Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bosco05
Jézusom emberek, legalább egy picit kéne érteni az autósporthoz, csak egy minimálisat! Ha ez így szabályos akkor én bármelyik bajnokságot meg tudnám nyerni...
Ulvar
A kérdés az volt hogy mellette van e az autó.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Sippie
bardocz
Városban úgy váltasz sávot, hogy áh, csak öt centi átfedés van a két kocsi között, akkor áthúzom? Naugye.
Sippie
járjál még egy kicsit fizika órára, ha szerinted ez hátulról lökés, és nem oldalról 😄
bardocz
Van olyan a haladási irányra merõleges sík, amiben mindkettõ autó egyszerre látszik? Van. Akkor az már sehogy sem mögötte.
Ulvar
Szerinted a rendõr mellette van?

Ki szerint van a rendõr az üldözött MELLETT. Komolyan kérdezem.

Sippie
o rly?
Szerinted ez is hátulról lett megtolva? Ugyanez történt a versenyen is, csak nem lendületbõl tolta meg.
Ulvar
Bravó, életrajzomat is írd már le kösz 😊.

bardocz
Lehet picit többet jártam mint te.
SimaSuna
ha Coronel érzi, hogy tolja, bal visszapillantóban mosolyog Bennani, hogy hellóka...Coronel talán jobbra tekerhette volna egy picit a kormányt*.
Illetve Ben kicsit elvehette volna a gázt...
Szerintem ahogy én is és te is jártál már így versenyen, hogy szó szerint kiforgattak.

* ha eltekeri, a lendület miatt nem-e ment volna másoknak, amivel talán tömegbalesetet idézhetett volna elõ.
fizikából csak 4-s voltam. ok-okozat már más tantárgy 😊
Ulvar
Ráadásul ha mellette van (bal oldalt ugye) akkor a balra csapódó Coronelt az életben nem kerüli ki.

SimaSuna
mit nevezünk "mellette"?
Ezt kellene pontosítani.

ha az elsõ kerekem az õ hátsójánál van, az már mellette?
vagy ha az elsõ kerekem az õ elsõ kerekénél van?

ha ezt tisztáztuk, talán beszélhetnénk a balesetrõl..
Szerintem hibás volt mind2..ez nem kanyarodott, az nem vette el a gázt..
Ulvar
Fizika órán jártál e? Lassabb test vs. Gyorsabb test. Gyorsabb test tolja maga elõtt a lassabb testet. Egyenesen akkor tolná ha pont a közepét nyomja, de itt látszódott hogy az autó bal hátsó részét tolja folyamatosan, a test ezáltal irányt változtat. De ilyet azt hittem nem kell elmagyarázni.

bardocz
Igen. Meg pl egy egyenesen haladó autó hogyan fordít ki egy másikat? Amikor kihúz jobbra már rég keresztbe áll.
Szabi
de ha mellette vagy akkor nem tudsz hozzáérni a hátsó lökhárítóhoz 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Jacek
Szerinted ez tortent😊 tehat Coronel feszitette fel magat a Hondda elejere? Eleg erdekes rajtok lennenek az autosportban ha mindenki igy nyelen rajtolna es nem venne el a gazt soha..

SimaSuna
azt azért meg kell hagyni, hogy ha hozzáértél kicsit erõsebben a lökhárítóhoz, az biza leesett...
Versenyen is látszott...

sõt, Coronelnek is az idõmérõn, hogy eléggé hullámzott a motorháztetõ...
Szabi
egyébként ha egy autó összetöri az elsõ lökhárítójával egy másik autó hátsó lökhárítóját, akkor hogy lehetett volna mellette ? 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Sippie
aki elõl van meg érzi, hogy tolják ki a farát jobbra, akkor nem rántom a kormányt mégtovább balra, hogy csakazértis 😄
Jacek
Hatulrol erkezo a hibas o ugyannis latja mi tortenik....

Jacek
Bennani elbacta... Ennyi😊

Sippie
de akár Coronelnek se kellett volna tovább balra mennie, és akkor baleset sincs... akár
SimaSuna
GTA 1-s autók? 😄

Szerintem 50-50 és verseny baleset, elég nagy teher mind2 pilóta számára ez...

De mivan Lopez autójával? azt nem vizsgálta a FIA?
Valaki mégis csak hozzányúlt a kocsihoz...
bosco05
Én csak azt nem értem, hogy hogyan lehet ezt másképp látni? Itt nincs két megoldás, nincs két verzió, egy valóság van, egy hibázó személy és egy kimenetel és ebbõl mindegyik teljesen egyértelmû...
Amikor Coronel balra húzódik, Bennani mögötte volt még nem mellette. Minimálisan elveszi a gázt Bennani és semmi nem történik, ehelyett tolta maga elõtt, mint egy idióta. De akár még balra is húzódhatott volna Bennani, mert volt még valamennyi hely.
Nincs elõttem a jelenet, de az elsõ versenyen talán Norbit is ugyanígy rommátörhette volna, ha Norbi nem menekül el elõle.

RatBaG
bennani rohadtul nincs mellette, az elsõ-hátsó tengely fényévnyi távolságra van.
egyedül a honda csúcsos orra van "mellette", azzal betámasztott a chevy bal sarkába és állt a gázon.
lehet itt tompítani a dolgot, hogy versenybaleset, 50-50, de itt bennani volt az, aki egy pillanatnyi gázelvétellel megakadályozhatta volna a balesetet, de a hazai pálya, meg a lila köd miatt ezt nem vette be a gyomra.

Per Aspera Ad Inferi.

bosco05
Mert hátulról nekiment? #9182
bardocz
Akkor miért értek össze? ^^
Ulvar
javítok: "de én úgy tudom és láttam hogy NEM mellette van." SORRY!

bosco05
Most megcsináltam a két álláspontot. Szerintem a B az amelyikben azt lehet mondani, hogy Bennani Coronel mellett van és az A az amelyik valójában megtörtént. Ha szerintetek az A képen Bennani Coronel mellett van, akkor ott nagy bajok vannak, még akkor is, ha a nagy Gabrielle is így látta... Nyilván a hondást fogja védeni azonnal.
Ulvar
Én nem ültem benne az autóban, de én úgy tudom és láttam hogy mellette van. Ez a dolgot úgy nézzük hogy az autó elsõ tengelye az elõtte lévõ hátsó tengelyénél van LEGALÁBB. Nem vagyok sportbíró, se felügyelõ, de én ezt így tudom, nálam okosabb és versenyzõi tapasztalatokkal rendelkezõ úriemberektõl. És ahogy láttam Mehdi Hondája Coronel hátsó részének ment neki gázelvétel nélkül.

bosco05
Mellette van? Te megnézted amit beszúrtam? Ott hol van mellette? Melyik pillanat az amelyiken Bennani Coronel mellett van? Csak mert én nem látok ilyen pillanatot, de akkor biztos mást nézek.
bardocz
Akkor ráhúz úgy, hogy már mellette van. Nekem mindegy hogy hívjuk.
Ulvar
Hányszor vált irányt?

bardocz
Itt egyedül Coronel vált irányt, Bennani meg azért húz ki jobbra, hogy ne szoruljon a fal meg a kocsi közé.
bosco05
1:10-nél a lényeg. Coronel teljesen Bennani elõtt, összeérnek, majd ez a barom addig áll a gázon, ameddig ki nem forgatja a hollandot. Ez teljesen egyértelmû szándékos pusztítás, nem autóversenyzés...

hungary27
<#eljen>Ugyan így gondolom. A rajt elõtt megmondtam, hogy Bennani fog valamit csinálni.
bosco05
Hát ha ez versenybaleset itt mindenki szerint akkor nekem -fav a topik 😄 Bennani eltolta a picsába Coronelt egy az egyben. Rohadtul nem volt mellette, Coronel védte a helyét, Mehdi meg annyit tudott csinálni, amit csinált is, nekiment és tolta ameddig le nem falazott... Ez szánalmas, ott esélye sem volt... Nem tudom ezt hogy lehet másképp látni...
Dietrich
-1 szerintem <#smile>

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

bardocz
Csak máshol olvastam, én is inkább egy versenybalesetnek könyvelném el.
Dietrich
szerintem senki nem állítja ezt.
szerintem 50-50% és akkor versenybaleset.
és mégis kapott egy áthajtásos büntit Bennani..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

bardocz
Na itt most ki a hibás? Amikor elkezdett Coronel ráhúzni, akkor már egyértelmûen nem volt elõtte, össze is értek, simán elhúzhatta volna jobbra, mert egyértelmû, hogy betonfal lesz belõle. Én nem mondanám, hogy itt csak Bennani a hibás.
SimaSuna
Tény, hogy a Citroen mocskosul többet tesztelt mint bárki más összesen.
Továbbá ugye most PólRicsárd jön, ahol a Citroen végezte a teszteket. Tehát ott is biztos a Citroen gyõzelem. A Honda megint csak kibaszott a versenyzõivel, mert késõn homologizált, késõn adta át az autókat..(a Citroen hónapokkal azelõtt tudta, hogy a tesztek megkezdõdtek volna, akkor a Honda miért nem?) De ott a Lada is...tavaly alig tudtak valamit felmutatni. Õk is szenvednek..
Amikor kiderült, hogy a Zengõék Hondát vesznek(bérelnek) én már akkor mondtam, hogy bajnoki cím felejtõs. Jobban jártak volna a Chevyvel addigra meg beérett volna a Honda...De tudjuk, hogy nincs pénz az autóversenyzéshez, csak a focihoz..így örüljünk, hogy ez van.
Respect Zengõéknek, hogy kitartanak. Ez egy ilyen sport...mármint nem, csak mégis.
bakkerman
csalódás volt az elsõ WTCC hétvége. A Citroen baszott nagy fölényben,Loeb meg Müller eldönti majd késõbb egymás közt,hogy ki lesz a VB. Lopez nyílván nem lehet majd. A Hondák gyengék,vagyis inkább úgy mondanám,hogy tavalyi szinten vannak,és még mindig gyorsabbak azok a Chevyk,amikhez 2 éve nem nyúlnak. Ez rohadt vicces. Én egyébként ezekrõl az utcai pályákról kivinném a WTCC-t,mert elég egy szélhámos,vagy egy balszerencsés eset,és úgy összelehet zúzni egy autót,hogy az akár már a következõ hétvégét is veszélybe sodorja. Még jó,hogy Norbi nem indult a 2. futamon,tuti kapott volna a "rajtból"

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Dietrich
ami lehet eldönti majd mennyit költsenek WTCC-re.
gondolom arra már rájöttek jelenleg nem eleget. kérdés mennyi kell F1-re és mennyi marad mellette WTCC-re.

Dietrich
csak amíg a Honda tesztelte az új autót az RML úgy építette meg, hogy semmi tesztet nem mentek és eddig alázza a gyári csapatot.
egy jó versenyautó nem csak motorból áll.

Sippie
hátha a jövõbeni forma1-es tapasztalatukat itt is tudják kamatoztatni, akkor hosszútávon megérheti a Honda. Most igazából annak örüljünk hogy egybe maradt az autó (nagyjából 😄 ).
Black Ghost
Azt azért ne felejtsük el, hogy ez a böszme RML Chevy sem egyik napról a másikra lett ilyen erõs. Ha jól emlékszem 4 évig voltak szopó ágon, és csak a gyári BMW ill. Seat kilépése után tudtak elõrébb lépni, majd 3 évig egyedüli gyáriként fejlesztették az 1.6T-t!
Mint ahogy a Citroen is 2011 óta reszeli a DS3 WRC mocit, amit szinte változtatás nélkül rakott a "C elysee"-be, majd tesztelt 10e kilométert!
Tehát van itt két olyan gyár, akik 3 éve versenykörülmények között nyúzzák az 1.6-os motorokat, míg a Honda tavaly kezdte a nulláról!