Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval a sima Ubuntu-t ajánlanám. Maga a rendszer priorosabb, nagyobb odafigyeléssel és minõségben készül. Az egyetlen hátrány, hogy maga a Gnome környezet számomra eléggé elavult. Én is Gnome-ot használok, de a KDE szimpatikusabb, gyorsabb, minõségibb. Csak sajnos a Kubuntu, mint mellék-kiadás eléggé hanyagolva van.
Elképzelhetõ, hogy ha a csomagkezelõvel nem telepítetted még a 3.6-os verziót (tehát nem hagyományos telepítés, hanem esetleg valami kicsomagolt binárist futtatsz), akkor a Synaptic csomagkelezõben rá kell keresned és külön kell telepítened.
A fentebbi egy érdekes eset, mert a Firefox és általában az összes program magától frissül mindig a rendszeren. A hivatalos, külsõ beavatkozás nélküli, magától frissülõ cuccokat érdemes használni, ezek le vannak tesztelve, stabilak, olykor Ubuntura vannak optimalizálva, viszont néha kicsit késnek is. Mivel az Ubi új verziója most jelenik meg ~1 hónap múlva, így ilyenkor már az új verzió eljövetelét megszokták várni a frissítésekkel. A helyzet meg azért érdekes, mert a Firefox külön prioros ilyen helyzetekben, így a repókról telepíthetõ változatokat külön szokták kezelni, szóval a frissítéskezelõ nem feltétlen fog magától frissíteni rá, hanem különálló programként kell telepíteni Synapticban.
A héten ilyen "hûlyeségeket" fogok kérdezni, amíg megtanulom kezelni 😊 Bocs.
A host adja a memóriát a vendégnek, tehát bõven elég, ha az 64bites, a vendég tök mindegy milyen. Egyébként a combos OSX 10.6-nak is elég 1GB, Virtuális Windows, Linux-nak 512, max 1GB. Tehát nem az a hiányzó 800MB fogja az egekbe repíteni, max ha több virtuális cuccot futtatsz egyidõben.
[merlinw.org]
MerlinW kérlek a hostolást elmagyaráznád, mert tegnap nem értettem teljesen.
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Utána a szoftvercenterbõl/synaptic-ból, vagy apt-vel telepítheted a játékokat.
[merlinw.org]
találtam ezen az oldalon:playdeb.net pár jó játékot,ilyen sandboxos gamesokat és nem tudom leszedni példaképpen a Phun 2D physics sandbox gamest szeretném leszedni segítsetek kérlek!! elõre is köszi!!
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
igen a driverek tényleg nem mûködnek és ez igen zavaró, hogy úgy csinál az ati driver mintha fent lenne 😄
most a live cdvel is voltak érdekes tapasztalataim, kis töltés után elkezdett villogni a monitor, és nagyon nem dobta ki telepítést, mint a 32 bites gépen 😄 igaz a 32 bites gépre sem tudtam feltenni az ati drivert, de az legalább mûködik valahogy 😄
Natívan én nem szoktam ajánlani, de ez mindenkinek a saját döntése. Én spec. örülök, hogy a 32 bites meghajtók mûködnek😊
[merlinw.org]
Egy kis Ubuntu Linux FAQ.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
A minap leszedtem egy témát Ubuntuhoz és miközben alkalmazni szerettem volna kiírta hogy nem tûnik érvényes témának...
ezzel mi a teendõ?!
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
anyaggyüjtés periodusomat élem 😄
lelki segítséget/támogatást is elfogadok. csakráim nyitottak 😄
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Kár hogy nincs rá elég idõm mert el lehet játszani ezzel. Így most vagy túl egyszerü, felszínes és hiányos/fapados lesz ez a szakdoga, vagy annyira belebonyolodom, hogy majd csak jövõre lesz kész 😄
áldom a linuxot, annyi doksi van róla a neten, megérek vállogatni 😄
Linuxon a hardvertelepítés 3 pontból áll:
1. Látja-e a hardvert a linux: lspci, lsusb, dmesg
2. Van-e hozzá meghajtó - az elsõ pontból kiderül, ha meg van nevezve az eszköz, akkor van.
3. Szoftveres konfiguráció, jelen esetben Cups beállítása.
Ezek alapján guglizz.
[merlinw.org]
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Még a télen feltettem egy Debiant, de túl mélyvíznek találtam, ezért mellé felment egy Ubuntu is...Most hallottam a Linux Mintrõl, hogy az még felhasználóbarátabb, ez mennyire igaz? Olvasgatok jelenleg is dolgokat róla, de kíváncsi vagyok, hogy használta e már valamelyikõtök, és ha igen, mik a különbségek az Ubuntuhoz képest nagy vonalakban?
Lehet feltennék egy másik partícióra Mintet, ha megtetszik.
Végigcsináltam, viszont a tesztoldalt nem nyomtatta ki és mást sem lehet nyomtatni.
Kép: http://kepfeltoltes.sektor.hu/feltoltott_kepek/126995658000.png
Jelenleg automatkusan corefonts vcrun6 d3dx9 cuccokat telepíti, játékok nagy részéhez ez elég, a scriptet pedig azokhoz készítettem elsõsorban.
A fontfix és mscorefonts implemetálásának utánanézek, STEAM-et is megnézhetem, de szerintem az egy külön scriptet igényelne, mert az már abszolút opcionális😊
[merlinw.org]
Változások:
* winepulse-0.36.patch
* wine git 2010.03.22
* függõségek javítása
[merlinw.org]
Copy (Másolni): Ctrl - C
Paste (Behelyezni): Ctrl - V helyett egér görgõt lenyom.
Bocs aki már tudja,de az ujaknak segithet.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Ha a nincs fent a cupsys akkor logikusan telepíteni kell😊
sudo apt-get install cupsys
[merlinw.org]
command not found
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Osztálytársamnak valahogy sikerült megoldania a wifi-t, de azt már rendes alap ubuntun (elmondása szerint a WiCD már felismerte, de gondolom valahogy feltelepítette már a szükséges dolgokat, mert nálam nem jó).
Egyelõre én is ubuntu-val jutottam el használható szintre, hogy be tudtam állítani azt amire szükségem van, ez kivételével. Illetve hát valahogy a böngészés nagyon nehézkes, youtube videók 480-as minõségben már akadnak, pedig WinXP -n normálisan lejátsza. De végülis linuxot inkább a sulihoz használnám, gyakorlás meg ilyesmi, megha gyorsan kell valami, mert a winxp viszont lassan indul, és hát fene tudja mikor lassul be használhatlan szintre egy ilyen gyengébb hardveren 😄
Valószínûleg kézzel kell lefordítanod és konfigurálnos egy Atheros driver-t.
Ha nem szereted a kihívásokat, telepítsd EeePC-re való Eee ubuntu-t, azok támogatnak mindent.
Ubuntu asztali gépekre való,
Ubuntu NetBookRemix netbook/notebook-ra,
eeeBuntu és EasyPeasy Ubuntu-eee pedig netbook-okra.
EeeBuntu
vagy
EasyPeasy Ubuntu-eee
[merlinw.org]
[merlinw.org]