Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van XP és Ubuntu a gépemen, most szeretnék telepíteni 1 7est, és azt szeretném megtudni, hogy az be-e fog zavarni a boot-olásnál ?
Válaszaitokat elõre is köszönöm !
Az tény, hogy full noob vagyok a Linuxhoz...😊
Gondoltam, hogy nincs exe. Mivel Win-es vagyok így tudtam megértetni magam...
Minden telepített program indítófájlja az /usr/bin könyvtárban van, ez pedig a PATH-ban, ergo nem kell foglalkozni az útvonallal.
A telepített programok adatfájljai pedig az /usr/share, /usr/local -ban vannak. Ha kíváncsi vagy egy alkalmazás teljes adatállományára:
sudo dpkg -L emesene | more (emesene helyére mehet bármilyen program/csomag neve)
verzióinfó:
sudo dpkg -l emesene (kis L betü)
Te is olvasd el a lent linkelt doksikat, mert fogalmad sincs az egészrõl😊
[merlinw.org]
Lehet, hogy a flash. Telepíts egy ilyet:
flashplugin-nonfree
ha nem javul, akkor ezt:
adobe-flashplugin
Vagy használj chromium-browser-t.
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Rendszer - Beállítások - Indítópult, itt kipucolhatod az "autorun-t".
Kb ennyi. Itt nincsenek rejtett cumók, mint Windows-ban, amit látsz az fut😊
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Megoldódni látszik az e-book könyvek olvasása, ubuntu alatt. Többen ajánlották az fbreader-t, de sajnos nem mindent sikerült vele olvasnom. Végül a Mobipocket Desktop Reader (windows) mellett maradtam, hiszen régebben is ezt használtam. Wine alkalmazás alatt egyenlõre szépen fut.
Unix/Linux alapok
Ubuntu felhasználói alapok
Ubuntu adminisztátori alapok (telepítés, stb)
Ubuntu súgó
[merlinw.org]
Ha nem gond jövök még ha problémám lesz😊
[merlinw.org]
Már csak egy kérdésem lenne.Annál a verziónál amit használtam az asztal bal oldalán voltak felsorolva a menük.Ezt valahogy nem lehet itt is beállítani?
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Vagy van még MC konzolból..
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
~/.gnome2
~/.gconf
~/.gconfd
~/.metacity könyvtárak (a "~/" = "/home/felhasználónév/")
Szerintem kattintgasd újra végig, sosem szerencsés a gányolás fõleg, hogy problémád volt vele elõzõleg. Netbook Remix és Ubuntu között pedig fõleg nem, mert más a felület.
[merlinw.org]
Viszont,hogy tudnám áthozni a Gnome-ból a beállításokat?
Kijelentkezel, alul kiválasztod a sima Gnome felületet és jók lesznek a panelek.
Notebook-ra miért netbook rendszert telepítesz? A kettõ nem ugyanaz😊
Notebook-ra/laptop-ra sima Ubuntu,
Netbook-ra (tudod azok a 10 colos kvarcjátékok) Ubuntu Netbook Remix.
[merlinw.org]
A legrosszabb ilyenkor hogy a kezdõ el sem tudja konkrétan mondani mi-mikor-miért, így nekem sincs könnyû dolgom. Valszeg 3 kattintás a megoldás.
Csak arra utaltam, hogy ha egy
rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
parancs nem fut le (remove --recursive --force), akkor egyetlen probléma lehet, hogy nem a megfelelõ könyvtárban adtuk ki.
Így biztos lefut:
sudo rm -rf ~/.gnome ~/.gnome2 ~/.gconf ~/.gconfd ~/.metacity
De próbálkozhatsz az Alt+F2 - gksudo nautilus paranccsal is, azzal törölve a fent felsorolt rejtett (. elõttük ezt jelenti) könyvtárakat.
Vagy újratelepíted a rendszert és 99%-ban biztos vagyok, hogy többet nem fordul elõ. Ja igen, telepítés után futtasd le a frissítéskezelõt (rendszer-adminisztrátor-frissítéskezelõ).
[merlinw.org]
Telepítsd újra a rendszert és úgy csinálj dolgokat, hogy tudod pontosan mit csinálsz. A topik fejlécében van egy rakat doksi (documents menüpont)
A kitartásodat tekintve még minimum 3-4 évig nem ajánlom neked a Linuxot😊
[merlinw.org]
Terminál megnyit:
gconftool-2 --shutdown
gconftool --recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
pkill gnome-panel
sudo /etc/init.d/gdm restart
Ha ezután sem jó, akkor teljes Gnome reset:
CTRL + ALT + F1, bejelentkezel
rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
sudo /etc/init.d/gdm restart
Ha nem ugrana a grafikus felületre akkor: CTRL + ALT + F7
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Ilyennek kellene lennie:
Valamit te maszatolhattál el, mert nincs ilyen hiba jelentve, én sem tapasztaltam ilyet még.
[merlinw.org]
Az "eltávolítás a panelról" menüpont logikusan csak akkor jelenhet meg, ha valamire kattintasz a panelon. Indítsd újra a rendszert, hátha csak megzakkant. Alapból nincs zárolva a panel soha.
[merlinw.org]
"Majd jobb klikk a felsõ panelon, hozzáadás a panelhez, hálózatfigyelõn duplakatt."
[merlinw.org]