11431
Ubuntu Linux
-
#7620 Elegánsabb megoldás:
Telepítsd a netspeed csomagot (szofver központ, vagy terminálban: sudo apt-get install netspeed)
Majd jobb klikk a felső panelon, hozzáadás a panelhez, hálózatfigyelőn duplakatt.
Kapsz egy ilyet:
Ha nem találná a netspeed csomagot (universe tárolóban van), akkor "Start"menü, rendszer, adminisztráció, szoftverforrások, első és a harmadik fülön az első négyet pipáld be, lépj ki, hagyd frissíteni, majd próbáld újra telepíteni a csomagot.
Screenlet-et nem szeretem, helyette a conky-t, de azzal majd akkor foglalkozz, ha beletanultál a Linux világába és nem ijeszt el a terminál:) -
#7619 Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.Felraktam a notimra az ubuntu 10.4-et.Most ismerkedem vele,szóval totál kezdő vagyok,nézzétek el nekem.Telepítettem az ubuntu tweak programot és azon belül a screenlet-et.Ott találtam egy netmonitor nevezetű kiegészítést ami elvileg adatforgalom számlálásra való,de nekem sajna nem számol semmit.Nem tudtok esetleg egy más programot erre a célra vagy nincs ötletetek,hogy tudnám ezt működésre bírni?Nagyon fontos lenne,köszi!
-
#7618 Midnight Commander (mc) 4.7.0.8
sudo add-apt-repository ppa:zyv/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install mc -
#7617 VLC 1.1.4
sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/vlc
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc mozilla-plugin-vlc -
#7616 Wine+Pulse+DX9 v1.3.1.38-8 (tesztelve Lucid, Meerkat és Debian 6-on)
- Aug.31-es Wine 1.3.1git és pulse driver
- Nem kell többé /usr/local útvonallal bohóckodni
- Egy hiányzó függőség javítva (cabextract a DX-hez)
- Előzőleg csomagból telepített wine eltávolítása a problémák elkerülése végett. -
#7614 Teljes rendszer mentése boot-olható lemezre, illetve egyedi disztók készítése.
Remastersys -
#7613 Csak a 3D gyorsításhoz kell, a 2D-hez elég az alap Radeon modul. Nem kell lemondani róla, biztos meg fog oldódni, csak várni kell rá pár hónapot. Nemsokára jön a 10.10, a hajtáspajtás után úgyis nekiállnak foltozgatni ami eddig nem működött. -
#7612 Jó tudni... Hát ha anélkül is megy akkor nem gond... Kösz a segítséget !!! -
#7611 Ahh CX620. Azon egyelőre felejtsd el, mert nem megy. Legközelebb ezzel kezdd és spórolunk pár kört:) Ha nem játszol a laptopon úgysem kell zárt driver, max a Compiz-hoz, de szerintem lehet anélkül élni.
"MSI CX620 ATI 5470 not working in Kubuntu Lucid"
"Black screen after installing ATI drivers on MSI CX620"
Nincs még megoldás rá.
Egyébként az ubuntuforums.org és a google is csodákra képes ;) -
#7610 MSI CX620-008 laptop. De akkor az előbb miért volt, tényleg nem csináltam mást, elvégeztem a szükséges frissítést meg aktiváltam a zárt driver-t ?! -
#7609 Nem kellene. Milyen géped, VGA-d van? -
#7608 Úgy volt, hogy elindítottam a recovery módot, akkor mentek lefelé a szövegek és elsötétült a kép, nem volt semmilyen választási lehetőségem... Úgyhogy most ha megint aktiválni fogom a zárt driver-t gondolom, ugyanez lesz... -
#7607 Recovery módban a legutolsó opciót választottad? Ha ott fekete a képernyő, akkor más lesz a probléma. Oda nem kell driver, az csak paranccsor. Valszeg hazavágtad a kernelt.
Újratelepítés után a második dolgod (első a frissítések telepítése, majd reboot a friss kernel miatt) legyen, hogy engedélyezed a zárt driver-t, és csak azután csinálj minden mást. -
#7606 Az a helyzet, hogy recovery módban is fekete képernyő van. Ha újrarakom az Ubuntut akkor a driver letöltése előtt ezt a módszert választjam amit itt az imént leírtál, mert ahogy látom, itt megint letöltni a driver-t? -
#7605 Ja hogy a zárt driver csinálta? Az más...
Akkor viszont ezt csináld:
1. Recovery módban indíts, válaszd a root parancssort
2. rm -r -f /usr/share/ati (magyarul törlöd a könyvtárat mindenestől, amennyiben létezik)
3. cd /home/neved (vagy "cd ~")
4. wget https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-10-8-x86.x86_64.run
5. chmod +x ati-driver-installer-10-8-x86.x86_64.run
6. sudo ./ati-driver-installer-10-8-x86.x86_64.run
7. sudo reboot
-
#7604 De ő kérte, maga töltötte és telepítette is... -
#7603 Én szóltam előre... azt is olvasd, amit másnak írok, ne csak azt amit neked. Egy problémával kevesebb lenne most.. (#7580)
1. Recovery módban indíts, válaszd a root parancssort
2. rm -r -f /usr/share/ati (magyarul törlöd a könyvtárat mindenestől, amennyiben létezik)
3. [elnavigálsz a driver-hez - cd /home/neved/ahova_letöltötted - majd:] ./ati-driver-telepito.run
4. reboot
Külső drivert Linuxra 2 esetben telepítünk:
1. nem működik a hardver
2. nem megfelelően működik
Csak úgy poénból nem.
-
#7602 Feltelepítettem egy ATI driver-t, és most nem indul, csak egy fekete képernyő fogad, szuper... -
#7601 Ha a régi kernelekre gondolsz, legegyszerűbb az Ubuntu-Tweak Kernel pucoló opciójával. Ubuntu Tweak telepítése:
sudo apt-add-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak
Elindítva: csomagtisztító menü, majd kernel eltávolítása menüpont. Bátran törölhetsz mindent, az aktuálisat nem listázza.
Ha a memóriaellenőrzésre akkor
sudo chmod -x 20_memtest86+
Ha a recovery sorra akkor /etc/default/grub konfigban a
#GRUB_DISABLE_LINUX_RECOVERY="true" sor elől töröld a # karaktert. (NEM AJÁNLOTT!)
Minden változtatás után nyomj egy sudo update-grub -ot
-
#7600 Hogy lehet a Grub-ból kitörölni "sorokat" ? -
#7599 Örök hálám, így már jó !!! -
#7598 Nem kellene. Próbáld így:
sudo update-grub
sudo gedit /etc/default/grub
sudo update-grub
-
#7597 Sikerült terminálon keresztül kinyitni a grub-ot, de teljesen üres így.(mostmár Ubuntum van). -
#7596 Ja hogy Kubuntud van. Nem mondtad (vagy nem figyeltem).
Kate ugyanúgy, csak azt is sudo-val kell indítani, hiszen root jogkör kell az etc módosításához. (fejből nem tudom mi KDE sudo-ja, talán ksudo, de terminálból a sudo kate-vel működnie kell)
Itt van KDE-hez szép grafikus GRUBolás
-
#7595 Kate-tel megpróbáltam átírni a grub fájlt, de egyszerűen nem bírom menteni a változtatásokat... -
#7594 Ez a hiba üzenet fogad: sudo: gedit: command not found ! -
#7593 Alt+F2 - gksudo gedit /etc/default/grub
vagy terminál - sudo gedit /etc/default/grub
és a GRUB_DEFAULT=0 sort átírod. (a menüpontok száma, 0-tól kezdődően)
-
#7592 Sikerült valamit csinálni neki, köszi! -
#7591 Hello!
Hogy bírom beállítani azt, hogy a Win 7esem legyen az alapértelmezett op rendszerem az Ubuntu helyett ? -
#7590 Ubuntu verziószáma 10.04
Kernel verzió: 2.6.32.24 #42
(a #42 a revision azaz a 32.24-es kernel 42. javítása)
Terminálba írd be, hogy "uname -a" és látni fogod.
Ubuntu verzióadatok pedig: "lsb_release -a"
Ubuntu és a kernel verzió két különböző dolog. Maga a kernel az összes Linux disztribúcióhoz jó.
A Linux kernel jelenleg a 2.6.35.4-es verziónál jár, ez az Ubuntu 10.10-be kerül be, októberben. -
#7589 Nálatok mi a verziószáma Ubuntu-nak? Valakinek már 42 a vége, de nálam még mindig 24 :DDD -
#7588 A driver kezelő a Canonical féle fglrx-et tölti le, ami kiadás előtt lett "lepecsételve", azaz stabilnak elkönyvelve. Ez általában a disztró megjelenése előtti hónap verziója. Persze ez elég majdnem mindenre, ezért is beszéltem le berczely-t a küzdelemről:)
A Gimp-es dologról nem tudtam, Feisty óta frissítgetem a rendszerem és utoljára Hardy-t telepítettem munkahelyre:) -
#7587 jól emlékszel, alapból nincs gimp -
#7586 A beépített driverkereső nem dobja ki a legfrissebb zárt (AMD) verziót? Úgy csak pár kattintás lenne és tuti siker. Egyébként ha jól emlékszem akkor a Lucid-ban már a Gimp nincs benne alapból. :] -
#7585 Canon oldalán nézted már...?:))
(debian-t kell nézni. Második a nyomtatáshoz, harmadik a scan-neléshez)
Leírások
Valamint fusdd át ezt, mert hasznos
-
#7584 Nem akarok itt megint izélni, de a nyomtatómhoz Canon Pixma MP250-hez nem találok drivert!Maga a linux sem talál! -
#7583 Na jó tényleg ilyen könnyűt már többet nem kérdezek!
Köszi az eddigi segítséget! -
#7582 Gimp. Alapból benne van. Nézd végig mit kaptál. Ubuntu menü lenyit, kattintgat.
Fejlécben ott az alkalmazások link, pirossal kiemelve. Írtam már... Te is ilyen write only júzer vagy?:) -
#7581 Végül is jól működik minden szóval ezt hanyagolom!
Photoshophoz hasonló képszerkesztő program mi van linuxra?Főként retusra kéne! -
#7580 1. Rossz a sorrend: Előbb olvas, aztán telepít:)
2. Miért szeretnéd telepíteni a zárt drivert? Lassú az ablakkezelés? Nem megfelelő a felbontás? Játszani szeretnél? Ha nincs rá szükséged, feleslegesen ne telepítsd, okozhat problémát kezdők számára.
3. Ha mégis, telepítés szűz rendszerre:
- Rendszer - Adminisztráció - Eszközmeghajtók - Ati zárt driver-t aktiválni.
- Reboot
- Terminál megnyit
- sudo rm -r -f /usr/share/ati (ha azt írja, nincs ilyen könyvtár az nem baj)
- chmod +x ati*.run
- sudo ./ati*.run
- Reboot
* Az ati*.run a fájl neve logikusan
* Telepítés után a Rendszer - Beállításokban megtalálod a CCC-t.