Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Akkor jóvanakkó😄 Euro teletext nálam nem ír semmit,hogy lenne<#fejvakaras>
milk4
Jah,1 órával ezelött csak Warm-Up volt.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4
Nem,tegnap csak a Q1,Q2 volt.Ma lesz a verseny:
Race 1:
17:00-tõl 17:35-ig
Race 2:
20:00-tõl 20:35-ig

Istencsászár
19:00
FIA Túraautó Világbajnokság

Brazília, 1. futam - élõ
19:45
FIA Túraautó Világbajnokság

Brazília, 2. futam - élõ

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bardocz
Nee,ugye nem maradtam le elsõ futamról?😞
Laffite
visszatérve a közvetítések színvonalára, a wtcc honlapján legalább a live timing üzemel, remélem ezt a futamok alatt sem korlátozzák majd, úgy legalább a privátok sorrendjét is nyomon lehet követni.

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Colak-ot asszem megbüntetik/vagy büntették, figyelmeztették.. a stewardok valamit jeleztek, de nem emlékszem hol olvastam a hírt.. 😄

ja, megvan touringcartimes.com

ha jól értem a hírt, nem jelent meg az elsõ gyûlésen a practice elõtt (?)

Colak

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Nagyon zakatol majd ma a dízel vonat! Nevetségessé tették a WTCC-t...

ladarevolution
Hát sajna A Ladák teljesítménye tényleg várható volt. Igazából reálisan nézve az eslõ két futamon esélyük sincs. Ha majd a harmadiktól a többiek megkapják a súlyokat akor talán kicsit feljebbjönnek.

Azért még bízok benne hogy a Brno-ban bemutatkozó új Priora az új motorral többre lesz képest mert ez tényleg a tavalyi szint és az elég gyengéscske :S

Laffite
megjegyezném, hogy colak saját csapatának debütáló edzésén mindössze 0.061 másodpercet capott a sunredes coroneltõl... remélem összejön neki a verseny is... sajnos a ladák változatlanul harmatosak, mondjuk ez viszont várható volt...

Laffite
igen, ha nem raknak ki órát, köreredményeket és részidõket, akkor ilyen erõvel a neten is lekövethetjük az eseményeket... tényleg kriminálisan gyenge volt a közvetítés, nem méltó egy világbajnoksághoz.

Istencsászár
Ez a közvetítés pocsék volt, azt se tudtam ki van kint, ki van gyorskörön ki mit ment, mit fog menni... élvezhetetlen 0a volt az egész.<#levele><#levele><#levele>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Elvileg a Ladákban is Opel C20XE motor volt tavaly.

Laffite
Menu sem akárki, erre bizonyíték ez az 1997-es BTCC eredménylista:

1.verseny
1 A Menu Swi Renault Laguna
2 J Plato GB Renault Laguna
3 K Burt GB Volvo S40

2.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 F Biela Ger Audi A4 Quattro

3.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 D Leslie GB Nissan Primera

4.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 J Plato GB Renault Laguna

így indította tehát az idényt, hogy 1, 1, 1, 1,
ezt követõen a többi futamon: 3, 3, 1, 4, 1, 1, 2, 1, 1, 1, 3, -, 1, 2, -, 2, 3, 3, 1, 2,
természetesen magasan megnyerte a szériát abban az évben, miután 1996-ban, 1995-ben és 1994-ben is egyaránt a 2. helyen végzett, de megnyerte 2000-ben is, egyszóval nem akárki sem õ, sem Larini.

Az hogy ez az autó, illetve a tavalyi kinek fekszik/feküdt jobban, az egy más kérdés, de mindkét versenyzõ magasan a világ legjobb, legtapasztaltabb és leggyorsabb túraautózói közé tartoznak.

Laffite
Érdekes ez a Menu - Larini kérdés amit felvetettetek. Szerintem a F-1 múlt nem sokat jelent a túraautózásban, legalábbis nem mérce. Ugyanakkor Larini is már mikor, de mikor nyomta a DTM-ben az Alfával, oldalán Nanninivel és Modenával (1993-94 környékén...)

Istencsászár
Alfa már 2008ban sem volt, Honda pedig a válság miatt a WTCCbõl is kivonult, azt hiszem csak egy privát Accord lesz a mezõnybe...

PepsiMax
van Honda is nem?
Alfa Romeonek is kell lennie?Vagy õk már kivonultak? :S
Azt tudom hogy Honda van....piros Accord ha jól emlékszem 😊
A Lada meg tavaly jött be ha erre is jól emlékszem 😄

P4,Intel Celeron 3,06 GHZ,1024 MB RAM,Sound Blaster Live,Ati Radeon HD2400(AGP)

PepsiMax
de ha jól emlékszem Menu szerezte meg az elsõ futamgyõzelmét a Chevinek nem? 😄
Am. meg tudom hogy a Daewoo-t vásárolta fel,de Daewoo nem volt a WTCC-be,vagy voltak? 😮

b-type
Ez rendben van, Jó autó a Chevy és kitartóak is. De én becsülöm a Bmw-t is amiért tartja magát, a Seat nekem spec nem mindig szimpi, sok a vonatozás az eredményért,..és a Lada-nak is szorítok, mert tetszik a verda. Bár lenne több márka...bár a WRC-hez képest a WTCC még rendben van..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

gordon 24
Hát Chevynek nem igazán van multja..

Mivel a Chevrolet a Daewoo felvásárlával került európába.. Magyarul elötte csak amerikai Chevrolet volt az pedig nem inditott wtcc-s autót..

Tehát a Cehvy multja az 3 évre tekint vissza, azóta volt pár elsõ helyük és aszem egy vb 3dik hely tavaly... Ennyi kb..

Downhill!!

PepsiMax
amúgy nem nagyon vagyok tisztába a WTCC-s múltal meg ilyenekkel szóval én nem nagyon tudom Huff meg a többiek honnan jöttek,de azért érdekelne a WTCC-s múlt,fõleg a Chevrolett múltja...mivel én a Chevinek szurkolok ott 😄

b-type
Nem sztem jól emlékszel, Huff 3. helye igen-igen jó eredmény. De Menu pályafutása nem elfelejthetõ...amit õ nem tud a túraautózásról azt talán már nem is kell tudni 😊..Le Mans/DTM/BTCC/WTCC. Óriási körszám van már mögötte és ebbõl adódóan óriási tapasztalat.
Na de inkább most az Live Timing..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

PepsiMax
mégis tavaly Huff volt jobb.....vagy nem? 😄
Lehet én emlékszem rosszul :S

milk4
Lesz neten Live Stream vagy Eurosporton a mai tesztrõl közvetítés?

b-type
😊
Menu jó, neki sem kell már bizonyítania semmit. Van amikor így jön ki..pl. F1/Honda Button/Rubinho tavaly, vagy a Bmw futamgyõzelme ami mehetett volna a másik versneyzõhöz is.. Huff sem villog mindig.
Menu és Larini érdekes párhuzam, én nem is akarnék alá-fölérendelést magyarázni, jók õk mindketten...de van náluk jobb, legalábbis az én megítélésem szerint. 😊)

PepsiMax
ez is teljesen igaz,anno még õ hozta a jó eredményeket a Chevrolettnek,de msotanában már valamiért nem......és Huff-al mivan?Én róla még sose hallottam...amúgy ha Menu többszörös BTCC bajnok akkor a WTCC-be miért nemtud olyan jól menni?Szerintem a Chevrolett nem a szar csapatok közé tartozik a WTCC-be.....

gordon 24
Persze ez igaz! De Menu, hány éve tolja a Tura autot?? Többszörös BTCC bajnok! a WTCC se most van elöször.. Azért õ régebb óta tura autozik mint Larini..

Downhill!!

PepsiMax
de Menu nem sokat mutatott tavaly se a tavalyi verdával,mostanában inkbáb Larini jobban boldogul a géppel,meg neki több tapasztalata van.....mivel ugyebár versenyzett anno az F1-ben is 😄

gordon 24
Hát nem hiszem hogy Opel, inkább továbbfejlezstett Daewoo..

Nézzük a dolgot az alapoktól.. A Chevrolet Laccetti az egy Daewoo Nubira.. A Daewoo Nubira az astra alvázára épült történet.. De!
A Daewoo Opel alapokon ugyan, de sokkal korszerübb motorokat rakott az autoiba.
Ezt láthatod hiszen ha megnézel egy 1.6 os astrát az kb 75 80 le.. Az 1.6 os Daewoo Lanos pedig 106.. A motor mégis hasonló.
És mivel a Chevrolet megvette a Daewoot, igy valószinüleg az egyébként is jobb Daewoo motor van fejlesztve még tovább. De valóban a Lacetti motorja van a Cruzeban is. Szóval ha ugy nézzük akkor Opel, ha igy akkor Daewoo motoros😄

Az viszont tutti, hogy ahogy Menut néztem és hallgattam, nem igazán tetszik neki ez az autó😄 Larini odákat zenget Menu meg, hát nem jó mert túl puha nem elég gyors stb😄 Majd kideül..

Downhill!!

ladarevolution
Amúgy a Cruze-ban Opel motor van?

Mert az elõzetesben mondták h a múlt évi motor van a kocsiban, és mutatták is egy pillanatra felnyitott mociháztetõvel és igencsak úgy nézett ki a szelepfedél mint egy Opel C20XE motoré csak Chevrolet felirattal az Opel helyén 😊

Laffite
igazad van... ahelyett, hogy olyan szabálykönyvet dolgoztak volna ki ami költségkímélõ és amivel legalább még 4-5 gyártót be lehetett volna csábítani a sorozatba, lassan már azokat is mind elüldözik, akik végig alaprésztvevõnek számítottak a túraautózásban...

pedig nagyon örülnék végre már gyári volvonak, alfának, nissannak, toyotának, hondának, peugeotnak, renaultnak, opelnek... ezeken a dolgokon kellene elgondolkozni az illetékeseknek, mert ha több a gyár, több az autó, és a pontrendszer sem csak az elsõ nyolcat értékeli, akkor az esetleges tévéközvetítési díjakkal és szponzorokkal megerõsített önköltségi áron induló csapatoknak nem hiszem el, hogy nem érné meg nevezni...

megint olyan idióták kerültek döntési helyzetbe, akik elsõsorban a dollárokat számolják és a versenyek színvonala számukra másodlagos... holott tudhatnák, hogy a színvonal emelkedésével csak újabb dollárok érkeznének a számlájukra, nevetséges hozzáállás...

gordon 24
Nahh hát ezekrõl az uj szabályokról nem mondok semmit!

1 biztos nézni fogom mert adja az Eurosport, de az elsõ számú sorozat marad a BTCC.. Az FIA-t tökön kéne rugni..

Downhill!!

ladarevolution
Hát azt én is remélem h gyorsabb lesz mint tavaj. Végre már kidobták belõle az Opel motort 😄

Nem tudom a Priora hogy fog kinézni de abba megint új motor lesz félév közbe. Pontosabban az lesz abba mint ebbe csak azt másik tuningcég készíti majd fel.

PepsiMax
nekem az új Chevrolett is nagoyn tetszik 😄
Reméelm Larini és Huff aratni fog vele 😊

bardocz
Kurva jól néz ki,remélem olyan gyors is lesz!😄
ladarevolution
Ma este 23:00-kor egy fél órás szezonelõzetes lesz elvileg az EuroSport-on.

Addig is Hajrá Lada!<#vigyor2>

Remélem a valóságban is a képen látható sorrend lesz majd az autók között.<#eplus2>

Laffite
bizony bizony, és határozottan jót tesznek a fotóalbumainknak a jó minõségû letölthetõ képek, remélem megtartják ezt a jó szokásukat...

SitatiS
<#eljen>
Végre indul a motorsport szízön'! 😊)
Itt volt már az ideje!<#nyes>

Let the good times roll.

ladarevolution
Megújult a wtcc honlapja:
http://www.fiawtcc.com

Laffite
2009 WTCC Official Entry List

1 SEAT Sport Yvan Muller (FRA) SEAT León 2.0 TDI
2 SEAT Sport Gabriele Tarquini (ITA) SEAT León 2.0 TDI
3 SEAT Sport Rickard Rydell (SWE) SEAT León 2.0 TDI
4 SEAT Sport Jordi Gené (ESP) SEAT León 2.0 TDI
5 SEAT Sport Tiago Monteiro (POR) SEAT León 2.0 TDI
6 BMW Team UK Andy Priaulx (GBR) BMW 320si
7 BMW Team Germany Jörg Müller (GER) BMW 320si
8 BMW Team Germany Augusto Farfus (BRA) BMW 320si
9 BMW Team Italy-Spain Alessandro Zanardi (ITA) BMW 320si
10 BMW Team Italy-Spain Sergio Hernández (ESP) BMW 320si
11 Chevrolet Robert Huff (GBR) Chevrolet Cruze **
12 Chevrolet Alain Menu (SUI) Chevrolet Cruze **
14 Chevrolet Nicola Larini (ITA) Chevrolet Cruze **
15* Campos Racing Antonio García (ESP) Honda Accord Euro R
18 LADA Sport Jaap van Lagen (NED) Lada 110 2.0
19 LADA Sport Kirill Ladygin (RUS) Lada 110 2.0
20 LADA Sport Viktor Shapovalov (RUS) Lada 110 2.0
21 SUNRED Engineering Tom Coronel (NED) SEAT León 2.0 TFSI
22 SUNRED Engineering Tom Boardman (GBR) SEAT León 2.0 TFSI
23 Scuderia Proteam Motorsport Félix Porteiro (ESP) BMW 320si
24 Scuderia Proteam Motorsport George Tanev (BUL) BMW 320si
25 Liqui Moly Team Engstler Franz Engstler (GER) BMW 320si
26 Liqui Moly Team Engstler Kristian Poulsen (DEN) BMW 320si
27 Wiechers-Sport Stefano D'Aste (ITA) BMW 320si
28 Èolak Racing Team Ingra Marin Èolak (CRO) SEAT León 2.0 TFSI
29° SUNRED Engineering TBA SEAT León 2.0 TFSI

° = Will start from the Marrakech event
** = FIA homologation under way

Laffite
eladó a gép, potom 180.000 euro és már lehet is vinni...
innen valaki esetleg...? <#vigyor2>

jaja...a válságra hivatkoztak 😊

Laffite
azért ennek más okai is lehetnek... esetleg pont az, hogy felértékelõdtek a hirdetõfelületei és a régi feleknek ez már sok lehetett, persze ez csak feltételezés, de szerintem egy világbajnoki esélyest nem kell félteni...

Laffite
mi magyarok jellemzõen saját magunknak reklámozzuk saját magunkat, legalábbis a mostani tévés kampányból ez jön le nekem, a csapból is ez folyik... persze nem akarok politizálni, nem idevaló, de egy magyar csapatnak, nemzeti színekben, magyar versenyzõkkel egy világbajnokságon sokkal több értelme lenne, legalábbis nekem ez a véleményem...

plusz Talma mögül is kihátrált pár szponzor (ha jól hallottam tegnap)

Istencsászár
Az élsport itt le van szarva... nagyon nagy tisztelet és elimserés azoknak akik ebbõl a mocsárból kitudnak emelkedni a tehetségükkel, nem kis munka kell hozzá.

Laffite
ne felejtsd el, hogy Talmáért is már csak akkor kezdtek el versengeni a szponzorok, amikor már versenyeket nyert... Szávayval ugyanez volt a helyzet... Sajnos a magyar befektetõk mentalitása ilyen, vagyis amíg nem érsz fel a csúcsra és nem látja 40-50 millió ember a tv-ben, hogy igenis jó vagy addig senki vagy a szemükben, más kérdés, hogy addigra már akadnak nyugati szponzorok is, meg sok egyéb más lehetõség... ráadásul, ha véletlenül mégis szponzorálná egy MOL, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy héten belül ez közfelháborodást váltana ki a hazai sajtóban, hogy a nagy gazdasági válságban magyar cégek ilyesmire szórják el a pénzt... látom magam elõtt a címoldalakat... sajnos ez egy ilyen ország, ilyen hozzáállással...

PepsiMax
hmm értem.Pedig Mo.-n is vannak szponzorok,például ott van Talámcsi...elég sok minden szponzorálja többek között a MOL RT. is és õk tel vannak pénzel.....és sztem lehetne egy WTCC-st is támogatni,de nagyon remélem hogy majd egyszer egy magyar is ott lehet a WTCC-ben

így van, colak horvát, (ha jól tudom), és ahogy laffite írta, Norbi ezt jól megfogalmazta, talán a markakupa.hu oldalon van fenn az interjú

Laffite
sajnos itt nem igazán az eredmények és a gyorsaság a legfontosabbak... ha valaki teszemazt földönkívüli és másodpercekkel agyonvág mindenkit bármilyen autóban, akkor talán-talán, de egyébként a legtöbbet az számít, hogy milyen országból jön az illetõ, mekkora felvevõpiaca van az adott országban az érintett szponzoroknak, mennyi pénzt tud hozni a csapatnak és a többi és a többi...

Michelisznek voltak errõl nagyszerû meglátásai egy korábbi interjújában, valahol a régebbi hozzászólások közt ott a link...