12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • RatBaG #9943
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10154336785705571

a hétvégén btcc is volt ám:
    https://www.youtube.com/channel/UCsM9COHNj1PAWrriTUNvq2A/videos
  • milk4
    Sonoma helyett Beijing
  • benőmenő
    Hát igen, a 20+k nézőre tervezett stadion nem igazán kifizetődő, amikor a bajnoki meccsekre jó, ha összejön valamivel több, mint 3000 ember :D
  • Sippie
    aha... kifizetődőbb... a foci stadion. Jah... gondolom azért rohamozzák a debreceni stadiont is ezrével, hogy üzemeltetni szeretnék, mert olyan kifizetődő.
  • Solt
    Mert így akarod érezni...
  • Black Ghost
    "ez így nem igaz, mert én voltam anno kettős meccseken 70.000 néző volt kinn. Akkor még felengedtek a kakasülőre és volt foci is a mostanihoz képest"

Jogos, anno én is emlékszem nagy meccsekre, a rekord azt hiszem 104.000 fő (1955), 2000-óta talán egyszer, az Olasz-Magyar vb selejtezőn voltak kint sokan (60.000 néző).
  • Black Ghost
    Igen erről tudok, meg koncerteket is akarnak! ...miért érzem, hogy ez csak játék a betűkkel?
  • bakkerman
    "Lehet ha orbán nem focit szereti, hanem a motorsportot már 3 F1-es pálya is megépült volna..1 tuti a kertje végében mint a stadionja."

és lenne magyar Moto GP (vagy legalább Moto2-es) versenyzőnk,Michelisz Norbi meg egy VB esélyes autóban ülne,és nyerné a futamokat
  • Dietrich
    2013-14 NB1-es átlagos meccsenkénti nézőszám, Fradit leszámítva, nem éri el az 5000-et

pont a Fradisták fenyegetőznek bojkottal az új beléptetési rendszer miatt így csak csökkenhet ez a szám is.

mert 65 ezren még egy futball meccsen sem voltak kint.

ez így nem igaz, mert én voltam anno kettős meccseken 70.000 néző volt kinn. Akkor még felengedtek a kakasülőre és volt foci is a mostanihoz képest.

ezektől eltekintve minden úgy van ahogy írod..
  • Solt
    A focin kívül 21 másik sportág...
  • Black Ghost
    100 milliárdot költeni, tisztán állami pénzből, egy olyan stadionra ami igazából senkié, kifizetődő? ...ez most komoly?
    Kik jönnek ide focizni, és kik azok a tömegek?
    2013-14 NB1-es átlagos meccsenkénti nézőszám, Fradit leszámítva, nem éri el az 5000-et. Egy-egy forduló össz. nézőszáma 20/25.000 fő (volt 12000 is), és ugye ezek nagyrészt ugyan azok a nézők hétről hétre. Három fordulóval lehetne megtölteni az új stadiont, ami ugye egy elméleti szám, mert 65 ezren még egy futball meccsen sem voltak kint.
    Ezzel szemben, itt egy államilag töredék költségből támogatott, részben EU, részben magántőkéből megvalósítható projekt, aláírt szerződésekkel, határidőkkel, és ki hátráltatja mind ezt, az örökségvédelmi hivatal!
    Értem én! ...ja nem, mégsem!
  • Solt
    "a magyar állam és az Európai Unió támogatását is elnyerte"

"továbbra is az örökségvédelmi hivatal munkálatai hátráltatják."

Legalább olvasnád el, mielőtt háborogsz...
  • Totti5
    Jah, szóval miért is nem épül meg? nem kapott Orbántól pénzt a Hell? ha már ilyen szinten kell nyomni...
  • Dietrich
    miért ezekben a stadionokba ki fog járni?
    válogatott kalap szar
    klub csapatok már júliusban kiestek minden kupából tavaly..

ez a pálya mennyi is? 6 milliárdba került volna? Lehet ha orbán nem focit szereti, hanem a motorsportot már 3 F1-es pálya is megépült volna..1 tuti a kertje végében mint a stadionja.
  • Totti5
    Ami mégiscsak kifizetődőbb, nagyobb tömegeket mozgat meg hosszú távon mint egy újabb versenypálya... oké megépítik s F1es is mehetne rajta, de nem fog menni, DTM is lehetne de nem fog menni, WTCC is mehetne de nem fog menni. Akkor mi fog?
  • Dietrich
    volt aki elhitte, hogy megfog épülni?
    foci stadionok kivételével nem épül semmi ebben az országban...90-100 milliárdról beszélnek az új Puskás stadion kapcsán...
  • Sippie
    :(
  • SimaSuna #9926
    NEM épül meg a HELL Ring...
  • Dietrich
    valamikor kurva jó DTM versenyek voltak ott...ma már csak mint történelmi helyszín jut eszembe ha látom a lelátókat ;)
  • Dietrich
    azért ott is vannak unalmas vonatozások mint ahogy a V8-ban is legutóbb csak ezeknek a száma kevesebb mint a WTCC-ben.
  • Norbi1990
    Vasárnap lesz DTM a Norisringen.

M1
    13:25
    DTM Futam (élő)
    Élő közvetítés Norisringről
  • PacsutaTibi
    Ezért mondom hogy nézzetek ETCC-t. Ott legalább van küzdelem.
    No meg ott a BTCC is.

Szerintem a WTCC nagyon rossz irányba ment el ezekkel az újításokkal...
  • Hecker007
    Elvileg a kormányszervóval szívnak és a hibák egy részét is az eredményezi, mert gondol egyet és felkeményedik. Az sajnos tény, hogy a honda ebben az évben is egy rakás kula, a citromok meg nagyon mennek, nem nagyon lehet megfogni őket semmivel. Én már egy ideje nem nézem, csak a beszámolókat olvasom, a versenyek úgy is marha unalmasak, a tavalyi szezon sokkal jobb volt szerintem.
  • MaRee
    Nézegetem ezeket a wtcc közvetítéseket, most Norbi autója tényleg ennyire gyenge a mezőnyhöz képest, vagy a többi pilóta ennyivel jobb? Persze nem rossz versenyző, de olyan hibákat vét néha, hogy csak a hajam tépem, ezzel szemben a kommentátorok és a kommentelők is csak mentegetik, hogy ennyivel jobbak a Citroenek, meg bla bla..
  • Dietrich
    persze megint a rubik kocka.. ;)
  • benőmenő
    Úristen, ők is hogy megöregedtek :O
  • Szabi #9917
    még nincs
  • MaRee
    Ezmiez, fenn van vhol?
  • hungary27
  • PacsutaTibi
    Arra pont jók lennének az ilyen rendezvények mint pl ami Budapesten is volt.

Az hogy nézegessem hogy mennek libasorba egymás után a kocsik a mindenütt fehér betontömbök és drótháló kerítések között, nem hoz lázba....
    A túraautózás sava borsa, a csatákban van, és egy versenypályán inkább mernek kockáztatni mint a beton között. Vagy ha mégis kockáztat nagy eséllyel összetöri magát, akkor meg nézhetjük a futam felét, harmadát az SC mögött.
  • Dietrich
    Nemtudom miért erőltetik ennyire az utcai pályákat

nem Porto kapcsán hanem általánosságban írom...ugyanazért amiért amerikában is pl. az IC-t..nem mennek ki az emberek az épített verseny pályákra így az emberekhez kell elvinni a versenyt.
  • PacsutaTibi
    Bizony, azért a Chevy egészen más volt. Jöttek a Lacettivel, fejlődtek szépen, majd jött a Cruze, a nagyobb csapatok kiszáltak (BMW,Alfa) így egyeduralkodó lett.
    De a Seat is így volt, elején a Toledóval nem nagyon voltak eredményeik, aztán egy egy futamot csak nyertek, a Leonnal meg bajnoki címig jutottak.

A pálya tényleg elég érdekes, szimulátorban már mentem rajta, de hogy ezekkel a széles autókkal hogy lehetlesz előzni azt nemtudom...

Meg olvasni hogy jön vissza Portó is.... Nemtudom miért erőltetik ennyire az utcai pályákat, mondjuk Portóban legalább van némi kanyar, meg előzési lehetőség. Nem úgy mint Marokkóban, vagy Makaón ahol mennek vagy 6 km-t, és kb 1 jó előzési pont van....
    Olyan pálya kell ahol van egy picit hosszabb egyenes és utánna lassú kanyar. Pl egy derékszög, vagy hajtű. De pl Monzának az első, és Spa-nak az utolsó lassitója is jó. De ami Marokkóba is van, sikán... Ott nem lehet beférni a másik mellé, előzni akkor van esély ha sokkal gyorsabb vagy, vagy az előtted lévő elrontotta az előző kanyar kigyorsítását. (Vagy említhetném a BTCCből az Oulton Park régi-új nyomvonalának sikánját, ami egy hosszú ívű szűk kanyar után jön, esély nincs ott az előzésre, annyira meg nem lassít be, hogy legyen lehetőség utánna jobb kigyorsítással a másik mellé menni, a következő sikánig.)

Ilyen pályákra kellene menni mint Spa. Nem mondom hogy annyira élvezetes futam volt a hétvégén, de legalább nem aludtam be rajta.

ETCC-t nézte valaki? Meg a kis Fiat 500 kupát? Hogy azok mit összemeccseltek. Nagyon jó futamok voltak. Igaz ez utóbbiból, csak összefoglaló volt, de ott is még a futam végén is ment a harc. De nemtudom ki volt aki ilyen idétlenül végta meg... Pl 3an érkeznek egymás mellett a sikánhoz, erre kb mikor 10 méterre vannak a kanyartól, elváltanak. Később meg mutatnak vagy fél kört hogy ketten köröznek egymástól kb 3 autónyira. Akkor nem mindegy lett volna még megvárni azt a pár másodpercet míg ők ott 3an elfordulnak...

A két futam között Lanti említett valamit. Azt mondta hogy csak elsőkerekes kocsik mehetnek TC1ben. Akkor a BMW visszatérésére esély sincs...(?)
  • Dietrich
    nem hinném, hogy az 10 millió hiányozna nekik az F1-hez..Indycarba sokkal többel vannak benne.
  • Sippie
    érdekes dolog ez, azért kíváncsi leszek, hogy ha bemegy motorszállítónak a Honda a forma1-be jövőre, akkor az befolyásolja-e a WTCC-s autókat. Csökkentik-e a költséget, vagy épp felhasználva a forma1-es tapasztalatokat terveznek egy bivaly motort végre a civicbe. De még annak se nagyon lesz eredménye jövőre valszeg.
  • Dietrich
    chevy a mezőny végén kullogott mikor a BMW-k taroltak.
  • bardocz
    A chevy az beszállásnál még erősen szopott, majd utána jött a dominanciájuk, nem? Nem pedig rögtön első évükben.
  • SimaSuna #9907
    ha jól emlékszem a Chevynél is ez volt.

" a történelem megismétli önmagát..."

3 Chevy
    3 Citroen

Deja Vu-m lenne?
  • S8DJ
    A citröent ott nyalják ki, ahol csak tudják.
  • Nyiri
    WTCC-ben már egy ideje nincs szinvonal :(
  • RatBaG #9904
    lesz ám színvonal. mi ez a pálya, te jó isten...
    http://hosszabbitas.hu/wtcc/egy-pekingi-palya-veheti-at-sonoma-helyet