12867
-
Akey #2624 Csütörtök hajnal 5:20-kor kezdődik az első edzés Macauban. Futamszerda van. -
#2623 minden kategória rákfenéje, hogy egyik évről a másikra alakítgatják a szabálykönyveket... így senki ne csodálkozzon, hogy nem jelentkeznek be új gyárak... állandó és fix szabályok mellett volna idő fejleszteni egyféle irányba, egyszóval én sem értem az ilyesmit - mondjuk mindez a vb-re talán jobban vonatkozik. -
#2622 Front.. Mind2 az.. -
#2621 Nem értem miért kell ezt ennyire túllihegni, eddig is voltak RWD-s kocsik és nem volt gond. Pilóta RWD-s autó 1990-óta csak négyszer lett bajnok.
1991-Will Hoy..........BMW M3
1992-Tim Harvey........BMW 318is
1993-Joe Winkelhock....BMW 318is
2009-Colin Turkington..BMW 320si E90
Azt mondjuk nem tudom hogy a Mondeo meg az S40 milyen hajtással ment. -
Debilon #2620 na, úgynézki BTCC-ben az RWD autókon hosszabb 1-es fokozatot kell majd használni a rajtkori előnyük miatt..nem akartak repülő rajtot annak minden bajával -
Akey #2619 És ha idegből menne a Lada dobogós helyen? :D -
#2618 Lenne is öröm így a végére... mint Imolában :) -
#2617 de biztos vagy benne...
egy kis kavarodás után pontszerzés az első futamban, aztán másodikban lehetséges...
de legalább ennyi esélye lesz még Engstlernek is, Zanardinak, vagy bármelyik tapasztalt öregnek a hátsó sorokból... úgyhogy nem fogadok, tényleg bármi lehet :) -
Akey #2616 Na ki fogad velem egy macaói Thompson dobogóra? :D -
#2615 ez így már egy kisebb "Engstler Cup"
...az üzlet az üzlet -
Akey #2614 Couton kívül nem sok mindent tudnak hozzátenni a versenyhez. Viszont Engstler bácsi jól megszedi magát. :) Az ETCC-vel viszont a haldokló helyi túraautózást próbálják feléleszteni. -
#2613 29 induló Makaóban, összesen 5 helybéli harcossal :)
http://www.fiawtcc.com/html/uploadedFiles/PDF/12_entrylist_Macau.pdf -
#2612 Most olvasom, hogy jövőre 4 hétvégés lesz az ETCC, vagyis 8 verseny... Ez azért elég rizikósnak tűnik, látva hogy idén is alig volt nevező...
Ráadásul pont nem a húzós országokban rendezik, mint Anglia vagy Svédország... A német és olasz helyszín még elmegy, de nem hiszem hogy a portugáloknak és az osztrákoknak a helyére nem fért volna be egy svédországi vagy angliai futam...
2010 FIA European Touring Car Cup – calendar
28 March - Portugal
6 June - Germany
11 July - Austria
17 October - Italy -
Akey #2611 Szerintem lesz egy Sunred és egy Zengő csapat 4 TDI-vel. Genét berakják Coronel mellé, Norbi meg megkapja mondjuk Bennanit csapattársnak. Ugyanígy majd a BMW-nél is marad a ROAL és az Engstler, mert a Schnitzer és a RBM megy DTM-ezni. -
#2610 Ami a gyári SEAT-ot illeti, lehet tényleg kivonulnak, de ez egy olyan bitang erős autó, hogy félgyári alakulatként is képesek lehetnek jól menni, ahogy azt az Alfa is tette pár éve. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből. -
#2609 Az Eurosport magazinjában nagyon szimpatikus volt a Lada-Thompson összeállítás, kár hogy a verseny nem sikerült neki túl jól. -
#2608 Tökéletesen egyetértek veletek. A városi pályákat mindig is szidtam, ennek itt a fórumon is hangot adtam. Mert meg lehet csinálni egy városi pályát is olyanra, hogy jó legyen, de nem teszik. Annak nincs értelme, hogy egy bobpályán kergetik egymást körbe-körbe...
A szigorú szabályok, a kiszámítható eredmények és az iszonyatos költségek pedig cseppet sem teszik vonzóvá a sportágat a gyárak számára, így pedig nehéz összehozni egy jó mezőnyt. A sikeres nemzeti bajnokságok szervezői között meg nem begyepesedett kuglifejek ülnek, hanem olyanok, akik tisztában vannak vele mitől sikeres egy sportág: az izgalomtól, a látványtól, a csatáktól, az ütközésektől, a szoros versenyektől... -
Akey #2607 Hát nekem Pau tetszik (tetszett) és ott volt előzés nélkül is annyi kukáskocsi, hogy elég egy fél évadra is. Macau se rossz. De Marokkó és Portó ótvar. És nem szabadna megengedni az 5 autó per gyár felállást. STCC-ben a BMW-k is egymást írtják. Ja és vissza Anderstorpot meg Spát! Monzát is, de ne Imola kárára. -
Debilon #2606 a szabályok miatt is, vagy pl. jobban engedik a test-test elleni küzdelmet... ami pl. BTCC/STCC-ben pl. van/volt, fele annyiért azonnali főbelövés járna a wtcc-ben.. nincs akció, pedig a túraautózásban a lökdösődés, az akció a velejárója, ez nem szárnyas széria, hogy kis kocc, és az autó félig kuka.. a FIA a wtcc-t a városi pálya a király dologgal szépen tönkrevágta ami még volt.. mert mi van? igaz, hogy közelebb vannak az emberekhez, viszont olyan szűk a pálya, ha valaki előz akkor tuti kress a vége.. -
Akey #2605 A SEAT nem csak fenyeget. Már szakított az Orecával. Yvan már szerintem rég aláírt a Chevynél. Tarquini nyugdíj. Többiek endurance. Egy BTCC, STCC, DTCC miért tud ilyen sikeres lenni? Nem kell az usanka államokig menni. -
#2604 Az a baj, hogy olyan kevés a gyári csapat, hogy ha változik egy szabály, akkor azonnal jön a fenyegetés a kivonulással... Ezt csinálja a BMW is évek óta... Olyan egyszerűen soha nem lesz, hogy minden csapatnak minden szabályváltoztatás egyformán kedvezzen... Megint azt mondom, hogy új alapokra kellene helyezni a bajnokságot, és átvenni egy csomó dolgot az USA-ból, pl a NASCAR-ból. Ott sincs sok gyártó, mégis érdekes és izgalmas tud lenni. Mindenki eldönthetné, hogy milyen géppel indul, a csapat abból vásárol, beállítják a pályához egyénileg, aztán hajrá... Fölösleges ezt a "gyári kategóriát" erőltetni, amikor nincsenek is autógyárak, amik vannak, azok meg leosztják a lapokat a pilótáik között... -
Akey #2603 Amúgy Norbi a hónap sportolója a Eurosporton. -
Akey #2602 Rydell szerint a SEAT kiszáll a WTCC-ből. Ok ként nem csak a gazdasági helyzetet, hanem a szabályváltoztatásokat is említik. Ha nem kap jó ajánlatot Rickard, akkor nem zárja ki a STCC-t és a FIA GT1-et sem. -
#2601 Pénteken WTCC Inside magazin lesz, amiben a Lada és Thompson japán hétvégéjét nézhetjük meg háttérinfókkal.
8:30-kor Eurosporton, 18:30-kor EuroSport 2-őn. -
spect16 #2600 Csak én arra kaptam fel a fejem, hogy az utolsó körökben is milyen különbségekkel mentek egymás mögött(jóhiszeműen azt vártam, hogy ez lesz a befutó is), aztán valami történt és Tarquini feljebb ment a valahogy. Ha így akarják, hogy izgalmas legyen a vége, úgy legyen.
Adok-kapoknál szinte várható, hogy vissza is adják:) -
#2599 az a helycsere már szinte várható volt, azért is nem kaptam fel rá a fejem, de ezt Talmán kívül bárki, bármilyen szakágban megteszi ;)
az ilyen lökdösődések a nyolcadik helyekért pedig elkerülhetők lennének, ha a teljes mezőny pontozva lenne, akárcsak a NASCAR-ban, és a legutolsó indulna a legelső helyről... persze ez csak egy idealista ötlet :)
az az igazság, hogy leginkább Menu miatt bántott a dolog... na persze ő se feledékeny, gyanítom ezt Farfus egyszer még visszakapja tőle, és akkor majd rendezve lesz köztük a számla :) -
#2598 Hát igen!:D Ez elég valószínű.. De még 2004-ben is volt rajta STCC futam. -
#2597 Nagyonrégi turaautós game.
Kb 2000 es asszem. De egy nagyon jó kis játék volt abban az időben.
-
#2596 Még azok a hegyek, itt biza k..va hideg lehet. :D -
#2595 STCC2?
lemaradtam valamiről? -
Akey #2594 Ha bajban vagyok a pályákkal: link. -
#2593 ÉS!! Megtaláltam Race07-hez:D
link -
#2592 Nahh megvan!
Artic Circle Raceway! Norvégia..
Link:
Artic
video:
Ezen ment STCC 1998 ben is asszem, de elötte is! STCC2 elötti évben:D
-
#2591 Nem!:D
Nem azt keresem!
Az a baj, hogy fel kellene rakni az stcc2-t hogy megmondjam mi a neve:D
De lehet mindjá megteszem:D
Pill. -
#2590 A pálya neve: Valer -
#2589 Hát nem tudom megtalálni.
Egy biztos, hogy Norvég pálya, Fent van az északi sarkában. STCC2 játékban benne volt.
Ott van még Linkőping , Meg Kinnekule. Egyiken sem mennek, Ugy Anderstorpban sem.
Szóval egy kis változatosság nem ártana. Egy évben 2x mennek ugyan ott. -
#2588 Nem Rustad forditotta meg, hanem Björk intézte el magát:D
-
#2587 Tudom, de nem arról a pályáról beszélek!
Mindjárt megkerese:D
-
Akey #2586 Most is volt Valérban. Rustad ott fordította meg a bajnokság menetét. -
#2585 Zsír!:D
Minap pont azon agyaltam, hogy régebben egy csomó más pályán mentek.
Pl Norvégiában is volt versenye az STCC-nek.
Anderstorpban sem rendeznek már futamot stb stb.
Remélem visszatérnek ezek a pályák is.