11431
Ubuntu Linux
-
#7538 -
#7537 Hmm, megnézem majd nála. Mert recovery módba a dpkg futtatása kor írta, hogy letölt akkor max. majd úgy frissítek ha van mit :D -
#7536 Ennyi infóból semmi.
Olvasgass
-
#7535 Készül az uTorrent Linuxra.
"We're making good progress on the Linux client. Sit tight and we'll have a client out soon enough.
Firon" -
#7534 Hmm, pppoeconf-al csináltam netet mamám gépén de észrevettem, hogy nincs jel, hogy csatlakozva lenne, sőt kint sincs az ikonja. És amikor kényszeríteném, hogy frissítsen akkor nem tud csatlakozni, miközben van internet. Ötlet? -
#7533 Új nagy játék és alkalmazás oldal: lin-app.com
Commerical oldal így többnyire demo-k találhatók rajta, viszont tisztán látni, hogy jönnek a komolyabb programok Linuxra.
Amolyan Linuxos Steam/D2D oldal.
-
#7532 Megjelent az Ubuntu 10.04 Second Edition (10.04.2)
(Az eddigi frissítéseket tartalmazza, így telepítéskor kevesebbet kell letölteni.) -
#7531 Mankó kezdőknek:)
-
#7530 Okos terminál készül:
weboldal -
#7529 Mindenre jó ez, nem csak netezésre:) Csak játékra nem:) Miután megismerted/kitanultad, jó móka pingvinnel élni:) -
#7528 persze,netezésre jó lesz,nagyon macerás ez nekem. -
#7527 Vagy megy Wine-vel, vagy nem. Itt egy Wine telepítő ami telepíti DirectX-el stb-vel a legfrissebb emulátort, de ne számíts sok jóra.
Játékra használj Windows-t. Linuxon nem sok új játék fut, és azok életre lehelése is legtöbbször némi szakértelmet igényelnek. -
#7526 természetesen keresgettem neten leírásokat,de ilyen kódokról írnak,meg ilyen számomra érthetetlen dolgokról -
#7525 mit kéne csinálnom ahhoz,hogy el tudjam indítani az FM2010 játékot ubuntu 10.4-en? -
#7524 Drake (6.04)
Badger (5.10):
Hedgehog (5.04)
Warthog (4.10) sem volt aranyosabb:)
-
#7523 Ja de:)
Narvál (11.04):
Meerkat (10.10):
Lynx (10.04):
Koala (9.10)
Jackalope (9.04):
Ibex (8.10):
Heron (8.04):
Gibbon (7.10):
Fawn (7.04):
Eft (6.10):
-
#7522 hát ez minden csak nem aranyos :D
narvál:
-
#7521 Az nem Natty Narvál? :D -
#7520 Végül is sikerült mindent beállítani. Megérte, remélem!:D
-
#7519 Natty aranyos szerintem. Natty a bálna:D -
#7518 hát nekem nem teszik e a 11.04 neve... :) de az legyen a legkevesebb :D -
#7517 - Előrébb hozták a Maverick megjelenését Október 10-re.
(a számlálót majd módosítom)
- Megszületett az következő Ubuntu név:
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal
Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" megjelenési dátuma: 2011.04.28
Kiadási dátumok:
November 4th - Alpha1
December 2nd - Alpha2
January 6th - Alpha3
February 3rd - Alpha4
March 3rd - Alpha5
March 31st - Beta
April 28th - Ubuntu 11.04
-
#7516 SG Tools -
#7515 aaaazigen... nekem még sosem volt több fél óránál... :) -
#7514 Huhh, tegnap 14:30-tól 22:15-ig telepítettem Ubuntut mamám gépére. A végére már kicsit kivoltam :D -
#7513 Hello!
Megírnád privát üzenetben azt a scriptet amivel a hozzászólások hátterét átlátszóvá tudtad tenni? Ja meg amivel ahova írunk képet lehet rakni. Előre is köszi. -
#7512 Rendben, csak mamám gépével fogom megtenni. :D -
#7511 Azert csak ovatosan es megfontoltan a particionalassal, konnyen adatvesztes lehet a vege -
#7510 Akkor jó!^^
Köszi! -
#7509 Kesobb torolheted a particiot, ha folosleges es az ures helyet hozzaadhatod az sda2-hoz. -
#7508 Ha csak tesztelni akarod, akkor jó a wubi. Ha használni is akarod, akkor felejtsd el, telepítsd normálisan, Windows-tól távol. -
#7507 köszi a gyors választ,leszedtem a wubi.exe-t,remélem sikerül,hali! -
#7506 ubuntu.com-on ha a letöltésre mész, van leírás usb-re történő telepítésről is -
#7505 hali,az lenne a kérdésem,hogy szeretnék felrakni egy Linuxot,de csak olyan verzió jöhetne szóba,amit nem kell kiírnom CD-re/DVD-re. Remélem tudtok segíteni,köszi! -
#7504 találtam egy leírást, amivel gyorsítható a boot idő:
At your boot screen press “e” (for edit).
Use your arrow key and move down to the entry beginning with “kernel”.
Press “e” again.
Add “profile” (no quotes) at the end of this line.
Hit Enter.
Click “b” (for boot).
De indításná hiába nyomok e-t, nem csinál semmit, megjelenik az ubuntu logó és megy a gép
Mit csinálok rosszul? -
#7503 Terminálba..:) A parancsok előtt navigálj el a driver-hez (pl.: cd ~/Asztal vagy ahova letöltötted)
Megj:
a "cd ~" = "cd /home/user"
a "cd /" = vissza a gyökérbe
a "cd .." = egy könyvtárral vissza -
#7502 na várjunk csak ezt hova is kell befirkantani? -
#7501 Igen, az sda2-ből elvenni, de ha egyszer kell a hely valami másnak akkor formáznám, és szeretném az sda2-be visszahelyezni. Lehet? -
#7500 "vissza lehet illeszteni"? Teljesen kulon particiot kell neki letrehozni. Legegyszerubb valoszinuleg, ha a mostani D: meghajtod, alias az sda2 particiobol csipsz le egy darabot (10-20 giga korul) az Ubuntunak. Igy lesz 3 particiod, a rendszert fel tudod telepiteni, az ntfs-re formazott meghajtoidat pedig gond nelkul irja-olvassa majd az Ubuntu. -
#7499 Aham. Tehát telepítőben létrehozom ezt a partíciót Ext3 vagy Ext4 fájlrendszerre módosítom és akkor elvileg majd vissza lehet illeszteni, jelent esetben a D-re, amiből majd elveszi.