11431
Ubuntu Linux
-
#7782 Szia!
A fájlon jobb klikk -> tulajdonságok -> jogosultságok fül, majd itt bepipálod a "futtatás engedélyezése" dobozkát. Nem tudom hogyan fordították, szóval csak iránymutató amit írtam. Ezután már mennie kell. -
djsenki #7781 Valamiért az ide feltöltött képet nem jeleníti meg, itt egy másik: http://kepfeltolto.weboldala.net/files/3bcozcz82ib26v0i6wyy.png -
djsenki #7780
Sziasztok!
Feltelepítettem a wine-t de nem indul el egy windowsos alkalmazás sem. Megnyitom a telepítőt és a fenti hibaüzenetet kapom. -
#7779 Csak Angliából rendelhetsz ingyen, viszont már csak napjaid vannak hátra, mert a 10.10 miatt le fogják zárni a 10.4 szállítását.
Pénzért hazánkból (jelképes összeg + szállítási díj) sok helyről, pl. innen (400Ft/db).
Lehet bögrét és pólót is rendelni:)
(Elírás van az oldalon "Ubuntu 10.04.1 (Jaunty Jackalope) desktop/server" Lucid Lynx helytett, ez ne tévesszen meg)
-
djsenki #7778 https://shipit.ubuntu.com/ itt rendelhetsz -
#7777 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy magyarországon lehet valahol gyári UBI DVD-t venni? Mert én a 10.04-ből szeretnék egy eredetit!!! -
#7776 Ubuntu CD berak, Windowsból telepíted (Wubi). Virtuális fájlrendszerre kerül (nem kell félni az adatvesztéstől, kb úgy működik, mint egy virtuális gép - VMWare, VirtualBox, stb). Ha már nem kell simán uninstall. Hétköznapi használatra nem ajánlott ez a megoldás, de tanulásra pont jó.
Másik megoldás a VMWare Player vagy VirtualBox. -
Brian13 #7775 Sziasztok!
Most kezdtem az egyetemet, gazdinfo szakon... mi más mint programozás programozás ...
Ubuntun tanulunk, itthon az asztali gépen viszont Win7 van. Az lenne a kérdésem, hogy tudok e Ubuntut vagy más Linux alapú rendszert futtatni windowsból. Nem igazán szeretnék külön particionálni. Be vagyok rendezkedve a merevlemezre... ezért szeretném így megoldani!
Ha tudtok segíteni kérem írjatok!
Előre is köszönöm! -
#7774 -
#7773 Köszönöm,most már hibátlan! -
#7772 Akkor valamit nem jól csinálsz.
Ha a /home/neved/.cache/chromium és /home/neved/.config/chromium
könyvtárakat törlöd, azzal eltávolítod a teljes profilodat. Ezután jónak kell lennie.
rm -rf ~/.cache/chromium
rm -rf ~/.config/chromium
Értelemszerűen zárd be a böngészőt előtte. Ezzel a megoldással elveszik minden könyvjelződ, kiterjesztésed, kedvenced, előzményed. -
#7771 Ezekkel sem állt helyre. -
#7770 Nem kell letörölni a böngészőt. Egyébként nem számít a sorrend. -
#7769 És ezeket azután indítsam,miután letöröltem a böngészőt vagy az nem lényeg? -
#7768 Akkor ezt próbáld:
sudo chown -R neved:neved ~/.cache
Ha így sem jó, akkor:
rm -rf ~/.cache/chromium -
#7767 Köszi,de sajna így sem jó:( -
#7766 Melyik? A kernel/rendszerválasztó (GRUB) vagy a lila grafikus betöltő (plymount)?
Melyik Ubuntu? 10.04? -
#7765 sudo chown -R neved:neved ~/.config -
#7764 szerintem próbáld meg kitörölni a /home/<neved>/.config/chromium mappát -
#7763 Ilyen hibaüzenettel indul a chromium.Már megpróbáltam letörölni és vissza,de nem lett jó.Mi lehet a megoldás? -
#7762 egy kicsit pontosabban?pls -
Hyper Snake #7761 Fejlécben 3. sor. -
#7760 Hali.
Olyan gondom van hogy nincs boot betőltő képernyő, vagyis inkább eltunt már 1 hónapja.
Kérdés
-Hogy lehet ne uj boot betőltő képernyőt rakni?
-
#7758 próbáld terminalból indítani, és nézd meg milyen hibaüzenetet dob -
#7757 nem indul el a rythmbox
ez miért lehet?:) -
#7756 Nautilus Elementary ClutterView
32bit:
sudo apt-get install libzeitgeist-1.0-0 libclutter-1.0 libclutter-gtk-0.10
wget http://dl.dropbox.com/u/4135996/nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_i386.tar.gz
tar -xvf nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_i386.tar.gz
cd nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_i386/
sudo dpkg -i *.deb
sudo apt-get install -f
nautilus -q
64bit:
sudo apt-get install libzeitgeist-1.0-0 libclutter-1.0 libclutter-gtk-0.10
wget http://dl.dropbox.com/u/4135996/nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_amd64.tar.gz
tar -xvf nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_amd64.tar.gz
cd nautilus_2.31.90-0ubuntu5~ppa108_amd64/
sudo dpkg -i *.deb
sudo apt-get install -f
nautilus -q
Nautilusban F4-el csalható elő. -
#7755 Bisigi theme
10.04 Lucid:
sudo add-apt-repository ppa:bisigi/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install bisigi-themes
10.10 Meerkat:
sudo add-apt-repository ppa:bisigi/dev && sudo apt-get update
sudo apt-get install bisigi-themes
-
#7754 Hogyan varázsoljuk teljesen transzparenssé a panelünket:
ALT+F2
gksudo gedit /usr/share/themes/Ambiance/gtk-2.0/apps/gnome-panel.rc
# a következő sort kommenteljük ki (elé írunk egy # karaktert)
# bg_pixmap[NORMAL] = "img/panel.png"
(Ha radiance, vagy más témát használunk akkor a /theme/ után logikusan azt a könyvtárat kell megadni) -
#7753 Ez mekkora ötlet már:)
sudo add-apt-repository ppa:flozz/flozz
sudo apt-get update
sudo apt-get install nautilus-terminal
nautilus -q
-
#7752 Csak a szokásos októberi ráncfelvarrós kiadás. Az áprilisi példányok hozzák általában nagyobb lépéseket, a legnagyobbakat pedig 2 évente az LTS kiadások, mint a Lucid (tehát a következő LTS a 12.04 lesz).
Lényeg, hogy az új kiadásokra csak november-december környékén érdemes frissíteni a kellemetlenségek elkerülése végett.
Főbb változások:
- Linux Kernel 2.6.35
- GNOME 2.31 (új gconf és gsettings API-val)
- Evolution 2.30 (gyorsabb lett sokkal)
- Shotwell (F-Spot helyett került be)
- Gwibber (gyorsabb lett)
- Sound Indicator (felturbózva, lejátszógombokkal, stb)
- Ubuntu Software Center (kismillió új funkcióval, új dizájnnal)
- Ubuntu One (új funkciók, minr SSO, Music Store, stb)
Valamint 701db egyéb csomag (mai állás szerint, ez még bővül októberig)
-
#7751 Ilyen esetben lehet, hogy tenyleg meg kene nezned, nincs-e valami hardverhibaja a gepnek. Fogj egy hiren's boot cd-t es nezegess vegig mindent. -
#7750 Sziasztok!
29 nap múlva megjelenik az új UBI .. lehet e tudni,hogy lesz e benne valami olyan újítás ami szembetűnő vagy csak főként a 04-es javításai lesznek benne? -
Beyond silence #7749 A telepítés 78%-ánál teljesen lefagyott a gép. Most nem tudom a merevlemezem kellene lecserélni? :ert a vista is egy hónap alatt másodjára nem müködik, most be se tölt csökkentett módban sem. A win7 telepítése közben is utolsó lépésnél nem ment tovább (bár ott volt még ezer más gond is úgy hogy nem tudom).
köszönöm!! -
#7748 csak ökörködni jó, visszahúzza a "gyengébb" gépeket :] -
Hyper Snake #7747 Sikerült, de nekem nincsenek olyan szép effektjeim, azokhoz hogy lehet hozzájutni ? -
#7746 csak extra -n működnek a compiz "hülyeségei" :) -
#7745 megjelenés beállításainál a vizuális effektusok be van kapcsolva? (normál vagy extra) -
Hyper Snake #7744 Itt kell beállítani ? Mert itt bármit is pipázok be nem történik semmi változás... -
#7743 Rendszer - beállítások - Compiz beállítópanel vagy valami ilyesmi.
Ha nem lenne ott akkor telepítsd: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager -
#7742 Köszönöm szépen.. Király :)