12867
-
Sziasztok!
Várunk minden autósport kedvelőt sok szeretettel januártól az Audi TT kupában! A nemrég megjelent 2016-os autókkal fogunk menni két hetente csütörtökönként. 6 európai helyszín lesz és minden fordulóban 3 futamot teljesítünk. Minden további infót >itt< megtaláltok. Várunk mindenkit sok szeretettel! -
#12226 http://www.mediaklikk.hu/video/ev-vegi-osszefoglalo-musorok-wtcc-szezon-osszefoglalo/ -
#12225 -
S8DJ #12224 Na megkapták? :) -
-
#12222 Meg is nyerte SVG.
TouringCarTimes’ Top 30 drivers of 2016: 10 to 1 -
#12221 TouringCarTimes’ Top 30 drivers of 2016: 20 to 11
Michelisz a 14. lett. -
#12220 Szokásos év végi TOP 30-as lista a TCT oldaltól.
(szerintem SVG fogja nyerni)
TouringCarTimes’ Top 30 drivers of 2016: 30 to 21 -
#12219 szerencsére van alternatíva. P2 -
#12218 Tegnap Michelisz a Digisporton volt, ma meg Zengő a Ma Reggelben.
17:20-tól van ő. Érdemes hallgatni miket mond.
link
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2016.12.02. 09:58:40 -
Nyiri #12217 Szerintem ideje volt hogy a WTCC orrára koppintson az élet. Azért megegyezhetünk hogy évek óta nem nevezhető versenynek ez a cirkusz ami folyik. Bizonyos márkák háziversenye volt. Semmi más. -
#12216 Ja, tényleg a 3 földrész is kell. -
#12215 2 gyártó aki fejlesztésekkel van jelen (nem úgy mint a BMW majd a Chevy ill. a citrom jövőre) és 3 földrészen kell versenyt rendezni ahhoz, hogy VB-nek hívhassák. -
#12214 Ma a reggeli startban, Norbi.
-
#12213 Ezt a három gyártó kell a vb címhez a eurosportos komok mondtak. Akkor rosszul emlekeztem én nem néztem utána. Meglátjuk. Remélem a volvo beveszi Tarquinit. Akkor nem lesz rossz a vb. :-) -
#12212 Utána néztem most: 5db gyár BMW volt 2007-2009ig. Legalábbis névként. 1db Team UK és 2-2 Team Germany meg Team Italy-Spain. És ezek rendes gyári pilótákkal mentek: Priaulx, Müller, Farfus, Zanardi, Porteiro/Hernandez. Seat úgyszint 5 db autóval Seat Sport alatt, (Müller, Tarquini, Monteirom Rydell, Gene) és ezen kívült volt a Sunred még seatokkal.
Szerintem viszont csak 2 gyártó kell, vagy pedig 2013-ban valamit elsumákoltak mert akkor is vb-volt, pedig csak Honda meg Lada volt.
Nem azt mondtam, hogy hülyeség sőt többnyire logikus, de nem törvényszerű. -
#12211 A qualifin nincs sok dieferencia ez az f1 ben is így van, de a verseny azért más. De most Én nem akarom leszólni a DTm et félre értés ne essék.
Amikor a BMW volt vagy a Seat akkor is 3 autó volt minden csapatnál. Ezt írtam az előbb is A BMW gyári csapat 3 pilótát indított. Zanardit, Farfust és Prialuxot. Elötte a 2 Mullert és Prialuxot. Ők voltak a gyári pilóták. Az, hogy Hernandez, meg Engstler meg stb stb BMW vel mentek attól azok még nem gyári BMW csapatok voltak. A 2 Engstler BMW engstler motorsport színében ment. Seat Tarquini, Muller, Monteiro
Gyári autó nélkül nincs vb. Ez teljesen igaz. Sőt az is, hogy 3 gyártó kell hozzá, tehát jövőre nem tudom mi lesz, hiszen jelenleg 2 van. A WTCC alap szabályban pedig a 3 gyártó kötelező elem, hiszen attól VB.
A BTCC az totál másképp működik. Ott mindenki gyáriként emlegeti a Hondát, de nem az hiszen tudjuk, hogy hogy van. A BTCC ben nincs gyári csapat. Jövőre jön a Vauxhall vissza az valóban gyári csapat lesz. De azért az az egész máshogy működik.
Lehet, hogy hülyeséget írok, de ezt minden bajnokságban meglépték, mármint azt, hogy egy konszernből egy autó márkával képvislei magát. Ez az amerikai NAscartól kezdve a rallyn át mindenhol így van. De logikus is, hiszen minek versenyeztesse a saját márkáit egymás ellen. Értelme nem sok van.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2016.11.28. 19:38:49 -
#12210 Jaj jön mindenki jön ezzel, hogy az Audit lecserélte a Porsche. Nem, nem cserélte le. Ha nem lett volna a dízel botrány még jövőre is és valószínűleg azután is mentek volna. Másrészt meg a Peugeot is jó pár évig ment a Citroen ellen is.
Lehet, hogy csak 3 autó lesz gyártóként, nem kizárt. De teljesen elképzelhető, hogy simán hoznak 4-6 autót. De ha még 3 autóval számolunk akkor is ha jön mind a 6 gyártó, aki alapból építene ilyen autót, (már pedig miért ne jönne) akkor az már 18 autó, ami egyrészt már több mint most, másrészt, meg nem ilyen hebe-hoba autóversenyzők mennének mint most (ami alapból szánalmas, hogy egy vb-n van max 5-6 normális pilota), hanem rendes, gyári pilótákkal. Amúgy is ez a szar 3 autós felallas is csak mostanaba jött elő, a WTCC-ben is régebben a BMW is 4-6 a Seat meg jóval több autóval ment.
Nem tudom mikor néztél utoljára DTM-et de igazán érdekelne mikor volt 4 sec-es különbség, de még 2 sec-es re se emlékszem. a top 10-15 90%-ban 1 másodpercen beül van, és ritka az 1 tizednél nagyobb különbség 2 pozíció között.
Persze szép, meg jó a BTCC, de "igazi" gyári csapatok nélkül továbbra sincs vb.(bár ez valóban hülyeség). De nem hiszem, hogyha ez meg is szünne, olyan sok gyártót érdekelne, hogy egyen motorral versenyezzen. -
#12209 Uhh most találtál egyet amibe hibáztam. Oks. De érted a lényegét amit leírtam nem? És egyébként az Audi kivonul, tehát marad a Porsche egyedül. Mondhatjuk, hogy lecserélte a Porsche csoport az audit a porschéra. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2016.11.28. 17:20:51 -
#12208 "Vagy egy Audi egy Porsche ellen" 24 órásit nem nézed? :P -
#12207 A gyártók csak akkor fognak belépni, ha van érdekük. Tehát egy gyártó azért nem fog autót futtatni, hogy a 15. helyen autókázzon vele valaki. Nem véletlen az, hogy bizonyos szintén (persze ezt soha senki nem vallja be) egy gyártóra kiírnak egy bajnokságot. s2000 chevy, előtte a TDI leon, most a citroen elyse. Ha megtudja nyerni a bajnokságot örül. Ahogy ez már nem érdeke megy. Nézd csak meg. Chevi megnyerte x-szer a bajnokságot. Jött a váltás TC1-re. Elötte való évben dobbantottak. Ugyan ez a seat esetében kiirtották a TDI-t azóta nincs seat. Most a citroen. Jövőre nem de 1-2 év megy a TC1. Már nem érdekes a WTCC. ez ennyi.
Tehát ha nem lesz érdeke benne egy audinak vagy egy bmw-nek nem fog belépni. Én gyári autónak max 3 gyártót tudok elképzelni. több nem lesz.
A DTM egészen más tészta. Ott van egy szabály rendszer van 3 gyártó az egész mezőnyre. És ezt veheti meg aki azzal akar menni. Ott sem úgy van, hogy gyári mercedes az összes. Csapatok veszik meg és üzemeltetik, mint pl a Zengő. Igen megkap hozzá mindent, de nem Mercedes motorsport vagy tök tudja hogy miként indulnak. És ez nagy difi.
És ugye jön itt még a következő. Tudjuk jól, hogy egy GM, vagy egy PSA vagy egy akármi felölel 4-5 márkát. Tehát nem fogsz olyat látni, hogy egy BMW és egy Mini mondjuk küzd egymás ellen. Vagy egy Audi egy Porsche ellen. Vagy egy Citroen a Peugeot ellen. Vagy ez lesz, vagy az. Nem fogja a saját márkáit versenyeztetni egymás ellen egyik sem.
És mondom még egyszer az embereknek van a forma 1 mert az a huhh autóverseny. Első számú kategória. Aztán utána az tetszik nekik, ami közel áll hozzájuk. Nem véletlenül népszerű ennyire a rally. És ezért volt nagyon népszerű a sima s2000, mert az minimális átalakítású autó. Ha behozzák az űr technikát csökkenni fog a nézettség higgyétek el! És ráadásul majd ugyan az lesz mint a DTM ben, vagy az F1-ben el fognak tűnni a kis különbségek. Majd jönnek a 3 kör alatt kapott 4 secet kategória.
Szerintem rossz irány. Egyszerű autók kellenének. Sok típus, (engedni mint BTCC-ben) hogy helyi autókereskedővel kötött szerződés alapján a csapat döntse el melyik típust választja. Mert így színes. Nem az van, hogy a Citroenek verik fossá a mezőnyt a gyenge chevik küzdenek hátul a közepesen erős lada, és honda meg küzd középen. Vicc és unalom az egész. BTCC ben van 5 márka, és nagyjából 10 pilóta akik esélyesek futam győzelemre. Igaz vannak 32-34 en. Izgalmasabb is mint a wtcc. Persze az is igaz, hogy a pályák is keskeny "gokart" pályák nem ezek a széles halálra bukóterezett "szarok" mint amin a wtcc megy. -
#12206 Lexus, BMW, Audi, Mercedes, Honda, Nissan. Ez 6 gyártó. Nem látom az értelmét, hogy miért ne mennének egy vb-n ahol ugyanaz a szabályrendszer mint a saját "nemzeti bajnokságukban". Pláne kvázi full-profi pilótákkal. -
atiwrc #12205 1. 3-4 márka 3-4 autó, akárhogy számolom az 16 autó jó esetlben egyébként 9, egy vb minimum 20 fő legyen.
2. A túraautózás sosem a prémium márkákról szólt, nekik ott a GT.
3. Class1 másodosztály, tudod mi jutott eszembe, a WEC LMP1 nem hybrid gépek, számold már össze mennyi van..... -
#12204 http://www.michelisz.hu/blog/554-katar-blog -
#12203 Szerintem ezt a "privat" rendszert kene megszuntetni. Ha letre jonne a class one,akkor abban legyen ott 3-4 kibaszott premium marka,fejenkent 3-4 autoval es klasszis pilotaval. Mindezt FULL GYARI hatterrel. Es akkor az valoban a turaauto csucs kategoriaja lenne. Ez a privat rendszer ez penzzel atitatott moslek,ami jelenleg van. Bennani azert ul klasszis autoban mert mogotte van a marokkoi kiralyi csalad?? Ha nem lenne mogotte akkor a TCR-ben a 8-10. helyekert korozne max,a tehetsege alapjan. A privat csapatoknak letre kell hozni egy class one masodosztalyt,ahol kevesbe lennenek szigoruak a szabalyok. -
#12202 Alapvetően igaz.
De a class one-nal kapcsolatban egyáltalán nem. Miért lenne 3 autó/ gyártó? DTM 6-8 autóval mennek, kötve hiszem, hogy 4-nél kevesebbel mennének. A másik meg az, hogy pont azért akarják a class one-t mert az nem csak DTM hanem Super GT is. Ott is legalább 4 autó/márkával mennek, és ott is 3 gyártó van.
Ha ez lesz már senki nem számol a privátokkal és őszintén szólva ha igy jönnének, nem is hiányoznának.
Utoljára szerkesztette: bmwcrash, 2016.11.27. 15:55:26 -
#12201 Én nem tudom mi lesz a vége, de szerintem az egész wtcc 100x jobban járna, mind egy TCR vagy egy NGTC szabály rendszerrel. Azok az autók az embereknek kedvesebbek, hiszen olyan amit "megtudsz venni" a sziluett autók nem lesznek olyan kívánatosak és érdekesek. Ez 100%. A DTM népszerű oké, de mégsem vb, sőt megkockáztatom, hogy népszerűbb a BTCC az NGTC vel mint a DTM.
Hülyeség a class one. Ugyan olyan méregdrága "szarok" lesznek mint a DTM és az F1. és ott fognak agyalni fél év múlva honnan szerezzenek embert, meg csapatot. Csak gondoljatok bele. (audi , BMW, Mercedes ) oké. Ha 3 pilótával számolunk az 9. Ha marad a volvo ami nem 100 akkor az még 3. Ha marad a honda az még 3. Azaz 15 autó. Az elég? Kéne még ennyi legalább. A privátok ennyi pénzt nem fognak kiadni. Szóval evvan... -
#12200 jééézusom, mi ez a katyvasz. jövőre két kategória, aztán csak "tcr", és csak 2019-ben lenne class one? RIP WTCC. -
#12199 de csak, ha a "grand prix"-n mennek. -
#12198 Drasztikus változások lehetnek a WTCC-ben
Ha tényleg ez lesz, akkor a Volvóval kegyetlenül kib*sztak. Másrészt valószínüleg, akkor búcsút mondhatunk a jelenlegi összes WTCC pilótának és szerintem a Volvo-nak is.
Utoljára szerkesztette: bmwcrash, 2016.11.27. 12:41:56 -
#12197 Marrakesh=Marokkó=Bennani ==== pénz
Brands Hatch nagyon kéne a WTCC-nek,eszméletlen jó pálya szerintem -
#12196 Nordschleife - Nürburg miért nem lenne elég?
3 kör megint, sok defekttel... -
#12195 Marrakesht nem tudják elfelejteni.... Lehetne Estoril, vagy Barcelona esetleg egy Brands Hatch... -
#12194 Tegnap megvizsgálhattam, megérinthettem Norbi Mercedes monstrumát ( Hungexpo ). Hát mit mondjak, ez brutális, hatalmas, nagyon technika és elképesztő látvány. -
#12193 A WTCC 2017-es tervezett versenynaptára:
Április 7-9 – Marrakesh
Április 28-30 – Monza
Május 12-14 – Hungaroring
Május 25-27 – Nordschleife
Június 23-25 – Vila Real
Augusztus 4-6 – Termas de Rio Hondo
Október 13-15 – Sanghaj
Október 27-29 – Motegi
November 17-19 – Makaó
Nov. 30 – Dec. 1 – Katar
-
#12192 Igazából, nem feltétlen a létszám a lényeg, lásd WEC. 4-6 autó is fantasztikus csatákat tud produkálni akár órákon keresztül. A probléma itt inkább az, hogy unalmasak a futamok létszámtól függetlenül. -
#12191 igen sajnos eddig egy vicc a jovo evi line up,de hatha osszejon 18-20 auto.. -
#12190 naja, 10fős mezőnybe jobbak az esélyek :D -
#12189 Muller bucsuzoul "megajandekozta" Norbit egy osszetett 4. hellyel...nem baj,jovore majd vigasztalodik Norbi a vilagbajnoki cimmel ;) -
#12188 https://www.facebook.com/WorldTouringCarChampionship/videos/927358197364374/