12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Dietrich
    Én azért azon a véleményen vagyok, hogy nemzeti bajnokságoknak saját hazájukban a helye esetleg szomszédos országban ott van rá elsősorban kereslet.
    V8 volt már pár hyelyen csak európában nem, de nem hiszem hogy több embert érdekelne mint a mai DTM aminél azért ügyeltek eléggé ne hogy lássuk a lelátókat csak nagy ritkán. Egyértelműen a WTCC lenyomta nézőszámban.
    DTM azért is jött Mo-ra, mert itt van a Merci, Audi gyár + a kumho gumigyár is. ki is vittek 2500 dolgozót a ringre ahogy hallottuk.
    nélkülük nem hinném, hogy itt ma DTM futamot rendeztek volna.
    Ezért nem fog sosem jönni ide a BTCC sem a V8. semmi érdekük, ausztrál szponzorok vannak akiknek itt nincs semmi érdekeltségük.
  • dave9004
    mennyien voltak kint?
  • Totti5
    Jó volt ez a DTM a ringen! Kár hogy Glock tombolt, lehetett volna ezt szebben csinálni...
  • Black Ghost
    V8SC, BTCC, náluk miért nincs erre szükség? V8SC bárhova mehetne a világban, tárt karokkal várnák, tele lelátókkal!
  • Szabi #9818
    KPT második lett Monzában
  • Szabi #9817
    Bús Edina lett a Maseratti kupában a legjobb csaj a mai versenyen

ahogy elnézem két csaj volt összesen.. :D

és ezért a csodálatos győzelemért járt egy serleg is. :DDD
  • Szabi #9816
    jé, a DTM oldalán magyar és német közvetités megy felváltva :D
  • Dietrich
  • Black Ghost
    Minden sorozat, ahol a központi elem, nem a "versenyzés" a "show", ahol gyárak, márkák szabják a feltételeket, ahol bajnokságot csak és kizárólag reklámcélra használják, leszállóágban van.
    Három Kínai pálya(!), biztos ez kell a népnek? Értem én hogy, a kínai piac fontos a gyártóknak, de mi szurkolók ezt kb. pontra szarjuk.
    Kik teszik ki a szurkolók zömét, akik egy jó versenyt látva, hozhatnák a valós nézőszámot? Egy francia, német, olasz, magyar pilótának hol van a fő szurkoló bázisa, Kínában?
    F1-nél is ugyan ez a helyzet, Abu Dhabi, Szepang, Szingapúr, csupa autós nemzet. Folyamatosan új helyszíneket keresnek, miközben az elmúlt 64 év, 32 bajnokából, 23 európai, és a Hondát leszámítva csak európai márkákkal nyertek.
    Európai gyökerekkel rendelkező sorozatok, európai versenyzőkkel, európai márkákkal akarnak a világ másik felén, helyi adottságoknak megfelelni, és csodálkoznak sem ott, sem idehaza nem működik.
  • Dietrich
    nem egy bonyolult szerkezet a V8 supercars, de a kormányát elfogadnám a DFGT-m helyett. :)

The V8 Supercars Steering Wheel
  • pedobear
  • Dietrich
    Oda mennek ahol pénzt kapnak és nem ők fizetnek a versenyekért..mondja Lantos már jó ideje...
  • atiwrc
    Ha tényleg hivatalos amít írok akkor ezek tényleg tökkelütött idióták...

El is lehetne fogadni az indokot, hogyha emiatt törlik a sonomai futamot, de a lényeg szerintem az utolsó mondat....

http://hosszabbitas.hu/wtcc/toroltek-sonomat-reszletek

Nem is akarnak odamenni, nem baj hogy jó versenyek voltak...
    A wtcc-t a magyar futamon kívül nem nagyon látogatják szinte sehol, nem mind1 lenne nekik hogy kínába vagy amerikába üresek a lelátók? Legalább a tvnézők élvezhetnék a versenyt. Úgy látszik a PSA-nak mégiscsak elég vastag a pénztárcája.....
  • Miguel125
    A gáz az, hogy ezeket a seatokat nem is ők rakják össze, hanem készen kapják mégis dögledeznek. Kiváncsi lennék, hogy ezek a műszaki problémák, mint pl. a turbo hiba másokat is ennyire sújtanak-e vagy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek?
  • Miguel125
    A gáz az, hogy ezeket a seatokat nem is ők rakják össze, hanem készen kapják mégis dögledeznek. Kiváncsi lennék, hogy ezek a műszaki problémák, mint pl. a turbo hiba másokat is ennyire sújtanak-e vagy csak mi vagyunk ennyire szerencsétlenek?
  • SimaSuna #9807
    rosszul fogalmaztam, sorry.

Szóval a Seatoknál olyan érzésem van mint a Zengőék tavalyi futamaiknál. Nincs jól összerakva...sok panaszkodás, kellemetlen beszélgetés...
  • PacsutaTibi
    A második mondatod nem értem...

Közbe rájöttem azért volt tegnap Porsche 30 perces összefoglaló, mert le sem adták Vasárnap a futamot...

Tegnap is elhúzódott a tenisz. 1óra 20percet késtek. Erre leadnak mindent szépen sorban ahogy írva volt. Pedig ha kivették volna a salakmotort (1óra) és a sor végére rakják, akkor kb minden időben 10-15 perc késéssel kezdődött volna. Annyit meg úgy is rászámol az ember, ha beállítja időre.
    De velem nem tudtak kitolni! Direkt ürítettem a felvevőn 7-8 óra helyet, aztán felvettem egybe mindent. (Motocrosst, meg főleg a Salakmotort nem szoktuk nézni, felvenni. Pedig most ez utóbbi elég izgalmas volt. )

Mondjuk nézi mindenki a műsorújságot, de az egész elején az Abarth-ot be se mondták (és nem is mutatták) hogy lesz, pedig nagyon izgalmas csatát vívtak a Salzburgringen.
    De hogy ha ilyen késésbbe vannak, miért kell ezután a kezdő beharangozó után még 4 perc reklámot bevágni??? (Nem rendes, csak ilyen hogy mik lesznek a hónapban az euron, meg LeMans reklám. Ezek műsor közben is elfértek volna...)
    Az Abarthot meg az első futam ultsó percénél szakították meg... Nem lehetett volna kivárni azt a 2 percet???
  • SimaSuna #9805
    a wtcc blog idén már vagy 4x költözött..

a Seatoknál kb Michelisz feelingem van..de majd elmúlik..
  • PacsutaTibi
    Jó kis videó!

Kezd elmenni a kedvem ettől az egész Eurosport-WTCC bagázstól....

Nem elég hogy nem adták élőben a WTCC-t, de még az ismétlést is hamarabb (!!) kezdik...

Rendben van hogy Roland Garros van, de ha ma van idő a tökunalmas futamokról (WTCC,WSR és Porsche Monacoból) 30 perces összefoglalóra, Salakmotor és Motocross összefoglalóra, akkor az ETCCről miért nem adnak SEMMIT??? (Érdekes módon a fiaetcc.com-on csak a TV Coverage lap nem működik...)
    Porsche összefoglaló ezelőtt nem volt soha. Meg a lényeg amúgy is benne volt a WSR és Porsche-ról a Motorsport Weekendbe, még hosszúra is nyújtották.

A Bús Edina belső alapján izgalmasak lehetett a Leonok futamai is, erre nem volt stream, de azóta sem került fel a Youtube-ra. Remélem azért fel lesz még rakva.
    Érdekes ez a sok műszaki probléma, már jó egy éve készen voltak az első prototípusok, jobban letesztelhették volna...

A wtccblog is amivé változott....
    Miért kell mindenütt ezt a négyzetes fehér alapú témát erőltetni????
    Azok a nagyon okos telefonok nem tudnak lekerekített sarkú menüket és sötét hátteret kezelni?

Ha ilyen unalmasak lesznek továbbra is a futamok, akkor nem érte meg bevezetni az új technikát... Nem az a baj hogy a Citroenek elmennek, volt olyan már a Chevy időben is, hanem az a baj, hogy nincs csata, sem köztük, sem a mezőny többi tagjai közt.

No mindegy, inkább azzal feledtetem ezeket, hogy kevesebb mint két hét és újra BTCC, az Oulton Parkban. :D
    Szerintetek a hosszú nyomvonal jobb lesz mint a hajtű kanyaros?
    1994-96ban mentek ezen. 98ban egy egészen röviden, ami elfordul a 2. kanyar után és nem megy be a hátsó lassítóba. 2000től meg szerintem a hajtűset használták.
  • Dietrich
    A közönségről és úgy összességében a rendezvény sikerességéről személyes tapasztalatom nincs, de a beszámolók szerint nem voltak rosszak az amerikai versenyek, és a nézőszámra sem panaszkodott senki.

Én tavaly úgy láttam tökéletesen üresek voltak a lelátók, ergo a kutyát nem érdekelte.
  • RatBaG #9802
    http://hosszabbitas.hu/wtcc/veszelyben-a-sonomai-futam
  • hungary27
  • Dietrich
  • LaszloLedzenyi
    tuti fog
  • hungary27
    Reméljük nem fog esni az eső :)
  • Szabi #9797
  • LaszloLedzenyi
    úgy néz ki hogy a szezonzáró BTCC futamra kijutok Brands Hatchbe
  • Nyiri
    Azaz. Bocsi
  • bakkerman
    Plato mekkora forma még most is :)
  • Norbi1990
    Az szerintem BTCC lesz a kilencvenes évek végéből :)
    Nissan Primera, Renault Megane, Honda Accord, Peugeot 406, Ford Mondeo.
    Nagy csaták voltak, elég sok ismert versenyző ment akkor ott.
    Thompson, Yvan Muller, Alain Menu, Tarquini, Plato stb :)
  • pedobear
    m1 műsora 2014. június 1. vasárnap 13:15
    DTM: Magyar Futam Élő közvetítés a Hungaroringről
  • PacsutaTibi
    Akkor az tényleg 90es évek, és valami SuperTúraautó futam lesz. Lehet a WTC.
  • Nyiri
    Valszeg rosszat néztem. Ford Mondeo korában néztem.
    A lényegen nem változtat. Nézem tv-ben és itthon helyszíen a WTCC-t és sajnos elég gyér lett.
  • PacsutaTibi
    Hoppssz....
    Szóval ETCC 2000tőlvan újra.
  • PacsutaTibi
    Nem kötekedésképpen, de mit néztél?
    WTCC 1987ben volt, majd 2005től.

ETCC is csak 2001től van (előtte 88ban volt utoljára).

(Igaz volt 93-95 között WTC azaz World Touringcar Cup, évente 1 hétvége, ahol összegyűltek a világ Szupertúraautósai)

(Az előző lapon leírtam ebben a topicban (május 9-én), hogy az EB-n és Németországba, mikor milyen kocsikkal mentek.)

Bakkermann korábbi üzenetére reagálva:
    Sajnos viszonylag kevés ETCC-s futam van fent a neten 2002-2004es érából. Pedig voltak jó kis csaták a BMW-k és Alfák között.
  • bakkerman
    euro STC 2000-es szezon összefoglaló :) Gyönyörű gépek voltak azok,főleg a bömösök
  • Dietrich
    Kiss Norbi, 2 ploe, 2 győzelem
  • Nyiri
    Nézegettem korai WTCC futamokat youtube-n. A 90's évek tetszett. Más világ volt. :)

DTM érdekelne most a Hungaroringen csak sajna picit drága. Főleg hogy a motorom úgy döntött hogy a jegy árát elkéri :D
  • bakkerman
    amikor Priaulx nyerte agyon magát évekig,akkor is sokkal jobb futamok voltak,élvezetesek,nem volt vonatozás,mindig volt valami balhé,sok előzgetés,de ezek a mai autók már nem tehetőek azok mellé
  • Nyiri
    Ha ilyen gagyi marad a WTCC a citrom is kiszáll és be is lehet zárni a sorozatot... :(