11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    No, mára ennyi, felkészültünk szépen Meerkat-ra:)
  • MerlinW
    Örülök, hogy tetszik ;)
  • zeli
    fu, jó lett az új design. :)
  • Máté94
    Nyú dizájn!
  • littleNorbi
    Ez már aktiválható CX620as laptopra ?
  • Lyukasbogrács
    Ha beállítom, logikusan úgy kéne maradnia. Köszi a linket, megpróbálok belőle valamit összehozni :)
  • MerlinW
    Ha használva van a proci, logikusan felugrik. Ondemand beállítással + BIOS-ban E1C fícsörrel + power-managment démonnal alapjáraton alacsonyabb órajelen megy, terhelés esetén maximumon. Ha Compizt használsz, sokszor lesz terhelve.
    Reboot után kell neki 5-10 perc, mire ondemand-ra kapcsol.

Megoldás itt
  • Lyukasbogrács
    ez se fixen állítja be, mert volt hogy beállítottam 800Mhz-re, rá ~2 percre visszaállítódott, tehát "valami" csak visszaállítja.
  • zeli
    Ennél a buboréknál engem egy dolog zavar. Ha xchatnél beállítom, hogy az üzeneteket jelenítse meg, és megy a szövegelés, akkor nagyon lassú. Mindig a 20 üzenettel előbbit jeleníti meg, és nagyon idegesítő. Nem lehet vmit ezzel kezdnei, vagy nincs az xchathez vmi másik értesítő? (ami meg is jeleníti az üzeneteket egy buborékban, és bezárható, mint a mIRC-ben)
  • MerlinW
    Van alapból Gnome panel applet (jobb klikk add to panel) CPU speed néven (magyarul asszem processzor sebességfigyelő) Beállítható vele minden.
  • mumpic
    false alarm :)
  • mumpic
    Uh-oh, kivettem a pipát, és még mindig ittvannak a kis rohadék fekete buborékok :-/
  • Lyukasbogrács
    Arra van mód, hogy a processzor frekvenciáját fixen beállítsam? tudom, hogy van rá program, ami megváltoztatja (cpufreqd-*), de ezek csak ideiglenesen állítják be, próbáltam manuálisan is (sudo echo 800000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_set_speed), de ez is csak ideiglenesen állítja be. Van valami szolgáltatás, ami mindig visszaállítja ondemand-ra, de csak néha. Szóval lehet olyat, hogy fixen beállítom, vagy kéne egy ciklus, ami időközönként visszaállítja? Nem tesz jót a laptop processzornak, hogy mindig teljes sebességgel 75-80°C körül megy, meg pörög a hűtő, mint a hülye :]
  • mumpic
    Köszi, pedig a gconf-editort is nézegettem, de nem ugrott be hogy tooltip lenne, az ilyen indicatorokat meg egyebeket próbálgattam ki és bepipálni.

Amúgy van ami tetszik benne, pl hogy baromi gyorsan bootol. :)
  • MerlinW
    Sok minden változott az elmúlt 2 évben, többnyire a javára. Hozzá kell szokni:)

Buborék kikapcsolása:
    - Alt+F2 -> gconf-editor
    - apps -> panel -> global -> kiveszed a pipát a "tooltips_enabled" opció mellől.
  • mumpic
    kimaradt, ez a fekete gedva az xfce-ben is ott van :-/
  • mumpic
    hali

Hardy után most raktam fel a lucidot (mert megdöglött végleg a vinyóm), de teljesen el vagyok veszve a beállításokban, és baromira nem úgy működik már mint a régebbi ubik. :-/

Ami most nagyonnagyon zavar, hogy ezt a köcsög fekete értesítőbuborékot nem tudom eltüntetni sehogy. Nagyon sokáig kint van, és engem nem érdekel hogy csatlakozott a hálózathoz, meg a satöbbi. Még az msn kontaktokat is folyton kiírja ki be jelentkezésnél, de már a pidgint is átnyálaztam emiatt, de nem találom hogy hol lehet kigyepálni.

plíz help! :)
  • itamragy
    great!!
  • Máté94
    Megjavult magától mamám gépe.
    Ált egy hétig, gondoltam megnézem. Összedugtam és megy.
  • MerlinW
    Ismét híres lettem:))

"- Thanks to MerlinW there is an intall/uninstall script, with rsolution fix."
  • MerlinW
    Akkor a 32bites flasht töltsd le az oldalról..:)
  • passatgt
    32 bites a rendszer szerintem
  • MerlinW
    #7821 ?
  • passatgt
    ha valami flash-t nézek, állandóan lefagy a gép, pl farmville, vagy youtube
    nem mindig, de csak akkor ha valami flash-es dolog fut, van erre valami fix?
  • HiPPoNaX
    Az XP-hez pont ugy, mint minden normalis XP telepiteskor :]
  • dvid95
    és hogy formázzam a lemezt akor
  • MerlinW
    NE! Csak az XP-t.. Linuxot ne:)
  • dvid95
    köszi akor most megyek feltelepítem az xp-t és rá a linuxot
  • HiPPoNaX
    A linux nem erre valo. Hasznalj alatta linuxos programokat, szinte mindenre van megfelelo alternativa. Jatszani pedig tovabbra is ott a Windows.
  • precision
  • dvid95
    De van hozá cd-n de hogy telepítsem onnan
    meg egyáltalán hogyan kell telíteni linuxra xp-s játékoat meg progikat
  • dvid95
    nekem csak alaplapra kell
  • dvid95
    nekem kéne allap meg videokártyára de a z alaplara vsak gzmhogy o kell teleni mert ms vlttan
  • Máté94
    Linux-ra nem kel driver. Illetve csak a videokártyákhoz néha.
  • dvid95
    CSösztök mivel és hogyan tudok cd-röl drivereket telepíteni linuxra
    Fontos lenne thx
  • Lyukasbogrács
    humorosból lopva :)
  • MerlinW
    lm-sensors, hddtemp

Szívesen válaszolok a kérdésekre, de most komolyan... mennyivel bonyolultabb beírni a kérdét a Google-be..?
  • itamragy
    Hali.
    tud valaki olyan programot linux alá amely a hdd hőmérsékletet irja ki?
  • MerlinW
    10 perces munka, 20 sor action kód, nincs ebben semmi extra:)
  • Maximus4
    Nem akartam pofátlan lenni,hogy elkérem ha már te csináltad.De nagyon szépen köszönöm!