Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Nem volt nagy volvo dominancia, de a kombival jött be a volvo a BTCC-be.
Ezzel 94-ben mentek és elsõ évben 14-dik helyezést értek el.
Aztán 95-tõl már a sedan volvo 850-es volt ezzel 2 3-dik helyet ért el.
Aztán ezt váltotta az S40-es 97-bem ezzel a kocsivaé elsõ évben 4-dik lett, 98-ban bajnokságot nyert. 99-ben 3-dik, 2000-ben kivonult a volvó a BTCC-bõl

Az STCC-ben 2-x-es bajnok a 850-es ott az S40-nem szerepelt jól. Jan "flash" Nilson 96-97-ben volt bajnok.

Szóval azért nem volt egy rosz gépezet, Csak a ETCC-WTCC-ben nem szerepeltek túl jól és itt nem nyertek vb-t. De szerintem ha kitartóak lettek volna ez is simán meg lett volna.

Downhill!!

Laffite
...ha már itt tartunk, btcc rajt: március 31 - április 1 Brands Hatch!!!
bmw, honda, vauxhall, seat, alfa és lexus az indulók közt, tehát 5 gyár, összesen 10 típussal (beleértve az independent csapatokat is)

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Laffite
tudom, kb 94-tõl követem figyelemmel a különbözõ nemzeti bajnokságokat, bár volvo dominanciára nem nagyon emlékszem, a jellegzetes kombijukkal is inkább csak a közönség szimpátiáját nyerték el.

amire én céloztam az az, hogy annak idején, amikor a dtm a merci és az alfa csatájáról szólt és a szabályokat rendre úgy alakították, hogy a mercinek legyen jó, akkor a legtöbb gyártó eleve be se akart jönni, mert egy 5-6-7. helynek semmi reklámértéke, ráadásul amikor már nagyon elszaladt a szövetséggel a ló, akkor az alfa is lelépett és a dtm elég nagy bajba került.

szép és jó, hogy a bmw-nek remek autója van és a többiek építsenek olyat ha tudnak, ezzel nincs is baj, itt a közönségrõl van szó, hogy mennyire lesznek érdekesek a futamok és mennyire nem, mert csak az érdekes és izgalmas versenyek jelentenek nézõket, különben a gyártóknak nem érdeke pénzt fektetni a sorozatba. egyszóval addig jó, amíg kinek így, kinek úgy, de mindenkinek van esélye nyerni, még ha csak hendikeppel, vagy repülõrajttal is.

mindent összevetve a szabálymódosítások sztem jók, mert izgalmasak voltak a futamok, a bmw-k így is legyorsultak mindenkit, és várhatóan az egész év errõl fog majd szólni, amíg meg nem jön az új SEAT motor, vagy az új Alfa ide nem ér.

Istencsászár
Ha kész, akkor fel tudnád tölteni rapidra vagy valahova?<#vigyor4>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Alexease
Most 770 Mbyte😉 De nem maxba vettem fel (720x576), hanem csak a feleben (352x288), mert nincs most helyem es nem tudtam milyen lesz a verseny;( Ezt letomoritve AVI/VMW-be talan 80-100 Mbyte lesz...
Istencsászár
Ha lerippeled hány meg lesz?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Alexease
Az 1. futamot toroltem, de ez megy az archive-ba;P
Istencsászár
Azám, minden szépsége megvolt amit ez a sorozat rejt😊

Alexease
Csak bemelegettek a fiuk a 2. futamra😊) Ez jo volt! <#eljen><#worship>
b-type
hmm finom volt a 2. futás 😊 <#finom>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

amúgy nem volt rossz az elsõ futam, bár Farfus megmozdulása érdekes volt, ahogyan õ ment át elõször a rajt/cél vonalon..emlékeim szerint minden repülõrajtos versenyben az elsõnek kell elõször átérnie.. vagy rosszul emlékszem?<#zavart2>

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

azért annyira nem új szakág, csak a neve változott meg, mert világ sorozat lett.. 😊 ETCC, sokáig európa kupa volt.. nem tavaly kezdõdött ez a szakág..anno a Volvo, Audi is elég jól jelen volt, nameg a A4 Quattro..😊

mondjuk annak ellenére, hogy a BMW-k ígyis ottvannak az elején, még mindig azt mondom, nekem nagyon nem tetszik ez a diszkrimináció..ennyibõl pl. mindkét rajt lehetne repülõ..nem kell 1 ilyen, 1 olyan..

Istencsászár
A rajtnál történt kalamajkától eltakintve elég lapos verseny volt, senki sem erõlködött ugy igazán. A BMW-sek is még nagyon pacsiznak egymással😊, még nincsenek ellentétek és vigyáznak egymásra. Második futam jóval izgalmasabb lehet a fordított sorrend miatt, mert ahhoz kétség nem fér h a bömbik a mezõny elõtt járnak. Remélem a kiesett autókat megjavítják, fõleg a seviket.

Laffite
vége az elsõ versenynek... sajnos nem igazán lehet elõzni a pályán, így a rajtot leszámítva nem is történt semmi extra 😞

Laffite
ööööö, télleg baromságot írtam, elsõkerekesre akartam kilyukadni, csak elírtam nagy igyekezetemben 😊

persze lehetne építeni hátsókerekes autókat is, de ez egy új szakág, és ne legyünk naívak, senki nem fog ilyemsit erõltetni, az túl sokba kerülne, inkább kivonulnak a szériából. ezt akarta elkerülni a szövetség, hogy egy friss széria rögtön el is halálozzon.

ez még a finomabb megoldás volt, f-1ben az ilyen elõnyöket egyszerûen be szokták tiltani, akkor meg igazán bajban lenne a bmw, vagyis valamilyen megoldást találni kellett, így én még mindig azt mondom hogy jó döntés volt.

Istencsászár
Kezdõõdik!

Hajrá Zanardi!

eddig is voltak szoros versenyek..szerintem, nem ettõl a szabálytól lesz jobb/rosszabb egy széria..

a hendikep rendszer jó! de nem így, hogy valaki azért kap +5-öt, mert RWD..ez elég gáz..osztom gordon véleményét, építeni kell egy jobb/erõsebb autót és akkor a BMW a rajtnál fennálló elõnyét kompenzálhatják erõvel. meg ez a rajtprocedúra, a kompenzáció miatt egy repülõ és egy álló rajt..ezis olyan...izé..na..

amúgy a BMW orrmotoros😉
gondolom FWD BMW-re gpondolsz..én meg remélem, hogy sosem tévelyedik el a BMW az FWD felé😄

ott az Alfa, 5 éves autót foltozgatnak...LOL..amirõl szó volt, hogy a 159-est megcsinálják..miért nem teszik?

Totti:
a szabályokban le vannak fektetve a motorokra/váltóra vonatkozó specifikációk..azon belül dolgozik mindenki..még a BMW is..a többi gyártónak is lehetõsége van ezeken a szabályokon belül hasonló teljesítményû autót építeni, mert igenis építsenek jó kocsit, ha nyerni akarnak, hogy le tudják gyõzni a másikat

hogy minden gyártó FWD autót épít, és azt alakítja át versenyautóvá? jogában áll, de akkor ne legyen ilyen, hogy a másik elõnyét csökkentsük egy szabály által..az szerintem elég gáz..
biztos vagyok benne, hogy a Seat, Alfa, Chevy-nek is vannak elõnyös tulajdonságai..aztán ha abban megerõsödnek, akkor jövõre majd azért lesznek bevezetve korlátozások?

gordon 24
Ebbe van igazság, csak igazságtalan a másikkal szemben. A Wtcc eddig is izgalmas volt-e szabályok nélkül is.

Downhill!!

Istencsászár
Azt ne felejstsd el hogy ezek a szériák a közönség, a média nélül nem mehetnének, pénz pénz... az egész egy show a nézõk felé, presztizs harc a gyártók felé és nem utolsó sorban harc a pilóták közt... Ha különbözõ autók, márkák indulnak ott valaki nagyon elhúzhat és nagyon lemaradhat, mint az F1ben... az ideális az lenne hogy közel egyforma erõk, de persze ott is lehet jobbat csinálni mint pl a DTM. Szabályokkal lehet és kell is ezeket kordában tartani és aki tényleg jó az akkor ott is jobb, max jobban megkell érte harcolni, ami a mi szemszögünkbõl nézve a legjobb dolog.

Istencsászár
Hát igen, sajnálom hogy az Alfa ennyire elhagyta önmagát és h csak 2 autóval indulnak, azt is hogy csk 3 Chevrole van a mezõnybe.

Istencsászár
Hát igen, sajnálom hogy az Alfa ennyire elhagyta önmagát és h csak 2 autóval indulnak, azt is hogy csk 3 Chevrole van a mezõnybe.

gordon 24
Hát én meg azt mondom erre. Amit akkor is mondtam amikor az F1-ben a ferrarit bünteték. Épiteni kell egy olyan autót ami képes legyõzni. Ha a gyártók ezt nem tudják megcsinálni, akkor az gyõz aki jobb ez ilyen egyszerû.
Ez pont olyan dolog hogy te feltalálsz valami jó dolgot, és ezt "kihozod" a másik meg feltalál egy hasonlót, de a tied jobb aztán téged büntetnek hogy a másik szarabb dolgát elõtérbe rakják. Találjon ki õ is egy olyat vagy jobbat!! Ha nem tud igy járt.

Downhill!!

Laffite
én meg azt mondom, hogy a versenyek a pályán dõljenek el és ne a rajtnál. az elõzõ években utóbbira sok példa volt, persze tudom, neked más errõl a véleményed... a szabályokról annyit, hogy jelenleg már annak is örülni kell, hogy egyáltalán ennyi gyárat érdekel a széria... a bmw alapból jobb volt évekig mindenkinél, így a hendikep rendszer és minden más szabálymódosítás is nem a bmw-k ellen irányul, hanem hogy szorosak legyenek a versenyek és ezáltal eladható legyen a sorozat. senki nem nézne unalmas körözgetést a pályán és az a gyáraknak se jó reklám, mint ahogy a bmw-nek se lenne az, ha nem lenne más autó, csak bmw... én azt mondom jól van ez így, és várom az orrmotoros bmw-k megépítését szeretettel 😊

amúgy meg a BMW ígyis alázni fog😄

igen, elõny...én meg nem értek egyet a FIA döntésével..
miért kell egy gyártót/csapatot/versenyzõt szívatni azért, mert hátul hajt a kocsija..építsenek a többiek is hátsóhajtású autót, ha az a jobb..

nevetségesnek tartom ezt a döntést, mint a +5 kg többletet a többi csapathoz képest..

hameg a kiegyenlített bajnopkság a cél akkor menjen mindenki FWD kocsival, és nem kell ilyen hülye módosításokat csinálni

Istencsászár
Jah, nézzétek, kvali élõben😊

GOO Zanardi!!

Debilon, tényleg elõny a hátsó kerék a rajtnál, ebben egyetértek az FIA törekvéseivel.

mekkora LOL má eza a FIA, most hallgatom jurosporton..
szénné büntetik a BMW-t😞 +10 helyett, +15kg, plusz a hátsókerékhajtású kocsik miatt (szintén BMW) változtatták meg a rajtprocedúrát, mert "nagy" a hátsóhajtásúka elõnye a rajtnál a hajtás miatt..LOL

sikerül a FIA-nak ezt a szériát is lehülyíteni😞

Sziasztok!

Nem tudja valaki, honnan lehetne letölteni full WTCC és BTCC videókat.
Elõre is köszi.
Laffite
a versenyek idõpontjai az idén:

11 March Curitiba, BRA Race 1 – 16.00/17.00 Race 2 – 19.00/20.00
06 May Zandvoort, NED Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.15/16.15
20 May Valencia, ESP Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
03 June Pau, FRA Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
17 June Brno, CZE Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
08 July Porto, POR Race 1 – 11.45/12.30 Race 2 – 15.15/16.15
29 July Istanbul, TUR Race 1 – 12.00/12.45 Race 2 – 14.15/15.15
26 August Oschersleben, GER Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
23 September Brands Hatch, GBR Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
07 October Monza, ITA Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
18 November Macau, MAC Race 1 – 04.00/05.00 Race 2 – 05.00/06.00

Laffite
persze nyilván az autó már egyben van, a kérdés számomra csak az, hogy mit tud, az viszont csak egy teszten derülne ki, ahol a többi gyári csapat közül is ott van 1-2...

ladarevolution
pénz az még csak volna mert a GM elég sokat "pumpál" most a Ladába, csak a motor körül volt egy kis gáz mert az Opel 2 literesét használták volna, de most meg már a saját új fejlesztésû kétliteresükkel akarnak menni...

b-type
Sajna lemaradtam 😞((

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

már láttam azóta, nagy kavarodás volt ekörül 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Laffite
szal igen..., mármint nem 😊
156 lesz az a 159

Laffite

idén már ugye Alfa 159-esek lesznek?

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Laffite
valaki véletlenül nem rögzítette a tegnapi WTCC magazint? elcsesztem, mert nem vettem fel és egy Zanardi-portrét adtak, amit azért mégiscsak meg kellett volna örökíteni az utókornak...

Laffite
valszeg az van, hogy se elég pénz nincs, se megfelelõ autó, utóbbi persze következik az elõbbibõl, mindenesetre jó volna látni õket, de csak akkor van értelme bejönniük, ha gyári csapatként legalább egy jó középmezõnyre képesek lennének mondjuk két éven belül, illetve pénz is lenne mondjuk 4-5 évre a fejlesztésekkel együtt...

Laffite
Ma és holnap tesztek Valenciában, ahol idén elõször Farfust már BMW-vel láthatjuk vezetni. (Ezért is jött jól az Alfának annyira Thompson, nem sok exalfásra tudnak jelenleg építeni) ...és ott lesz SEAT-tal Michael Jourdain is, akire külön kíváncsi vagyok, hisz odaát az USA-ban kicsit más gépekhez van szokva...

Ma késõ este egyébként WTCC magazin az Eurosporton.

ladarevolution
Valaki nem hallott valami új infót, a LADA 2007-es indulásával kapolatban? Mert 2006ban esküdöztek h nem tudtak tezstelni meg minden és h 2007ben tuti h indulnak...

b-type
Sztem is jól csinálta. <#eljen>

Istencsászár
Thompson visszatér az Alfához

A kétszeres BTCC bajnok James Thompson egy év kihagyás után 2007-ben visszatér az Alfa Romeo csapatához a Túraautó Világbajnokságon.

Thommo a vöröseknél kezdte ETCC pályafutását 2003-ban, és a WTCC elsõ évét is egy N.Technology Alfa Romeo 156 volánjánál töltötte. Miután a 31 éves britet szabadon engedte 2006-os unkaadója, a SEAT Sport, az N.Technology egybõl lecsapott rá.

„James csapattársainak kalibere, mint Tarquini vagy Giovanardi, mindig is magas volt ám õ versenyrõl versenyre felveszi ellenük a kesztyût. Amint elérhetõvé vált, azonnal lecsaptunk rá. Jó, hogy visszatér az N.Technology családba.” – mondta Mauro Sipsz csapatvezetõ.

Laffite
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Alexease
<#zavart2><#zavart1>
b-type
ember, ez nem a játék topikja, azt keresd a játékok alatt.
Sg keresõ beírod hogy race és kiadja a topikot.

www.isohunt.com beírjátok hogy race és kiadja a játékot😊😊
valakinek már megvan? mer hivatalosan ma jelent meg
autoszimulator
és ez itt kit érdekel?<#lama>

.: mobilize.hu :.

Elõre F-1

F-1 1950-Napjainkig
gordon 24
Tudom.. Nem is azt mondom hogy nem érdemli meg. De amióta itt van a Turaautóba, nem lehet legyõzni. Jó lenne ha nyerne egy máaik pilóta is.

Downhill!!