11431
Ubuntu Linux
  • starweb88
    jah most próbálgatom őket :D
  • HiPPoNaX
    Egy komplett gnome mondjuk feleslegesnek tunik, de ahogy Merlin is mondta: xfce, esetleg fluxbox
  • starweb88
    hát x-t felraktam rá gnome vmiért nem akar menni, mindig vmi hiányzik neki amit mindig kírr de ha felrakom akkor egy másik kell neki (mozilla meg vmi másikat ír ki) de ezek törlik egymást :D
  • MerlinW
    szerven nincs X alapból, de egy "install xorg xfce" az egész. (gnome-ot szerintem felesleges szerverre, persze attól függ, mire kell)
  • HiPPoNaX
    Ha felrakod az x-et (es valamilyen asztali kornyezetet persze), akkor lesz startx-ed is :]
  • starweb88
    az lesz, csak néha kéne startx :) kényelmi okokból az gondolom van rajta csak be kell hívni nem?
  • MerlinW
    "runlevel" paranccsal látod melyik init van betöltve,
    Az hogy mik indulnak a szinteken az /etc/rc2.d könyvtárakban találod. Szerintem gdm és xserver minden esetben indul (rcS.d), ezt neked kell kivenni.

Ha egyáltalán nem akarsz grafikus felületet, miért nem telepítesz ubuntu server-t?
  • starweb88
    a 3-as initbe nincs grafikus megjelenítés betöltve nem? mert átírtam és betölti ugyan úgy :S
  • MerlinW
    /etc/init/rc-sysinit.conf
    env DEFAULT_RUNLEVEL=3
  • MerlinW
    Jaja, ez volt az utolsó elmaradásuk, most már az összes régi szám magyar:)
  • starweb88
    sziasztok!

Új vagyok ubuntu téren, hol tudom beállítani azt, hogy init 3 ba induljon a rendszer?
  • zeli
    Most nézem, nem a legfrissebb. :D
    Gyanús volt, hogy Intrepides hírek vannak benne.
  • zeli
    Full Circle - 11. szám (magyar)
  • plck
    köszi(:
  • MerlinW
    - Kipöckölöd a nem kívánt szervízeket (demon) az autorun-ból (beállítások, indítópult)
    - Kikapcsolod a Compiz-t (beállítások, megjelenés, vizuális effektek)

Kb ennyi.

Esetleg fusd át ezt
  • plck
    Tudok nekem olyan módszereket mondani amivel lehet növelni a teljesítményt?
  • JoeFromHun
    Deszéplett a Topicunk :)
  • mumpic
    Rágugliztam, elég durva, én ehhez nem értek. :)
    Próbáltam állítgatni, eljutottam odáig hogy hibaüzenetet már nem dobott vissza. :D
    Viszont nem tudom hogy jó-e, a manuálban egy-egy port beállításáról van szó, de pl nekem rögtön -tól -ig -ot kéne megadni, legalábbis ilyesmit találtam egy hírózos fórumon. Érdekes probléma, az egyszer biztos.
  • HiPPoNaX
    NAT-nal gondolom valahogy lehet portot forwardolni, szoval ki kene nyitni a nagyvilag fele a heroes3 altal a multihoz hasznalt portokat.
  • mumpic
    figyelem, összetett probléma :)

szobatársammal próbálunk heroes3-azni :)
    A virtualboxos xp-m re a net elvileg ezzel a nat opcióval kerül bele, szóval olyan mintha a host lenne a dhcp. Gondolom emiatt nem látja a játék a másik oldalt, mert a kapcsolódáskor mindig azt írja hogy IP not found.

Van tippetek arra hogy mit kéne ügyködni rajta? :)

Másik probléma: néha megesik hogy összetojja magát az xfce, pl ha témákat próbálgatok, vagy elindul a nautilus, úgy tűnik mintha elindítaná a metacity-t, és ezért az elnyomja az xfwm-et, mert megmarad az xfce tálca, de az alap gnome-os háttér és az ikonok jelennek meg az asztalon. Témákat nem nagyon állítgatok, de van egy smb szerver amire rendszeresen fel szoktam nézni, és azt csak a nautiluson tudom, de olyankor meg elmászkál nekem az xfce. :-/
  • plck
    Üdv mindenkinek.

Új vagyok, 1 hete tettem fel az ubuntut.Gondoltam kipróbálok mást is az XP-n kívül és azért nem win7et mert nem vinné a gépem:D
  • HiPPoNaX
    En inkabb valami mozilla termekre tippelnek, bar akkor erthetetlen, hogy miert arra az oldalra kerult, hiszen multiplatform cuccrol van szo :]
  • MerlinW
    Nem tudom miért van ott.. Azt hiszem a GTK renderelő egysége a Gecko, de nem vagyok benne teljesen biztos.
  • mumpic
    A gecko/chameleon az mit keres ott?
  • moonster
    Ejj már csak 18 nap...
    Remélem javítotják a 10.04 default freki hibáját. Egy régebbi CRT-n nem tudta kezelni a LIVE-ot.. 60Hz kéne.

Jó a design..
  • MerlinW
    Kipróbáltam VMWare-en, eszméletlen részletes a cucc. Globális felső menük, Docky-s OSX menü eredeti ikonokkal, OSX hullámzás, compiz effektek, minden. Jól néz ki nagyon:)

Egy sima install scripttel telepíthető, uninstallal eltávolítható, update-el frissíthető.
  • MerlinW
    Ubuntu vs OSX :)

Linux: Ibex, Heron, Gibbon, Gecko/Chameleon, Badger, Koala, Warthog, Duck/Drake (Bottom), Lynx, Fawn, Jackalope, Eft/Newt

Mac: Cheetah, Puma (Sleeping), Leopard, Snow Leopard, Tiger, Black Panther (Bottom), Jaguar
  • MerlinW
    OSX Theme

• mumpic
    zsír :)
  • MerlinW
    Adtam fekete színt neki, így már jónak kell lennie.
  • mumpic
    ezt remélem backportolják majd a lucidba :)

[szép a design, de egy dolog: én pl fekete alapon fehér betűs skint használok, és a beviteli mezőben fehér alapon fehér lesz így, kicsit zavaró :P]
  • MerlinW
    MiniTube 1.2-vel már letölteni is lehet a videókat.

• MerlinW
    Végre Pulseaudio EQ a Meerkat-ban:)

• DARYL
    Teccik... :)
  • N o N a m e
    Jajj de szép design kaptunk! Köszönjük a készítőnek!
  • Máté94
    Pedig van. Egyszer letöltöttem mégegyszer és utána ment, de most megint flash player ikon van kint :DD
  • itamragy
    szép desing grat
  • Ability
    Klassz lett!
  • MerlinW
    Nem, az a te hiányosságod:)
  • Máté94
    A Get Adobe Flash Player ikon is tartozék? :D