12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Szabi1991
  • ladarevolution
    Az már elég biztosnak tűnik, hogy a 2012-es évben már nemzetközi lesz a Lada Granta Cupa.

A 2012-es év első állomása Május 5-6 Hungarorig lesz, a WTCC betétfutamaként.

Jövőre ez lesz az egyetlen "nyugateurópai" verseny, a magyaron kívül még egy futam lesz Ukrajnában, a többi az idei Lada Granta és az előtti Lada Kalina kupához hasonlóan Oroszországban zajlanak majd.
  • ladarevolution
    Nincs valakinek valami infója arról, hogy a Lada jövőre ismét nevez-e?

Mikorra kell leadni a 2012-es nevezéseket, illetve mikor hirdetik ki azokat?

Elég gyanús nekem, hogy pont idén fejlesztették ki az 1.6-os Turbo motort, amiket az idei Grata kupában már be is vetettek. (Pontosabban az új sorozatban csak ilyen 1.6 turbóval mentek a Lada Granták)

Illetve az utolsó futamra meghívták James Thompsont is, hogy menjen az új autóval és elég gyorsan megszokta mert mindkét aznapi futamon legjobb köridőt ment :)

A másik dolog, meg hogy F1 terén kiderült a napokban hogy Pterovot kirúgták a 2012-es szerződése ellenére, így valszeg ha nem a Renaultnál lesz, akkor a Lada sem fog szponzorként mögéállni más csapatnál, így marad egy rakás pénz pl WTCC-re ami nem kicsit jó lenne reklámozni, a pont jövő év elejré tervezett Granta európai bemutatkozását.

Szóval túl sok az egybeesés szerintem :)

Lada Granta Cup:

Thompson a Grantában:
  • pedobear
    Idén többször is volt lehetőségük nyerni. Miért nem használták ki???
    Ha nyernek lett volna több pénz a folytatásra.
  • gordon 24
    Magyar virtus!! Ebből soha nem fogunk engedni::D Mindenkinél és mindent jobban tudunk.. Ez van..

Szerintem a BMW tavaly is egy rossz döntés volt, és az is marad. Maradt volna a Seatnál. Azt ismerték megjöttek az új motorok stb stb.. Tarquini sem ment még a 2000 TDi vel sem szarul..

Visszajönnek a gyáriak a Ford stb stb sehol nem lesznek a nem gyári BMW-k...

Tudom, hogy jó a saját csapat, de inkább valami faja gyári istállóba kellene bejuttatni Norbit. Zengőnek a büdös életben nem lesz annyi pénze, hogy fel tudja venni a harcot a gyári autókkal.. 10 év múlva is ugyan itt fognak tartani, hacsak nem fogy el a pénz és Talmácsi sorsra jutnak..
  • Minstrel
    Én kicsit félek attól, hogy jövőre az összes BMW-s sereghajtóvá fog válni a visszatérő gyárak miatt.
  • RatBaG #4784
    "Kicsit kisebb arcal kell nekiállni a jövő évnek."

meg az se ártana, ha nagyobb pénztárcával...
  • Totti5
    Engem csak az idegesített fel mindig, hogy ha ment a szekér akkor mindent alázunk, mindenki hülye, be lett szólva Coronellnek, meg másnak, aztán szép csöndben az egész csapat elfogyott, Coronell meg szárnyalt és dúrva eredményeket hozott... ez a sors keze.

Kicsit kisebb arcal kell nekiállni a jövő évnek. Amúgy meg Norbi sok mindent elbaszott.

Jövőre biztosan jobbak lesznek, szorítok nekik.
  • Dietrich
    szerintem az egész WTCC egy vicc..
  • pedobear
    Norbi mostani futama egy vicc volt. Ebbem az évben sokat idegeskedtem Norbi miatt, többet nem kérek belőle. Megőszültem teljesen.

Jövőre szerintem inkább nézem a DTM-et.
  • Akey
    Megnövelik a WTCC versenyek maximális versenytávját 50km-ről 60-ra! link
  • Szabi1991
    jah, ezt másoltam be én is :D
  • Norbi1990
    ETCC-be fog indulni Tim Gábor is egy régi WTCC-s Peugeot 407-el.
  • Szabi1991
    három autójuk van, de csak a 156 S2000 volt WTCC-be, a 147 GTA és a 147 s2000 nem
  • atiwrc
    Itthon eddig 3 wtcc-s alfa volt? 2-vel mentek(Norbi meg Csabi), de mintha az első hungaroringi webközvetítés alatt azt mondták volna van még egy nálunk.
    Kár hogy az etcc naptárba egy Hungaroring nem fért bele, de legalább van imola :)
  • Szabi1991
    "Az eddig elhangzott pletykák szerint több, állítólag 4 autóval készül a Lada (ez lehet a WTCC-s program felvezetője), és jöhet a Honda is két sztárpilótával, Fabrizio Giovanardival és James Thompsonnal. Jelen állás szerint lesz két magyar egység is a bajnokságban. Az egyikről már olvashattak is itt a WTCC Blogon, az RCM Motorsport által felkészített Peugeot 407-ről van szó, amelyet az idei Suzuki Kupa bajnok Tim Gábor vezet majd.

A másik történet viszont olyan friss, hogy még ropog. Az Unicorse istálló nemrégiben megvásárolta a legfiatalabb ex-WTCC-s Alfa Romeo 156-ost. Az autó, amellyel annak idején James Thompson versenyzett az utolsó, amit az N.Technology a túraautó VB-re épített, és tartalmazza a legújabb fejlesztéseket is. Borbandi Zsolt csapatvezető elmondása szerint a pilóta a Suzuki kupa tavalyi bajnoka, ifj. Ficza Ferenc lesz.

Bár hivatalos megerősítést még nem kaptunk, az Eurosport várhatóan az ETCC futamait is közvetíteni fogja."
  • Black Ghost
    2012 WTCC Yokohama Trophy, futamonkénti pénzdíjak:

1. - 12 000 euros
    2. - 10 000 euros
    3. - 8 000 euros
    4. - 5 000 euros
    5. - 3 000 euros
    6. - 2 000 euros
  • Black Ghost
    2012 ETCC Calendar

11-Mar - Monza

01-Apr - Valencia

20-May - Salzburgring

24-Jun - Imola
  • Black Ghost
    2012 British Touring Car Championship calendar

1-April - Brands Hatch

15-Apr - Donington Park

29-Apr - Thruxton

10-Jun - Oulton Park

24-Jun - Croft

12-Aug - Snetterton

26-Aug - Knockhill

23-Sep - Rockingham

7-Oct - Silverstone

21-Oct - Brands Hatch
  • Black Ghost
    Marrakech, Shanghai !!!

2012 FIA World Touring Car Championship Calendar

11-Mar - Monza - Italy

1-Apr - Valencia - Spain

15-Apr - Marrakech - Morocco

6-May - Budapest - Hungary

20-May - Salzburg - Austria

3-Jun - Estoril - Portugal

8-Jul - TBC - Argentina

22-Jul - Curitiba - Brazil

23-Sep - Sonoma - California

21-Oct - Suzuka International - Japan

4-Nov - Shanghai International - China

18-Nov - Macau - China
  • Black Ghost
    És akkor mi van, attól "igazibb" egy széria hogy a kocsikban több a ló?
  • bardocz
    Ugyan mar, ezek sulyos masodperceket kapnak egy GT500as autotol. Akkor meg mit ernek a loerok.
  • Dietrich
    nem csak közel 700 lovas autó mellett matchboxok a WTCC/BTCC autók :)
  • Akey
    Nekem az idei volt az első teljes BTCC szezonom, amit végignéztem. Viszont 2007 óta először hagytam ki a Bathurst 1000-et. Időhiány. :/
  • Black Ghost
    naaa, há' mondtam én bármi rosszat a szent tehén vényócra?!
  • Dietrich
    matchbox autók :p
  • Black Ghost
    Nekem meg ez az igazi verseny! ;)

2005-től nem hagytam ki egy futamot se, és ha Isten is úgy akarja jövőre itt vigyorgok én is.
  • Dietrich
    Vetem a fáradtságot és felkeltem szombat és vasárnap reggel 5-kor, hogy élőben nézhessem ezt. Soha nem tennék ilyet WTCC kapcsán ;)

Asszem egyértelmű az összefoglaló milyen is az igazi verseny.
    A bajnoki cím a mai vasárnapi futamon dőlt el.

• Totti5
    A hét legtöbbet latolgatott kérdése: ha van jövőre, akkor milyen autóval? Nos, egyértelmű BMW a válasz. Az autó tavaszi megszerzése, igazi akrobatikus mutatvány volt, minimum két évre terveztünk. Most, hogy a csavarhúzóink, mi több, a porcicáink is BMW-ből vannak, nem lenne nagy okosság kiszállni, hogy mindent kezdjünk elölről.
  • Dietrich
    BTCC: New points system planned for 2012
  • Wlanseraf
    Azért mert brutálisan drága a cucc az autóba...:(
  • volvo
    ajjj szerencsétlen norbi
  • RatBaG #4758
    pénz, pénz, pénz... hiány.
  • Smici1985
    Nem rossz a BMW, csak ki kell autózni belőle azt a teljesítményt ami még benne van. Jelenleg 0 teszttel nem lehet felvenni a harcot a mezőnnyel. Csak azt nem értem, ha a BMW mindig itt van Magyarországon miért nem tesztelnek vele. Nem kell heteken keresztül nyüstölni, elég ha 1-1 napokat az adott területre, ahol szeretnének fejlődést és meg akarják érteni az autó.
  • Minstrel
    a BMW Zengőék tulajdona, úgyhogy biztos az marad jövőre is, bár Dahlgren Volvo-ját most megvehetnék olcsón :)
  • Szabi1991
    nameg a bmw se egy főnyeremény, kéne venni inkább egy volvo-t még időben..
  • Totti5
    Valencia óta visszaesett a csapat és Norbi sem volt toppon... a többiek jobban dolgoztak év végén mint ők... sajnos ez van, hogy ha a kulcsfontosságú momentumokat nem szúrja el Norbi akkor meglehetett volna a győzelem is, de olyan hibákat csinált ami ezen a szinten hamar visszaüt és tessék, pedig az esélye megvolt rá.

Remélem jövőre összeszedettebbek lesznek, mert a mostani elmúlt pár versenyen nyújtott produkció kevés lesz a boldogsághoz.
  • RatBaG #4753
  • Dietrich
    a WTCC önmagában jelenleg egy vicc..no sebaj én a V8 miatt keltem fel :)
  • Szabi1991
    " A magyar versenyző az összetett nyolcadik helyén és a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésének negyedik pozíciójában zárta a 2011-es szezont."

Fail.