Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A hivatalos honlapon a futammal egyidõbe is meg tudod nézni a futamokat, szóval nem fogsz lemaradni semmirõl! 😉

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

ladarevolution
de nekem nincs euro 2-õm 😞 más alternatíva nincs? esetleg neten valahol?

Istencsászár
Euro 1en az elsõ futam, Euro 2õn a 2. mert közbe meg MotoGp is lesz...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

ladarevolution
Az eurosport csak a vasárnap a 2. futamot közvetíti? Se 1. futam, se szombati qualifikáció? 😞

Ha már így alakult, akkor tényleg Imolával járt legjobban a WTCC, ill. mi nézõk. Nem tudom mekkora változtatásokat eszközöltek rajta, még nem láttam az új pályavonal rajzát. Remélem az Olasz Túraautó Bajnokságból azért 1-2 privát csapat kipróbálja majd magát, pláne ha Alfás teamrõl van szó. Azért az Olasz közönség is szívesebben megy ki a versenyre, ha Alfa is van a mezõnyben. 😊

Remélem nagyon jó sekereket fog elérni a lada és szeretni fogják sokan õket ez nagy fellendülést hozna nekik biztos

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

Minstrel
Imola, végre, már jó lesz újra versenyt látni ott. Banner javítom, kösz, hogy szóltál.

http://topgearhungary.blogspot.com/

Kiváncsian várom, lesz-e vmi ebbõ a dologból, de mindenképpen ígéretesnek néznek ki ezek a modellek, jó lenne látni õket. Fontos azt is megemlíteni, hogy az Oroszok két éven belül négy új pálya megépítésére szánták el magukat. A DTM már jelezte is, hogy szeretne egy Orosz GP-t a versenynaptárába. A Ladával a mezõnyben a WTCC sem engedheti meg magának, hogy a jövõben ne ültessen be egy oroszországi versenyt a kalendáriumba. Természetesen Tilke bácsi keze is benne van az épülõ pályákbe, itt az egyik pályarajza: katt rá

A bannert nézve jutott eszembe, hogy a 9. helyszín megváltozott, tehát idén nem lesz Svéd Nagydíj Anderstorpban. A pálya meg is volt jelölve az év elején, hogy ha nem fejezik be a munkálatokat, akkor nem rendezhetnek versenyt. Aggódni nem kell, helyette ugyanabban az idõpontban az Imolában lesz verseny, szóval nem maradunk futam nélkül Szeptember vége felé. A Svéd helyszín a Volvo miatt nagyon jó lett volna, hiszen tavaly is indultak, és idén láthattuk volna az új C30-as modellt is a WTCC-ben.

ladarevolution
"akkor lehet szó egy esetleges új modell bevetésérõl is a WTCC-ben"
Ez nagy valószínûséggel a Lada Priora lesz. Bár jövõre ha elkezdik gyártani a Lada C-t akkor az sem lenne rossz versenyautó alap. 😊

A Porsche Szuperkupa mai Török futamát Jaap Van Lagen nyerte meg, ezzel ott megszerezte elsõ gyõzelmét. Ebbõl is látszik, hogy nagyon jó versenyzõ, aki sokat dobhat majd a Lada ezévi teljesítményén. Gratula neki!

Röviden a legfontosabb történésekrõl:

- A LADA természetesen elégedett a tesztek eredményeivel, és hangsúlyozták azt is, mennyire az elején járnak még a fejlesztéseknek. Elmondásuk szerint 3 éves WTCC projectet dolgoztak ki. Az elsõ év (az idei) még csak egy teszt év számukra, a második évben szeretnének néhány jó eredményt felmutatni, és ha ez sikerül, akkor lehet szó egy esetleges új modell bevetésérõl is a WTCC-ben.

- Thompson is elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint egy kvali idõvel akár a pódium sem elképzelhetetlen. Valencia elõtt egy DTC futammal gyakorolt, ahol a harmadik helyrõl indult, végül a negyedik helyen ét célba. Mellesleg azon a pályán a Dán csapat történetének legjobb eredményét érte el ezzel.

- És végül a testület fordulatszám szabályozást vezetett be a dízel motorok ügyében. A két elsõ futamon folyamatosan figyelték a Léon TDI adatait, és arra jutottak, hogy a motornál mostantól 4100 rpm a megengedett max. érték.

MaSzKa

Egyetértek, ezek már valóban nagyon versenyképes körök a Ladától!

Hogy mennyire jó ez az idõ, azt jelzi az a tény, hogy a tavalyi körrekordot itt is sikerült megdönteni, nagyjából 1 másodperccel jobb Y.Muller ideje az eddigi körrekordnál. Tehát ezt nyugodtan tekinthetjük egy Top idõnek a pályán, nem csak egy laza kis kör volt. Ehhez képest most nagyjából 1,2 mp-el lassabb a Lada Van Lagen-el a volán mögött, ami több, mint biztató.

Valenciában nagyon oda kell tenniük magukat, hiszen a tavalyi kvalin 19 autó volt 1 másodpercen belül, ami azt jelenti, hogy minden mozzanatnak óriási jelentõsége van a végsõ idõeredmény szempontjából. De az élmenõkhöz képest kevés súllyal fognak menni, szóval el lehet csípni egy jó eredményt Spanyolországban.

bardocz
Ezek már nagyon jó idõk!Remélem még bõven tudnak fejlõdni.
ladarevolution
Ezek azért már sokkal bíztatóbb eredmények mint az elsõ napon lévõ. 😊

bardocz
Sõt,van a mezõny végében egy másik BMW-s aki eléggé gyengus módon szerepel,vele versenyezhetnek szerintem.
ladarevolution
Hát a Lada kapott 5 másodpercet az elsõtõl. De szerintem ez nem rossz eredmény így elsõre. Fõleg ha még figyelembe vesszük h Jaap van Lagen kb 2sec-el jobb mint Shapovalov, és 6-od annyi kört mentek mint a többiek.

Remélem ma megy Van Lagen is...

Oschersleben, 1. tesztnap eredményei:

R. Huff (Chevrolet Lacetti) - 1:35.324 / 93 kör

G. Tarquini (SEAT León TDI) - 1:35.795 / 84 kör

J. Thompson (Honda Accord) - 1:35.840 / 46 kör

A. Farfus (BMW 320si) - 1:35.856 / 102 kör

A. Priaulx (BMW 320si) - 1:35.874 / 99 kör

J. Müller (BMW 320si) - 1:35.866 / 112 kör

Y. Muller (SEAT León TDI) - 1:36.073 / 58 kör

R. Rydell (SEAT León TDI) - 1:36.150 / 98 kör

F. Porteiro (BMW 320si) - 1:34.436 / 83 kör

A. Zanardi (BMW 320si) - 1:36.601 / 96 kör

V. Shapovalov (LADA 110) - 1:40.319 / 15 kör

ladarevolution
Jólvan akkor a BMW már rádobott még egy lapáttal, bár elvileg felesleges, mert csak a pénz megy vele... (5,8 m/s2 az ENSZ EGB szabvány)

Willi Betz
M5-ös BMW-nél 1,3 G a lassulás.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

ladarevolution
EuroSport nem ad még összefoglalót se ahogy elnézem 😞

Május 6-án és 7-én (azaz holnap és holnapután) két napos hivatalos teszt lesz Oscherslebenben. 11 autó vesz részt a teszten, biztosan ott lesz a Russian Bears (Lada), N.Technology (Honda), a 3 BMW-s gyári csapat, a SEAT és a Chevrolet is természetesen.

bardocz
jaja,nem nagy ördöngõség azt megcsinálni,aztán ha úgy sem javul,állítanak a hátsó futómû öszetartásán,itt úgyse fognak elkopni a gumik 20 kör alatt
ladarevolution
majd tesznek rá egy még nagyobb vasalódeszkát 😊

bardocz
amúgy lehet az lacsony cw miatt úszik el a segge<#hehe>
Alexease
Az mar mas kerdes, en csak arra az allitasodra irtam, hogy: "a CW érték minél kisebb annál jobb"😉 Persze hogy jobb, csak minden relativ😉 Nem mindegy, hogy az "ertekbol" a sebesseg fugvenyeben leszorito ero lesz vagy csak "legellenallas"😊))
ladarevolution
fékezésbe azok nagyon durvák az egy utcaihoz képest, most meg nem mondom de mikor közvetítések vannak akkor is raknak ki ilyen gragfikát h mekkora g terhelés van, akkor 5-6g simán van. Utcai autónál az 1 az már csúcsnak számít, asszem a valamilyik Porschénél mértek 1-nél egy kicsivel többet. Amúgy 7-9m/s2 körül szokott lenni.

MaSzKa
ja de ott a kanyarsebesség is jobban számít

és más kategória

alacsonnnyabb a súlypont is

ha nincs leszorítóerõ akkor már repülõrõl beszélünk 😛

Éppen ezért az a mérvadó, ha más WTCC autókhoz viszonyítunk, és az alapján formálunk véleményt. Tényleges számokat persze nem nagyon lehet elcsípni. Ami tény, hogy az az érték annyi, és ez jobb, mint a Lacetti cw-je. Aki tudja a többi WTCC autónak az értékét, az bátran írja be. 😊

bardocz
ez nem semmi😄
bardocz
300-nál ha kicsi ez az érték elrepül az autó😊 utcán nem számít,ott legyen minnél kisebb,de versenyen ez nem lehet kicsi a nagy sebességû kanyarok miatt,és maúgy ez a légellenállási tényezõ négyzetes öszefüggésben van a sebességel
ladarevolution
így van, valamit valamiér 😊

Alexease
Meg egy kis adalek😉 Szamokat nem tudok, most nincs kedvem utana nezni😉
Egy F1-es auto >300km/h-nal, gazelvetelnel (fekezes nelkul!) jobban lassul mint egy utcai auto 100km/h-rol padlofekkel;DDDD
Alexease
Azert nem mindegy, hogy milyen autonal magas vagy alacsony😊 Mar 10-20 eve az utcai autoknal 0.3 alatt "lehet" az ertek. Sot mar az 50-es evekben is volt 0.3 alatt...😊 Azert egy bizonyos sebesseg felett leszorito ero is kell, az meg nem megy maskepp😉
Nezz utana egy F1-es autonak, tuti hogy 1.0 korul van😉)))
ladarevolution
jaa bocs elírtam: 0,33 nem 3,3 😊

MaSzKa
te írtad : Az utcainak 0,29-es cw értéke van.
példának: Ferrari 550 Maranellonek 4800 órányi szélcsatornás tesztelés után 3,3

3,3 magas 1 kicsit nem?

ladarevolution
Ez légellenálási tényezõ, nincs mértékegysége 😊

MaSzKa
3,3?

mérték egység?

ladarevolution
példának: Ferrari 550 Maranellonek 4800 órányi szélcsatornás tesztelés után 3,3

"a CW érték minél kisebb annál jobb"

Konkrétan ezt nem tudtam eddig, köszi a felvilágosítást.

MaSzKa
a CW érték minél kisebb annál jobb

minél nagyobb a sebesség és a szél annál nagyobb a jelentõsége

MaSzKa
opel kadett gsi 2.0 1986-ban vagyis 22éve tudott 0.29-es CW-t

szériautó volt sorozatgyártásban

MaSzKa

Nagyon klassz oldal, gratulálok hozzá!

Köszi ezeket az infókat, mindig jó új dolgokat tanulni. Utánanéztem a cw értéknek, a WTCC-s Ladának 0.34-et mértek. Nem vagyok nagy autómágus, nem tudom, hogy ez jó-e, avagy nem. 😊

ladarevolution
Igen Én. Ott mindent Én szerkeztek, nem csak a híreket😊

Nem tudom a wtcc kasztninak mennyi a légellenálása azt még nem olvastam sehol.
Az utcainak 0,29-es cw értéke van. Amúgy a Ladánál még ott a másik nagy elõny: az életnagyságú szélcsatorna ami van a gyárnak, tehát nem 1:2-es vagy 1:4-es modelleken kell kísérletezni, vagy méregdrágán különbözõ cégekét bérelni az életnagyságú autóhoz.
Sok európai autógyár megirigyelné😊

Valóban korábbi interjú volt, még a valós teszt elõtti, így a felvetésed jogos és helytálló. Mivel az a cikk amirõl fordítottam tartalmazta ezt az idézetet, így én is fontosnak tartottam megemlíteni.

Ezek viszont jó hírek, amiket leírtál. Ennyire konkrétan én sem ismertem a tényeket, amiket elõzõleg tudtam a modellrõl az az, hogy jobb aerodinamamikai tényezõket mértek nála a szélcsatornában, mint a Lacettinél (ami eddig a legáramvonalasabb aut volt a WTCC-ben, legalábbis papíron), valamint ahogy említetted korábban a 280-300 LE-t (ami itt a "sablon") hozza a 2 literes Opel motor, ami hajtja a gépet. Remélem ha az elején nem is dobbantanak nagyot, de folyamatosan fejlõdik a Lada.

Egy kérdés hozzád: A Ladarevolution oldalon te szerkeszted a híreket, amik megjelennek?

ladarevolution
Ez lényeges: "mondta Jaap van Lagen egy KORÁBBI interjúban"

Amibõl Én idéztem azt a Zandvoort-i teszt után mondta.

Amúgy a teszten az derült ki h alapjaiban jó az autó. Motorerõvel és erõátvitellel nincs probléma. A fékerõelosztással voltak gonjaik ami miatt kicsúszott az eslõ nap Shapovalov a pályáról. Ezt a hibát fékhenger módosításával akarják megoldani. (szerintem a most begyûjtött rengeteg telemetriai adat után ez már nem lesz nagy feladat)
A másik felmerülû problémájuk az volt h a hátsó kerekek tapadása nem volt megfelelõ ezért az autó hátulja a kelleténél többet csúszkált, ami persze idõveszteség. Ezt meg majd megoldják valahogy 2 hét alatt 😊

Ezen kívül nem volt problémájuk. Az ilyen gondokat meg csak minnél több teszt és edzsés és versenykör megtétele utáni fejlesztéssel lehet kiküszöbölni, minden új csapatnak ez a legnehezebb, remélhetõleg gyorsan megbírkóznak a feladattal.

Két hét múlva sokminden kiderül majd, ki tudja lehet azért nem közölték a köridõket mert altatják a mezõnyt 😊
Azért ne feledjük h a benzines mezõnyben a Ladának van a legnyomatékosabb motorja és ráadásul a legalacsonyabb fordulaton adja ezt le 😊 (lásd.: fiawtcc.com)

Ilyet itt senki nem állított! Olvass vissza! 😊