11431
Ubuntu Linux
-
#8185 Wine+Pulse+DX9 v1.3.5.39-10
* wine 1.3.5 (2010.10.16)
-
#8184 Lévén ingyenes szoftverről beszélünk, mindig vannak hibák a kiadás utáni hetekben. Egyébként használható. Új struktúra alatt nem tudom mit értesz, nem sok minden változott 10.04 óta. Mármint sok apró dolog, de ezeket távolról sem nevezhetjük struktúrának:)
Átfogó leírást találsz az ubuntu.hu-n, illetve felhasználói kézikönyvet a fejlécben a dokumentumok menüpont alatt.
Itt van egy összefoglaló az újdonságokról
Komolyan indítani fogok egy Google kereső tanfolyamot.
-
#8183 Milyen a 10.10 ? Olvastam par hozzaszolast mas forumokban, de hibakrol szamoltak be, annak ellenere, hogy magat az uj strukturat jol atgondolt es felepitettnek iteltek meg.
Esetleg teljes atfogo leirast magyarul nem tud valaki ? -
#8182 why linux is better? -
krisz940122 #8181 jaaa köszi -
#8180 Komolyan... ne csináld már... -
krisz940122 #8179 és nem lehetne 101x is belinkelni? mert nem találom -
krisz940122 #8178 köszi -
#8177 Max a 100x linkelt 10.2 béta "patch". -
krisz940122 #8176 na mióta a 10.04 van fent fogjuk rá h a flash-es dolgok jók, de valamiért nem tökéletesek. pl ha videót nézek és megállítom a videót, akkor a kép abban a pillanatban megáll ahogy a pause-ra kattintok, de a hang még kb fél másodpercig megy tovább, tehát nem áll meg rögtön a képpel együtt. ez annyira nem borzasztóan zavaró, csak mégis kicsit idegesítő. nincs erre vmi bombabiztos tuti 100%-os megoldás? -
#8175 Erre is elég lett volna guglizni. -
donatus13 #8174 azt hiszem megvan bocsi, azt hiszem ez lehetett az http://fullcircle.hu/ -
donatus13 #8173 Ja és még valamit kérnék régen valaki linkelgetett ilyen ubuntus újságot amit pdf be lehetett letölteni és marha jó volt, nem jut eszembe a neve és már szét gugliztam magam :D ha valaki tudja írja meg köszönöm. -
donatus13 #8172 Rövid ismertetésként megtudja valaki mondani mi ez a blackpanther os ce? -
#8171 Van egy kérdésem, ami nem szorosan ubuntu, de linux :)
Szóval, ms office levelező klienséből, át tudom importálni a leveleimet, openoffice-ba? -
#8170 Úgyemlékeztem mintha beírtam volna, de ezekszerint mégse. :| Mi a suliban (ELTE -n) CodeBlocks -ot használtunk, így azt ismerem, Linuxra és Windowsra is van, írtunk C -ben linuxon és C++ -ban is windowson. Csak ajánlani tudom, persze lehet van jobb is ennél. -
#8169 időközben megis találtam a sorok számozásáz, és azért gedit több mint notepad (alul nemvéletlen lehet beállítani, hogy melyik programozási nyelvet használod)
Amúgy csak suli miatt kell ubuntu, mert programozáson ezt használjuk, és gedit-be irkálunk. Infobol nem programtervezőn vagyok, így a gedit is teljesen megfelel nekünk. -
krisz940122 #8168 ez így igaz -
krisz940122 #8167 köszi de ezt eddig is tudtam -
donatus13 #8166 Ez derék akkor majd felrakom SUSE Van most fönt és mit ne mondjak elég stabil:) -
#8165 Egy rakás új és klassz ötlet és egy rakás új és izgalmas bug. :) A felhasználói élmény tovább fejlődött, az eszközök némileg finomodtak. Ha elindul (sikerül telepíteni) akkor stabil, akinek meg nem, (vagy fél a kihívásoktól :) az egyelőre maradjon a 10.04.1-nél.
Nálam a legszembeötlőbb hiba, hogy a plymouth nem jelenik meg, ill. parancssoros módban fut. Biztos van erre valami megoldás, de eddig még lusta voltam keresni, az az öt másodperc, amíg látszik, nem zavar eléggé ehhez.
Más nagyobb hibába én még nem futottam bele, fórumokon láttam, hogy mások igen. Olyan fajta apróságokba botlottam itt-ott, amik az első nagyobb frissítéscsomag után el szoktak tűnni. -
donatus13 #8164 Na cső emberek:D milyen az új ubuntu?:) -
hanta #8163 Köszi! -
#8162 for i in `seq 17 19`; do
...
done
vagy
i=17
while [ $i -lt 19 ]; do
...
let i=i+1
done
vagy
i=19
until [ $i -lt 17 ]; do
...
let i-=1
done
Ha nem egymás utáni számokról van szó, akkor is tól-ig, majd cikluson belül feltétellel vagy case-el szelektálsz.
Van fejlécben a documents menüben angol és magyar bash doksi is, ha kellene. -
hanta #8161 Azt hogy adom meg a for-nak, ha pl. csak 17,18,19-én kell megnézni valamit?
Gondolom nem így: for i in '17 18 19' -
#8160 köszi, megnézem őket -
#8159 Rendszer/Beállítások/Energiagazdálkodás -
krisz940122 #8158 nagyon rendes vagy h így utánajársz nekem a dolgoknak már felraktam a 10.04-et és megjavult minden (kopp-kopp) ja és úgy csináltam ahogy mondtad, swap 1.5 gb, a / 20 gb, és a többi a /home. am nincs vmi olyan megoldás h ha a gép nincs használva kikapcsoljon a monitor(pl képernyőkímélő)? de úgy, hogy ha filmet nézek vagy hasonló akkor ne jöjjön be. mert mindenhol azt írják h nem lehet ilyet, de te hátha tudsz mégis vmit -
#8157 2.6.36 -os kernellel megjavul a dolog, ha kísérletezni szeretnél keress egy kernel PPA-t és próbáld telepíteni. Vagy vissza 10.04 és vársz, ahogy korábban javasoltuk.
Itt pedig egy kisebb VGA tuning
Itt találsz infókat a VGA problémáddal kapcsolatban.
Ennyit tudtam (helyetted guglizni) tenni az érdekedben. -
#8156 Kivettem:) -
#8155 BTW MerlinW, a zöld videó beszúrása gomb már nem fog kelleni, van "beépített". -
#8154 Eclipse - CDT modullal, Netbeans, Geany -
#8153 VGA támogatással van probléma, várj pár hetet, majd megoldják. Vagy telepíts 10.04-et annak jónak kell lennie, és majd frissítesz 10.10-re jövőre. Olyan sok különbség úgysincs a két kiadás között. -
krisz940122 #8152 köszi a választ -
#8151 A 10.04 áprilisban jelent meg, így a megjelenésekor fellelhető valamennyi bugot javították. -
krisz940122 #8150 a 10.04 már jó? úgyértem h az nem bugos? mert a 10.10 elég rendesen bugos nekem. tehát hogy kérdezzem? a 10.04 már bizonyított h jó? -
#8149 Bocsi hogy beleszólok/kérdezek, de milyen programot tudnál ajánlani programozáshoz?
C/C++ hoz kéne mert egyetemen most ezt tanuljuk, de inkább C. -
#8148 10.04-et.. felejtsd el a 9.10-et. Régi és már nem támogatott (nem nagyon jönnek hozzá új csomagok). -
#8147 Flash:
1. sudo apt-get install flashplayer-installer
2. Majd, ha kell a 10.2 béta .so-t kell másolni az /usr/lib/flashplayer-installer könyvtárba
Gedit: nézet -> állapotsor. Más nincs. Ez csak egy szövegszerkesztő, mint a notepad. Programozásra van sok-sok más alternatíva. -