Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A meglévõ vindózos partíciómat beletoltam dd-vel egy fájlba.
Virtualboxban létrehoztam egy virtuális gépet, amit egy ubi livecd-vel bootoltam be.
Ntfs partícionálás után sambán keresztül a hostgéprõl a fájlt dd-vel áthúztam a virtuális gépre.
Amikor elindítom, odáig be is jön hogy a windows nem szabályosan lett leállítva, csökkentett mód, legutolsó helyes konfig, stb, de bármit választok, utána csak feketeség, és alul a kis ikon nem jelez lemez aktivitást.
Szerintetek valahogy azért még el lehet indítani, vagy teljesen életképtelen ez az ötlet? 😊
Ja meg mégegy: nem tudom mit nyomtam el, de csak ennek a virtuális gépnek az ablakáról eltûnt a keret, nem tudom mozgatni, nem annyira tragédia, csak olyan kényelmetlen hogy beragadt a bal felsõ sarokba. Azt hol lehet visszacsinálni? :o
Ha Wubi-t telepítettél (Windows alól) a más kérdés, azt nem ajánlja senki. CD-rõl, külön particióra kell telepíteni, normális módon.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Azt hogy több különbözõ gépen szeretnél használni egy telepített (nem LIVE) oprendszert, gondold végig mégegyszer...
[merlinw.org]
láttam fórumon másnak is volt problémája, igazán készíthetnének rá megoldást.
Egy USB-re szeretnék Linuxot (nem Live-ot!), ugy hogy USB-rõl be tudjak bootolni bármilyen géprõl amelyik támogatja az USB-rõl bootolást.
Ha VirualBox-ban telepítem felrá ugy hogy nincs mellete HDD, akkor jó lehet? vagy inkább írjam ki a lemezt, huzzam le a winyomat és ugy telepítsem fel a pendriv-ra? egy két dologgal probálkoztam, már de mindig csak Live lett bellõle az meg nekem nem jó.
Itt leírtam hogyan
Egyébként friss telepítés során Koala már alapból Grub2-õt telepít.
Gyorsnak gyors a 2.x, széleskörû tudása van, jól paraméterezhetõ, de szeritem nagyon nehézkes - nem olyan logikus mint az 1.x volt. A lényeg, hogy a /boot-hoz nem nyúlunk, helytette az /etc/default/grub -ban paraméterezzük.
[merlinw.org]
Nagyon nyomulnak, úgy tûnik nekem is meg kell tanulnom ezt a grubkettõt. :o)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Vagy csupán más programod van... de ez nem alternatíva 😉
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Egyik gépen parancssor fogadott, a másikon simán hibás a jelszó szerinte........................
Itt van egy ingyenes, online számlázóalkalmazás, de Linuxhoz itt, itt, illetve itt találhatsz pénzügyi programokat.
Vagy van például az SQL Ledger, vagy a Tracmor, vagy a Lazyledger.
Fizetõs is van: Ez, illetve ez.
Vagy mit szolnál az OpenOffice Base-hez - mint adatbázis-kezelõhöz? Abban is lehet lekérdezéseket/jelentéseket generálni.
Mi például a cégnél egy egyedi fejlesztésû webes felületû (PHP+MySQL) alkalmazásokat - számlázó, pénzügyi nyilvántartó, raktárkezelõ használunk.
Kíváncsiságból felfrissítettem 10.04 beta2 -re (elõször updatelni próbáltam, de az teljesen hazavágta az egészet 😄), aztán a 10.04 -es beta2 netbookot raktam fel, de ezzel meg mégrosszabb a helyzet. Csak akkor látja a vezetékes hálózatot, ha a wifi be van kapcsolva, amint gyorsgombal kilövöm, még az lspci -al se látja a vezetékes hálózati adaptert sem. Wifi továbbra is akkor mûködik csak, ha úgy indul el a rendszer, hogy be van kapcsolva, ha már kilövöm és vissza akkor megint nem. A vezetékest azt újra érzékeli ha engedélyezem a wifi-t.
Próbáltam letiltani az alap network-manager -t, és fölraktam wicd -t, meg ethtool -t, de hát ezzel sem jutottam már eredményre.
A hálózat kezelés tényleg ilyen rossz ezekben, vagy csak a gépemnek van kevés támogatottsága, vagy esetleg én rontok el valamit?
Valaki nem futott véletlenül össze olyannal,hogy Ubuntu alatt használható számlázó program esetleg készletnyílvántartó???
Ingyenes! De a számlázó rész volna inkább fontosabb.
Üdv:JoE
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
[merlinw.org]
Elég sokat töltök filemegosztókról (rapid,mega,4shared..) ehhez találtam egy elég jó kis progit .. gondoltam megosztom veletek. Hátha más is keres ilyen progit.
TucanManager
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
[merlinw.org]
Egyébként akinek van promo kódja, annak mivel több a játék? Nekem mindig a képembe tolja a fizetés lehetõségét, bár a játék teljesen tûnik, viszont kb. 3 map van benne összesen. Béta kulccsal kapsz valami extrát? Feliratkoztam még anno náluk tesztelõnek, azt írták küldenek majd kulcsot, de még nem jött. Valaki megszánhatna eggyel. 😊
Csak eddig nem ismertem az oldalt 😊
Köszi!
Más kérdés: linyuksz alatt van valamilyen Parallels-hez hasonló virtualizációs megoldás? Vagy a másik példa a Wine lehetne, annyi a lényeg, hogy ne egy ablakon belül mûködjön a dolog, hanem integrálódjon észrevétlenül az Ubuntuba. Ne is lássam a virtualizált rendszert, legyen észrevétlen, az azon keresztül megnyitott ablakok pedig kerüljenek rá a natív taskbarra. Nem kell nagy feladatra, játék és ilyenek szóba sem jönnek. Például iTunes-t szeretném használni, de nem akarok egy nagy ablakon belül irányítani minden felesleges odavaló dolgot.
Tehát a Wine mint példa itt olyan értelemben jön elõ, hogy elrejt elõlem mindent, én csak azt a programot látom, amit megnyitottam, függetlenül attól, hogy a háttérben mit mûködik.
Milyen lehetõségeket tudnál ajánlani? Illetve érdemes-e ilyenre hagyatkozni? Köszi elõre is a választ. :]
Ha pedig nagyon játszhatnékom támad, vettem pénzért (bahh) vindózhetet, kapott is egy pici particiót, természetesen csak eSATA-s külsõ lemezen😊 Mert a házban nincs helye, csak a sufniban😊
[merlinw.org]
Egyébként érdemes feltenni, ha másért nem, akkor a gyönyörködés miatt. Példa nélküli egy játék, és ezt nem is feltétlen a játék élvezhetõsége miatt mondom, hanem az "elkészítés minõsége" végett.
Könnyû telepíteni minden disztró alatt, nem csomagként érkezik, de nem kell hozzá terminál és függõségektõl sem szenved. A játék látványvilága minõségi, mégis kis picike lett méretileg. A telepítés (nem csalok) 3 másodperc alatt megvolt nálam, 300 MB-os a játék. Már itt néztem egy nagyot, hogy ilyen hamar készen is van? 😄 A játék kevés helyet foglal, de a látvány csodálatos, és igen jól van optimalizálva, egyszerûen nem tudom megfingatni sehogy, pedig már az élsimítás is 32X-ra van állítva.
Erre mondom azt, hogy "még több ilyet!!". Könnyû telepíteni, nagyon gyorsan fel is mászik, nincs függõsége, kevés helyet foglal el, mégis pazar a végeredmény. Látszik, hogy nagy figyelmet szentelnek a linux kiadásnak. Van pár nagy név, akik szintén kiadták játékaikat linuxra, de egyiknél sem éreztem ilyen egyszerûnek, gördülékenynek a dolgot.
[merlinw.org]
Tetszetõs, élvezhetõ, szép játék. Linuxon ritka az ilyen minõség, jól fut, tényleg gyönyörû, próbáljátok ki. 😊
Egy ilyen atomos kisgépet meg jóval olcsóbban meg tudom oldani... És esetleg késõbb másra is tudom használni... Nézegettem ilyen NAS-okat amik tudnak P2P/FTP/Print-et ... de mindegyikkel van olyan gond,hogy kompromisszumot kell kötni. Magyarul azt tudja amire felkészítették.. ez meg azt fogja tudni amire én felkészítem.
Szóval köszönöm mindenki segítségét...!
Én azt hiszem,hogy bele fogok vágni és csinálok egy ilyet.. Mert úgy tûnik ez mûködõ dolog lehet.
Elnézést ha az egész kicsit OFF volt.
Mégegyszer köszi!
Üdv:JoE!
ON
VNC, illetve más távoli asztalelérés is jó, viszont mindkettõhöz kell ftp/ssh szerver, vagy samba szerver a fájleréshez. Gyakorlatilag ugyanannyi munka mindkettõ. A különbség annyi, hogy vagy rtorrentet telepítesz+GUI-t, vagy remote desktop alkalmazást (pl: vnc). Utóbbival az egész rendszert eléred grafikus felületestûl, míg az elõbbivel, csak a fájlrendszert + böngészõn át a torrent felületet.
[merlinw.org]
De hát te tudod, amire szükséged van 😊
Van két step-by-step leírásod, azt csináld meg amelyik jobban tetszik 😊 Az én véleményem, hogy a vnc -s jobb, én azt használnám, ha lenne ilyen gépem.
Bazinga!
http://logout.hu/cikk/linux_letoltogep_recept/teljes.html
Mindenki segítségét köszönöm!
Üdv:JoE!