Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Telepítésnél: manuális telepítést választod, a 2GB-os partíciónál kiválasztod a swap (cserehely) típust, a 10GB-os partíciónál pedig az Ext4-et, csatolási pontnak pedig egy backslash-t (/).
System / Preferences / Keyboard
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
1. A Panel-en jobb egér és Add To Panel-re katt.
2. A sorbol kijelöltem a Keyboard Accesibility Status-t majd Add-re katt.
3. Az ikon megjelent a Panel-en, megnyitottam.
4. A felugró Layouts Preferences ablakban a Layouts fülre katt.
5. Ezután az Add-re és kiválasztottam az óhajtott nyelvet és a Variants -nál az én bill.-nek megfelelõt (többféle van) és ismét Add-re katt.
6. Még mindig a Layouts fül alatt vagyunk,ahol megjelent az USA alatt -nekem a "Hungary qwerty"- és alul ki is lehet próbálni, hogy helyes karakterek jelennek-e meg a billentyük lenyomása után.
7. Ha OK minden, akkor be lehet még állitani a sorrendet is (kijelölöd valamelyiket és Move Up)
8. Ezután már a tálcán ki tudom választani a kivánt nyelvet (USA,Hun)
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Köszönöm.
Bazinga!
az oprendszer tuti jó lesz, már "csak" jó hardver kell, és "csak" jó szoftverek rá
apt technológia adott egy "ubuntu appstore" avagy "ubuntu tablet repository" létrehozásához, már csak minõségi és optimalizált szoftverek kellenek rá
hát én drukkolok a canonicalnak, hogy sikeresen betörjenek a piacra... mert nem lenne rossz egy ilyen cucc, csak hát az ipad is 170ezer külföldrõl, a legkisebb tárhellyel rendelkezõ only wifi modell
erõsen gyanítom, hogy ugyanez a cucc uborkás kiadásban feleannyi sem lesz... legyen igazam 😄
Bazinga!
Saor Alba
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...
Újdonságok
Friss csomagok
Mint minden fejlesztési ciklus elején, ezúttal is rengeteg friss és új csomag jelent meg az Ubuntu fejlesztõi ágának tárolóiban. Ez nem csak a már meglévõ csomagok új verzióit jelenti, hanem sok új alkalmazás megjelenését is.
2.6.34-es kernel
A Maverick Meerkatben a legújabb, 2.6.34-es verziószámot viselõ kernel kapott helyet.
GNOME
A GNOME platform 2.31-es verzióra frissült. Ennek része az új dconf és gsettings API. Az Evolution a 2.30-as verzióra frissült, ami sokkal gyorsabb, mint az Ubuntu 10.04 LTS-ben helyet kapott kiadás.
KDE
A Kubuntu a KDE SC 4.5 beta 1 kiadására épül.
és persze millió bug😊
[merlinw.org]
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
ha picit túlzás is de az alapok ugyanazok, és ha a szoftvertámogatottság és optimalizálás megvan, akkor szélesebb körben elterjedhet mint az osx, amit csak az almás gépekre lehet rakni, míg ubuntut "bármire" 😊
Bazinga!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Hivatalosan is szerepel az Ubuntu oldalán (ami nem mellesleg most újult meg). Nem tudni lesz-e belõle valami, a hosszútávú koncepciós tervek alatt található, oda is van írva mellé hogy "változást igényel a külsõ programok részérõl"
lenne egy kis problémám. fs amilo li 3710-es laptopomon nem tudom állítani a fényerõt és nem érzékeli, hogy mikor húzom le a tápegységrõl, hogy akksiról mûködjön. (ubuntu 10.4)
keresgéltem google-ben és más is írt ilyen hibáról ugyan ilyen laptoppal kapcsolatosan.
létezik valami orvosság rá?
elõre is köszönöm!
:3
Amúgy valószínû hogy többször indítottad el a synapticot/aptitudeot, vagy pedig még egy aznapi, de régebbi indításkor megzombult amikor telepíteni akartál valamit, és háttérbõl zavarta az éppen futó telepítést, vagy nemtom 😊
De azelõtt kijelentkeztem és akkor miért nem volt jó?! Újraindításnál a Frissítéskezelõ automatikusan felajánlotta hogy õ megjavítja a hibát 😄
hotkeyhez kell nyúljak, hogy felnyomjam maxra a fényerõt 😊
nemtom, esetleg nem vmi konfigfájlban tárolja az ubi ezt e beállítást? az energiagazdálkodás mentésnél ugyan kéri a jelszót és nem ír hibát... de van egy sanda gyanúm, hogy nem tudja írni a fájlt
csak egyrészt nemtom, hogy milyen paranncsal indíthatnám konzolból az engergiagazdálkodást, és látnám ha van vmi hibaüzenet, másrészt nemtom melyik ez a fájl (már ha egyáltalán így tárolja a beállítást)
ötlet? 😊
Bazinga!
[merlinw.org]
E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11: Erõforrás átmenetileg nem érhetõ el)
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, lehet hogy másik folyamat használja?