Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
A következõ problémát szeretném megoldani. Egy windows-os géprõl szeretnék elérni helyi hálózaton keresztül egy ubuntut futtató gépet "távoli asztal" kapcsolattal. A windows-os géprõl szeretném irányítani a másikat. Hogy álljak neki? Nem vagyok egy túl nagy linux szakértõ.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
SSH bejelentkezés jelszó nélkül
Sudoer
Jó pár szerveremen használok "Ubuntu Server"-t, semmi baj velük. Stabilak, biztonságosak, gyorsak, nincsenek csomagproblémák.
[merlinw.org]
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
bash-ban rdiff-el ssh-n keresztül biztonsági adatmentést végzek.
Hogy automatizálni tudjam, kénytelen voltam mókkolni, hogy ezekre a gépekre jelszó nélkül a szerver gépemrõl be tudjak jelentkezni. Ez 4 teszt szerveremmel müködik is. Debiant szeretem, nagyon jól müködik. De az Ubuntukkal csak baj van. Természetesen ez a bejelentkezés sem akar müködni. Kétféle megoldást is csináltam, de nem akarja a dolgát, minden képpen kéri a jelszót. (mondom a többinél müködik)
szóval a gyorskérdésem az lenne hogy ssh-n keresztül a loginnév@ipcim müködik, esetleg van megoldás hogy a jelszót is parancssorban megadjam (tudom csúnya kód, nem biztonságos, de akkor is kell). loginnév:jelszó@ipcim -re gondoltam, de ez nem jó. Esetleg loginnév@ipcím -p jelszó müködni fog?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
sudo apt-cache search sun java
Eredmény:
sun-javadb-core - Java DB core
sun-javadb-demo - Java DB demo
sun-javadb-doc - Java DB documentation
sun-javadb-javadoc - Java DB javadoc
sun-javadb-client - Java DB kliens
sun-javadb-common - Java DB közös fájlok
sun-java6-source - Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6 source files
sun-java6-plugin - The Java(TM) Plug-in, Java SE 6
sun-java6-jre - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture independent files)
sun-java6-jdk - Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6
sun-java6-javadb - Java(TM) DB, Sun Microsystems' distribution of Apache Derby
sun-java6-fonts - Lucida TrueType fonts (from the Sun JRE)
sun-java6-demo - Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6 demos and examples
sun-java6-bin - Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dependent files)
sun-java6-jre kell a futtatáshoz
sun-java6-jdk a fejlesztéshez
Ennyi. Synaptic keresõvel két kattintás.
[merlinw.org]
Luciddal próbáld a default-jdk, default-jre. Ilyeneket találtam a listában.
Ez hogy lehet hogy nincs ott ?
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
sudo apt-get remove libmoon
[merlinw.org]
Kis segítség:
Analysis toolpak: Pénzügyi és tudományos adatok elemzéséhez kínál függvényeket és felületeket.
Solver bõvítmény : Egyenletmegoldáshoz és optimalizáláshoz használható eszköz.
[merlinw.org]
Nem tudja valaki mi az új neve a java csomagnak? Régen valami sun-java volt de most nem igazán találom a packages.ubuntu.com -on. 😞
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
este ki is probálom. Aztán max majd photoshopban hegesztek hozzá szép kis ábrákat
(baculával meggyült a bajom, nem akar összejönni, annak jobban neki kéne feküdni)
Elõssorban szerverekhez, de vannak általános dolgok is rajta.
[merlinw.org]
ubuntu livecd+clamav-val szerenték egy windowsos partíciót szkennelni olyan helyen ahol nincs internet. pendrive-ról tudom telepíteni a clamavhoz kellõ .deb-eket, de nem tudom hogy a vírusadatbázist hogy kéne frissíteni, mert net nincs. A daily.cvd meg a main.cld fájlok megvannak, de nem tudom mit kéne velük kezdeni.
De most az a gondom, hogy arra a Wi-Fi adóra nem birok ráállni Ubuntuban, amire Win-ben rá birok...
Persze ezek mások tapasztalata, nekem még sosem jutott eszembe Windows alól Linuxot telepíteni.. és nem is fog😊
Simán CD berak boot-olsz róla és telepíted egy üres particióra. Ha nem a Windows particiójára telepíted, akkor semmi baja sem lesz a Windows-odnak.
Elsõ telepítés elõtt célszerû megnézni Youtube-on pár telepítõs videót, hogy lásd mikor mit.
[merlinw.org]
sudo apt-get update #frissíti a csomaglistát
sudo apt-cache search macchanger #keresés a csomagok között *-al joker-ezhetsz
Vagy használd a synaptic-ot, ha nem megy a parancssor.
[merlinw.org]
Ezt a problémát hogy lehet kiküszöbölni ?
"ubuntu@ubuntu:~$ sudo apt-get install macchanger
...
...
...
E: Couldn't find package macchanger"
Kezdõ linux userként kérném a segítségeteket. Lehetséges e beállítanom ubuntu linux alatt laptopon azt, hogy a hardveresen beépített gyors billentyûket be tudjam állítani? Acer laptop, win-re van erre külön alkalmazás, a "Launch Manager". Illetve touchpadhoz valami hasonló progi létezik linuxra mint a synaptics pointing device?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Rihi87
Ugyanebben a gépben VMWare Playerbõl (3.0.1 build-227600 @ Ubuntu Linux 9.10) futtatva simán mûködik. Szóval nem a DVD-meghajtó/a CD (az MD5 Hashét le is ellenõriztem) a ludas, úgy látszik.
Hm, tiltsam le a floppy meghajtót, hátha? <#vigyor>#vigyor>
Van egy másik is grafikus felülettel, a Simple Backup Manager, szintén repo-ból, vagy getdeb-rõl elérhetõ.
[merlinw.org]
Modeline "1024x768_85.00" 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync +Vsync
Modeline kalkulátor
[merlinw.org]
Adott egy 19"-os CRT monitor ami XP-n 1024x768 85Hz-en üzemel, Linuxban viszont csak 1024x768 60Hz, és nem is ajánl fel más lehetõséget. VGA: alaplapi integrált Intel.
azért szeretném át állítani, mert zavaróan vibrál 60HZ-en.
végre sikerült a Full Tilt Pokert 97% tökéletesen indítanom Ubuntu alatt. <#smile>#smile>
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...