Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként ez egy Asus EEE PC 900HA tipus, Atheros a wifi kártya tipusa.
Nemrég telepítettem az ubuntu 9.10-et. Windows xp-t letöröltem. Van egy canon pixma ip 1600 nyomtatóm, de a drivere csak windowsra jó (próbáltam wine-vel). Az ubuntu kiadott valami listát de abban se volt benne ez a típus. Nem lehet ezzel valamit kezdeni?
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...
[merlinw.org]
a wifis dolog pedig szerintem a vmware miatt nem megy, vagyis sztem a virtuális gép nem látja a wlan chipedet, így az ubuntu nem is rakott fel hozzá drivert... esetleg próbálj meg bebootolni az ubuntu cd -rõl (írd ki az iso -ját image -ként) és hadd hogy bejöjjön a rendszer (nyugi ilyenkor még nem módosít semmit a gépeden, ez csak egy live rendszer) és ha itt mûködik a wifi -d akkor az éles rendszerben is fog (mármint ha feltelepíted úgy)
de amúgyis érdemes felrakni rendesen az ubuntu -t, virtuális gépen nem az igazi... rakhatod meglévõ windows mellé másik partícióra és bootnál választhatsz, hogy melyik rendszer induljon
Bazinga!
Köszönöm így elsõ körben.
Gary Row Apr 30 2009, 16:09 hozzászolása segitett,most a skype is kezeli a kamerát.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Viszont kipróbáltam hogy kinyomok minden futó dolgot, nem sok javulást vettem észre, restarthoz nincs kedvem, van egy érzésem, hogy érdemben az sem segítene.
MOD: elnézve a VGA-dat, sokkal-sokkal erõsebb, sokkal jobb eredményt kellene kapnod. Ezek szerint az AMD még mindig elmaradásban van kicsit, viszont sokkal inkább látom a fejlõdést náluk ...
Ki fogom próbálni mindjárt a másik kettõt is.
Pontosabb adatot ad a magyar fejlesztésû lgfxgears, vagy az Unigine benchmark (ami még gyönyörû is mellette😊)
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Próbáld a sudo update-grub parancsot, nézd meg ott van-e a /boot-ban a kernel, illetve a /boot/grub-ban jók-e az elérési utak, kernel image neve.
Ha nem segít, telepítsd újra a kernelt.
Wubi egyébként is tesztelésre való, nem állandó használatra - kernelfrissítgetésekre. Ha csak nyomogatásra kell, célszerûbb virtuális PC-t használni (VMWare Player, Virtualbox)
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Ha jól tudom ez egy átkonfigolt Ubuntu egyébként, tehét alapjában véve ugyanaz, azért kérdeztem itt.
Nem boldogulok vele, mostmár mást is elállítottam, nem nyitja meg egérrel a mappákat (csakha jobbklikk és megnyitásra megyek), a netbookomnak a linuxos toolja így semmit nem csinál - bár ez kisebb gond, mert a gyorsgombokat érdekes módon meg alapból felismeri (wifit nem tudtam belõni még rajta, Wicd nem talál hálózatot).
Lehet jobban járnék egy Ubuntu netbook remixel?
Asztali gépemen most is fenntvan a Mint, jóideig tesztelgettem már, és ott meg rendellenességet nem igazán találtam. Kivéve hogy a Compiz mellett rosszul mennek a videók. Még az 5.1 hangszórókitöltést is be tudtam állítani (sztereo hangforráshoz), legalábbis egy lejátszóval.
Akadt egy kis probléma. Gépezés közben feljött a figyelmeztetõ ablak, hogy vannak elérhetõ frissítések az ubuntuhoz. Fel is raktam õket szépen, újraindítottam a gépet, de amikor a legújabb verziójú változatot akarom elindítani (a boot menüben), azt írja hogy: "You need to load the kernel first."
Ha a régebbi verziójút indítom, akkor azzal mûködik rendesen. Mi lehet a probléma? Egyébként Wubival van feltelepítve.
[merlinw.org]
Kérdésem az lenne, hogy az Audaciousban nincs olyan, mint a Rhythmox-ban, hogy feltolja magát az értesítési területre ?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Mondjuk nem hallottam még a problémádról,valami periféria okozhatja a dolgot, terminálnak nem kéne semmit csinálnia a beavatkozásod nélkül. Fõleg nem 3rd party programokat indítgatnia😊
[merlinw.org]
Remélem elkezdenek a nagyok játékokat gyártani Linux-ra!
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
[merlinw.org]
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
A menüikonokat pedig egységesítés címszóval távolították el, én sem teljesen értem, de el van "magyarázva" Ubi oldalán. Amíg vissza lehet kapcsolni addig hidegen hagy a dolog. Tapasztaltabb ember csak egyszer telepít Linuxot egy gépre, így 3-5 évente egyszer kell csak bekapcsolni az ikonokat😊
[merlinw.org]
Próbáld így: Alt+F2, gconf-editor
És itt nézz körül: /desktop/gnome/interface -> menus_have_icons
Több ötletem nincs.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
http://loal.atw.hu
10.04 😄 és nem volt olyan ikon ami minden progit lerak a tálcára 😄 és fura szinû ikonok voltak 😄 loál 😄
http://loal.atw.hu
Egyébként ja, ízlés kérdése, szerintem a Banshee sokkal inkább megérdemelné az Ubuntu figyelmét, ha beállnának mögé és alapértelmezetté válna, akkor sokkal inkább el tudom képzelni a fejlõdését mint a Rhythmbox-nál. Számomra ez olyan, mint a Totem médialejátszó. Nem halad sehova, 1 év alatt is csak annyit fejlõdött, hogy már kezel feliratokat (kicsit sarkítás, de ... akkoris... átlagfelhasználó számára mindenképpen). Egyébként Exaile-t használok, de csak a Context plugin miatt, amit persze kispórolnak a repós változatból, ráadásul szerintem még a 0.3 fel sem került. És el kell mondanom, hogy bár Exaile-t használok, szeretem, nincs vele különösebb problémám, DE eszméletlen módon tele van hibákkal, bugokkal. :/
Meg pl flacot nem játszik le (nem tudom hogy azóta tud-e). De azt meg lejátsza a vlc.😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Linuxon számomra zavaróak a függõségek egyes esetekben. Itt van pl. az Amarok, jó kis zenelejátszó lenne, univerzális, meg lehet csinálni "monstrum" médiacenternek is, vagy csak picike "NowPlaying" zenedoboznak, DE ha fel akarod rakni Gnome alá, akkor leszedné kb. a teljes KDE környezetet hozzá és még nem is lesz teljesértékû. :/