Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laffite
...akaratlanul is egy tvreklám jutott eszembe: "Laci 3 hónapja nem iszik alkoholt, most biciklizni tanul..." na most a reklámba vizuálisan helyettesítsétek be az alábbi triót 😉

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Loebbel és Webberrel nyithatnának egy klubot. A nevük: Bicajbalesetet Szenvedõ Autóversenyzõket Támogató Segélyezõ Egylet. Vagyis BSATSE. Fõbb programjaik lennének: a traumából való mentális felépülés segítése, a sebességtõl való félelem leküzdése és a biztonságos kerékpárhasználat oktatása.
Laffite
mer' azzal is csak hajt mint az állat, oszt tessék, itt van... <#vigyor3>

ladarevolution
Lagen tegnap többszörös kulcsonttörést szenvedett bicajozás közben :S

Összecsavarozták neki, azt mondják 6 hét alatt rendbe jön, szóval nem veszélyezteti a 2010-es évet a dolog.

Laffite
...ínséges idõk a hírekben is, ezért némi OFF...
Race-spec Jaguar XF touring car debuts at Kyalami Superstars
(amúgy pont elférne egy ilyen szörnyeteg a garázsomba 😉 nagyon el tudnám képzelni...

Norbi1990
FAIL. Elírták a nevét 😞
nájsz 😊

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

Norbi kapta az FIA "Év tehetsége" díját! cikk
off
Hát elvileg azért 12H budapest is 24 órás lett volna, de a környékbeli településekkel olyan megállapodás van/volt hogy este 10 után nem versenyezhetnek.
on

Norbitól én se várok el többet mint hogy pontszerzés,dobogók illetve 1-2 futamgyõzelem, a világbajnoki cím szerintem egy kicsit irreális, de majd ez az elsõ 2-3 futam alapján kiderül mire képes. 😄

A BMW megerõsítette a 2 autós felállást Priaulxal és Farfussal.
Off: jövõre az F1, MotoGP, FIA GT1 World Championship, World Series by Renault, Ferrari Challenge, 12H Budapest (és esetleges Truck EC) mellé még bejelentettéka Le Mans Seriest is a Hungaringára augusztus 21-22-re éjszakai futamként. Tessék örülni. 😉
On.
ladarevolution
Ladygin ülését felajánlhatnák neki a pirosak<#eplus2>

Laffite
...mondjuk ettõl függetlenül, én elképzelhetõnek tartom, hogy év közben egyszer csak megjelenik valamelyik gyári csapat plusz embereként...

Laffite
szegény Gio jól megszívta:
Giovanardi set for sabbatical in 2010

lehet próbálkoznia kellene neki is a raliban 😉
...egyébként a világ cikije, hogy egy ilyen kvalitású versenyzõnek nincs szerzõdése, jól kiszúrtak vele a kékek, hitegették, közben meg lekésett minden gyári lehetõséget minden kategóriában...

Laffite
jó cikk, egyetlen dolgot leszámítva: miért kell megint úgy tálalni valamit a témában többnyire teljesen tudatlan nagyközönségnek, hogy csak és kizárólag a világbajnoki cím megszerzése számít majd eredménynek...??? az egy álom, és nem azért, mert Norbi nem lenne képes rá, sokkal inkább azért, mert itt vannak hozzá hasonló iszonyat gyors versenyzõk, akár 20 év tapasztalattal is a hátuk mögött... reális elvárásokat kellene kialakítani az emberek fejében, pláne az elsõ évben... olyanokat, mint a rendszeres top 10-bõl indulás, rendszeres pontszerzés, dobogós helyezések, talán, esetleg egy-egy gyõzelem, ha minden összejön, mondjuk második futamból... nem vagyok pesszimista, de ha nem a reális elvárásokat tápláljuk a hétköznapi, kevésbé tájékozott emberek agyába, akkor az egész produkcióra legyinteni fognak, mert a végén csak azt látják, hogy "na, nem lett világbajnok, én megmondtam elõre", és legyintenek... Pedig még például Menu vagy Farfus sem lett bajnok, úgyhogy én azt mondom: szurkoljunk, de ha reális képet festünk az ilyen cikkekben és interjúkban, akkor minden egyes részsiker valódi fényében fog megmutatkozni, és valódi szenzáció lesz...

ettõl az apróságtól eltekintve tényleg nagyon tetszett az írás.

LaszloLedzenyi
jó lenne megint olyan futamokat látni mint anno a bmw-opel-mb-ford-alfa korszak volt. <#eljen><#wow2>

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

bardocz
Na, ez komoly lenne. Remélem a japánok megmutatnák, hogy mi is az autó, és hogyan kel gyártani😄
Black Ghost
milk4
<#worship>

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

LaszloLedzenyi
jól sikerült cikk<#eljen>és benne minden Magyar autósport kedvelõ álma hogy egy Magyar pilóta a világbajnokságon résztvehet<#taps>

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

12 gyári + a privátok tûzdelve Lacettikkel és remélem Accordokkal. Csak kijön valahogy a húsz induló.
Laffite
kár érte... mellesleg azon gondolkodom, hogy a tengerentúli futamokon vajon hány autó fog így elrajtolni...?

Na a Chevy is 3 autós csapat lesz. Gio-nak nem maradt hely, megy õ is a Superstarsba?
gordon 24
Uhhh.. Imádtam ezt a kocsit. Rydell mit ment ezzel... U az ös BTCC😄

Downhill!!

milk4
Kiakarja ezt az autót karácsonyra nekem megvenni?😛

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Laffite

Laffite
a Lada rövid értékelése a 2009-es idényükrõl:
Lada happy with WTCC progress

Az egyik kedvenc versenypályám. Irigylem Menu bácsit. 😄
Itt kéne WTCC versenyt tartani, nem Curitibában.
Érdekes cikk. Akkor Ravagliáék és a Proteam is átnyergel a Superstarsba, Schnitzerék meg endurance-oznak? Én DTM-et tippeltem nekik, de mivel már kiforrott az M3 GT2-es, ezért gondolom mennek majd a Nürburgringre és Spaba. És akkor bizony alakul a 3 autós csapat felállás, mert az RBM terjeszkedik Farfusszal és talán vmelyik saját neveléssel (Porteiro, Hernandez) és a Seat zsugorodik (Tarquini, Gené), de ki lesz a fizetõs pilóta? Remélem Norbi a Dension pénzével. Még Macauban is hírdettek, szóval megy a bolt. A Chevy és a Lada sztem nem változtat, de jó lenne lecserélni Ladygint vmi tehetségesebb orosz formaautósra. Alakul ez. Még a privátokkal kéne kezdeni vmit...
Laffite
még némi olvasnivaló, mondjuk ez is angolul...
WTCC 2009: Interview - Gabriele Tarquini

Laffite

Laffite
baljós elõjelek...
WTCC: BMW & SEAT decision expected next week

egyszóval, dec. ötödikén kiderül mi lesz a következõ évi felállás... mindenesetre elgondolkodtató, hogy a szervezõk most kezdenek kapkodni, és beinvitálni 2 új gyárat, de abból is csak 2011-ben lesz valami - ha lesz... kriminális... miért kell erõltetni ezt a "gyári" dolgot, ha egyszer majdnem nulla az érdeklõdés... ezt nagyon nem értem...

Laffite
éppen én is azt olvastam az elõbb, bár nem lepett meg nagyon, mert azt már hallottam korábban, hogy olimpiai aranyra is vágyik... 1 élete van, az autósportban az egyik legsikeresebb európai versenyzõ tudott lenni az USA-ban, megjárta a forma-1et, nyert WTCC futamokat, a bajnoki címre viszont nem sok valós esélye volt, így aztán próbál idõben váltani, amíg még kipróbálhat mást is... hiányozni fog a mezõnybõl.

Laffite
elhiszem, végül is nekem se tetszik a dolog, pláne ennyi autóval egy csapatban, így tényleg sokat árt a sorozat megítélésének, ha 7-8 autót hirtelen elkezdenek dróton rángatni két egymással versengõ csapatnál, ez valóban nagyon nem jó, és ez ellen tenni kellene, hogy ez ne fordulhasson elõ a jövõben... na persze mi most itt hiába kezdenénk el ötletelni, annak sok értelme nem lenne...

én is azt vallom, hogy a legjobbnak kell(ene) nyernie, és ha Farfus matematikailag sem tudott volna bekavarni, akkor biztos vagyok benne, hogy hagyták volna õket lejátszani, de így... plána, hogy akkor már tudták, hogy Yvan jövõre a kékekhez igazol, egyszóval, én talán ezért vagyok elnézõbb velük...

amúgy én jövõre simán ellenük szurkolok (pedig nagy seatos voltam, nekem is az áll a garázsban), de jövõre a kékek egy számomra álomcsapatot állítanak ki, amit csak a mi Norbink tud megelõzni a fontossági listámon, és persze Thompson 😊

Black Ghost
Most nézem hogy Gelleråsen és Karskoga ugyan az a pálya, elõször azt hittem hogy új helyszín. 😊

Gelleråsen - Karskoga Motorstadion
Black Ghost

STCC 2010 Calendar

24-25 april - Jyllandsringen (STCC+DTC)
7-8 may - Knutstorp
21-22 may - Gelleråsen
4-5 june - Gothenburg (STCC+DTC)
9-10 july - Falkenberg
13-14 august - Gelleråsen
4-5 september - Jyllandsringen (STCC+DTC)
17-18 september - Knutstorp (STCC+DTC)
1-2 october - Mantorp
Zanardi is visszavonul!
b-type
Különbözõek vagyunk 😊
Én képtelen lennék...nyomasztana hogy nem az nyert aki megérdemelte.
Azzal a csököttséggel vagyok megáldva, hogy bárkinek is szorítok, elviselem a vereségét, ha az nyert aki összeségében jobb munkát végzett.
Ellenkezõ esetben csalódom a versenysorozatban. Egy jó gyõzelemhez jó ellenfelek kellenek, és most nem vagyok abban biztos hogy a következõ évadban nem azért fogok szorítani, hogy a Seat ne tudja érvényre juttatni ezt a stílust.
..és én nem szeretek így drukkolni. Én ellenfeleket szeretek látni a pályán, olyanokat akik küzdelemben hódítják el a végsõ trófeát.
Szal nem sok ilyet akarok látni mert nem fogom nézni.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Laffite
én tökéletesen megértem, hogy mirõl érvelsz, még alá is írom, hogy ez így van, de változatlanul nem értem miért elsõsorban a seatra haragszol, amikor a szövetség egyszerûen becsukja a szemét az ilyen esetek fölött... ez tök olyan, mint most Henry-ra haragudni, amiért érvénytelen góllal verték ki az íreket... de közben vannak szabályok, vannak szövetségek és voltak bírok, amik ezt lehetõvé tették... itt ugyanez a helyzet... én ezt a seat hozzáállást semmivel sem látom másnak, mint volt pár éve a Ferrarié Michaellel és Rubens-szel, vagy amit éveken keresztül a japánok csináltak a Dakaron, stb, stb... csak ez itt feltûnõbb, mert több autójuk van a pályán... nem mondom, hogy ez így nézõbarát, tényleg nem az, de én bizony ha csapatfõnök lennék, akkor ilyen esetben hasonlóképpen kihasználnám a szabályok adta lehetõségeket...

Black Ghost
Õ fényképez. <#eplus2>
Black Ghost
Anglia nagyon komoly piac, a Volvo sem véletlenül itt vendégszerepel, arról már nem is beszélve hogy a fél mezõny volt BTCC-s.
Most pótolom be a szezon közben kimaradt V8 Supercars futamokat, ahol egy Ford és egy Holden szerepel, de ott bizony a privát nyugodtan leelõzheti a gyárit, ha tudja és jutalma nem az lesz, hogy kicsinálják a csapatot, hanem inkább felkarolják. Hatalmas a csata a két gyártó között, de a versenypályán, és még sincs túrdöfransz érzése az embernek. Sportszerû maradt a sorozat és látványos.
b-type
Farfus (vagy más) elsõ futamos 8 helyével nincs bajom, arra a helyre oda kell érni, amikor pedig megvan akkor rajtnál meg kell tartani. ...ha pedig a 6.-ról bukik vissza akkor pontot áldoz érte.

De ez a jelenség hogy 4-5 autót mozgatok azért hogy egy valaki bajnok legyen, az gusztustalan. Lehet hogy a szabályok szerint ez rendben van, de olyan személytelenséget közvetít a drukkerek felé ami csöppet sem szimpatikus. ..és még azt sem gondolom hogy a gyártónak ez az érdeke....ilyen versenyzés láttán felmerül az nézõben, hogy hol van az ember? Valóban ezt akarja képviselni a Seat amit láttunk? Ezt kössék a nevéhez?
Nem lehet mindent szabályozni, van ami elvileg önszabályzó...és ez a húzás nem szimpatikus és ne is tegyük azzá, mert szomorú jövõképet vetít elõre.
Sztem nagyon romboló hatású az egész sorozatra nézve, üzenetértéke van.
Amennyiben egy csapat szereti a sorozatot amiben szerepel, akkor tisztelnie kell a résztvevõket, és a 'szellemiségét' is.
Különben amint megkapja amit akart már itt sincs.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Jó dolga volt Farfusnak, feltéve, hogy az asszony nem volt ott Macauban. <#idiota>
Laffite
makaói képek a motorsport.com-on

kis ízelítõ 😉

Laffite
végül is, akár jön, akár nem, eszméletlen egy csapat lesz... remélem Menunek végre összejön egy jó idény, nagyon megérdemelné már!

Laffite
Thompson jó versenyzõ, ráadásul 1 egész hónappal fiatalabb nálam, vagyis merem remélni, hogy még nem annyira öreg 😉 így aztán van még benne legalább 15-20 idény, annyi simán, szóval még akármi is lehet belõle, akár még NASCAR gyõztes is 😉

gordon 24
Hát Gio ha vissza jön lesz ne mulass😄 BTCC be nagyon ment!

Downhill!!

Laffite
jaja, én is nagyon fogom bírni azt a csapatot! gondolj bele: Menu, Muller, Huff és még rebesgetik Giovanardi nevét is... eszméletlen best of válogatás... 😊

gordon 24
Meglátjuk! Én Thompson miatt agódom csak.

Downhill!!