Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minstrel
viszont a felnik azok nagyobbnak látszanak, meg mintha jobban le lenne ültetve az autó, szinte eltûnik a kerék felsõ része a sárvédõben.

http://topgearhungary.blogspot.com/

gordon 24
Fene tudja.. Szerintem ezek is 2000cm3 gépek.. Ha megnézed ezeket az autokat csak a mondeoból van 2.5 v6-os utcai gép.. A többi ez a 2000cm3 max.. Jah nem a Lagunából is van..
Na de a lényeg, hogy Hondának tutti nincs..

Szóval lehet hogy lóerõbe többek, de nem hiszem hogy sokkal. Én szerintem is a pályák miatt ilyen.. Meg ahogy Laffite is irja sokkal bátrabban közlekedtek a pályán mint most..

Downhill!!

Laffite
szerintem ez leginkább pálya-vonalvezetési kérdés... Angliában sok a dimbes-dombos, hosszú és elnyújtott kanyarokkal kivitelezett lendületes pálya, amik ha kellõen szélesek, akkor egy viszonylag egyforma erõs autókkal felálló mezõny ezt ki is tudta használni... +ahogy írtam is, a test test elleni küzdelmeket nem torolták meg olyan szigorúam mint most, így mindenki sokkal bátrabb volt...

legalábbis ez az én véleményem, aztán persze lehet nem csak errõl van szó.

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Minstrel
atok a 10 évvel ezelõtti BTCC autók erõsebbek voltak, mint a mostani WTCC-k? mert mintha nagyobb dinamikával közlekednének 😊

gordon 24
Jó ez igaz.. De secvenciális, tehát nem kulisszás váltó.. Szóval csak tolni és huzogatni kell😄 Ha H-s Kulisszás lenne az nagy gond az tutti, de igy nem hiszem hogy nagy probléma lenne,.. De hát mondjuk ezt jó lenne hallani egy versenyzõtöl, hogy õ hogy gondolja ezt, én csak találgatok😄

Downhill!!

Laffite
legalábbis nekem nem tûnik egyértelmûnek, hogy olyan egyszerû volna a hibátlan átállás, de persze soha nem próbáltam még...

Laffite
hát pont a váltókar a lényeg...

gordon 24
Hát jahh. De igazából nem hiszem hogy nagyon nehéz lenne..

Ez akkor probléma ha közlekedned kell.
Ha megnézed a pedálok ugyan abban a sorrendben vannak, a kormány is hasonlóan müködik😄 egyedül a váltókar van a másik oldalon..

Szóval nem hiszem hogy nagy gond lenne.. De biztos szokást igénye azért..

Downhill!!

Laffite
a másik topikban már kommentáltam a videókat, de az azért még úgy eszembe jutott Thompson kapcsán, hogy mennyire érdekes lehet egyik évben bal-, másik évben jobbkormányos autóval megvívni ugyanazokat a csatákat... bár lehet hamar át lehet állni, ezt tényleg nem tudom...

gordon 24
Hy..

Gratula Norbinak..

A BTCC topikba raktam be egy futam videot.. Ide is beillesztem nézzétek meg😄 Valami ilyesmi csaták kellenének most is😄

Downhill!!

bardocz
Jó eredmény!Többet szerintem nem is lehetett várni,mégiscsak elsõ verseny egy ismeretlen környezetben.Csak így tovább<#eljen>
Istencsászár
3 mp az nem olyan sok, grat neki!

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Laffite
Michelisz a 22. helyen végzett a 30-as mezõnyben az elsõ harminc perces teszten 3 másodperc hátránnyal, megelõzve többeg között Engstlert... persze ez még nem jelent semmit, de az biztató, hogy azonnal ráérzett a pályára és az autóra...

a szingapúri villám meg egyelõre nem fog belecsapni a mezõnybe, Choo csak az utolsó, 9 másodpercet kapott így kezdésnek, na de még ez sem jelent semmit.

bardocz
Remélem délután leadják az ismétlést...😞
Laffite

Laffite

Laffite
ja bocs, nem jutottam el a második sorodig <#falbav>

Laffite

bardocz
Nagyon sok sikert neki!<#worship>
ladarevolution
Most akkor magyar idõ szerint mikor lesznek a hétvége programai?

Mert a port.hu pl fél órával el van csúszva a fiawtcc.com-os kiíráshoz képest.

Laffite

gordon 24
Ugy ugy! Postás autó nyerte az Stcc-t😄D

Downhill!!

Laffite
nem is várhat mást a svéd királyi posta, mint hogy övék a leggyorsabb gép... <#kacsint>

gordon 24
Az Stcc futamot most nézegettem meg..

Ugye Szeptember 31-dikén befejezték.. Elsöprõ BMW siker (Maszka örülhetsz😄) Richard Göransson nyerte Fredrik Ekblom és Thed Björk elött..

Most pihi.. Jóvõre folyt köv..

A gyõztes jármû:

Downhill!!

gordon 24
Na nem kapott büntit😄

Kár nem volt szép.

Mindenestre jó futamok voltak.. És milyen jó sok fajta autot látni(igaz nem nagyon mutogatták õket😄)

NikiJaernek meg gratula. Egyetlen Chevysként vitte a cupát haza😄

Downhill!!

gordon 24
Baszus ez a Nogués mekkora egy gyökér..

Miért kelett kirakni igy Engströmöt??

Remélem megbüntetik érte..

Göransson és Nikjær nagyot ment😄 Fasza volt..

Downhill!!

gordon 24
Nézétek! leadják ujra!!! Sima Eurosport.

Downhill!!

Laffite
hatalmas verseny volt! és az, hogy az elsõ két helyen a full 12 körön keresztül gyepálni tudták egymást, hát mostanában ilyet nem nagyon lehet látni autóversenyen... ráadásul végig sportszerûek tudtak maradni, ami nem semmi!

a wtcc bajairól sajnos pont a szövetség tehet, mivel egyre inkább beengedik a gyárak extra-fejlesztéseit, ráadásul ezt még megtetézik a végeláthatatlan (és állandóan változó) szabálykönyveikkel, az indokolatlan vagy túlzott büntetésekkel, szal az ilyesmi nem tesz jót egy fiatal sorozatnak...

ez az EK futam valahogy visszahozta az autóversenyzésbe vetett hitem...

Nem tudom ki nézte most délben a Túraautó Európa Kupa 1. versenyét, de ezt nagy kár volt kihagyni!

Amit az elsõ két helyen mûveltek azt élmény volt nézni, 3 alkalommal változott az elsõ helyezett személye. Szinte fogadni mertem volna, hogy WTCC-sek cseszik el a versenyt, erre Engsler és Nogues követtek el terrorakciókat a társak ellen! 😄

Sajnos ezek mellett a fiúk mellett a WTCC lehúzhatja magát a WC-n!!

Laffite
na igen, amúgy a "kis" tuningcégek még mindig odateszik magukat a nemzeti bajnokságokban, ezért is volna jó egyszer a wtcc-ben is külön mezõnyökre választani a gyári csapatokat, elõttük pedig mindig megnézhetnénk a privát garázsok csatáit a legkülönbözõbb autókkal (más kérdés, hogy ez soha nem valósulhat meg, mert a legjobb privátokat fû alatt azonnal elkezdenék támogatni a gyárak, de elméletben szép mezõny lehetne...)

Minstrel
és BTCC-ben a Mondeo-k milyen tuti gépek voltak, na meg a Renault Laguna-k is

Laffite
ja, és japánban jön a szingapúri villám, Melvin Choo a Thunder Asia BMW-vel (gyanítom ez megint nem a BMW hírnevét fogja öregbíteni 😊

Laffite
egyébként a seat-audi összefonódásról bõvebben itt.

Laffite
elsõsorban én se a skodára és az audira gondoltam, sokkal inkább fáj a peugeot, a nissan és az opel közömbössége, mert õk a 90-es években azért rendesen odatették magukat... és akkor a volvot még nem is említettem, kéne megint egy jó kombi versenygép <#zavart2>

Laffite
hát ja, mondjuk a bmw emberemlékezet óta ott van a túraautóban, ráadásul mindig az élmezõnyben... egyszerûen nem is tudnám elképzelni nélkülük a sorozatot! igaz alfák nélkül se tudtam, aztán mégis kiszálltak...

Minstrel
én is pont erre gondoltam múltkor futam közben, hogy itt mindegyik ilyen "népautó", csak a BMW van egyedül ilyen nagy presztízsû márka

Alexease
Kellemetlen lenne ha egy Seat verne egy Audit😉 A BMW is vicces, hogy az ilyen olyan szuper, az embereknek az alma, es a palyan a Seat-ok, "Daewoo-k" siman legyurik😉)))
Minstrel
nyertek õk már elég ügyfelet a LeMans-i gyõzelmekkel szerintem

gordon 24
Hát jahh igaz..

Mondjuk tényleg nem ártana egy két autó még ide..

De az Audit sem igazán értem.. Oké hogy egy csoport Seattal, de azért mégsem ugyan az a kategória. Nem ugyan az a cél közönség.

Szóval azért tudna nyerni uj "ügyfeleket" azzal ha beszálna.

Downhill!!

Minstrel
ez az, megveszik az autót és építenek belõle túraautót a szabályoknak megfelelõen, így már van Impreza túraautó is az amerikai túraautó bajnokságban, de hát az is csak sufnituning.

gordon 24
Ez oké.. De STCC-ben is ott van az audi, meg a Seat egy veresneyn.. Mondjuk az igaz hogy nem gyári csapatok.

Downhill!!

Minstrel
szerintem Sokda-t meg Audi-t nem kell is várni, mert ezek mind egy csoportban vannak Seat-al, felesleges lenni nekik még egy ugyanolyan autó más külsõvel. Esetleg akkor lesz Skoda ha megcsinálják azt, mint LeMans-ra az Audi-val meg a Bentley-vel

Laffite
jaja, fõleg a kínaiak projektje volt "nagyon biztos", aztán inkább az ûrutazást szavazta meg a párt, pedig az valamivel drágább <#zavart1>

Magam részérõl nagyon örülnék a Subarunak, õket ahogy olvastam a dízel irányzat foglalkoztatja. De lehet mire jönnének, már be is lesz tiltva a dolog. A másik része pedig, hogy nagyon sok felelõtlen ígéret hangzott már el a WTCC-ben, kezdte a sort 2005-ben a kínai Brilliance, de akart már jönni a Skoda, a Lexus egy dízeles autóval még tavaly, a Toyota Auris T-Sport is bevetésre került volna idén, dehát azóta is csak várjuk õket!

Kötelezõ elsõ vagy hátsó kerék meghajtásúnak lennie! A WTCC Super 2000-es szabályrendszere tiltja az összkerekes meghajtást!

Igen Coronel autója könnyebb lesz, mivel Norbi friss beugró megy neki a +30 kg. Ez kiment a fejembõl, jogos!

bardocz
Hát én nagyon örülnék a Subarunak,és ha elsõ évükben a ladával versenyeznének,akkor is szorítanék nekik,mégiscsak kb elsõ pályaautójuk lenne,és eddig rallyban voltak csak ott,de ott nagyon😊
Laffite
hááááááááát... valszeg jövõre megkapjuk a választ, hogy ez most csak egy jól kitalált promo anyag a következõ futam alkalmából, vagy tényleg komolyan is gondolják és belekezdenek a fejlesztésekbe.

amúgy tényleg jó lenne legalább azokat a gyárakat viszontlátni már, akik a WTCC elõtti években ott voltak a legfontosabb bajnokságokban és jól is szerepeltek, pl Nissan, Peugeot, Renault, Opel, Toyota, Alfa Romeo, Ford, Audi, Mercedes... ha ezek közül csak 2-3 visszatérne, akkor már nagyot lépnénk elõre.

bardocz
😮O

Remélem indulni fognak!Nagyon jó lenne.Kíváncsi vagyok milyen hajtást használnának,menne-e a 4 kerék,vagy csak elsõ,vagy csak hátsó.
Alexease
Jo lenne mar valami valtozatossag, mert ahoz kepest hogy "World", eleg zsenge az autovallasztek😊