12867
-
#4028 Sajnos nem vettem fel boxra,szóval max csak holnap tudom megnézni,amikor lesz időm leszedni. -
#4027 az 1. futamon a SC-ig ment a lökdösődés :) -
#4026 Az első futamot nem láttam.Nekem tetszett a 2.futam.Vártam már,hogy elkezdjék lökdösni egymást.Amikor a 3 chevyből csak 1maradt tarquini mögött,az valami hatalmas volt:D Meg Michelisz 8. helye is csodaszép. -
#4025 nekem speciel az első futam tetszett a SC-ig..utána dög unalom vonatozás volt. -
#4024 Nem értelek titeket.Egyszer azt mondjátok,hogy a lökdösődés hiányzik és amikor van egy kilökés vagy valami,akkor meg egyből jöttök,hogy ezt nem így kéne,mert blablabla... -
#4023 Nem mondja, hogy elcseszte :) mármint a támadást, de erről Tarquini sem beszél, szvsz Huff úgy fogta fel mint versenyhelyzetet, és ez igaz is.
De hogy Tarquini legközelebb meg lesz pöccintve az ziher...na nem mintha Huff nem ismerné a stílusát...sőt még talán el is ismeri.
De ez a túraautózásban mindig is így volt, és mindig is elfogadott volt,....ha lassabb vagy akkor nem fogod végigvédekezni a futamot az ziher....egyfelől értem Menu-t amiért visszafogta magát, másfelől ezzel is kicsit meghal ez a játék szvsz.
Ez egyszerűen nem volt a túraautózás sajátja....nem lehetett védekezésből megélni régebben. ...és amikor a három Chevy ott tolta a Seat-t én meg voltam győződve arról hogy ki fogják tenni, még mondtam is a többieknek.
...és abban is biztos vagyok hogy ha Thompson a mezőnyben lenne akkor Tarquini nem élne meg védekezésből...oo de piszkosul hiányzik innen az a fickó :(
Szal Huff is támadó szellemű versenyző és ezért kedvelem is, és nyílván egy támadásban benne van a hibázás, azon sem csodálkozom ha mindenki ellentétesen látja mint én....ez csöppet sem szokott megingatni egy kétes versenyhelyzet megítélésénél, az már annál inkább ha azt veszem észre magamon hogy előítéletem is szerepet akar(na) játszani, ezért vizsgálom felül többszörösen is a véleményem, de azért mert mindenki mást gondol azért ziher nem.
Nem jó a kamera, és a youtube-n is csak az eurosport-s verza van fent.
De nálam még mindig úgy áll a dolog ahogy leírtam, és Tarquini-nek lezavarnék egy saller-t, mert most ugye nem szimpi a Chevy mert erős, és szimpi a Seat mert elvileg gyengébb technikával védte be a futamot, de engem ez sem befolyásol.....szvsz piszkos dolog volt, pláne hogy elcseszte...mert ha motorerőből mennek be neki, és ezért tolja a fűre még talán benézem. De elcseszte, és ezért lehetőséget adott Huff-nak, az pedig persze hogy támadott, és Tarquini nem fineszből védte be a helyét, hanem favágó módon...és kicsit sunyin. Nem tetszett amit csinált, nálam absz. ő a hunyó :( -
#4022 Nem kell hogy végig nézd, elég ha onnan indítod. :)
A cikkből:
"Még olyan nagy nevek is mint King Kenny vagy Mick Doohan is elismerik, hogy néha bizony alkalmaztak ilyen vagy ehhez hasonló csinytevéseket.
Szerintük ez hozzátartozik a versenyzés természetéhez. Tetszik vagy nem, a versenyzés kegyetlen, adrenalin hajtotta durva játék. Valószinűleg jobb lenne, ha mindenki a spanyol királyi udvari etikett előirasai szerint viselkedne, dehát itt nem erről szól a dolog.
Még a "lovagias" 50-es 60-as évekből is hallhatunk olyasféle történeteket, amikor egy-egy futam komoly bunyóba torkollott. Ha ezek a kinyilatkoztatások cinikussá tesznek a motorversenyzéssel kapcsolatban, ám legyen. Ha szeretetet és békét akarsz, keresd a Jehova Tanúit."
:D
"A megfélemlités az igazi neve a játéknak. Ezek az őrültségnek tünő megmozdulások nemcsak az éppen aktuális verseny megnyeréséhez segitenek hozzá, hanem a versenyző tekintélyének megalapozásához is szükségesek: ha mindenki úgy ismer meg, hogy nem vagy normális, bármire képes vagy a győzelemért, akkor nagyobb esély van arra, hogy kitérnek az utadból vagy könnyebb dolgod lesz előzésnél.
...Ha olyasvalaki mint pl. Troy Bayliss megmutatja a kerekét, akkor biztos lehetsz benne, hogy el fog menni.
Az autóversenyzésben Michael Schumachernek van efféle tekintélye és ő tudja is ezt magáról."
...ide akár beírhatnánk Tarqini-t, Muller-t, és a BTCC-s mezőny 1/3-át.
-a végszó a legjobb:
"Hölgyeim és Uraim, ezek a mi motorversenyzőink. Egy csomó kétszínű, veszélyes alak. Valószínűleg ezért kedveljük őket ennyire." :D
-ez egy kicsit öngólosra sikerült :)
De félreértés ne essék, én nem akarlak meggyőzni az igazamról, csak hát itt mindenki pont az ellenkezőjét látta (tudom mi 23. senkik vagyunk), akár csak a kommentátor, ill. az az FIA aki az előző futamon, egy leheletnyi koccért, úgy csapta oda az 5 rajthelyes büntit, mint a pinty.
Végezetül, Huff futam utáni nyilatkozata:
"I was pressuring Gabriele quite a lot," said Huff after the race.
"He was very slow in the two chicanes, I just got a good run coming out of the first chicane going up the hill and I had no track left to the right hand side so I was on the grass, and he squeezed me a bit more."
"(There was) a bit of contact, that broke my steering, or 80% broke my steering. I went off the track two or three times just because the car wouldn't turn to the right hand side but still managed to nurse it home to get a few points."
Huff still leads the championship, but the gap has been reduced from four to one point over team-mate Alain Menu, who took two second-place finishes at Belgium.
"I can't be unhappy," said Huff.
"(I'm) disappointed with race two to be honest, because we should have had a better result than that, but that's motorsport." -
#4021 Hadd ne nézzem végig, hidd el nem egy verseny fogja kialakítani bennem, vagy változtatni bennem a véleményem.
igen pontosan tudom hogy értetted, zavarosan :D
Mert egyik szavaddal azt mondod hogy csatázzanak, a másikkal meg ha van esze akkor bekocsikázik Tarquini mögött és elhúz a pontversenyben.
A kettő üti egymást.
Egyébként ez utóbbit csinálta Menu...Tarquini ennek köszönhette ezt a futamot.
De Huff támadó szellemű versenyző, Tarquini meg sunyi...a nyilatkozata is frankó volt...én hagyta helyet..aham. :)
...és megint mondom, akkor is ismételd majd ezt meg amikor téged vezetnek ki a fűre.
Ahogy elnéztem a visszajátszásokat, sztem a következő zajlott le:
Tarquini hibázott, Huff megtámadta és mellément, Tarquni a balos kanyar dombtetején kitette a fűre, innen már Huff szinte korrigált, egyszer vissza jött a pályára, akkor itt moccant meg alatta az autó, mert nagy volt a tempó a poros ívre, ezt még korrigálta annélkül hogy hozzáért volna Tarquni-hez, aztán már a lejtő aljában volt egy kocc aminek köszönhetően kijjebb is esett az autó orra, és itt a korrigálás már úgy sikerült hogy visszahúzásnál már összeakadt Tarquini-vel,...aki egyébként kifele tartott, elég megnézni hogy mögötte Menu hol bent fordul.
Tarquni végig a poros ívre szorította Huff-t, ezért volt Huff instabil. ...nem volt szép dolog, és folyamatosan felülvizsgálom magam, mert nem kedvelem Tarquini stílusát, nem egyszer forgatta ki, ütötte ki, lökte ki a Bímereket.
Itt egy jó cikk a piszkos dolgokról, alapvetően motoros, de a lényeg ott van:
érdemes végigolvasni.. -
#4020 az iagzi! -
#4019 Belgiumban ennyiért találsz 3-4szobás házakat/ikerházakat. -
Laceee #4018 Hantaboy álmodj tovább... -
#4017 "Akkor most az a jó ha kocsikáznak vagy ha versenyeznek??!
gondold végig melyik érveddel csapod agyon a másikat :)"
Szerintem pontosan tudod hogy hogy értettem, ha nem szólj, elmagyarázom. :)
Az alatta írtakhoz pedig:
Mint már írtam Tarqini nem ért Huff-hoz, viszont előrébb volt, még a hiba ellenére is. Nem rángatta a kormányt, nem cikázott, csak simán kivezette szélre, megteheti!!!
Huff is kockáztatott, hiába reagált jól Tarqi hibájára, az előzést egy gumizatlan, poros ívről kezdte, volt rá esély hogy megfogja, de az olaszt nehéz ilyennel beetetni és azt reagálta amit ilyenkor kell!
Taquini-nek volt jó pár olyan húzása, amiért a fél boxutca meglincselhetné, de ez nem az volt.
A BTCC-nél maradva, itt egy hasonló eset, igaz célegyenes nem kanyar, de a szitu ugyan az. Itt nem volt bünti, sőt futam után Collard úgy vigyorgott mint a telihold.
26.30-tól
-ennyit az íratlan szabályokról. -
Szabi1991 #4016 38millából már elég jó házat kapsz :D -
#4015 Az egy ház ára. -
#4014 Ha csak nem vagy milliárdos úgy földhözvágna hogy mehetsz a híd alá... -
#4013 VIP jegy tartalma
Access to the circuit
Grandstand seat (VIP grandstand)
Open bar with coffee, tea, soft drinks
Catering above the pits (breakfast, lunch and snacks) between 10:00-16:00
Access to the Paddock
Privileged view of the start/finish straight
Parking behind the VIP grandstand
-
Szabi1991 #4012 Poulsen 2008as versenyautója 140000 EUR-ért eladó.. -
#4011 Ha összetöröm önhibámból, állom aj avítási költség 80%-át.
Vagyok magamban annyira biztos. -
#4010 80 ezerért te nem fogsz ilyen autóba ülni az biztos... -
#4009 valami ilyen összeg volt Kiss Norbi tesztvezetése az EuroRing-n anno az Astra-val.
Szal szerintem ne nagyon reménykedj, nem ebből élnek, nem hinném hogy rizikóznának 80ezer forintért sokszázezres technikákat. -
#4008 :DDD -
#4007 jolvan akkor elesnek 80 ezer forinttól, ami semmi 2 körér.
Inkább megyek a swift kupába ott rndesek, tavaly is 3 kört mentem, csak elbaszodott a váltója. -
Szabi1991 #4006 persze, 300euróért a nasatól is bérelhetsz űrrepülőt.. -.-" -
#4005 és akko má bemehetek zengőékhez spanolni?
Meg hát 240 eurobol biztosm mehetek 2 kört valamilyen pályán.
Anyit nekik is megér. ha nem töröm össze.
osztottamszoroztam azt simán 80 ezerf ft.
Annyit megér egy kis csapatás.
Van versenyzős tapasztalatom is. -
Laceee #4004 , tudod mennyi 100 euro ? -
Szabi1991 #4003 a VIP jegy 240, egy napra .. -
-
#4001 mennyi pénzért lehet ilyen verdákat veztni?
Azt hallottam hogy olyan 100 euro. -
#4000 ki tudja mit kovácsoltak ott össze a boxban -
#3999 Akkor most az a jó ha kocsikáznak vagy ha versenyeznek??!
gondold végig melyik érveddel csapod agyon a másikat :)
Ez nem BTCC függő, bárhogy kiteszik így a másikat az gáz, nem kell keverni a dolgokat a BTCC-ben is van íratlan szabály, van ahol simán belefér a megfelelő mértékű lökés, van pedig ahol nem, amikor bemész a másik mellé..egyfelől mert gyorsabb vagy, másfelől mert a másik hibázott, és az elkezd leszorítani a fűre ott neked sok sanszod nincs...egyszerűen nem mindenhol fér el...mert hiszen eleve sz@r íven vagy nagy sebességgel,..azaz támadsz, és ha ezen a sz@r íven, ami nincs felgumizva neked közel egy autóhoszt kell lassulnod íven, az így elmondva jól hangzik csak általában nem tudják megtenni, ez versenytempó nem pedig fotel. Az autó nem feltétlen reagál jól gázelvétre és/vagy fékre minden pályaíven és tapadási viszonyok között, ezért van az hogy akit leszorítanak az általában el is hagyja a pályát....mert csak mondani egyszerű hogy fékezzen ha irritál a fű..
Én szinte ziher vagyok benne hogy Huff eleve instabilan érkezett a fékre, pláne mert volt még egy kis kocc a fű után...és szinte arra is mérget vennék hogy nála egy lehetséges érkező fékezési pont volt, és ..de ezt még nekem is meg kell nézzem szvsz Tarquni igen is engedte ki az autót, nem nagyot csak eleget. -
Szabi1991 #3998 mármint mi ? hogy szar a BMW ?
tényleg hatalmas szerencse.. -
#3997 szerencse -
Szabi1991 #3996 "A szerelés miatt a rajtrácsra sem értünk fel, a boxutcából rajtoltunk..." -
#3995 Akkor lassíts, így jó :)..., BTCC-ben sokkal durvábban kiteszik egymást, utána még sincs durci (és itt sem volt), box-ban simán lepacsiznak.
Fordított helyzetben Huff ugyan ezt tette volna, mert ha nem akkor box-ban agyonverik 29-es villáskulccsal.
Férfias küzdelem volt, a jóval gyengébb TDI szívatta a Turbós Chevy-t, ha Huff-nak van egy kis esze simán bekocsikázik 2.-nak és pontban elhúz Muller-től, ehelyett kemény gyereket játszott. -
#3994 Oké megbüntették a csapatot mert elöbb kezdtek szerelni 8lehet ha nem kezdik akkor el sem tudnak indulni)
de mi van azokkal akik már a platón lévő autókat szerelték :p -
#3993 legalábbis ezt olvastam... amúgy tarquini-huff esetében szerintem tarquini csak versenyzett... így is baromi sokszor nem hagyják a versenybírók a pályán eldőlni a dolgokat... kemény volt, ez tény, ezért profi... -
#3992 rövidebb lett az idő a szervizre a két verseny között és erre nem figyelt oda a csapat, saját bevallásuk szerint is ők nézték el... valószínűleg belefértek volna az időbe a szereléssel, csak rutintalanok voltak - ez nem az én véleményem, az övéké... -
#3991 Várjuk azért meg mit nyilatkoznak...
Mert nem tudjuk hogy mit javítottak és miért kellett előbb nekiállni.
A szervót nem cserélték ki,tehát ezért biztosan nem!A lökhárító szikszalagozása?Hát nem valószínű!
De szerintem hamarosan kiderül! -
#3990 Boxutcából 8. helyen végezni.Szép munka. -
Szabi1991 #3989 naja, mekkora gagyi csapat, hagyták volna inkább hogy ne tudjon indulni a 2. versenyen...