja! :) Az én szememben is halmozottan hátrányos helyzetű, de ettől még egy zseni... :) -
PacsutaTibi #8945 Bizony, és még a két Proton rajta sincs a képeken! -
#8944 majd kapnak +30 kilót aztán kész.
De egyébként annyira tudtam, hogy már megint top autót raknak a köcsög müller alá... pfejj... -
#8943 "főleg hogy a Citroennek nem sok tapasztalata van WTCC-ben."
Minimum fél-1 év előnyük van az autó fejlesztését tekintve a Hondához és a Chevyhez képest.
Plusz ugye a szabályváltozások is nekik játszottak, így a tapasztalat nem sokat számít, mindenkinek új autót kellett építenie.