Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

milk4
Lipetsk-ben van ez.(Cím->google translate=varázs)

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

pajti

Bitang jó ez a pálya😊 Nem tudjátok ez Moszkva?

pedobear
Meglátták, hogy most van valami kis esélyük

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

ladarevolution
AVTOVAZ plan Lada's return to WTCC
Még mindig nem tiszta a kép, hogy hogyan és mivel, de májusig még kiderül 😊

ladarevolution
Egy kisicsit hosszabb lélegzetvételû (orosz) videó a Granta Sportról:

Dietrich
RIP Jason

a rák erõsebb volt sajna...

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

pedobear

dave9004
bár ez nyári de
dave9004
jól hangzik!
Auto GP ugyan megmarad még jövõre? hangjuk miatt kéne 😊
<#worship>

ladarevolution
Az már elég biztosnak tûnik, hogy a 2012-es évben már nemzetközi lesz a Lada Granta Cupa.

A 2012-es év elsõ állomása Május 5-6 Hungarorig lesz, a WTCC betétfutamaként.

Jövõre ez lesz az egyetlen "nyugateurópai" verseny, a magyaron kívül még egy futam lesz Ukrajnában, a többi az idei Lada Granta és az elõtti Lada Kalina kupához hasonlóan Oroszországban zajlanak majd.

ladarevolution
Nincs valakinek valami infója arról, hogy a Lada jövõre ismét nevez-e?

Mikorra kell leadni a 2012-es nevezéseket, illetve mikor hirdetik ki azokat?

Elég gyanús nekem, hogy pont idén fejlesztették ki az 1.6-os Turbo motort, amiket az idei Grata kupában már be is vetettek. (Pontosabban az új sorozatban csak ilyen 1.6 turbóval mentek a Lada Granták)

Illetve az utolsó futamra meghívták James Thompsont is, hogy menjen az új autóval és elég gyorsan megszokta mert mindkét aznapi futamon legjobb köridõt ment 😊

A másik dolog, meg hogy F1 terén kiderült a napokban hogy Pterovot kirúgták a 2012-es szerzõdése ellenére, így valszeg ha nem a Renaultnál lesz, akkor a Lada sem fog szponzorként mögéállni más csapatnál, így marad egy rakás pénz pl WTCC-re ami nem kicsit jó lenne reklámozni, a pont jövõ év elejré tervezett Granta európai bemutatkozását.

Szóval túl sok az egybeesés szerintem 😊

Lada Granta Cup:

Thompson a Grantában:

pedobear
Idén többször is volt lehetõségük nyerni. Miért nem használták ki???
Ha nyernek lett volna több pénz a folytatásra.

gordon 24
Magyar virtus!! Ebbõl soha nem fogunk engedni:😄 Mindenkinél és mindent jobban tudunk.. Ez van..

Szerintem a BMW tavaly is egy rossz döntés volt, és az is marad. Maradt volna a Seatnál. Azt ismerték megjöttek az új motorok stb stb.. Tarquini sem ment még a 2000 TDi vel sem szarul..

Visszajönnek a gyáriak a Ford stb stb sehol nem lesznek a nem gyári BMW-k...

Tudom, hogy jó a saját csapat, de inkább valami faja gyári istállóba kellene bejuttatni Norbit. Zengõnek a büdös életben nem lesz annyi pénze, hogy fel tudja venni a harcot a gyári autókkal.. 10 év múlva is ugyan itt fognak tartani, hacsak nem fogy el a pénz és Talmácsi sorsra jutnak..

Downhill!!

Minstrel
Én kicsit félek attól, hogy jövõre az összes BMW-s sereghajtóvá fog válni a visszatérõ gyárak miatt.

http://topgearhungary.blogspot.com/

RatBaG
"Kicsit kisebb arcal kell nekiállni a jövõ évnek."

meg az se ártana, ha nagyobb pénztárcával...

Per Aspera Ad Inferi.

Totti5
Engem csak az idegesített fel mindig, hogy ha ment a szekér akkor mindent alázunk, mindenki hülye, be lett szólva Coronellnek, meg másnak, aztán szép csöndben az egész csapat elfogyott, Coronell meg szárnyalt és dúrva eredményeket hozott... ez a sors keze.

Kicsit kisebb arcal kell nekiállni a jövõ évnek. Amúgy meg Norbi sok mindent elbaszott.

Jövõre biztosan jobbak lesznek, szorítok nekik.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Dietrich
szerintem az egész WTCC egy vicc..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

pedobear
Norbi mostani futama egy vicc volt. Ebbem az évben sokat idegeskedtem Norbi miatt, többet nem kérek belõle. Megõszültem teljesen.

Jövõre szerintem inkább nézem a DTM-et.

Megnövelik a WTCC versenyek maximális versenytávját 50km-rõl 60-ra! link
jah, ezt másoltam be én is 😄

Norbi1990
ETCC-be fog indulni Tim Gábor is egy régi WTCC-s Peugeot 407-el.
három autójuk van, de csak a 156 S2000 volt WTCC-be, a 147 GTA és a 147 s2000 nem

Itthon eddig 3 wtcc-s alfa volt? 2-vel mentek(Norbi meg Csabi), de mintha az elsõ hungaroringi webközvetítés alatt azt mondták volna van még egy nálunk.
Kár hogy az etcc naptárba egy Hungaroring nem fért bele, de legalább van imola 😊

"Az eddig elhangzott pletykák szerint több, állítólag 4 autóval készül a Lada (ez lehet a WTCC-s program felvezetõje), és jöhet a Honda is két sztárpilótával, Fabrizio Giovanardival és James Thompsonnal. Jelen állás szerint lesz két magyar egység is a bajnokságban. Az egyikrõl már olvashattak is itt a WTCC Blogon, az RCM Motorsport által felkészített Peugeot 407-rõl van szó, amelyet az idei Suzuki Kupa bajnok Tim Gábor vezet majd.

A másik történet viszont olyan friss, hogy még ropog. Az Unicorse istálló nemrégiben megvásárolta a legfiatalabb ex-WTCC-s Alfa Romeo 156-ost. Az autó, amellyel annak idején James Thompson versenyzett az utolsó, amit az N.Technology a túraautó VB-re épített, és tartalmazza a legújabb fejlesztéseket is. Borbandi Zsolt csapatvezetõ elmondása szerint a pilóta a Suzuki kupa tavalyi bajnoka, ifj. Ficza Ferenc lesz.

Bár hivatalos megerõsítést még nem kaptunk, az Eurosport várhatóan az ETCC futamait is közvetíteni fogja."

Black Ghost
2012 WTCC Yokohama Trophy, futamonkénti pénzdíjak:

1. - 12 000 euros
2. - 10 000 euros
3. - 8 000 euros
4. - 5 000 euros
5. - 3 000 euros
6. - 2 000 euros
Black Ghost
2012 ETCC Calendar

11-Mar - Monza

01-Apr - Valencia

20-May - Salzburgring

24-Jun - Imola
Black Ghost
2012 British Touring Car Championship calendar

1-April - Brands Hatch

15-Apr - Donington Park

29-Apr - Thruxton

10-Jun - Oulton Park

24-Jun - Croft

12-Aug - Snetterton

26-Aug - Knockhill

23-Sep - Rockingham

7-Oct - Silverstone

21-Oct - Brands Hatch
Black Ghost
Marrakech, Shanghai !!!<#wilting><#falbav><#boxer><#gun>

2012 FIA World Touring Car Championship Calendar

11-Mar - Monza - Italy

1-Apr - Valencia - Spain

15-Apr - Marrakech - Morocco

6-May - Budapest - Hungary

20-May - Salzburg - Austria

3-Jun - Estoril - Portugal

8-Jul - TBC - Argentina

22-Jul - Curitiba - Brazil

23-Sep - Sonoma - California

21-Oct - Suzuka International - Japan

4-Nov - Shanghai International - China

18-Nov - Macau - China
Black Ghost
És akkor mi van, attól "igazibb" egy széria hogy a kocsikban több a ló?
bardocz
Ugyan mar, ezek sulyos masodperceket kapnak egy GT500as autotol. Akkor meg mit ernek a loerok.
Dietrich
nem csak közel 700 lovas autó mellett matchboxok a WTCC/BTCC autók 😊

Nekem az idei volt az elsõ teljes BTCC szezonom, amit végignéztem. Viszont 2007 óta elõször hagytam ki a Bathurst 1000-et. Idõhiány. :/
Black Ghost
naaa, há' mondtam én bármi rosszat a szent tehén vényócra?!
Dietrich
matchbox autók :p

Black Ghost
Nekem meg ez az igazi verseny! 😉

2005-tõl nem hagytam ki egy futamot se, és ha Isten is úgy akarja jövõre itt vigyorgok én is.
Dietrich
Vetem a fáradtságot és felkeltem szombat és vasárnap reggel 5-kor, hogy élõben nézhessem ezt. Soha nem tennék ilyet WTCC kapcsán 😉

Asszem egyértelmû az összefoglaló milyen is az igazi verseny.
A bajnoki cím a mai vasárnapi futamon dõlt el.

Dietrich

Azért mert brutálisan drága a cucc az autóba...😞

ajjj szerencsétlen norbi

RatBaG
pénz, pénz, pénz... hiány.

Per Aspera Ad Inferi.

Smici1985
Nem rossz a BMW, csak ki kell autózni belõle azt a teljesítményt ami még benne van. Jelenleg 0 teszttel nem lehet felvenni a harcot a mezõnnyel. Csak azt nem értem, ha a BMW mindig itt van Magyarországon miért nem tesztelnek vele. Nem kell heteken keresztül nyüstölni, elég ha 1-1 napokat az adott területre, ahol szeretnének fejlõdést és meg akarják érteni az autó.

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Minstrel
a BMW Zengõék tulajdona, úgyhogy biztos az marad jövõre is, bár Dahlgren Volvo-ját most megvehetnék olcsón 😊

http://topgearhungary.blogspot.com/

nameg a bmw se egy fõnyeremény, kéne venni inkább egy volvo-t még idõben..

Totti5
Valencia óta visszaesett a csapat és Norbi sem volt toppon... a többiek jobban dolgoztak év végén mint õk... sajnos ez van, hogy ha a kulcsfontosságú momentumokat nem szúrja el Norbi akkor meglehetett volna a gyõzelem is, de olyan hibákat csinált ami ezen a szinten hamar visszaüt és tessék, pedig az esélye megvolt rá.

Remélem jövõre összeszedettebbek lesznek, mert a mostani elmúlt pár versenyen nyújtott produkció kevés lesz a boldogsághoz.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
a WTCC önmagában jelenleg egy vicc..no sebaj én a V8 miatt keltem fel 😊

" A magyar versenyzõ az összetett nyolcadik helyén és a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésének negyedik pozíciójában zárta a 2011-es szezont."

Fail.