Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
Nemtudom miért erõltetik ennyire az utcai pályákat

nem Porto kapcsán hanem általánosságban írom...ugyanazért amiért amerikában is pl. az IC-t..nem mennek ki az emberek az épített verseny pályákra így az emberekhez kell elvinni a versenyt.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Bizony, azért a Chevy egészen más volt. Jöttek a Lacettivel, fejlõdtek szépen, majd jött a Cruze, a nagyobb csapatok kiszáltak (BMW,Alfa) így egyeduralkodó lett.
De a Seat is így volt, elején a Toledóval nem nagyon voltak eredményeik, aztán egy egy futamot csak nyertek, a Leonnal meg bajnoki címig jutottak.

A pálya tényleg elég érdekes, szimulátorban már mentem rajta, de hogy ezekkel a széles autókkal hogy lehetlesz elõzni azt nemtudom...

Meg olvasni hogy jön vissza Portó is.... Nemtudom miért erõltetik ennyire az utcai pályákat, mondjuk Portóban legalább van némi kanyar, meg elõzési lehetõség. Nem úgy mint Marokkóban, vagy Makaón ahol mennek vagy 6 km-t, és kb 1 jó elõzési pont van....
Olyan pálya kell ahol van egy picit hosszabb egyenes és utánna lassú kanyar. Pl egy derékszög, vagy hajtû. De pl Monzának az elsõ, és Spa-nak az utolsó lassitója is jó. De ami Marokkóba is van, sikán... Ott nem lehet beférni a másik mellé, elõzni akkor van esély ha sokkal gyorsabb vagy, vagy az elõtted lévõ elrontotta az elõzõ kanyar kigyorsítását. (Vagy említhetném a BTCCbõl az Oulton Park régi-új nyomvonalának sikánját, ami egy hosszú ívû szûk kanyar után jön, esély nincs ott az elõzésre, annyira meg nem lassít be, hogy legyen lehetõség utánna jobb kigyorsítással a másik mellé menni, a következõ sikánig.)

Ilyen pályákra kellene menni mint Spa. Nem mondom hogy annyira élvezetes futam volt a hétvégén, de legalább nem aludtam be rajta.

ETCC-t nézte valaki? Meg a kis Fiat 500 kupát? Hogy azok mit összemeccseltek. Nagyon jó futamok voltak. Igaz ez utóbbiból, csak összefoglaló volt, de ott is még a futam végén is ment a harc. De nemtudom ki volt aki ilyen idétlenül végta meg... Pl 3an érkeznek egymás mellett a sikánhoz, erre kb mikor 10 méterre vannak a kanyartól, elváltanak.<#conf><#csodalk> Késõbb meg mutatnak vagy fél kört hogy ketten köröznek egymástól kb 3 autónyira. Akkor nem mindegy lett volna még megvárni azt a pár másodpercet míg õk ott 3an elfordulnak...

A két futam között Lanti említett valamit. Azt mondta hogy csak elsõkerekes kocsik mehetnek TC1ben. Akkor a BMW visszatérésére esély sincs...(?)

Dietrich
nem hinném, hogy az 10 millió hiányozna nekik az F1-hez..Indycarba sokkal többel vannak benne.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Sippie
érdekes dolog ez, azért kíváncsi leszek, hogy ha bemegy motorszállítónak a Honda a forma1-be jövõre, akkor az befolyásolja-e a WTCC-s autókat. Csökkentik-e a költséget, vagy épp felhasználva a forma1-es tapasztalatokat terveznek egy bivaly motort végre a civicbe. De még annak se nagyon lesz eredménye jövõre valszeg.
Dietrich
chevy a mezõny végén kullogott mikor a BMW-k taroltak.

bardocz
A chevy az beszállásnál még erõsen szopott, majd utána jött a dominanciájuk, nem? Nem pedig rögtön elsõ évükben.
SimaSuna
ha jól emlékszem a Chevynél is ez volt.

" a történelem megismétli önmagát..."

3 Chevy
3 Citroen

Deja Vu-m lenne?
A citröent ott nyalják ki, ahol csak tudják.
WTCC-ben már egy ideje nincs szinvonal 😞

RatBaG
lesz ám színvonal. mi ez a pálya, te jó isten...
http://hosszabbitas.hu/wtcc/egy-pekingi-palya-veheti-at-sonoma-helyet

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
<#eplus2>

bakkerman
Norbinak hamarabb lesz ilyen autója civilben mint hogy Zengõéknek legyen pénze rá

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

pedobear
Michelin Norbi <#bee1>

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

RatBaG
álmodik a nyom... a drága szurkolók.

Per Aspera Ad Inferi.

Norbinak szerintem már tele van a f@sza, hogy sehova nem fejlõdik ez az autó. Jas motorsport....
Dietrich
V8 is unalmas hétvégén van túl. Szombati 2 futam kb olyan volt mint a WTCC szokott lenni Suzukában a rövid részen.
Vasárnap már valamivel jobb volt, nem is sprint futamból állt.
vasárnapi összefoglaló

bardocz
Az oké nekem, hogy a citroen elkezdett korábban fejleszteni, de ugyan azokat a szabályokat már a többi csapat is ismerte, nem? Szóval akár õk is elkezdhették volna korábban az egészet. Vagy nem? Nem követem egy ideje, mert nagyon gagyi mondjuk 😄
Dietrich
kiváncsi vagyok az FIA meddig adja az áldását ahhoz, hogy VB-nek lehet ezt hívni...adják oda inkább a BTCC-nek.

RatBaG
na vajon mi hangozhatott el?

Per Aspera Ad Inferi.

Sippie
Azé látszik hogy Lopez a gyerekkel is kezet fogott, Müller meg egy pöcs 😄
RatBaG
valente minden kanyarban elhagyja a pályát 😄

michelisz meg úgy engedi el loeböt, hogy már csak a kifelé irányjelzõzés hiányzott, pff.

Per Aspera Ad Inferi.

SimaSuna
ez már nem az a WTCC ami volt.
van Lopez-Muller-Loeb és vannak a WTCC pilóták..

az a zene valami ultra unalmas faszság...inkább AC/DC lenne 😊
Sippie
azé szerencsétlen, pont õt veszik körbe, és mennek el mellette hárman.
RatBaG
a híres-nevezetes honda-összefogás megint megmutatkozott. elsõ kanyarban meglökik, oké, de aztán ennek köszönhetõen elõnyös pozícióba kerülve az eau rouge-ban ismét megpöckölte a jobb hátulját...

btw, nem unják még a szervezõk ezt az elcseszett kesha számot? mert nekem már herótom van tõle.

Per Aspera Ad Inferi.

Szabi
Dunás közvetítés: "..Norbi a 8. helyen, elõtte és utána is másfél perccel vannak.." <#idiota>

"Nulla tenaci invia est via"

SimaSuna
beragadt, feltartották...

bezzeg a citroen... -.-
Sippie
Michelisz milyen szerencsétlen, ez hihetetlen.
Sippie
klímát kapcsold be mer ide hányok 😄DDDD
Szabi
😄DD

"Nulla tenaci invia est via"

Dietrich
szerintem a Hondával van a kisebb baj..nagyobb van a JAS-al...

SimaSuna
Citroen
Citroen
Citroen
Chevy
Honda

Itt is....
SimaSuna
Károgó varjuk közé tartoztam amikor átváltottak a Hondára.
Majd jött 1-2 jó pozi, és úgy gondoltam, hogy visszaszívom a "bár Chevy-t vettünk volna", hát ezek után ugyan úgy maradok a varjúk között.
Eddig sok pozitívumot nem tudtak a JAS-oknál felmutatni. Gyakorlatilag másoljuk a tavalyi évet. értem én, hogy új autó..de akkor is.
Szervó, szervõ, gumik, motor, váltó..csak a hibák..
Norbi pedig hiába is csinál bármit, nem az õ reszortja..

Totti5
Az baj ha nem értik és fogalmuk sincs. Így nem fognak 1rõl a kettõre jutni... mindegy ez az év kuka, és inkább nem olvason zengó oldalt, mert csak elbasz a sírás ás a tétlenkedés, aztán ha van egy jó hétvége akkor meg Norbi elbassza. Talán jövõre...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

RatBaG
ezen már csak röhögni tudok. jó lesz így az idõmérõ...
http://www.zengomotorsport.hu/hu/felfoghatatlan_de_lassultunk

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich

Totti5
Az fasza!

FP1 élõ!

hungary27
Idén már a teljesen mennek Suzukában.
Totti5
Nem tudom mennyire lesz jó a verseny szempontjából... Suzuka teljes pályának inkább örülnék meg hasonló dolgok.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
hétvégén SKYCITY Triple Crown Darwin lesz V8-ban, közismertebb nevén Hidden Valley

rajtok:
szombat 6:50 és 9:00-kor /35-35 kör
vasárnap 7:45-kor /69 kör
stream

Dietrich
konkrétan így jártunk rfactorban mikor 3 körös funokat toltunk volna, csak elfelejtettük kikapcsolni a SC-t és bejött a 2. körben asszem 60-as tempót tartva 😄

Sippie
awesome 😄 😄
mondjuk tõlem aztán nyomathatnának egy 3 órás futamot is, kis endurance feeling 😄
Dietrich
3 körös futamok, 2. körben bemegy a SC valami baleset miatt elengedik a 3. körre õket és vége is a futamnak 😄

bakkerman
ha valóban bekerülne a naptárba,és teljes pályahosszal,akkor arra a két futamra bevezetnék a bokszkiállást

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

SimaSuna
de lehet, hogy kifogyna a benzin.

Egyébként mit tudni arról, hogy a Zöld Pokol "bezár"
Volt ilyen save the ring kezdeményezés....lett belõle valami?
benőmenő
Szvsz ez kicsit jobban emelné a sorozat presztizsét, mint három kínai futam <#eljen>
És itt legalább nem köröznének le a citromok senkit <#banplz>
hungary27
Idõmérõ meg másfél óra lenne 😄
Sippie
ez a teljes pályát jelentené? szóval ilyen 8-10 perces körök lennének? 😄
Dietrich
miért te kölcsönadtad az autódat alkatrésznek? 😊