11431
Ubuntu Linux
-
#7942 Tölröltem olyan programokat amiket alapból rakott fel és nincs rá szükségem, na most az lenne a kérdésem, hogy főmenüből hogyan kell kitölrölni ezeknek a progiknak az ikonjait?! -
#7941 Unetbootin -
#7940 hali.
googléba már kerestem de nem találtam .
olyan programot keresek ubi alá amely bootolhato lemezt tud késziteni.
segitséget előre is kőszőnőm -
#7939 Mostmár mind1
Telepítettem Xubutnu-desktop-ot:D -
#7938 Konkrétan? -
#7937 Hogy tudom azt megoldani hogy gépresi után és megmaradjanak az egyéni grafikus beállítások?:D -
#7936 A nonfree általában használhatóbb, de az előbb linkelt 10.2 béta is elég stabilnak tűnik eddig. -
#7935 Köszi! érdekes, szóval egyikre se lehet mondani, hogy jobb :] -
#7934 Super GRUB Disk
Lehet ismeritek már, de hátha valakinek jól fog jönni. Boot problémák esetén hasznos kis progi. Be tudja bootolni pl.: a Linux rendszert, miután telepítettél egy Windowst és eltűnik a grub, vagy hasonlók. Lehet vele közvetlenül ISO-t bootolni, így pl.: nem kell kiírni lemezre\pendrivera az ISO-t -
#7933 Köszönöm mindkettőtöknek.Megcsináltam amit írtatok,most majd tesztelem -
#7932 Az előbbi a hivatalos Adobe megoldás, a másik a transitional. Adobe lejátszása jobb, de sok más probléma van vele, míg non-free stabilabb, de lassabb. -
#7931 Logikusan root-ként kell. -
#7930 Nem engedi átmásolni,azt írja,hogy hozzáférés megtagadva. -
#7929 Mi a különbség a flashplugin-installer és a flashplugin-nonfree között? -
#7928 Nem a Chromium a szar, hanem a flash.
Frissíts 10.2-re
Kitömöríted és az /usr/lib/flashplayer-installer könyvtárba másolod, felülírva a régit.
Emellett érdemes a lent írt Chromium 7-re is frissíteni, mert jó cucc. -
#7927 Az hivatalos tárolókban azt hiszem még csak az 5.x verzióból van, a daily-build-ben meg már a 7.0.x
sudo add-apt-repository ppa:chromium-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install chromium-browser
meg ha kell magyarosítás, akkor:
sudo apt-get install chromium-browser-l10n
ha ezek sem segítenek, akkor tényleg nincs több ötletem -
#7926 Ezzel csak az a bibi,hogy én csak chromiumot használok és ott lassul be iszonyat módon:( Lehet,hogy valami fölösleges dolgot is fölraktam volna a flash-hez?Nem tudom. -
#7925 Többnyire csak az olyan problémákra tudom a megoldást, amivel már én is szembesültem, és sikerült valahogy megoldani :]
Ez csak egy felvetés: én pl. észrevettem, hogy néhány flash "megáll" Firefox alatt, vagyis szabályosan lefagy (vagy mintha be sem töltené, közben darál a gép, vagy hullaszag), ugyanezt tapasztaltam Opera alatt is. Chromium alatt még ilyen sose volt, úgyhogy átszoktam arra is, veszett gyors a többihez képest :) Tudom, hogy a flashplayernek semmi köze nem kéne, hogy legyen a böngészőhöz, de hátha ez a gond... -
#7924 De ha közben valami eszedbe jut ne tartsd magadban:) -
#7923 ja és frissíteni se lehet -
#7922 nem értem ezt, állandóan lefagy az egész rendszer, ma már háromszor halt be és csak a reset segít
semmi extra progi nincs, gyakorlatilag a tök alap ubuntu:C -
#7921 Két hét múlva kijön a Maverick, akkor felteszem a 64-eset, bár tudom várni kéne vele még pár hetet... :] -
#7920 32 bites van.Megpróbáltam már a flash-t újra telepíteni,de az sem segített:( -
#7919 Most jelent meg a 10,2-es 64bites flash player, az már állítólag használható.
sudo apt-get remove --purge *flashplayer*
sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
sudo apt-get update && sudo apt-get install flashplugin64-installer -
#7918 Még azt elfelejtettem megkérdezni, hogy 64 bites Ubuntu van fent? (ha nem, akkor tárgytalan) mert a 64 bites flashplayer nekem elég sokat rendetlenkedett, ezért visszaváltottam 32-es Ubuntura. A flash crash-re nincs ötletem, megesik néha nálam is... -
#7917 Értem,köszi.Ebben van igazság,mert rendszerint elő is jön valami flash crash bibi és újra kell indítanom a gépet.Nincs valami ötlet,hogy mit tudnék vele kezdeni? -
#7916 Összegyűjtöttem pár hasznos terminál parancsot, azoknak akik még csak ismerkednek vele. Hasznosak is és tanulásra is alkalmasak:)
A FAQ menüpontból is elérhető lesz. -
#7915 #7888
nem gyenge, nekem 1,73 GHz-es proci van benne, ugyanúgy 1GB memóriával, és vígan elfut egy Vbox, két böngésző 10-10 lappal. Szerintem a flashplayerrel lesz gond... -
#7914 Rendszer, Beállítások, Képernyővédő, pipa ki
telepítésnél mindig kéri a root felhasználó jelszavát, tudtommal... -
#7913 Azt hogy tudom megoldani, hogy amikor egy ideig nincs nyúlva a géphez ugye lezárolja magát vagymi
és nem szeretném hogy ez így legyen.De azt viszont szeretném hogy pl. telepítésnél kérjen kódot stb...
-
#7912 köszi :]
Feladom inkább ezt a Vboxos hírózozást hálózaton. Úgy sikerült csak összehozni, hogy windowsból, crosspatch kábellel, ipx protokollon keresztül. Vagy mi vagyunk bénák, vagy tényleg nem egyszerű a történet :) -
#7911 Segítséget kérnék ismét:)
Adva van egy lenovo noti Intel(R) Atom(TM) CPU N280 @ 1.66GHz processzorral és 1 giga memóriával.Általában 1-2 flash alapú böngészős játék fut egyszerre és egy kis idő után brutálisan belassul mind a két játék.Ilyeneket produkál használat közben:
1.
2.
Semmi extra dolog nincs felrakva a gépre,csak az avant window navigátor és a compiz.
Ennyire gyenge lenne a gépem vagy töröljem le az előbb említett alkalmazásokat és akkor jobban fog futni? -
#7910 - panelen hálózatikonon jobb klikk (vagy rendszer/beállítások/hálózati kapcsolatok)
- kapcsolatok szerkesztése
- kiválasztod az ethX-et, szerkesztés
- ipv4 beállításai
- módszer: kézi -
#7909 hogy tudok fix ip- t adni a hálókártyának? :) -
#7908 Elírtam, /etc/init.d
Mondjuk a symlinkek alapján kideríthetted volna. De írtam másik két megoldást is:
- törlöd az rcS.d és rc2.d könyvtárakból ami nem kell.
- sudo update-rc.d SZERVIZ remove
Ne kapkodj, olvass figyelmesebben. Nem vicces, hogy 20x kell leírnom mindent egymás utáni hozzászólásokban.. -
starweb88 #7907 nincs olyan mappám :/ -
#7906 Vagy leveszed a futtatásjogot a kívánt szervízről az /etc/rc.d -ben
Vagy: sudo update-rc.d SZERVIZ remove
Logikusan nem kell neked a gdm/kdm/xdm, és az xserver/xorg/xsession. Az /etc/rc.d-ben megtalálsz minden szervizt, a nevüket, stb. Minden runlevel innen symlinkel. -
starweb88 #7905 bazz de az a gáz,hogy most fent a grafikus felület és abba indul :D de én azt akarom, hogy konzolba induljon és csak ha kell az X akkor indítom el :D -
starweb88 #7904 jaja köszi pont előbb találtam meg őket én is :) gnome kicsit durva 1,8 giga :D -
#7903 Jut eszembe van egy parancsos megoldás is:
sudo apt-get install xubuntu-desktop (Xfce)
sudo apt-get install kubuntu-desktop (KDE)
sudo apt-get install ubuntu-desktop (Gnome)