Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Nah megpróbálok leírni mindent ,hátha fény derül a titokra.Nah megcsináltam amit mondtál kikapcsoltam a nolapic ot meg a acpi=off ot fel is települt a rendszer.Elindul , teljesen hibátlanul megy minden de egy 20 mp után lefagy mozillát betölti meg mindent , még sg re is föllépek ha elég gyors vagyok de egy 20-30 mp után lefagy.Szerintem videokártya driver lehet vagy nem tudom.Levettem a felbontást 800*600 ra úgy is lefagy, nincs igazán ötletem ,hogy mit kezdjek vele, ha csökkentett módban indítom akkor is lefagy.Feltelepíttem angolul mint a mandrivat de sajnos itt az sem segít.Windows van mellette de ubuntu az alapértelmezett és rendesen van neki hely is minden, 22 gb particiót csináltam neki.De azért furcsa nekem az egész mert egy 20-30 mp ig teljesen hibátlanul mûködik mindent elindít amire rámész.

Számítógépem:
Nvidia 6800 128 mb videokártya
Amd sempron 3000+ proci
gigabyte ga-k8ns alaplap

B@ldrick
ezt Ni 😊

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Alakulgat 😊
MerlinW
Csak a telepítésre hat, illetve a Live módra. Ha a telepített rendszer is rendetlenkedik, akkor véglegesíteni kell a grub konfigban ezeket a módokat.

[merlinw.org]

MerlinW
Hangbeállítások, kimenet 5.1?😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nem lehet.
Tweak-es problémát nem értem😊

[merlinw.org]

Köszi, jó lett.

Más: Realtek alaplapi hangkártyám van, 5.1-es hangfalrendszerrel. Hogy tudom mûködésre bírni az 5.1-et?
Amúgy a nolapic meg a acpi=off kihat a rendszerre ? vagy csak a telepítésre?

B@ldrick
Sziasztok,
Szerintetek a burgnak meglehet adni valahogy hogy 100Hz-en bootoljon? Felraktam a Radiance témát és így lenne tökéletes 1024-ben.
Másik kérdésem, hogy ubuntu-tweak ablakkezelõben rányomtam hogy "újra" gombra, innentõl fogva az olyan témánáknál is ott az ablak menû gomb amik alapból nem rakják ki és nem tudom eltüntetni (konkrétan a Dichotomy téma).
Köszi

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

köszi megpróbálom ezt is.

MerlinW
Amikor az elsõ bootképernyõ bejön nyomj egy F4-et és állítsd át a felbontást. Kisebbre vagy nagyobbra, azt nem tudom, gondolom kisebbre. Próbálkozz.

Ha nem jó, akkor F1, majd a boot sor végére: /casper/vmlinuz noapic nolapic (asszem lehet alsó menübõl is F6? noapic, nolapic, acpi=off.)

Esetleg graphics safe mód (valamelyik menüben, talán F4 vagy F6)

[merlinw.org]

Õõõ akarom mondani, olyan probléma van én biosból akarom indítani a dolgot, live telepítéssel de telepítõ mindig lefagy:S a régió választónál pl.Amikor az idõzónát nézi.

MerlinW
pppoeconf, felh.név, jelszó megad, többi enter.
Ha nem lenne jó, akkor #6397 hsz.

[merlinw.org]

Ubuntu alatt hogy lehet netet varázsolni? (PPPoE - Digi)
MerlinW
WinePulseDX - akit érdekel a továbbiakban

Mára be is fejeztem a scriptelést, megyek inni😊

[merlinw.org]

Flamer
ahan. persze. de én mondom mindig egyszerûséget nézem 😄 nem szeretem a csicsát.
de az a darkos mondom teccet.

#6528: énis szoktam témázgatni csak nem oprendszert 😄

http://loal.atw.hu

MerlinW
Írtam egy telepítõ scriptet WinePulse-hoz.

- Telepíti a szükséges csomagokat
- Letölti a legfrissebb wine-t (git)
- Belekalapálja a pulseaudio driver-t
- Lefordítja
- Telepíti az MS VisualC++ runtime-t és DirectX 9-et

(A leöltés (~60M😎 patch-elés, fordítás, stb kb 15percig tart)

Tesztereket keresek😊
- Van-e olyan csomag amit nem telepít magától és szükség van rá?
- Van-e bármi anomália?

WinePulse installer v1.0.1235-5 beta

A binárisok helye: /usr/local/bin
Használata: program-exe-könyvtárában: /usr/local/bin/wine program.exe

[merlinw.org]

MerlinW
MerlinW
Lövésem sincs, nem találkoztam még a problémáddal. Wubi-t felejtsd el. Ha Ubuntu liveCD boot rendben lemegy, akkor jónak kell lennie telepítés után is. Ha mégsem, akkor a lemezkezelõvel van valami (IDE/SATA/ACHI)

[merlinw.org]

MerlinW
Játékfüggõ. Wine oldalán van játékadatbázis és információk arról mi melyik verzión, melyik disztrón hogy fut. Illetve tippek, trükkök.

Én Wine esetében Trackmania-val, Oblivionnal és pár régebbi W32-es kalandjátékkal szoktam játszani. Azok jól futnak, de az említett Wine oldal alapján van sok sok játék, ami hibátlanul fut.

Winetrick script nagy segítség, lehet vele egy kattintással DX-et, Viusal C libet, stb-t telepíteni, amik kellenek a játékokhoz.

9.10+ esetében a hangproblémák elkerülése végett célszerû a WinePulse verziót használni, a pulseaudio támogatás miatt.

[merlinw.org]

Am bios frissítés vagy ilyesmi megoldhatja ezt a fagyásosdit?mert akkor megpróbálom, vagy alaplapon esetleg valami egyéb frissítés?

Amúgy ti próbálgattatok játékokat wine al?😊 Vannak e esetleg hibák, vagy ha elindul akkor jól fut? nincs hang,irányítás, ilyesmi hiba?

MerlinW
Csináltam Radeonhoz Conky scriptet ha kell valakinek:

Kód

[merlinw.org]

mumpic
Hát én a wubit még sosem próbáltam ki, de asszem nem is fogom 😄

Ubuntut eltudtnám indítani a gépemen de örülnék de ezt a istenverte fagyást sehogy nem tom megcsinálni most azon gondolkozom mivel egyszer már ment, hogy nem e a hülye xp miatt akad :S majd azt fogom le takarítom az egész gépet aztán megpróbálom élesbe felrakni megnéztem,minden játék amit nyomok megy wine al.

MerlinW
Feltételezem Lineage-rõl van szó😊 Gameguard-ot kapcsold ki.
Wine - L2

[merlinw.org]

Lullaby
Fel van csak wine alatt mégsem stimmel valamiért S:

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

MerlinW
Nincs mit, getdeb-en eléred😊

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Asszem ez musthave cuccos lesz <#finom> Koszi, hogy megosztottad velunk :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

precision
videokártya drivert fel kéne telepíteni

ha ati kártyád van akkor ati.com ha geforce akkor nvidia.com

Bazinga!

Lullaby
Hali, nekem lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék játszani Ubuntu alatt Wine-al, de amikor a játékot elindítom, ekkor ezt az üzit kapom:

"The game may not be consistant because AGP is deactivated. Please activated AGP for consistancy."

Megoldás?

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Aquir
igen, ez is fennvolt

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

MerlinW
Ubuntu Tweak-hez hasonló, igen hasznos util: Ailurus

[merlinw.org]

MerlinW
bluman csomag

[merlinw.org]

Aquir
Na majd késõbb foglalkozom ezzel 😛

Aquir
NEM MEGY A BLUETÚT :|

mumpic
Én sem szoktam sokat témázgatni, egyszer ki kellett faragni az xfce-t, mert az alap kinézete szerintem használhatatlan, de azóta elvagyok vele 😛

MerlinW
Ezek mind "sajátok". Letöltöd a shiki-colors, light-themes, community-themes, stb csomagokat és a megjelenés menüben ott teremnek. Tehát nem kell semmit másolgatni, tökölni, stb. Pepecselõs dizájnolással én sem foglalkozom. Conky gádzset is összevissza két parancs😊

Ubuntu Tweaks-ben van 4-5 téma repo, kényelmes, gyors, szép😊

[merlinw.org]

Flamer
najsz. én sosem témáztam meg a gnomeot 😄 én pont azért szeretme mert egyszerû. csak a saját skine beállításait állítgattam át. tökre megfelelt.
de teccik ez a darkos cucc. :p

http://loal.atw.hu

MerlinW
Ilyesmi vagyok most:

[merlinw.org]

precision
nem csúnya 😊 csak fura, hogy bal oldalt vannak a "kezelõgombok" az ablak tetején, amolyan osx style 😊

Bazinga!

MerlinW
Én ezt használom most (Lucid alapértelmezett témája lesz):
(Ubuntu-tweak, Webupd8 repo, light-themes + Gnome-looks, Ambience theme)

[merlinw.org]

precision
ejj 😊 ha még vista vagy win7 kinézetet varázsolna az uborkára akkor azt mondanám, hogy na, talán használható is lenne a dolog
de ez a ronda xp stílus... 😊 ennél a human százszor szebb 😊

Bazinga!

mumpic
Nekem már megvolt bibibí :-)

pdftk nevû progi nagyon kellemes, a cikksorozatokat összefûzöm vele egy pdf-be, pl C, python, stb. ^^

MerlinW
Full Circle Magazin #32

letöltés

[merlinw.org]

MerlinW
A programok nem disztribuciófüggõk. Minden Linuxos program megy minden linuxon. Az esetek 90%-ban van csomag változatuk is. Ha sok KDE-s programot használsz, mint Kate, akkor lehet célszerû Kubuntut használni.

[merlinw.org]

Akkor on, KATE és FPC van az ubuntun is mert nekem ahoz kell , mert ugye programozást azon csináljuk a suliban.

Azért köszi a segítséget.

MerlinW
Mandrive pfhejjj...😊 Hamár RedHat akkor inkább Fedora😊

- telepítsd a language-pack-gnome-hu csomagot
- A továbbiakat a Linux topikban

[merlinw.org]