11431
Ubuntu Linux
-
donatus13 #8305 10.04 es ubuntum van fent, ha ez számít valamit:) -
donatus13 #8304 Sikerült megoldanom a problémákat , de szokásosan újabb lépett fel, ha elindítom a heroes of newerthet és a teamspeaket együtt csak az egyik ad ki hangot, amelyiket előbb indítom, ha elindítom a teamspeaket akkor ott tudok beszélni és jó, utána elindítom a hon t akkor meg ott lenémul az egész, ha fordítva csinálom akkor hon megy és ts nem, ez mitől lehet? -
donatus13 #8303 ubuntun hangkártya és videókártya drivert hogy tudom állítgatni? -
xp-n nőtt fel, furcsa volt neki.
am jó lett a gép megint. este javítottam win7 dvd-vel, igaz hogy semmit nem talált, nem javított, nem talált visszaállítási pontot (pedig van), de jó lett xD mostmár botol rendesen...MS FTW -
#8301 update-grub
ez nem csinálja ezt meg? nekem ott volt a választómenüben az xp ubi telepítés után, bár már nem használok xpt -
#8300 na felraktam a 10.10-et. de sajnos eltűnt az xp boot most nincs xp-m. eleve elég hülyén bootolta be az xp-t.
10.10 telepítése előtt úgy volt, hogy. windows 7 kiválaszt -> ott a régebbi windows verzió és akkor indította az xp-t.
most ha rámegyek a régebbi verziójú windows indításra újraindítja a gépet. elő tudom még szedni valahogy azt az xp-t?
más: egér görgetésre azóta sincs semmi egyszerűbb megoldás? -
#8299 Márpedig ezzel az érvrendszerrel nem lehet vitatkozni. -
#8298 Üzenem az asszonyodnak, hogy mi is szeretjük:) -
#8297 spoiler nem igazán jó :D van rá egy script, ami kattintásra jeleníti meg... :) -
#8296 jaja, közben már kiírtam a win7-et megint :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!asszony lehülyézte az ubisokat :D szerinte hülyeség ez a rendszer -
#8295 Ha Win7-ről van szó már az sem kell, bebootolsz a W7 lemezről és lesz egy Recovery gomb, oszt sanyi:) -
#8294 ahm. naon reggel van még ehhez :D ma így marad, este majd valamit alkotok a leírtakból.
annyi volt a szitu, hogy lefagyott a gép (win7) reset, és onnantól bios után read disk error, nyomjak ctrl+alt+del-t :/ de az ubi frankón látja azt a merevlemezt, este filmet is néztem róla. lehet elég lenne egy fixboot, fixmbr -
#8293 Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" ütemterv:
December 2nd - Alpha 1
February 3rd - Alpha 2
March 3rd - Alpha 3
March 31st - Beta
April 21st - Release Candidate
April 28th - Ubuntu 11.04 -
#8292 Ha Windows van a gépen
1. Scan és javítás: cmd -> chkdsk c: /r /f (majd ezt minden paricióval)
2. Teljes scan: warezolj egy HDTune Pro-t, talán a legtutibb cucc. Nem javít, de mindenről beszámol:)
3. Ha nem lenne Tune-ban akkor ellenőtiztesd le a SMART-al is. HD Sentinel is tud de vannak ingyenes megoldások is.
Linux:
Linux-al nem fogsz tudni NTFS fájlrendszert ellenőrizni
NTFS: Windows+chkdsk
Ext: Linux + fsck
1. Magát a merevlemezt smartctl-el tudod, amennyiben van a lemezben SMART és engedélyezve van az a BIOS-ban:
Helyek, kompúter, kívánt lemezre kattint kétszer = bemount
sudo apt-get install smartmontools
sudo smartctl -t long /dev/sda (a lemez neve - ha nem tudod, akkor:cat /proc/partitions)
sudo smartctl -a /dev/sda
2. Aztán van egy olyan fícsör is, hogy:
sudo apt-get install ntfsprogs
sudo ntfsfix /dev/sda1
Ez ráerőszakolja a Windows-t, hogy indításkor nyomjon egy komplett chkdsk-t
3 Tapasztalataim szerint, ha a chkdsk/fsck nem javítja meg, akkor marad a teljes formázás. Ha azután sem, akkor kuka a lemez.
-
#8291 haj!
cd-ről bootoltam ubit (10.04) kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehet scandisk félét futtatni egy winyón :/ hátha segít a read disc error jelenségen -
#8290 Általában a melegedés okozza ezt a jelenséget. -
#8289 Nekem is 10 éves gépem van :)
A programfagyásokat meg tuti hogy hardverhiba okozta, 5,5 órán át ment a memtest, és bepirosította a képernyőt a sok hibaüzenet :-/.
Most megvariáltam a modulok sorrendjét, azóta nem volt vele gond. De ez már erős off. -
#8288 Jahm. Mint írtam, mielőtt vásárolni kezdesz, nézd meg mit támogat az alaplapod. Voltak régi lapok amelyek még típus szinten sem ettek mindent (PC66, PC133). Illetve, hogy valóban SDRAM-ról van-e szó, nem DDR-től. SDRAM '92-93-as technologia. -
#8287 Tudom, hogy elméletileg nincs 216 MB-os, de Ubi még is ezt írja. Lehet nem látja a többit.
Valószínű, hogy egy 512-es kell akkor keresni, mert olyan áraik vannak, hogy csak nézek. Ilyen 17e Ft újonnan...mondom WTF :D
De úgy látszik létezett 1GB SDRAM :) -
#8286 Emlékeim szerint SDRAM-ból 512MB volt a legnagyobb, DDR-ből pedig az 1GB-os.
256MB az, nem 216 (1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024-2048-4096-8192, stb vagyis a kettő hatványai)
Nekem az első gépemben 2x2MB-os EDO RAM-ok voltak, azaz 4MB memória volt a gépben '92-ben:) Kész küzdelem volt a 8MB memóriaigényű Doom-ot életre lehelni:) -
#8285 Értem. Akkor lehet nem lenne jó amit néztem. Létezett akkoriban 512 MB vagy 1 GB-os?
Meg kell majd néznem milyen lap van benne, meg a mostani RAM milyen és az alapján nézni valami jobbat. Akiknek ilyen hasonlóan régi gépük van, azok olyanokat írtak, hogy 512-1GB RAM-al szépen futnak. Bár lehet, hogy nem lesz jobb semmivel se, de hát azért 216 MB-al szegény Ubi.
Mondjuk elég érdekes, hogy 216 MB-os RAM-ot gyártottak.
Köszi a segítséget. -
#8284 Sima SDRAM (PC133 - 133Mhz) és DDR1 (PC333 / PC2700 / PC266 / PC2100). 2*133MHz és 333Mhz).
A mai gépekbe minimum DDR2 kell, ez ugye függ az alaplaptól. Ha az alaplap támogatná is, nem célszerű különböző modulokat használni (olyan lassú lesz a rendszer, mint a leggyengébb láncszem), de még különböző márkájú/méretűt sem (ezért árulják őket kit-ben). -
#8283 Merlin szerinted 10 évvel ez előtt milyen RAM szabványok voltak? Lehet tudnék szerezni egy régi gépből RAM-ot, mert a mostani Ubis gép a kevés RAM miatt lassú. Meg ha cserélnék, akkor újra kellene telepíteni az egészet? -
#8282 Hát, nem lettem okosabb. Nem írt ki semmit. :)
A Firefox is mindig lerohad mostanában, de legalább lehet crashreportot küldeni. Viszont vicces: felraktam a chromiumot, de még mindig nem tetszik, szóval gondoltam megpróbálkozom újra a firefoxszal, és azóta nem omlott össze. Biztos berezelt. :) -
#8281 Elofordul az ilyen, inditsd konzolbol az alkalmazast, akkor latni fogod, min bukott ki. Mas kerdes, hogy nem biztos, hogy tudsz is segiteni a dolgon :] -
#8280 Volt már veletek olyan, hogy se szó se beszéd leállt valami program, mindenféle hibaüzenet nélkül? Filmet nézek, és a VLC már másodszor lépett ki :]
Nem zombult be vagy ilyesmi, nincs benne a feladatlistában.
Lehet hogy a file-lal nem okés valami? -
#8279 Ezt az oldalt ismeritek? -
#8278 Hírek a 11.04 alapértelmezett alkalmazásairól:
- LibreOffice will likely be included in next version of Ubuntu if it's ready
- Firefox 4 is still favored over Chrome as the default browser in Ubuntu. Chrome still poses too many challenges for Ubuntu (the release cycle doesn't fit well with Ubuntu Update model and also there are issues with the Global Menu integrations and so on).
- The decision to replace Evolution with Thunderbird in Ubuntu has been deferred. Hopefully Thunderbird will be ready in a cycle or two (it misses a calendar, exchange support, integration with appmenu and messaging menu).
- Banshee might be included by default in Ubuntu 11.04 (and thus replace Rhythmbox) if it can be slimmed down to fit on the CD
- Oneconf will be included by default in Ubuntu 11.04. OneConf is a mechanism for recording software information in Ubuntu One, and synchronizing with other computers as needed.
- Gnome-dictionary will be removed from the CD
- Nautilus Elementary was also brought up for discussion, but was rejected "because the patches are considered hacks".
-
#8277 oksa köszi sikerült(: -
#8276 Kapcsold ki az analóg óra widget-et ha használod. -
#8275 Miután elküldtem csinált egy olyan hogy a tálcára nem tudtam kattintani csak miután leokoltam ezt a szart -
#8274 Egy olyan problémám van hogy folyamatosan ki ir egy olyan hibát hogy nem sikerült elinditani a KTTSD szolgáltatást ergo nem található és hogy szépen fogalmazzak k***ára idegesitő.
Valami plazmoid hiba lesz azthiszem.(Kubuntu-desktop)
Micsináljak?:D -
#8273 azt először ki kell csomagolni mert a .tar és .tar.bz tömörített állomány
lehet duplaklikkes megoldással, akkor bejön az archívumkezelő
vagy terminalban:
tar -xvf filneve.tar
és innentől kezdve az addot program/csomag válogatja a telepítési módszereket
minden esetben olvasd el a README file -t, ott lesz benne a kitömörített fájlok között
nagyon nagy általánosságban így kell az ilyesmit telepíteni, terminalban
sudo ./configure
sudo make
sudo make install
de mondom, a README a mérvadó, azt kell olvasni
megjegyzés:
ha van a cuccból .deb verzió (persze ubuntuhoz való) akkor inkább azt rakd fel, keress rá google -n a progira, és nézd meg
vagy lehet, hogy apt-get -el is felrakható mondjuk külső szoftverforrás hozzáadása után -
#8272 köszi a választ, már ezzel is bővültek a linuxos ismereteim :D
nekem elég ha linuxon megy az Age Of Empires 2, meg a stronghold crusader, egyikse egy nagy igényű játék, úgyhogy ma szerintem ezekkel szöszölök.
Még egy kérdésem lenne, amit viszont már utána keresés/kérdezés után teszek fel, ha letöltök egy .tar vagy .tar.bz kiterjesztésű telepítőt akkor azt hogy tudom felrakni ubuntura, nekem azt mondták hogy terminálba kell sudo-val, de nem tudom hogy utána mit kell beírni :S
Bocsi hogy ilyeneket kérdezek, de eddig sose használtam linuxot, de most hogy muszáj volt felraknom kezdem megszeretni :) -
#8271 újra compile-oltam source-ból, így jó. -
#8270 Felraktam, lefutott.
Szűz ubi 10.10, Ati propriety driverrel.
Wow-ot futtatva köv. hibaüzi terminalból:
err:module:import_dll Library OPENGL32.dll (which is needed by L"Z:\\media\\250gb\\Users\\Public\\Games\\World of Warcraft\\Wow.exe") not found
googléztam, de megoldást nem találtam.
hilfe -
#8269 Logikusan sokkal:) Persze ez gépfüggő. Sokan játszanak CS1.6/source-al, WoW-al, én pl Trackmania-val, ami csak medium beállítások mellett fut rendesen AA nélkül, míg Windows-on a csillagos eget is ráereszthetem, ha akarom.
Tehát használható, de komoly kompromisszumokkal. Nameg sok játék/program el sem indul, valamelyik pedig napokig tartó nyomozással szöszöléssel. Ez amolyan örüljünk, hogy egyáltalán ilyen is van:) Miután semmi köze a két rendszernek egymáshoz:)
Persze ott van még a VMWare/VirtualBox is, ami normális Windows-t ad, de ott még szűkösebb az erőforrás, illetve a 3D támogatás is sovány. -
#8268 így már értem köszi, annyit még kérdezhetek hogy mennyivel lesz lassabb egy win-es játék hogyha így futtatom linux alatt? -
#8267 Windows-os DirectX-es alkalmazások futtatására, mint egyes játékok, újabb photoshop, stb. -
#8266 bocsi ha hülyeséget kérdezek, de ez a cucc mire való?