12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • tomi555
    Nekem jelenleg úgy néz ki hogy Brands Hatc-be tudok elmenni :D
  • milk4
    Amúgy a következő 2futam szerintem nagyon jó lesz,egyrészt mert a kedvenc pályámon lesz és kimegyek megnézni élőbe!!!!!!
  • Black Ghost
    Olvasd el az Akey által belinkelt cikket (#3253), ha nem tudsz angolul akkor "google-fordító".

Összefoglalva: A TouringCarTimes olvasók szavazata alapján (főszezonon kívüli szavazatok), a 2009-s év Gyártók versenyét, a BMW nyerte 32%-al, Seat második 29%, Volvo harmadik 21%, negyedik az Audi 19%-al.

Erre reagáltam hogy a BMW tavaly (2009) csak egy bajnokságban tudott nyerni a BTCC-t. Ugyanis 2009 nem a BMW sikerektől volt hangos (még mindig túraautózásról beszélek, bár a F1-s szereplést is említhetném).

Az alább meghatározó TURAAUTÓS bajnokságokat a következő márkák nyerték:

WTCC - Seat
    STCC - Volvo
    DTC - Chevrolet
    DTM - Audi

Egyébként nem az a baj hogy szereted ezt a márkát, csak az elvakult fanatizmusod miatt nem gondolkozol reálisan.
    2009 nem a BMW éve volt és a dolgok jelen állása szerint az idei sem az lesz.
  • Akey
    Te ezt most komolyan gondoltad?!?
  • MaSzKa
    STCC 1996-2009
  • MaSzKa
    "A BTCC kívül sehol nem nyert BMW"

ezt magyarázd már el, hogy érted!

csak a Túraautó bajnokságra gondoltál?

mit nem nyert szerinted bajnokságot vagy versenyt?
  • Akey
    Akkor az új HSV-010-nek már csak egy éve maradt? Pedig brutálgép.
  • gordon 24
    Komoly lenne az tuti. Remélem összejön. És minél több márka legyen. Mindenkinek ez a cél.
  • Black Ghost
    Hasonlóan gondolkodunk, mondjuk DTM talán jó lehet.
    Napokban olvastam egy Dán cikket mely szerint (legalább is ahogy a fordítóból kitudtam hámozni) újabb egyeztetés volt az SGT-s fejesekkel, egy esetleges közös próba futamról.
    Mondjuk ezt 2012-s szezonra tervezik (lehet a BMW-t várják :D ), szal még elég igatag.
    De azért gondolj bele mekkora lenne Hockenheimben Skyline-t, Acura-t látni? :DDD
  • gordon 24
    Hát Turkington inkább kellett hozzá, ez így is van.

És ezért kurvára sajnálom, hogy se ő se Giowanardi nincs. Olyan nyomott lett a mezőny. Nem olyan mint tavaly volt.

Plato is csak küzd a Cruzeval.. Szóval...

Viszont a Fordok kezdenek igen jók lenni.

BMW nem fog foglalkozni a WTCC-vel. Belépnek a DTM-be és pápá tura autós vb.

De igazából én nem is vetek rájuk követ. A BMW-nek baromi nagy presztízs veszteség, hogy a szalonokba fele vagy negyed annyiba kerülő autók szarrá verik a versenyen.

Ha viszont a DTM-ben egy Mercedes vagy egy Audi győzi le, már nincs benne a kopp. Ugyanis árban egálban van a 3 gyártó.
    Szóval ott kicsit "jobb" a helyzet.

A jelenlegi helyzetben, vizsont sem a WTCC-ben sem az STCC-ben sem a BTCC-ben esélyük nincs egy bajnoki címre.
    Hacsak iszonyatos pénzekbe kerülő fejlesztéseket nem csinálják meg. Azt pedig nem fogja, mert a DTM autóra fogják költeni az összes pénzt.

Szóval a gyári BMW-ket jól nézzétek meg, mert nem sokáig lesz a mezőnyben.
    Persze a privát csapatok úgyis felvásárolják őket, még lehet a gyár támogatást is ad majd, de full gyári bömbi tuti nem lesz:D
  • Black Ghost
    32% szavazati arány, hát már az is valami?

A BTCC kívül sehol nem nyert BMW, és ahhoz is nagyon kellet Turkington. Hozzáteszem sajnálnám ha eltűnnének, hiszen hosszú ideje a túraautózás meghatározó szereplői, de ha nem lesz gyári fejlesztés, akkor idővel kikopnak akár csak az Alfa.
    Mondjuk ez igaz a Seat-ra is.
  • Akey
    Na, itt el fog szabadulni a pokol!
    link
  • spect16
    Tudom. Akkor akadtam ki rá amikor az F1 topikban benyomta az M1-s képeit.
  • Freedom88
    mert van itt aki ezt sujkolja belénk állandóan :)
  • spect16
    Negatívak vagytok:) Miért veszitek el a hitét abban a hitében, hogy a bömös mindenhol nyerő.
  • Black Ghost
    Na, majd mindjárt jön a BMW-k védőszentje, oszt' jól megkapjátok a magatokét, ti istenkáromló csürhe banda. :D
  • bardocz
    Váá, az a Sierra, egyszer lesz egy olyanom(is):D
  • SL
    ejj

• bardocz
    Nissan, Subaru, Mitsubishi, meg a felsorolt márkák luxusautói, Lexus, Acura...
  • SL
    A Honda hiányzik nekem a WTCC-ből :S
  • Ulvar
    A Honda, Toyota, Mazda ... stb után talán... :).
  • bardocz
    A hangsúly a szerinteden van.
  • scania620
    mert sztem a legjobb autó a ferka után
  • Totti5
    Ezt hogynem vették észre?
  • HUmanHunter
    fia megint szarakodott mint schumacher esetnél hogy annyira lefoglalta őket az egyik szabálytalanság hogy a másik megbüntetésére nem maradt idejük..
  • SL
    rohadjon meg
  • Norbi1990
    Egyébként ezt láttátok?

Priaulx is durván levágja a kanyart és csak Norbi kap büntetést. És egyébként úgy mellékésen mondom, hogy ezzel a vágással nyerte meg a futamot! Ha nem vág tuti, hogy nem lett volna ott ahol célbaért.
  • SL
    mert mi lesz?
  • scania620
    sztem egyáltalán neszóljátok le a bmw-t...
  • bardocz
    Biztos szeretenek az emberek a szervizben szívni x)
  • LaszloLedzenyi
    már lassan több bmw van mint swift
  • MaSzKa
    neked muszáj mindig mindent kommentálnod?

a faszoszástól érzed magad nagyfiúnak? eléggé szomorú
    hogy tőled csak ez várható
  • Totti5
    Megbízható és népautó. Itt MOn is mindenki már ( új ) BéeMmWével mászkál... teljesen elvesztette a márka a presztizsértékét, legalább is a szememben.

Amúgy meg ez WTCC topik:)
  • Freedom88
    őt, mert BMW van az endurance futamot és ha már van, akkor minden BMW a király minden topicban.
  • Ulvar
  • HUmanHunter
    egyetértek
  • bardocz
    Ki a faszt érdekel ez rajtad kívül a WTCC topikban?
  • MaSzKa
    hülyeséget beszélsz
    a "Zöld Pokol" 24H órást is 3-as BMW nyerte

nagyon megbízható típusok ezek

• SL
    ótvar szarok
  • Black Ghost
    Most ugye azoknak gratulálsz akiktől kapták a 2-s győzelmet: Chevi, Seat. :DDD

A BMW idén egy nagy nulla, a többiek plusz 40kg-al is ott alázták őket ahol akarták.