Touring Cars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"
01 Matt Neal 257 points
02 Gordon Shedden 249
03 Jason Plato 236
04 Mat Jackson 191
05 James Nash 191
06 Andrew Jordan 143
07 Tom Chilton 135
08 Robert Collard 108
09 Alex MacDowall 100
10 Paul O Neill 91
link
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
ha ennyi nézõt akarnak mint idén volt akkor csak így érik el.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Per Aspera Ad Inferi.
1. Neal
2. Shedden
3. Nash
Plao és Jackson elsõ (bal ill. jobb) gumija elszállt, és így valószínû hogy a bajnoki cím is.
Jelenlegi állás:
1. Neal 242
2. Shedden 232
3. Plato 220
4. Nash 191
5. Jackson 190 (mondjuk azt nem tudom, mire kapott 1 pontot!)
Még 34 pontot lehet szerezni!
12:00-tól indul a móka!
pontállás:
1. Matt Neal 225
2. Jason Plato 220
3. Gordon Shedden 220
4. Mat Jackson 189
5. James Nash 181
rajtsorrend:
01 Matt Neal 59.131
02 Mat Jackson +0.035
03 Gordon Shedden +0.134
04 James Nash +0.177
05 Alex MacDowall +0.231
06 Tom Chilton +0.301
07 Jason Plato +0.376
08 Andy Neate +0.402
09 Frank Wrathall +0.474
10 Tom Boardman +0.504
Egy-két különlegesség:
Rajthoz áll James Thompson.
A Toyota is újított Silverstone-ra.
Thorney Motorsport, Vauxhall Insignia!!!

Október 11-én kedden az iRacers liga tagjai együtt gyakorolhatnak és versenyezhetnek Michelisz Norbival, aki ezzel a tesztfutammal készül fel a soron következõ WTCC világbajnoki futamára.
Norbi még nem ment ezen a pályán, mint sok más pilóta társa sem a VB-n. Így mindenkinek új lesz a suzukai helyszín.
A verseny a régi WTCC-s szabályokhoz hasonlóan lesz lebonyolítva. Két félórás futammal, melyen a második verseny fordított rajtsorrendben lesz, az elsõ 10 pilótára vonatkozóan. Mi bátran bízhatunk abban, hogy ezzel a tesztfutammal sokat segítünk Norbinak a felkészülésben. Az autót Norbi választotta az iRacingben elérhetõ autók közül. Így esett a választás a Corvette C6R versenygépre. Egyrészt a szinte tökéletes lézer szkennelésnek köszönhetõen ki ismerheti a pálya minden részletét, másrészt a 2 sprint futammal gyakorolhatja a verseny adta szituációkat.
Várunk mindenkit kedden erre a rendkívüli eseményre, amely mint a pilótáknak, mint a nézõknek egy igen maradandó emlék lesz.
Ezúton szeretnénk sok sikert kívánni Norbinak a suzukai versenyéhez.
A futamot élõben közvetíti a Simsport TV 19 órás kezdettel.
Forrás: iracers.hu
http://simsporttv.hu/
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
(bár ez is csak 160mm 😄D)
te fényképezted egyébként?
A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe

A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe
"A teljesítmény jelenlegi szinten tartása 2013-ig, biztosítva az azonos teljesítményt az S2000-es autókkal"
A Toyota alapból NGTC-vel lépett be, a Pirtek Racing, ill. Pinkney Motorsport is ilyen motorokat használt 2010-be.
A várható két új belépõ, Vauxhall Insignia: Thorney Motorsport és ©koda Octavia: TH Motorsport, is így érkezik.
A Honda pedig, elsõ gyári csapatként tért át NGTC-s motorra.
De a márkák köre még bõvülhet, mert STCC is az átállást fontolgatja.

http://topgearhungary.blogspot.com/
Nyilatkozták hogy nem akarnak NGTC-s motort csinálni, ami ugye 2012-ben BTCC-hez kell.
23-án Suzuka, utána talán okosabbak leszünk.
Itt egy interjú az Arena Team fõnökével, Mike Earle-l.
"A két motorfékpadot és mellette egy kiállított 1,6-os turbómotort, ami le is volt plombálva. WTCC-s plombával. He? Egyszerû tévedés vagy talán jövõre beszáll a Ford a túraautó vb-be is?"
Úgy tûnik motor már van.
"A sorozatot ugyan rengetegen ismerik, de nem az Egyesült Államokban. Itt szinte alig hallottak valamit a WTCC-rõl"
Mondjuk én nem szeretném nagyon, ha a Ford menne a wtcc-be, mert akkor biztos megy a BTCC-bõl..😄 Igaz 2012 ben már NGTC autók lesznek, szóval nem valószínû, hogy maradnak. Amit igen csak sajnálnék....
Sonoma meg majd vizsgázik jövõre. Kiderül...
Downhill!!
"Nem tervezzük, hogy NGTC autóval versenyezzünk jövõre, mivel túl drága lenne. Arra viszont kevés esélyt látok, hogy a jelenlegi Focus-szal versenyképesek legyünk, kivéve, ha kapunk valamilyen könnyítést."
Jelen állás szerint tehát úgy tûnik, a Fordnak olcsóbb lenne a WTCC, mint a BTCC. Az NGTC szabályrendszer ugyanis nem csak a motor terén, de az egész kasztni tekintetében eltér az S2000-tõl. A Túraautó Világbajnoksághoz viszont "csak" egy 1,6 turbó motort kell fejleszteni a jelenlegi kasztniba.
http://www.motorsportal.hu/wtcc/ujabb-bizonyitek-hogy-johet-a-ford-c42277.html
Tudom hogy kurva jó versenyzõk, de mindegyik idõs. A gyenge csapatoknál meg ott ülnek azok a srácok, akik egy jó technikával elpicsáznák õket.. Erre mondom, hogy nem oda valók..
Mindenki tudja mit tettek le az asztalra, és ez nagy szó, de itt az ideje hogy átadják a helyüket. Sokkal izgalmasabb lenne, és jobb ha vehemens agilis fiatal pilóták lennének.. Ha megnézed hátul 100x több akció van mint elöl.. Ott van az igazi verseny, csak õk pontot sem kapnak.. Elöl meg elautókáznak a nagy öregek, nyernek azt kész...
Downhill!!
Downhill!!
- 3 September - Sonoma, USA
ez egy nagyon szar pálya...de lehet túrakocsiknak jó lesz.
- Jó az!! Nascar versenyek jók rajta..
- ow-nek szar pálya
most akkor kin van csörgõ sipka? <#eplus2>#eplus2>
Ez ami most megy kb a CTCC-t vetíti elõre jövõképként...
és még ez nem is lenne nagy baj, csak az FIA alatt ez pusztán üzlet lesz..nem sport.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Downhill!!
Szarok a pályák amikre viszik õket.
Nézd meg a BTCC-t az "csak egy nemzeti liga" és mégis jelentõs, talán több nézõ van mint a wtcc futamain..
Mondjuk jobb is..😄
Downhill!!
2 hét múlva Bathurst..nézzük is 😉
ha nem lenne Zengõ Team a WTCC-ben nagyon sokan nem néznék itthon..én sem.
Meglehet nézni a külföldi WTCC futamokon mennyi nézõ van..ezen nem tudom az FIA emberei miért nem gondolkodnak el az okokról.
Most nézd logikusan.. A Tura autózás sosem a 800 löerõs atom brutál hátsó kerekes autókról szólt.
Ennek a sportnak a lényege, az, hogy Józsi bácsi által kedvelt Ford focus versenyzik a pályán Mari néni által kedvelt chevy Cruzzal..
A hátsó kerék hajtás ezekben a rétegekben csak a BMW náél található meg vagy az Audinál az összkerék, esetleg a Mercedes de az már, hát nem tudom nem ez a kategória.
Egyszóval felesleges ebbe az irányba menni, hiszen alig van olyan gyártó, ami ilyen köbcentis hátsó kereles autót gyárt.
Amit te szeretnél az nem ez😄 Ha az ember hosszabb versenyt erõsebb hátsó kerekes autókat, és ilyet szeretne látni az nézza a V8 supercarst, vagy a DTm-et vagy mit tudómén..
Ezek az autók gyengék, nem sokban különböznek utcai társuktól, és éppen ez a jó bennük. Mert olyan autokat látsz versenyezni amiket holnap láthatsz kint a körúton, vagy ha megfelelõ mennyiségû pénzzel rendelkezel másnap megveheted a szalonban.
A több gyártó is nehéz kérdés. Ugyan is régebben volt egy Audi gyár, volt egy volvo gyár, volt egy Ford gyár stb stb.
De manapság egy céghez kapcsolódik 4-5 márka. Tehát ha a GM behozza a chevyt, akkor már nem fogja az opelt, meg a többi maga alá tartozót, hiszen saját magának nem csinál konkurenciát.
Btcc ben is a legtöbb autó nem gyári.. A Ford sem gyári csapat, a Ford kittet gyárt a Focushoz amit meg lehet venni, de nem áll mögötte az egész gyártó..
Downhill!!
Viszont 40 perc is izgalmas lehet 4-5 versenyképes gyártóval, akár bolyra is szakadhatnak...a lényeg hogy ne feltétlen egy íven rajzoljanak a pályán, és legyen lehetõség felzárkózni...pl. a gumikopásnak köszönhetõen.
Több gyártó kellene az a lényeg, és ezt nem feltétlen a költségek csökkentésével lehetne elérni (meg az FIA segítségével). Majd minden gyártó tud jó autót adni, és vannak versenyképes istállók is akik megfelelõen tudnának versenyeztetni egy márkát, ha az nem mint gyári alakulat akar részt venni...a lényeg hogy legyen értelme...mert most hiába lett olcsóbb ha nem lehet felérni az elejére, mert be vanna szûkülve a lehetõségek...ha belegondolok minek jöjjön ide valaki RWD hajtással?..vagy összkerékkel? ..jól lebüntetik hogy a versenyzéstõl is elmenjen a kedve, FWD-vel kell jönni és ha az FIA szelei is úgy akarják akkor majd dagad a vitorla.
De a sport alapvetõen a hátsóhatásról szól..ez az ideális kigyorson és fékezésen is, az FWD kigyorson elforog, mert hátratolódik a súly nem elõre, féken meg a hajtott kereket fékezi orrmotor mellett, szrul használja a gumiját,...és el is koptatná ha hagynák...régen ez olyan szépen kijött még az Alfa-s idõszakban, aztán ezt jól kihozták a gumigyártóval és a szabályozással hogy ne így legyen...mivel a legtöbb gyártó FWD-t gyárt, így õk a megcélzott réteg. Viszont így az RWD-nek nincs értelme bejönni, az FWD meg kihasználja hogy a sorozatnak új gyártókra van szüksége...ehh fuckom kivan néha az üzlettel, meg a bszari vezetõkkel...
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Downhill!!
Jelenleg az FWD-nek kedvez sajnos (1-2 helyszínt kivéve) ...oké hogy a legtöbb autógyártó már elölhajt sajnos, de azért vannak még RWD kocsik más gyártóknál is..ha csak még két gyártó jönne én már örülnék.
Gondolj csak bele ebben a sportban az nem látvány, hogy egy autó megy a pályán hiszen a végsebeségük 220 km körül van.. Tehát ha csak azt kell nézni, hogy egy Cruze egyedül megy a pályán halálra unod magad, mert kb egy jobb kocsival ugyan ezt meg tudod csinálni (persze sarkítva mindenki tudja, hogy nem de a lényeget érted) Ebben pont az a jó, hogy nincs idejük szétszakadni, és gyilok van amíg vége nincs. 5-10 nagyjából egy tudású autót látni küzdelem során izgalmas. Ha ebbe beleraknak box kiállást, hosszabb távot kb 10 perc után egy érdektelen körözés lenne belõle..
Jó ez így, és ezt pontosan tudják õk is..
Downhill!!
Amúgy növelhetnék már a versenytávot, legalább egy 40 percre, hogy valami értelme is legyen a futamoknak.
Az idõmérõ második szakaszának leggyorsabb 10 helyezettjét fordítják meg a második verseny rajtrácsának kialakításához.
Továbbá a Q2 leggyorsabb öt pilótája pontokat kap az 5-4-3-2-1 minta alapján.
Downhill!!
ez egy nagyon szar pálya...de lehet túrakocsiknak jó lesz.