12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Akey
    Egyesül a svéd és dán túraautó bajnokság 2011-től. Jövőre 4 közös helyszín lesz és az alapján kerül ki a Skandináv Túraautó Bajnokság első győztese. 2012-től már közös naptáruk lesz finn, norvég és balti helyszínekkel megtüzdelve. Köszi Rustad. ;)
  • Akey
    És Gené mindkét futamon szopott emiatt. Inkább legyen privát Norbi, mert akkor nem gond, ha lekapcsolja a rádiót.
  • spect16
    Ilyen "genyóskodásra" szinte mindenkinél lehet számítani. Az inkább nem volt érdekes, hogy Race 2-nél a Gené-Rydell-Tarquini tró milyen szépen helyet cserélt a néhány mp különbségnél?
  • Laffite
    Farfust illetően nekem egy kicsit más a véleményem... Nem néztem vissza többször, csak az élő közvetítésben láttam, de ahogy Menu-t kitette a 8. helyről az nem biztos, hogy teljesen fair volt... Szinte számítottam rá, hogy ez lesz... Nagy sebességgel beúsztatta belső ívre, aztán pont annyira koccolta, hogy kiforgassa a pályáról... Látszott az egész akción, hogy mindent megtesz a 8. helyért: ha büntetést kap érte, akkor mindegy, ha elnézik neki, akkor meg rajtelsőség és esély a futamgyőzelemre... Szerintem nem volt tiszta, csak nem akarták elvenni a BMW matematikai esélyeit...

Nem szeretem az ilyet és Farfust se szeretem, túl sok ilyen kétes akciója van, teljesen olyan, mint Tarquini... Csak Tarquini már egy öreg, vénember, aki milliót szívott fiatalon, ezért neki hamarabb megbocsátok :)
  • Akey
    Ladáékat én is sajnáltam, de Farfust meg kezdem már unni. Rég vezethetné a bajnokságot, ha nincsenek ilyen katasztrofális rajtjai, mint Brnoban, Brandsben, Imolában és Okayamában. Végülis megérte felvételről nézni, mert így pöpecül kialudtam magam. ;)
  • ladarevolution
    A 2. futamon kár volt a két Ladáért, két pontszerző hely szép lett volna :(
    Lagennek még volt leggyorsabb köre is. Amúgy ő egész jól ment esőben mindkét futamon megveregette Thompsont () a szektoridőket és a köridőket elnézve, csak hát nem volt olyan jó rajtpozíciója az első futamon.
  • Black Ghost
    Nagy a katyvasz. :)
  • Black Ghost
    Race2 most.
  • Black Ghost
    Még is volt kavarás, már vége az első futamnak.
  • Black Ghost
    "állat" :)
  • Black Ghost
    Mondom én, álla ez a faszi. :DDDD
  • Totti5
    Michelisz átgázolt a mezőnyön és a dobogóra állt ufó
  • Black Ghost
    Holnapi rajtsorrend:

01.Gabriele Tarquini....1:37.666
    02.Andy Priaulx............0.050
    03.Jörg Müller.............0.060
    04.Rickard Rydell..........0.133
    05.Augusto Farfus Jr.......0.160
    06.Jordi Gené..............0.169
    07.Yvan Muller.............0.312
    08.Tiago Monteiro..........0.453
    09.Robert Huff.............0.954
    10.Alain Menu..............1.444
  • Black Ghost
    Igen 5.30-kor lesz azelső futam.
  • Akey
    Én majd letöltöm angolul és nem kell hallgatnom azt a gyökér Vöröst vagy Várhegyit. Keverem a kettőt, mert minőségre ugyanazt hozzák.
  • Rainbow15
    Holnap 5.30-kor és 7.45-kor lesznek a futamok?
    A port.hu szerint igen, de a tv újság meg mást ír.
  • Black Ghost
    Porsche supercup: Abu Dhabi race1 most meg euro1-n.
  • Laffite
    egy jól elkapott fotó még Oscherslebenből:
  • bardocz
    1 tized? 3 század!!
  • Black Ghost
    Az első három meg 1 tizeden belül:

01.Yvan Muller.......1:38.518
    02.Augusto Farfus......+0.016
    03.Tiago Monteiro......+0.028

:D
  • Black Ghost
    A hétvégén az év utolsó megmérettetése vár Michelisz Norbertre. A Zengő Motorsport versenyzője Spanyol Seat bajnokságban áll rajthoz. A magyar versenyző jelenleg a negyedik helyen áll az összetettben, de még a második hely is elérhető számára.

Michelisz Norbert az időmérő előtt nyilatkozott a sajtónak a hétvégéről:
    Úgy jöttem ide erre az utolsó futamra, hogy mind a három futamot meg akarom nyerni, és úgy gondolom, meg is fogom. Tudtam készülni, természetesen szimulátoroztam. Úgy álltam hozzá ehhez a hétvégéhez, hogy mindent vagy semmit alapon fogok itt versenyezni, megmutatom mindenkinek, meg tudom őket verni hazai pályán. Majdnem ez az eddig legjobb pálya, mind az infrastruktúráját tekintve, mind pedig a pálya adottságai nagyon jók; széles a pálya és van egy jó hosszú egyenese.

Ez a beszéd ....go Norbi go!!! :D
  • ladarevolution
    Az első 13 autó 1sec-en belül volt a mai edzésen.

eredmény
  • Laffite
    bizony, az angliai jó rajthely megbosszulta magát... ha hátrébbról indul, akkor talán nem keveredik bele, és akkor betudhatott volna magának egy jó versenyt, talán egy csomó előzéssel... persze ennek is volt előnye, abszolút 10. hely edzésen egy gyengébb, privát autóval, arra szerintem sokan felkapták a fejüket.
  • Black Ghost
    Borzasztóan kíváncsi vagyok a srácra hogy élesben mit produkál.

Ezért bosszant a Brand Hatch-i fiaskó, ott láthattuk volna mit csinál a nagyokkal, bár race2-n a privátok között még így is ő futotta a leggyorsabb kört.
  • Laffite
    persze, láttam, hogy odaraktad a végére, de Norbitól azt hiszem semmi sem lesz lehetetlen... ezért is kezdtünk el filózni a témán... annyi biztos, hogy 1 körön vagy tiszta pályán baromi gyors tud lenni és bárkit megszoríthat, viszont a rajtoknál, vagy a rajt utáni helyezkedésekben, stb, a régi nagyok másfél évtizedes rutinja az mégiscsak másfél évtizedes tapasztalat...

ennek ellenére változatlanul azt mondom, hogy ha jól kijön egy versenyre az autó súlya, és még egy első soros rajthelyet is elcsípne, akár csak a második futamra, akkor bármi megtörténhet...
  • ladarevolution
    Csak viccesen jegyeztem meg.) Ott van a smile a végén:D

Természetesen úgy van ahogy mondjátok. Teljesen egyetértek
  • Akey
    És amikor felpattintja a refit csak azért, hogy idegileg felbasszon.
  • bardocz
    Vagy amit Imolában művelt a Ladával.
  • Black Ghost
    Hát igen Thompson az a fajta pilóta aki mögött k..va szar menni, még ha gyorsabb is a kocsid. Vannak pillanatai amikor egyszerűen nem lehet megelőzni, ezt tavaly az Accord-al, idén a Type-R-el (BTCC) is többször megmutatta.

Ettől függetlenül ETC-n Norbinak sikerült befognia, igaz a szar gumiválasztás miatt hamar vissza is előzte.
  • gordon 24
    :D igen! Hát nem 2 éve nyomja a srác az biztos:D
  • Laffite
    nem beszéltünk össze, de pont erre gondoltam az előző bejegyzésemnél...
  • Laffite
    azt nem mondom, hogy biztosan nem lenne képes rá, de konkrétan Thompson elfogultság nélkül a mezőny egyik leggyorsabb versenyzője, tapasztalat terén meg már legalább 15 éve túraautózik a nemzetközi élvonalban...

szóval, ha egy ilyen kaliberű pilótát bármilyen csapatnál többször is le tudna nyomni vagy akár csak megközelíteni, szerintem onnantól kezdve a következő 15 évre neki is állandó helye lenne valamelyik gyári csapatnál, bármelyik túraautó bajnokságban... az idei egyetlen wtcc futamának időeredményei alapján pedig azt szűrhetjük le, hogy Norbi némi teszteléssel, ha már megszokta a kocsiját, akkor sokmindenre képes lehet...
  • gordon 24
    Ebbe mondjuk ne reménykedj:D

Thompson többszörös Tura auto bajnok. (Btcc, DTC stb stb) V8 supercerasban ment. Több éves tapasztalat van wtcc-ben stb stb.

Tudodm hogy jó Norbi, de Thompson pont egy olyan pali, akinek ha a közelében tudna autózni már kurva jó dolog lenne.:D

Most volt az ETC. Ha megnézed 10 dik helyről vagy honnan rajtolt Thompson. Az első futamon 3-dik a másodikon 1:D És megnyerte az europa cupát.

Szóval azért Thompson nem akárki.
  • Laffite
    hát, a zengőéket én is szívesen látnám a sunred mellett/előtt :)
    ...és akkor már kíváncsi lennék a coronelék arcára is, szerintem állatira nem örülnének :)
    de ez már legyen az ő bajuk!
  • ladarevolution
    Mondjuk elnézném ahogy Thompsont megverné ugyanolyan kocsival :-)
  • Akey
    A Seat már 100%. Ha nem az lesz, akkor WTCC sem lesz. És szeretném, ha a Zengő olyan szintre lépne, mint a Sunred. Félgyári együttesként futtatna TDI Leónokat.
  • Minstrel
    Végső megoldásként marad a Lada
  • b-type
    Norbi eddig leginkább FWD autókkal ment (Suzuki márkakupa/Seat márakupa/Seat nemzetközi sorozatok (futamok).
    Nem mondom hogy meghatározó, hisz a 'másik' Norbi, Kiss Norbi hasonló sorozattal bírt (Astra márkakupa/Renault Clio márkakupa/Seat márkakupa) és amikor a Porsche sorozat (PCC) az F1-l itt volt, akkor Norbi kapott egy VIP Porsche-t, és talán ő előzött a legtöbbet.

Szal nem valószínű hogy baja lesz vele, de azért számolni kell ezzel is.
  • Laffite
    A Farfus meg Priaulx-féle behódolásra meg csak annyit, hogy ez a prioritás-téma minden csapatnál működik, de csak 1 az 1-ben vagyis ha közvetlenül a vb-esélyes előtt/mögött halad... ha valaki második futamra megcsíp egy első rajthelyet, akkor általában nem mondják neki, hogy "ne nyerjél már", erre volt elég sok példa minden csapatnál, és az már más kérdés, hogy ezek a pilóták tudtak-e élni a lehetőséggel, vagy sem... egyszóval, ettől azért én nem félek, a lényeg az a gyári autón lenne, bármilyen márka is legyen.
  • Laffite
    igen, a kékeknél Yvan helye már biztosnak tűnik és Giovanardival akarnak még erősíteni, ami szintén nagy dobás lenne... Menu és Huff már aláirt... nagyon erős kis csapat lesznek, remélhetőleg az autó is versenyképes lesz.

én Norbi számára a SEAT és a BMW csapatnál látok igazi lehetőséget, és őszintén szólva utóbbinál kicsit többet, mivel a BMW-nek szerintem különösen jól esne, ha egy SEAT-neveléssel tudnának borsot törni a spanyolok orra alá... az úgy elég érdekesen jönne ki :)