11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    Wine+Pulse+DX9 Installer v1.3.5.39-16

* wine 1.3.5 (2010.10.16)
    * winepulse 0.39 (2010.09.25)
    * winetricks (2010.09.04)
    * git (1.7.3.2)
    * Fixed install process
    * debian dependency fixes
    * Tested on Ubuntu 10.04, 10.10 and Debian 5 and 6
  • MerlinW
    Működik, játszanak vele sokan.

Telepítés

Ezenkívül Google mutat neked még sok alternatívát.
  • Littlepig13
    nem tudja valaki hogy a WOW h mükszik linuxon?
  • mumpic
    Eh, ájkendi. Éljenek a törpesúlyú ablakkezelők! :)
  • donatus13
    Úgy látom az új ubuntu igen sok újítást hoz majd magában grafikus téren.
  • Máté94
    Nekem tetszik :D
  • donatus13
    Mondjuk a shell elég instabill igen sokszor szét fagy, az ablakok teljes méretre helyezésével sokszor baj van:D
  • donatus13
    Hajrá vesszen az apple :D Érdekesek az újítások ez a gnome shell el együtt eléggé kemény lesz.
  • MerlinW
    Canonical perli az Apple-t, mert az új OSX (Lion) az egyik fícsörét Launchpad-nak hívja:)
  • MerlinW
    11.04-nek az Unity lesz az alapértelmezett desktopja.

"11.04 will have Unity as the default desktop for new users" - via popey

Hááát nem tudom...
  • MerlinW
    11.04 Keynote
  • MerlinW
    Compiz 0.9.2

a new MultiAnim which allows for mutliple copies of windows in animations
    minimized live window previews (experimental) - a feature many have been waiting for to use in DockBarX (among others)
    natural scale mode which pushes windows apart based on their distance from each other already when overlapping
    re-written group plugin
    simplified shadow storage in the decorations
    support for KDE 4.5's blur hint
    Allow resizing from the center of the window

• Rotyoka
    Kössz már aznap este megoldottam, átáltám a fő szerverre :)
  • MerlinW
    Eddig egy accounttal 2 rendelés. Most már csak 1 rendelés, de miután a shop-ba bekerült az olcsó csomag, valószínűleg lassan megszűnik a dolog.
  • JoeFromHun
    Mert amúgy hányszor jár ingyen?
  • MerlinW
    Megérkezett az utolsó ingyen CD-m:)
  • Dj Faustus #8249
    Ideiglenes megoldás: A Szoftverforrások-nál (elérhető az Alkalmazások/Ubuntu szoftverközpontban a Szerkesztés/Szoftverforrások menüpontnál, vagy a Rendszer/Adminisztráció/Synaptic csomagkezelő Beállítások/Tároló menüpontjában) a Letöltés innen lenyíló menüben állítsd át a Fő forrásra, vagy az Egyéb... menüpontban kiválaszthatsz az ftp.freepark.org helyett mást.
  • Lyukasbogrács
    böngészőbe beírod a címet, 404, nem elérhető a szerver.
    majd jó lesz.
  • Rotyoka
    Az miért van, hogy a csomag információkat nem tudom frissíteni? Nem akar kapcsolódni a szerverhez valamiért

W:Failed to fetch http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/maverick/Release.gpg Connection failed

stb

stb
  • Lyukasbogrács
    már van chromium 9
  • MerlinW
    Aham. Egy stabilnak kikiáltott FF 3.03 perpill. Más nincs is a hivatalos stabil tárolókban.
  • JoeFromHun
    A képen látható Iceweasel gyakorlatilag egy Firefox csak más néven fut?
  • plck
    oksa köszi
    akkor ez lesz:)
  • mousee
    Szóval a beígért Acer Aspire 5536G hang (Hang+Mikrofon) 100%os működésre bírása:

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

A végére másoljuk be ezt a két sort.

options snd-hda-intel model=acer
    options snd-hda-intel position_fix=1 enable=yes

Mentés, újraindítás, és már működik is.
  • precision
    a "kisebb lehúzza a nagyobbat" nem a méretre hanem a sebességre vonatkozik

mivel mind a kettő 1066mhz -es lesz, így nem lesz ilyen gondod
  • plck
    OFF

Kérdesem a köv.:Hogyha veszek egy 2gigás 1066MHz-es ramot és egy 1 gigás 1066MHz-eset az úgy klappol?:D

(nem nagyon értek ám hozzá és olyasmit hallottam hogy a kisebb lehúzza a nagyobbat vagy mi... )

Azért igy akarom mert 4 az sok, a 3 szerintem ideális és jó lesz egy darabig:)
  • mousee
    Üdv, sok kihagyás után visszatértem az ubi világába, és 64 bites 10.04-es LTS-el hasítók.
    Egy Acer Aspire 5536G-m van, és csodálatosan megy minden elsőre, kivéve a hangot, ugyanis a mikrofont külön kell életre kelteni (majd otthonról kimásolom hogy hogy oldottam meg). Már ez a kis "incidens" is nagyon visszahozta bennem a régi linuxos "detökjóbuzerálniarendszert" érzést, úgyhogy megújult erővel vagy jelen a szabad szoftvereknél :) Jó újra itt :)
    Nemsokára nekiesem megint a régi puppy linuxos mániámnak is (amint időm engedi), ugyanis ubuntu.hu-n elég rendesen elhanyagoltam szegény topikomat :(

Szép napot :)
  • plck
    áhááá, köszi akkor frissitek:D

Még olyan kérdésem lenne hogy a billemen nincs hosszú i, mármint a klaviatúrán van csak a gépbe nincs értitek?!:D
    Nézegettem a bill.beállitásokat, de nemtaláltam megfelelőt :|
  • MerlinW
    Nem, arra külön gomb van a frissítéskezelő ablakának tetején, amennyiben engedélyezve van a szofrverforrásokban a nem LTS kiadások frissítése.
  • plck
    Kérdés:Ha a frissitéseket telepitem akkor települ a 10.10 is?Mert azt nem szeretném és ezért nem merem telepiteni:D

Választ köszi:)
  • itamragy
    Hali.
    Telepiteni szeretnék egy nyomtati drivert és azt irja ki hogy "a telepités nem folytathato mert a nyomtatási sor kezelő le van tiltva"
    a kérdésem hol lehet ezt engedélyezni?
  • MerlinW
    Már a mai Arch-al sincs olyan sok meló. Még a valamikor tavaly telepítettem először, Arch wiki mellett 2-3 óra alatt életre leheltem ráadásul KDE-vel. Logikusan a csomagkezelését kellett elsajátítanom, illetve pár konfigurációs fájl máshol van/máshogy működik, mint a többi disztronál (pl a resolv, és az említett rc).

Persze abban egyetértünk, hogy kezdőknek nem ajánlott sem Arch sem Slack (bár azt is elég rég láttam utoljára) A Debian 5 (lenny) netinstall már teljesen automatizált, illetve hála a mai apt-nek és függőség kezelésének konkrétan 1 óra alatt raktam össze telepítési/letöltési idővel együtt:)
  • HiPPoNaX
    Viszont ha aki azt vegigcsinalja, az rengeteget tanul, hiszen meg a usert es a groupokat is kezzel kellett letrehozni emlekeim szerint, az rc.conf-ot is csak tessek-lassek keszitette el, a rendszer lokalizaciojahoz is jo sokat kellett turkalni, szoval van mivel szembesulni. Amikor utoljara debian netinstallal talalkoztam, akkor az kicsit automatizaltabb volt :]
  • donatus13
    Jó neked:D nekem még a deb is nagy kihívás egyenlőre:D
  • MerlinW
    Arch szuperjó, de azt is összekalapáltam 1-2 óra alatt... elvették a játékomat :( Talán még a BSD és a Slackware amivel el lehet hosszabban szöszölni:)
  • HiPPoNaX
    Ha nagyon legozni akar az ember, de megsem szeretne mindent forrasbol forditani, akkor meg ott az Arch. Bar az uj telepitojet meg nem lattam, allitolag egyszerusitettek vele kicsit a folyamaton. 2-3 ora alatt amugy szinte barki fel tud rakni egy rendszert a regi telepitovel is, ha hajlando elolvasni a wikijet :]
  • MerlinW
    OFF

Utoljára 4-5 éve telepítettem Debiant, kíváncsiságból én is feldobtam egy netinstall-t (150MB-os a telepítő, netről húzza a többit). Sok kihívás már ebben sincs, kikupálták szépen. Megkockáztatom, hogy egyszerűbb telepíteni, mint az Ubit.

15 perc alatt feldobtam rá Gnome-ot, belőttem a hangot, flash-t, mindent. A sok felesleg híján (gnome-core) piszok gyors még virtuálisan is. Az egész cucc csupán 1,5GB lett a végére (Office nélkül).

Aki meg nem akar legózni, az már a telepítőben is megmondhatja, hogy települjön a grafikus felület, webszerver, stb. bár úgy minden szirszar felkúszik.

Lényeg, hogy jó cucc. Csináltam képet:

• MerlinW
    Nekem 2 hét kellett anno kb. Első héten olvastam, második héten összeraktam. Utána már egy nap alatt megvolt.

Ja igen, a netinstall fel fogja ajánlani az asztali környezetet. A saját érdekedben ne pipáld ki, csak a szabvány rendszer legyen kiválasztva.
  • donatus13
    Értem:D hát sok idő mire elolvasom az alapokat de dolgozok vele.Gnome és a KDE között se tudok nagyon dönteni melyik az alkalmasabb, azt sajnálom ennyire szana szét van a linux közösség mindenki más linuxt használ kb redhat debian slackware meg ezeknek a 150 al linuxa egy linux lenne és egy nagy közösség sokkal jobb lehetne szerintem.
  • MerlinW
    Debian netinstall

Telepíted CD/USB-ről vagy VMware Player/Virtualbox-ba mount-olod és úgy telepíted. Lényege, ahogy írtam, hogy csak a rendszermag települ, kapsz egy parancssort és tied a pálya. Miután Debian-ról van szó, van apt, így nem olyan nehéz a dolgod.

Anno mikor én kezdtem nekem kellett csomagonként fordítanom/telepítenem az X11-et, ma ez már csak egy

apt-get install gnome-core xorg gdm gnome-volume-manager
    reboot
    apt-get install synaptic deborphan libgnome2-perl alacarte alsa-base asla-utils alsa-tools alsa-oss apmd discover dwww

Aztán a xorg konfigurálással elleszel egy darabig:) Az angol nyelvvel pedig barátkozzál, mert nélküle baromi nehéz lesz.