Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nálam az 1.6.1 "mate" verzió van
emlékszem a legelsõ login nekem is lassú volt, de ez kb minden os -nél minden msn kliensnél így volt, ez "normális" 😊
passzolom akkor, nálam gyors és semmi hiba nincs, és itt is LüsziBuntu van 😊
Bazinga!
érdekes, mert két gépen is ugyanezt csinálja nálam.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Bazinga!
Nekem kétszer is befagy, "beszürkül" loginnél, és nagyon sokáig tart neki bejelentkezni...
elég idegesítõ így használni.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Bazinga!
van olyan mappa a linuxban amit teleszemetel, csak mert reggel volt még 4,5Gb helyem, most meg van 1,9Gb. pedig nem telepítettem semmit és nem is töltöttem le semmit, csak a neten olvasgattam, az meg nem lehet 2,5Gb.
nincs olyan progi ami kitakarítja a szemetet?
Az elõzõ verzióba is hiába állítgattam pulseaudióra mindent, egyszer sem adott ki hangot magából.
Ami viccess hogy a hangbeállításoknál a hardwer fülnél nincs eszköz. :o
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Fent a script-ek között van egy x-fi install scriptem, annak a háromnegyede az alsa fordítása, telepítése. Nézz bele, szedd ki a végérõl az x-fi cuccokat, írd át a legfrissebb alsa forrásra és próbáld azzal.
A hangrendszer egy kicsit összetettebb dolog, nem elég 1-2 csomagot telepíteni😊
[merlinw.org]
A probléma itt van:
$ sudo apt-get install alsa-driver-linuxant
Csomaglisták olvasása... Kész
Függõségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: alsa-driver-linuxant
Szóval ezért raktam csomagból.
http://www.linuxant.com/alsa-driver
De sajnos mondom azzal az errorral folyton kiakadt az updatekor. Persze legalább volt hang. Most nincs.. 😞
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
[merlinw.org]
hmm,Õ, nem tudom: értelmezni; az "írásod"!
-de, ha Te most;
Érted saját: magad?!
-Akkor: érdekelne;
hol tanultad azt?!
Nekem még;
.soha nem volt! ennyi problémám;
:értelemezni?!
-mások:szövegét;-
Véletlenül nem feledkeztél meg egy-két PS3 exclusive sikerjátékról?
Heavy Rain, God Of War III, Gran Turismo 5(hamarosan kiadják), InFamous, MGS4, Little Big Planet, stb...
Azért én azt kurv@ erõs túlzásnak érzem, hogy Sony a végét járja.
Azt is elég nagy hülyeségnek érzem, hogy PSP-t leverik az Apple kütyüi.
Át gondoltad te ezt?
Egyrészt az IPhone roh@dt drága, másrészt én elég nehezen tudnám úgy elképzelni a jövõ kézikonzolos játékait, hogy egy érintõképernyõn kelljen irányítani.
Valamint ott a hamarosan megjelenõ PS Move, ami - ha jól tudom - messze pontosabb a WII-nél, így nem csodálkoznék, ha verné a Nintendo konzolját.
Linux téren nyilván Pro vagy, de, - már megbocsáss - konzol téren elég nagy marhaságot írtál.
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
pl: linux /boot/vmlinuz-2.6.31-14-generic root=UUID=036602de-9f86-4bd1-addf-74c5ab2dbe70 ro quiet splash noacpi nolapic noapic
[merlinw.org]
http://magyarubi.hu/
Õ, most jól bánik az "idõmmel" !
-a "KIWIlinux_08.12"-verziójában is korrigálták már ilyen BIOS-órás "bakikat".
-de, ha Te most;
InterNetes kapcsolat nélkül telepítesz egy originál_Ubuntu 10.04. CD-t?
Nos, ekkor is nézd meg az órád, s a BIOS-órád itt mit is mutat ... ?!
Persze hogy ez eddig nem is nagyon tûnhetett fel szinte senkinek, mert már;
A legelsõ Internetes frissítéskor szinte egybõl, automatikusan korrigálja ezt!
Azoknál lesz igen-cikis a helyzet, akik egy vírusellenõrös_WIN-es rendszert indítanak egybõl az Ubuntu 10.04. telepítése után.
Sony a végét járja perpill, PSP-t lenyomta az iPhone/iPad, PS3-at a Microsoft (egyszerûen megveszi a projekteket = XBox360 exclusive) és persze ott a Sony hülye üzletpolitikája. Ja és PS3-ra fejleszteni kész rémálom a fejlesztõk állítása szerint.
Wii - családi szórakoztató doboz, nem HC Gamer eszköz, tehát még mindig csak az X és a PC van a trónon. X is PC, ergo, arról a legkönnyebb portolni😊 Ezt jól levezettem😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Beállítás: alsa-driver-linuxant (1.0.20.3) ...
Building modules for the 2.6.32-22-generic kernel, please wait... done.
ERROR: Build failed. Please review the build log at /tmp/alsa-driver-linuxant.1597.log
dpkg: hibás feldolgozás: alsa-driver-linuxant (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
alsa-driver-linuxant
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Ilyennel találkozott e valaki?
$ cat /proc/asound/cards
0
HDA ATI SB at 0xd4400000 irq 16
A driver felkerült amúgy mivel hang az helyere jött de akármilyen update után az alsa driver felrakása nem sikerült és folyton kiírja.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
A többi vállalatnak pedig példaértékû lehet, illetve a STEAM-mel egy olyan terjesztési területre tudnak lépni, ahol más alternatívákkal biztosan nem járnak sikerrel. Boltokba szállni és elõállítani a Linuxos játékokat eléggé elképzelhetetlen, nincs rá nagy kereslet. Így viszont otthon és kényelmes lehetséges, hogy akad azért egy nagyobb számú érdeklõdés. Illetve ott vannak az ilyen kis indie casual játékok, sokból létezik portolt változat. Szóval szerintem azért választék lesz, elég gondolni az elõzõ nevekre (Doom3+kiegészítõk, Prey, Quake 4 + kieg, ET: Quake Wars, UT 3, MOHAA, Neverwinter, stb..). Összeségében szerintem egy olyan kb. 50 játékot biztos fognak majd árulni, még ha nem is feltétlen induláskor. Ami azért egy szebb szám, utána meg eladási statok alapján lehet betársul még pár kiadó. Ha beindulna a gépezet szerintem sok felhasználót is lehetne nyerni, hosszútávon szerintem mindenképpen lesz elõrelépés.
Én annyira nem bízom a Pingvines játékforradalomban, de majd meglátjuk😊
Szerintem egyszerûen nem éri meg Linuxra portolni. Még ha meg is vesszük, az nem igen fedezné a munkadíjat. Márpedig ugye a pénz az elsõ. Persze ne legyen igazam😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Problémák:
* a videókártyád nem támogatja a framebuffert (a kép csíkos lesz, szétesik, stb.): a debian-installer/framebuffer=false paraméterrel told meg a telepítés típusát
* a géped fontos hardwareit nem támogatja a 2.4 kernel (boot folyamán problémák jelentkeznek): a linux26 parnccsal telepíts (2.6 kernel)
* probléma van a géped acpi és / vagy apic támogatásával (kifagy boot során; régi gépnél és laptopnál gyakori): a noacpi noapic nolapic paraméterrel tiltsd le ezeket
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Tanuljátok meg már végre, hogy a budapesti_idõ, még nem éppen a
"grinicsi-etalon_tájm". -ergó:
Ne nagyon csesszétek el +- 1; +-2; sõõõt 4 órával aztán végképp ne,
az én BIOS-omban, a nekem megfelelõ pontossággal ketyegõ órám !
Köszike elõre is; Li.
(Bocsi MerlinW !)
vki nem tud rá orvosságot? vagy rakjam fel a rendes stabil verziót pl. az emesene weboldalról?
Bazinga!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
tess
A grafikus izéket nem ismerem. A mai router árak mellett célszerû azt használni szoftveres fal helyett.
[merlinw.org]
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Bazinga!
ez azért kellemetlen, mert általában ilyenkor úgy szoktam hagyni a torrentet, és ha sleep módba megy akkor bontja a netet és annyi a le ill. feltöltésemnek 😊
vagy ezt valahol máshol kéne beállítanom? tehát hogy tétlenség után ne menjen sleep módba 😊
Bazinga!
[merlinw.org]