Touring Cars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
http://topgearhungary.blogspot.com/
A bannert nézve jutott eszembe, hogy a 9. helyszín megváltozott, tehát idén nem lesz Svéd Nagydíj Anderstorpban. A pálya meg is volt jelölve az év elején, hogy ha nem fejezik be a munkálatokat, akkor nem rendezhetnek versenyt. Aggódni nem kell, helyette ugyanabban az idõpontban az Imolában lesz verseny, szóval nem maradunk futam nélkül Szeptember vége felé. A Svéd helyszín a Volvo miatt nagyon jó lett volna, hiszen tavaly is indultak, és idén láthattuk volna az új C30-as modellt is a WTCC-ben.
Ez nagy valószínûséggel a Lada Priora lesz. Bár jövõre ha elkezdik gyártani a Lada C-t akkor az sem lenne rossz versenyautó alap. 😊
- A LADA természetesen elégedett a tesztek eredményeivel, és hangsúlyozták azt is, mennyire az elején járnak még a fejlesztéseknek. Elmondásuk szerint 3 éves WTCC projectet dolgoztak ki. Az elsõ év (az idei) még csak egy teszt év számukra, a második évben szeretnének néhány jó eredményt felmutatni, és ha ez sikerül, akkor lehet szó egy esetleges új modell bevetésérõl is a WTCC-ben.
- Thompson is elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint egy kvali idõvel akár a pódium sem elképzelhetetlen. Valencia elõtt egy DTC futammal gyakorolt, ahol a harmadik helyrõl indult, végül a negyedik helyen ét célba. Mellesleg azon a pályán a Dán csapat történetének legjobb eredményét érte el ezzel.
- És végül a testület fordulatszám szabályozást vezetett be a dízel motorok ügyében. A két elsõ futamon folyamatosan figyelték a Léon TDI adatait, és arra jutottak, hogy a motornál mostantól 4100 rpm a megengedett max. érték.
Hogy mennyire jó ez az idõ, azt jelzi az a tény, hogy a tavalyi körrekordot itt is sikerült megdönteni, nagyjából 1 másodperccel jobb Y.Muller ideje az eddigi körrekordnál. Tehát ezt nyugodtan tekinthetjük egy Top idõnek a pályán, nem csak egy laza kis kör volt. Ehhez képest most nagyjából 1,2 mp-el lassabb a Lada Van Lagen-el a volán mögött, ami több, mint biztató.
Valenciában nagyon oda kell tenniük magukat, hiszen a tavalyi kvalin 19 autó volt 1 másodpercen belül, ami azt jelenti, hogy minden mozzanatnak óriási jelentõsége van a végsõ idõeredmény szempontjából. De az élmenõkhöz képest kevés súllyal fognak menni, szóval el lehet csípni egy jó eredményt Spanyolországban.
Remélem ma megy Van Lagen is...
R. Huff (Chevrolet Lacetti) - 1:35.324 / 93 kör
G. Tarquini (SEAT León TDI) - 1:35.795 / 84 kör
J. Thompson (Honda Accord) - 1:35.840 / 46 kör
A. Farfus (BMW 320si) - 1:35.856 / 102 kör
A. Priaulx (BMW 320si) - 1:35.874 / 99 kör
J. Müller (BMW 320si) - 1:35.866 / 112 kör
Y. Muller (SEAT León TDI) - 1:36.073 / 58 kör
R. Rydell (SEAT León TDI) - 1:36.150 / 98 kör
F. Porteiro (BMW 320si) - 1:34.436 / 83 kör
A. Zanardi (BMW 320si) - 1:36.601 / 96 kör
V. Shapovalov (LADA 110) - 1:40.319 / 15 kör
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
és más kategória
alacsonnnyabb a súlypont is
ha nincs leszorítóerõ akkor már repülõrõl beszélünk 😛
Egy F1-es auto >300km/h-nal, gazelvetelnel (fekezes nelkul!) jobban lassul mint egy utcai auto 100km/h-rol padlofekkel;DDDD
Nezz utana egy F1-es autonak, tuti hogy 1.0 korul van😉)))
példának: Ferrari 550 Maranellonek 4800 órányi szélcsatornás tesztelés után 3,3
3,3 magas 1 kicsit nem?
Konkrétan ezt nem tudtam eddig, köszi a felvilágosítást.
minél nagyobb a sebesség és a szél annál nagyobb a jelentõsége
szériautó volt sorozatgyártásban
Köszi ezeket az infókat, mindig jó új dolgokat tanulni. Utánanéztem a cw értéknek, a WTCC-s Ladának 0.34-et mértek. Nem vagyok nagy autómágus, nem tudom, hogy ez jó-e, avagy nem. 😊
Nem tudom a wtcc kasztninak mennyi a légellenálása azt még nem olvastam sehol.
Az utcainak 0,29-es cw értéke van. Amúgy a Ladánál még ott a másik nagy elõny: az életnagyságú szélcsatorna ami van a gyárnak, tehát nem 1:2-es vagy 1:4-es modelleken kell kísérletezni, vagy méregdrágán különbözõ cégekét bérelni az életnagyságú autóhoz.
Sok európai autógyár megirigyelné😊
Ezek viszont jó hírek, amiket leírtál. Ennyire konkrétan én sem ismertem a tényeket, amiket elõzõleg tudtam a modellrõl az az, hogy jobb aerodinamamikai tényezõket mértek nála a szélcsatornában, mint a Lacettinél (ami eddig a legáramvonalasabb aut volt a WTCC-ben, legalábbis papíron), valamint ahogy említetted korábban a 280-300 LE-t (ami itt a "sablon") hozza a 2 literes Opel motor, ami hajtja a gépet. Remélem ha az elején nem is dobbantanak nagyot, de folyamatosan fejlõdik a Lada.
Egy kérdés hozzád: A Ladarevolution oldalon te szerkeszted a híreket, amik megjelennek?
Amibõl Én idéztem azt a Zandvoort-i teszt után mondta.
Amúgy a teszten az derült ki h alapjaiban jó az autó. Motorerõvel és erõátvitellel nincs probléma. A fékerõelosztással voltak gonjaik ami miatt kicsúszott az eslõ nap Shapovalov a pályáról. Ezt a hibát fékhenger módosításával akarják megoldani. (szerintem a most begyûjtött rengeteg telemetriai adat után ez már nem lesz nagy feladat)
A másik felmerülû problémájuk az volt h a hátsó kerekek tapadása nem volt megfelelõ ezért az autó hátulja a kelleténél többet csúszkált, ami persze idõveszteség. Ezt meg majd megoldják valahogy 2 hét alatt 😊
Ezen kívül nem volt problémájuk. Az ilyen gondokat meg csak minnél több teszt és edzsés és versenykör megtétele utáni fejlesztéssel lehet kiküszöbölni, minden új csapatnak ez a legnehezebb, remélhetõleg gyorsan megbírkóznak a feladattal.
Két hét múlva sokminden kiderül majd, ki tudja lehet azért nem közölték a köridõket mert altatják a mezõnyt 😊
Azért ne feledjük h a benzines mezõnyben a Ladának van a legnyomatékosabb motorja és ráadásul a legalacsonyabb fordulaton adja ezt le 😊 (lásd.: fiawtcc.com)