11431
Ubuntu Linux
-
#8265 Wine+Pulse+DX9 Installer v1.3.5.39-16
* wine 1.3.5 (2010.10.16)
* winepulse 0.39 (2010.09.25)
* winetricks (2010.09.04)
* git (1.7.3.2)
* Fixed install process
* debian dependency fixes
* Tested on Ubuntu 10.04, 10.10 and Debian 5 and 6 -
#8264 Működik, játszanak vele sokan.
Telepítés
Ezenkívül Google mutat neked még sok alternatívát. -
#8263 nem tudja valaki hogy a WOW h mükszik linuxon? -
#8262 Eh, ájkendi. Éljenek a törpesúlyú ablakkezelők! :) -
donatus13 #8261 Úgy látom az új ubuntu igen sok újítást hoz majd magában grafikus téren. -
#8260 Nekem tetszik :D -
donatus13 #8259 Mondjuk a shell elég instabill igen sokszor szét fagy, az ablakok teljes méretre helyezésével sokszor baj van:D -
donatus13 #8258 Hajrá vesszen az apple :D Érdekesek az újítások ez a gnome shell el együtt eléggé kemény lesz. -
#8257 Canonical perli az Apple-t, mert az új OSX (Lion) az egyik fícsörét Launchpad-nak hívja:) -
#8256 11.04-nek az Unity lesz az alapértelmezett desktopja.
"11.04 will have Unity as the default desktop for new users" - via popey
Hááát nem tudom... -
#8255 11.04 Keynote -
#8254 Compiz 0.9.2
a new MultiAnim which allows for mutliple copies of windows in animations
minimized live window previews (experimental) - a feature many have been waiting for to use in DockBarX (among others)
natural scale mode which pushes windows apart based on their distance from each other already when overlapping
re-written group plugin
simplified shadow storage in the decorations
support for KDE 4.5's blur hint
Allow resizing from the center of the window
-
Rotyoka #8253 Kössz már aznap este megoldottam, átáltám a fő szerverre :) -
#8252 Eddig egy accounttal 2 rendelés. Most már csak 1 rendelés, de miután a shop-ba bekerült az olcsó csomag, valószínűleg lassan megszűnik a dolog. -
#8251 Mert amúgy hányszor jár ingyen? -
#8250 Megérkezett az utolsó ingyen CD-m:) -
#8249 Ideiglenes megoldás: A Szoftverforrások-nál (elérhető az Alkalmazások/Ubuntu szoftverközpontban a Szerkesztés/Szoftverforrások menüpontnál, vagy a Rendszer/Adminisztráció/Synaptic csomagkezelő Beállítások/Tároló menüpontjában) a Letöltés innen lenyíló menüben állítsd át a Fő forrásra, vagy az Egyéb... menüpontban kiválaszthatsz az ftp.freepark.org helyett mást. -
#8248 böngészőbe beírod a címet, 404, nem elérhető a szerver.
majd jó lesz. -
Rotyoka #8247 Az miért van, hogy a csomag információkat nem tudom frissíteni? Nem akar kapcsolódni a szerverhez valamiért
W:Failed to fetch http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/maverick/Release.gpg Connection failed
stb
stb
-
#8246 már van chromium 9 -
#8245 Aham. Egy stabilnak kikiáltott FF 3.03 perpill. Más nincs is a hivatalos stabil tárolókban. -
#8244 A képen látható Iceweasel gyakorlatilag egy Firefox csak más néven fut? -
#8243 oksa köszi
akkor ez lesz:) -
#8242 Szóval a beígért Acer Aspire 5536G hang (Hang+Mikrofon) 100%os működésre bírása:
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
A végére másoljuk be ezt a két sort.
options snd-hda-intel model=acer
options snd-hda-intel position_fix=1 enable=yes
Mentés, újraindítás, és már működik is. -
#8241 a "kisebb lehúzza a nagyobbat" nem a méretre hanem a sebességre vonatkozik
mivel mind a kettő 1066mhz -es lesz, így nem lesz ilyen gondod -
#8240 OFF
Kérdesem a köv.:Hogyha veszek egy 2gigás 1066MHz-es ramot és egy 1 gigás 1066MHz-eset az úgy klappol?:D
(nem nagyon értek ám hozzá és olyasmit hallottam hogy a kisebb lehúzza a nagyobbat vagy mi... )
Azért igy akarom mert 4 az sok, a 3 szerintem ideális és jó lesz egy darabig:) -
#8239 Üdv, sok kihagyás után visszatértem az ubi világába, és 64 bites 10.04-es LTS-el hasítók.
Egy Acer Aspire 5536G-m van, és csodálatosan megy minden elsőre, kivéve a hangot, ugyanis a mikrofont külön kell életre kelteni (majd otthonról kimásolom hogy hogy oldottam meg). Már ez a kis "incidens" is nagyon visszahozta bennem a régi linuxos "detökjóbuzerálniarendszert" érzést, úgyhogy megújult erővel vagy jelen a szabad szoftvereknél :) Jó újra itt :)
Nemsokára nekiesem megint a régi puppy linuxos mániámnak is (amint időm engedi), ugyanis ubuntu.hu-n elég rendesen elhanyagoltam szegény topikomat :(
Szép napot :) -
#8238 áhááá, köszi akkor frissitek:D
Még olyan kérdésem lenne hogy a billemen nincs hosszú i, mármint a klaviatúrán van csak a gépbe nincs értitek?!:D
Nézegettem a bill.beállitásokat, de nemtaláltam megfelelőt :| -
#8237 Nem, arra külön gomb van a frissítéskezelő ablakának tetején, amennyiben engedélyezve van a szofrverforrásokban a nem LTS kiadások frissítése. -
#8236 Kérdés:Ha a frissitéseket telepitem akkor települ a 10.10 is?Mert azt nem szeretném és ezért nem merem telepiteni:D
Választ köszi:) -
#8235 Hali.
Telepiteni szeretnék egy nyomtati drivert és azt irja ki hogy "a telepités nem folytathato mert a nyomtatási sor kezelő le van tiltva"
a kérdésem hol lehet ezt engedélyezni? -
#8234 Már a mai Arch-al sincs olyan sok meló. Még a valamikor tavaly telepítettem először, Arch wiki mellett 2-3 óra alatt életre leheltem ráadásul KDE-vel. Logikusan a csomagkezelését kellett elsajátítanom, illetve pár konfigurációs fájl máshol van/máshogy működik, mint a többi disztronál (pl a resolv, és az említett rc).
Persze abban egyetértünk, hogy kezdőknek nem ajánlott sem Arch sem Slack (bár azt is elég rég láttam utoljára) A Debian 5 (lenny) netinstall már teljesen automatizált, illetve hála a mai apt-nek és függőség kezelésének konkrétan 1 óra alatt raktam össze telepítési/letöltési idővel együtt:) -
#8233 Viszont ha aki azt vegigcsinalja, az rengeteget tanul, hiszen meg a usert es a groupokat is kezzel kellett letrehozni emlekeim szerint, az rc.conf-ot is csak tessek-lassek keszitette el, a rendszer lokalizaciojahoz is jo sokat kellett turkalni, szoval van mivel szembesulni. Amikor utoljara debian netinstallal talalkoztam, akkor az kicsit automatizaltabb volt :] -
donatus13 #8232 Jó neked:D nekem még a deb is nagy kihívás egyenlőre:D -
#8231 Arch szuperjó, de azt is összekalapáltam 1-2 óra alatt... elvették a játékomat :( Talán még a BSD és a Slackware amivel el lehet hosszabban szöszölni:) -
#8230 Ha nagyon legozni akar az ember, de megsem szeretne mindent forrasbol forditani, akkor meg ott az Arch. Bar az uj telepitojet meg nem lattam, allitolag egyszerusitettek vele kicsit a folyamaton. 2-3 ora alatt amugy szinte barki fel tud rakni egy rendszert a regi telepitovel is, ha hajlando elolvasni a wikijet :] -
#8229 OFF
Utoljára 4-5 éve telepítettem Debiant, kíváncsiságból én is feldobtam egy netinstall-t (150MB-os a telepítő, netről húzza a többit). Sok kihívás már ebben sincs, kikupálták szépen. Megkockáztatom, hogy egyszerűbb telepíteni, mint az Ubit.
15 perc alatt feldobtam rá Gnome-ot, belőttem a hangot, flash-t, mindent. A sok felesleg híján (gnome-core) piszok gyors még virtuálisan is. Az egész cucc csupán 1,5GB lett a végére (Office nélkül).
Aki meg nem akar legózni, az már a telepítőben is megmondhatja, hogy települjön a grafikus felület, webszerver, stb. bár úgy minden szirszar felkúszik.
Lényeg, hogy jó cucc. Csináltam képet:
-
#8228 Nekem 2 hét kellett anno kb. Első héten olvastam, második héten összeraktam. Utána már egy nap alatt megvolt.
Ja igen, a netinstall fel fogja ajánlani az asztali környezetet. A saját érdekedben ne pipáld ki, csak a szabvány rendszer legyen kiválasztva. -
donatus13 #8227 Értem:D hát sok idő mire elolvasom az alapokat de dolgozok vele.Gnome és a KDE között se tudok nagyon dönteni melyik az alkalmasabb, azt sajnálom ennyire szana szét van a linux közösség mindenki más linuxt használ kb redhat debian slackware meg ezeknek a 150 al linuxa egy linux lenne és egy nagy közösség sokkal jobb lehetne szerintem. -
#8226 Debian netinstall
Telepíted CD/USB-ről vagy VMware Player/Virtualbox-ba mount-olod és úgy telepíted. Lényege, ahogy írtam, hogy csak a rendszermag települ, kapsz egy parancssort és tied a pálya. Miután Debian-ról van szó, van apt, így nem olyan nehéz a dolgod.
Anno mikor én kezdtem nekem kellett csomagonként fordítanom/telepítenem az X11-et, ma ez már csak egy
apt-get install gnome-core xorg gdm gnome-volume-manager
reboot
apt-get install synaptic deborphan libgnome2-perl alacarte alsa-base asla-utils alsa-tools alsa-oss apmd discover dwww
Aztán a xorg konfigurálással elleszel egy darabig:) Az angol nyelvvel pedig barátkozzál, mert nélküle baromi nehéz lesz.