Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
LOL XD
Terminálba írjuk be az alábbiakat egymás után, és két ASCII kép lesz a jutalmunk:
aptitude moo
aptitude -v moo
aptitude -vv moo
aptitude -vvv moo
aptitude -vvvv moo
aptitude -vvvvv moo
aptitude -vvvvvv moo
sudo apt-get moo
Terminálba írjuk be az alábbiakat egymás után, és két ASCII kép lesz a jutalmunk:
aptitude moo
aptitude -v moo
aptitude -vv moo
aptitude -vvv moo
aptitude -vvvv moo
aptitude -vvvvv moo
aptitude -vvvvvv moo
sudo apt-get moo
Lehúzott (decryptelt) blu-ray lejátszásához tudtok valami _mûködõ_ leírást? Találtam egy ilyet, de ez igazából a HD-DVD-re koncentrál. A fájlok kikódolt állapotban a lemezen vannak.
1080p mkv -t is úgy viszi az smplayer és/vagy vlc mint az álom 😊
persze a laptopkijelzõ felbontása miatt "csak" 720p -t nézek, de próbáltam már az 1080p -t is 😊
persze a laptopkijelzõ felbontása miatt "csak" 720p -t nézek, de próbáltam már az 1080p -t is 😊
Bazinga!
Azok a regi szep idok, amikor meg a Debiannal kevesebb gondom volt, mint az Ubuntuval... :]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ma nagytakarítást, lomtalanítást végeztem a szobámban. Fáradtan, piszkosan, a nagy rendetlenség közepette egyszer csak megakadt a szemem valamin: Ubuntu 6.06 CD. Kicsit mosolyogtam rajta, utána találtam még egy Kubuntu 7.04 lemezt is. <#vigyor2>#vigyor2> Szép emlék, ez még eléggé az Ubuntu gyerekkora volt.
oh én marha a legegyértelmûbb helyen nem néztem 😄DD
néztem mindent, még /etc/apt/sources.list -et is, csak itt nem
köszi a helpet!
néztem mindent, még /etc/apt/sources.list -et is, csak itt nem
köszi a helpet!
Bazinga!
szoftverforrásokból nem lehet ?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
help pls 😊
hozzáadtam egy ppa repót terminálból, de véletlen elírtam a nevét, így hibásen került be
hogy tudnám törölni? 😊 ppa-purge nem tudja törölni, ez a hibaüzenet:
PPA to be removed: hrickard lives
Warning: Could not find package list for PPA: hrickard lives
az a hiba hogy nem hrickard hanem hrickards a lives ppa repository neve :|
hozzáadtam egy ppa repót terminálból, de véletlen elírtam a nevét, így hibásen került be
hogy tudnám törölni? 😊 ppa-purge nem tudja törölni, ez a hibaüzenet:
PPA to be removed: hrickard lives
Warning: Could not find package list for PPA: hrickard lives
az a hiba hogy nem hrickard hanem hrickards a lives ppa repository neve :|
Bazinga!
állítsd vissza gnome -ra a loginnál? 😊
aztán nem árt felrakni a kde -t ha azt akarod használni 😊
sudo apt-get install kde-desktop
vagy ha ez megtörtént és így fordult elõ a lenti eset akkor nem szóltam és passzolom 😄
aztán nem árt felrakni a kde -t ha azt akarod használni 😊
sudo apt-get install kde-desktop
vagy ha ez megtörtént és így fordult elõ a lenti eset akkor nem szóltam és passzolom 😄
Bazinga!
a bejelentkezési képernyõnél a rendszert átállítottam kde-re és mikor belépek az ubuntura, csak az egér van a képernyõn, más semmi. hogyan tudnám visszaállítani a régire?
Mert a játékokat Win-re írták a Linuxnak meg semmi köze a Win-hez?😊 Igen azért😊
Mikor Windows-os játékkal játszol Linuxon az olyan, mint amikor a mikróban szárítod a hajadat. Úgy-ahogy mûködik, de...
Tehát a Linuxnak kb annyi köze van a Windows-hoz, mint a mikrónak a hajszárítóhoz. Remélem érthetõ voltam <#idiota>#idiota>
Mikor Windows-os játékkal játszol Linuxon az olyan, mint amikor a mikróban szárítod a hajadat. Úgy-ahogy mûködik, de...
Tehát a Linuxnak kb annyi köze van a Windows-hoz, mint a mikrónak a hajszárítóhoz. Remélem érthetõ voltam <#idiota>#idiota>
[merlinw.org]
hello! egy olyan kérdésem lenne,h miért nem futnak olyan jol linuxona játékok mint winen? hisz megvan minden(direcx, video driver) mégis szaggat mondjuk a tf2. miért?
Tetszik nem rossz.
hát egyelõre így 😊
majd finomítom még ilyenekkel, hogy szép egységes és színben passzoló ikonok, vagy esetleg dock -ot visszarakom alulra (zavart, hogy túl magas volt, sok helyet elvett egy fullscreen alkalmazásnál (pl firefox), ha pedig ilyen auto elrejtõs módba raktam, akkor meg kényelmetlen volt, mert nem láttam milyen ablakok vannak nyitva, csak ha alulra vittem a kurzort és megjelent a dock... szal most így teljesen megfelel nekem a hagyományos alsó panel)
majd finomítom még ilyenekkel, hogy szép egységes és színben passzoló ikonok, vagy esetleg dock -ot visszarakom alulra (zavart, hogy túl magas volt, sok helyet elvett egy fullscreen alkalmazásnál (pl firefox), ha pedig ilyen auto elrejtõs módba raktam, akkor meg kényelmetlen volt, mert nem láttam milyen ablakok vannak nyitva, csak ha alulra vittem a kurzort és megjelent a dock... szal most így teljesen megfelel nekem a hagyományos alsó panel)
Bazinga!
Prt scr dobhatnál ,hogy néz ki😄 kíváncsi vagyok.
A panelen lévõ szövegek színét hogyan tudnám megváltoztatni? Ugyanis beállítottam panelszínnek feketét és kb 60-70% -os átlátszóságot állítottam be neki. Így rohadt jól néz ki, cserébe a a fekete menüpontok, a fekete óra...stb., nem látszódik 😊
Bazinga!
Jah, nem neked címeztem, csak úgy általánosságban😊 A válasz gombra csak az összefüggés miatt nyomtam😊
[merlinw.org]
Nem írtam sehol hogy 64 bites pingvinem van, bár tényleg azt használok. <#idiota>#idiota> Egyébként tudnod kellene, hogy tisztában vagyok vele. :]
Legutoljára (emlékeim szerint) még egy intrepid került fel, azóta nem is bántatottam, mindig frissítettem a következõ kiadásokra. Az 64 bites volt, nem akartam újratelepíteni, a kísérleti rendszerek mindig más partícióra kerültek. Nemrégiben voltak merevlemez problémáim, most került fel azóta friss install. Gyors és kényszermegoldás volt, az x64 változat ki volt írva, illetve gondoltam sok bajom nem lehet vele, lassan érkezik a vízválasztónak titulált 2.6.33-as kernel. Elõtte sem volt különösebb problémám vele, a flashplayer mindenhol szar, Windows-on is vannak vele problémák, hát még OSX-en. Az új x64 prerelease flashplayerrel meg nem nagyon szívok, elég jól mûködik. Annyi vele az egyedüli bajom, mint mindenhol máshol: lasssssssúúúúúú. <#zavart1>#zavart1>
Legutoljára (emlékeim szerint) még egy intrepid került fel, azóta nem is bántatottam, mindig frissítettem a következõ kiadásokra. Az 64 bites volt, nem akartam újratelepíteni, a kísérleti rendszerek mindig más partícióra kerültek. Nemrégiben voltak merevlemez problémáim, most került fel azóta friss install. Gyors és kényszermegoldás volt, az x64 változat ki volt írva, illetve gondoltam sok bajom nem lehet vele, lassan érkezik a vízválasztónak titulált 2.6.33-as kernel. Elõtte sem volt különösebb problémám vele, a flashplayer mindenhol szar, Windows-on is vannak vele problémák, hát még OSX-en. Az új x64 prerelease flashplayerrel meg nem nagyon szívok, elég jól mûködik. Annyi vele az egyedüli bajom, mint mindenhol máshol: lasssssssúúúúúú. <#zavart1>#zavart1>
Thx, de az a baj, hogy ff -rõl nem nagyon váltanék. Chrome piszok gyors, de hiányzik egy-két olyan kiegészítõ ami ff -en megvan és nekem fontosak. Többinél szintén. Nonfree flashplugin van fent. Hát nemtom mi lehet...
Ability: 32bites verziót használok 32bites ubuntu -n 😊
Ability: 32bites verziót használok 32bites ubuntu -n 😊
Bazinga!
Annyiszor leírtam a véleményemet a 64bites pingvinrõl desktop felhasználás terén, hogy már csak legyintek...😊 Ráadásul a többség általában csak olyan ~800MB memória miatt telepít 64bites rendszert, amit még csak nem is használ a rendszer. Nekem legalábbis 2 virtuális gép + 3-4 komolyabb alkalmazás sem evett meg 3GB-ot. Ott is már a CPU és a HDD volt a szûk keresztmetszet.
Utoljára leírom, bár felesleges; Linux fele/harmadannyi memóriát eszik, mint a windows, tök felesleges 64bites rendszert használni. Nem gyorsabb, de legalább bugosabb és fele annyira támogatott mint a 32bites társai.
Utoljára leírom, bár felesleges; Linux fele/harmadannyi memóriát eszik, mint a windows, tök felesleges 64bites rendszert használni. Nem gyorsabb, de legalább bugosabb és fele annyira támogatott mint a 32bites társai.
[merlinw.org]
Én 32bites Ubin, nem tapasztaltam ilyet. Flashplugin-nonfree csomagot használom. Próbáld ki másik böngészõvel (Chromium, Chrome, FF, Opera, stb) is lehet azzal van baj.
[merlinw.org]
A youtube videok fullscreen -ben egy idõ után "kifagynak". Vagyis a kép megáll, de a hang megy tovább, és ha kilépek a fullscreenbõl akkor megy tovább a video. Másnál is van ilyen, ubuntu v. linuxos flash gond, esetleg böngészõ vagy vmilyen hardveres gond? Nem igazán rémlik amúgy, hogy win7 alatt csinált volna ilyet.
Bazinga!
Kubuntu az ugyanaz, csak KDE-vel.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Megjött a gyári szídi. Szép lila. 😊
De matricát nem küldtek. 2 éve küldtek a kócsag mellé. Bunkók. 😄
De matricát nem küldtek. 2 éve küldtek a kócsag mellé. Bunkók. 😄
erre vki? csak mer ha globális a probléma akkor nem szarozok vele meg nem idegeskedem miatta 😊
Bazinga!
+1
Bár tetszene valamilyen Jabberes történés, jó dolgokat lehetne kihozni belõle. Csak maga az XMPP protokoll és kliensek is hanyagolva vannak, körülöttem maximum 1-2 GTalk-os ismerõs van, senki sem használja. :/ A Skype meg hasonló, ott azért akad ismerõs szép számmal, de senki sem használja állandó kliensként, néha csatlakoznak fel. Plusz a Linuxos Skype sem az igazi. Elõbb használnék Pidgint chat-re, mint Skypeot. 😄
Bár tetszene valamilyen Jabberes történés, jó dolgokat lehetne kihozni belõle. Csak maga az XMPP protokoll és kliensek is hanyagolva vannak, körülöttem maximum 1-2 GTalk-os ismerõs van, senki sem használja. :/ A Skype meg hasonló, ott azért akad ismerõs szép számmal, de senki sem használja állandó kliensként, néha csatlakoznak fel. Plusz a Linuxos Skype sem az igazi. Elõbb használnék Pidgint chat-re, mint Skypeot. 😄
Én sem használnám, csak majdnem összes ismerõsöm azt használja, és így muszáj.
9.04 vagy 10 óta nincs ALSA támogatás kernel szinten. Szerintem túlbonyolítottad. Egyszerûen csak be kell dobni a modult (insmod), és engedélyezni, esetleg tiltani az alaplapit ha van.
Ha nagyon összegányoltad a rendszert, telepítsd újra, mond meg milyen hangkártya van a masinában és segítek kideríteni a megoldást.
Ha nagyon összegányoltad a rendszert, telepítsd újra, mond meg milyen hangkártya van a masinában és segítek kideríteni a megoldást.
[merlinw.org]
IM kliensek terén szar a helyzet, nem kicsit, nagyon. Maga az MSN protokoll is egyre hulladékabb, még a WLM is egy kalap fos. Az alternatívák meg ráfejelnek erre eggyel. Pidginéknek eszük ágában sincs direkt fájlküldést beépíteni, egyedül az aMSN csinálta meg egész tûrhetõen, de az meg ronda, kényelmetlen, tele van reklámokkal. A Pidgin felületileg teljesen elavult, kényelmetlen, lassan fejlesztik. Gnome alatt mondjuk még mindig a legnormálisabb. Itt van az emesene, amelyik már-már haladna jó úton, de tele van hibákkal. Készül a második verziója, az már pöpec lesz, de eléggé hanyagolva van a project, nem is biztos hogy elkészül valaha. Az empathy-ról nem szeretnék nyilatkozni, nem is lehet róla. Egyszerûen buta és semmire sem jó. Viszont az aMSN2 még egy reménysugárnak látszik, natív felületet kap, rendberakják kívül-belüli, halad is a fejlesztése. KDE alatt van még a Kopete és a KMess, mindkettõ elég szép, kényelmes, fejlett, okos. De belõlük is hiányzik csomó funkció, direkt fájlküldés kilátásban sincs. :/