11431
Ubuntu Linux
-
kalimpa #8345 Köszi, amint hazaérek nekiesek! :) -
#8344 Ezt fejtsd ki... -
#8343 Szerintem BadSectoros a vinyód!
TestHDD! -
#8342 dmesg - boot napló
kern.log - kernel mapló
daemon.log - szervízek naplója
syslog - rendszer napló
Keress hibákat, errororkat, stb. Ismerkedj velük, guglizz. Fontos, hogy otthon érezd magad a log mappában a későbbi problémák elhárítása miatt. Most első körben ki kell nyomoznod, hol akad el a bootolási folyamat..
Másik lehetséges megoldásként, nyomon követheted a boot-olási folyamatot, ha az /etc/default/grub -ban a:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT mögül kitörlöd a "quiet splash"-t.
sudo update grub, majd reboot és figyeld, hol a bibi. -
kalimpa #8341 Mit kellene ott keresnem?
Egyébként újraraktam, sima Ubuntu 10.10. A probléma (lassú boot) továbbra is fennáll. -
#8340 -
#8339 sokan remélik, hogy az is elkezd majd haldokolni és tovább bandázhatsz itt :D -
#8338 na már megint meghalt a vinyóm, sztem végleg :/ addig bandázok veletek ubival, míg nem jön meg az új vinyó... -
#8337 Nézd át a /var/log könyvtárat. -
kalimpa #8336 Valamint olyan problémám is van (az előbbitől függetlenül) hogy a minap lefagyott a rendszer, újraindítás után, és azóta is kb másfél perc eltelik, míg be tudok jelentkezni, valamint érdekességképp mondom, hogy a hosszú bootolás alatt a hd led félerővel világít... -
#8335 A script szerint Unix/Linux alól böngészel:) -
#8334 hehe, mé' kaptam beastie jelvényt? :) -
kalimpa #8333 Sajnos ezzel nem jutottam előrébb, továbbra sem választható a Vista...:( -
#8332 Első lépés:
sudo update-grub
Második: /etc/default/grub -ban a timeout paramétert növeld ha 0, hogy megjelenjen a Grub menü.
Ezután ismét sudo update-grub
Valamint 10.04 óta van startup manager az adminisztráció menüben, azzal is tudod variálni. -
kalimpa #8331 Fárasztalak én is titeket még egy kicsit.
4 partícióra van szedve a merevlemezem, 1 a rendszernek, 1 a home-nak, 1 a cserének, és van 1 partíció, amin Vista van. Namost ezt a Vistás partíciót nem tudom indítani, a Grub menüje meg sem jelenik, és fogalmam sincs hol kell szerkeszteni, egyáltalán hogy lehet felismertetni, hogy a 4. partíciómon van még egy oprendszer, amit néha kénytelen vagyok használni, de nem tudom elindítani. Örülnék minden segítségnek!
-
#8330 Sziasztok!
Lehet picit OFF.. de talán mégse.
Szóval.. ismertek esetleg olyan LiveCD vagy BootCD-s rendszert ami működő rendszerünkről képes megadott heylre akár egy szabad particióra image-t készíteni?
Megesküdnék,hogy van kifejeztetten ilyen distro csak én nem ismerem.
Köszi előre is! -
kalimpa #8329 Mondtam, hogy láma a kérdés, de köszi a választ, így már értem, azt hittem valami speciálisabb
szerepe van. :) -
#8328 /home/neved/Asztal-ra gondolsz? Ami abban van, az látszik az asztalon. -
kalimpa #8327 Egy kérdés motoszkál bennem...igazából mire jó, mire kellene használni az "asztali mappát" ? Sehol nem találok erre való leírást. Bocs ha nagyon láma a kérdés. :) -
#8326 gcdemu - olyan, mint a daemon tools. Egy kattintás a mount, egy kattintás a leválasztás. -
djsenki #8325 Javaslom a mountertoolt, nekem sokkal jobban bevált. http://nyilasmisi.myip.hu/2010/11/07/megjelent-a-mountertool-1-1/ -
lampard99 #8324 hello valaki eltudna mondani hogy a acetoneISO ba meg amugy egy ISO-s virtualis meg hajtó ba nem tudom bele rakni a Football Manager 2011. iso mert mindig le error-oz Valaki valami ötlet? -
mt91 #8323 Sziasztok!
Ha volt már a kérdés ezer bocsi, de sajnos most nincs időm átnézni a régebbi hsz-eket, mert mennem kell z.h-ra. De utána pedig sűrgős lenne a megoldás, mert kéne a linux, h tudjak készülni a progalap z.h-mra. Na szóval az a gondom, hogy felraktam az Nvidia drivert, de nem tudom a monitor felbontását megváltoztatni csak a képernyőét. tehát ha megvltoztatom a felbontást akkor a monitor ugyanolyan kicsi marad így a nagyobb felbontás miatt az asztal lelóg a képről... Pedig tudom, hogy képes a monitor is meg a vidi katyi is nagyobb felbontásra, mert amikor még nem volt rajta a driver akkor még nagyobb felbontásban ment z Ubuntu, de most már nem tudom ugyanott átállítani a felbontást. Gondolom a driver miatt...
Egyébként a gép nagyon régi egy Nvidia mx440 agp 8x kártya van benne, de a futási sebességgel nincs is baj csak azzal, hogy nem tudom a felbontást állítani...
Előre is köszi: mt91 -
#8322 2db 512
egy időben tudja használni mind a kettőt, így elvileg gyorsabb. -
#8321 Áhh, köszi. Ez lett volna a kérdés, hogy akkor hány MHz-es kell bele. :)
Akkor végülis nem lesz olyan nehéz találni bele. De, hogy lenne jobb? Egy 1 GB-os, vagy 2 512 MB-os? -
#8320 Ott írja:
2 DDR DIMM Sockets
Two 184-pin 2.5V DDR SDRAM (DDR200/266)
Maximum: 1GB
Tehát 2 darab DDR1-es memória mászik bele, max 1GB-ig. Azaz max 2db 512MB-os és max 266MHz-es modul. -
#8319 Fenn hagytam még az XP-t amikor Ubuntut telepítettem, biztos ami biztos. És, hogy megtudjam milyen RAM való ebbe a gépbe csináltam egy "riportot" Everest-el. Pár napja kérdeztem, hogy régen milyen RAM-ok voltak, mert szeretném mamám gépét kicsit felgyorsítani. :)
Ilyen alaplap van benne. -
#8318 -
#8317 Na csináltam riportot mamám informatikai őskövületével :DD
Feltöltsem valahova, vagy elég pár infót kiírni, hogy megtudjuk mi megy bele? -
#8316 Gnome 3 újdonságok, finomságok. -
donatus13 #8315 Örülhetek egyáltalán hogy tudok honozni windows alatt lefagy valamiért az S2 logon és akár mit csináltam nem javul. -
donatus13 #8314 Akkor megvan megoldás , sok ötletem nem maradt, sajna a szerverünk ts 2 es ezért így jártam :D de nem okoz gondot nem beszélek és kész. -
#8313 ez a ts2 linux kliensének a hibája.
használj ts3at. -
#8312 Hát a fene sem emlékszik már rá:) Lehet. -
donatus13 #8311 Kössz mindjárt utána járok. -
#8310 Lehet rosszul tudom, de az ALSA is képes volt több szálon futni. A HoN egy új játék, van Pulseaudio támogatása. Illetve magának a Pulseaudionak is van failsafe ALSA kompatibilitása. Én úgy vettem észre hogy az ALSA-t használó alkalmazások is gond nélkül mennek mellette, akár többszálasítva is.
Lehet nincs igazam egyébként. Viszont a játékban a hangbeállításoknál megnézném mi van kiválasztva, lehet az alapértelmezés nem a Pulse. -
donatus13 #8309 Kár:( igazából az lenne jó tudnék beszélni ts 2 ön de ha nem nem így jártam, sok ötletem nincs mit tehetnék, hon nak van linux kliense nem is értem miért nem támogatja. -
#8308 Pulseaudio-t? ne próbáld, mert alapértelmezett. Ez nem rajtad múlik, hanem a játékon. Ha a játék nem támogatja, akkor nem tehetsz semmit.
Pulseaudio egy audio interfész, ami többszálasítja az ALSA-t. (talán az OSS-t is, de erre nem esküszöm). -
donatus13 #8307 értem köszi, megpróbálom telepíteni. -
#8306 Ha nem pulseaudio-t használ a játék, akkor ez teljesen normális. Csak a pulseaudio tud egyszerre több eszközt megszólaltatni egy időben.