11431
Ubuntu Linux
-
#8425 Én nem tudok ebben segíteni. Sosem volt laptopom, nem szeretem őket, így hibernálásra/sleep-re sem volt soha szükségem. -
#8424 Milyen laptop? -
#8423 Senkinek semmi otlete mitol lehet? -
#8422 oks.
Ujabb problemam van :)).Nem tudom alvo allapotba tenni vagy hibernalni a gepet... -
#8421 Hát eléggé :) -
#8420 Updatekbol erdemes mindent feltelepiteni? -
#8419 sudo passwd neved -
donatus13 #8418 Van megoldás arra ,hogy rendszer gazda jogosultságokat állítsak be? mert telepítésnél szerintem kimaradt mert sudoval nem tudok belépni:S -
#8417 jah...nekem csak ugy mukodott -
#8416 Ööö nem ugyanezt írtam?:) Vagy a laptop-mode-tools volt a nyerő? -
#8415 Itt van a megoldas ;) -
#8414 Ha megosztod velünk pontosan hogyan oldottad meg, azzal segíthetsz másoknak is. -
#8413 koszi,bar ez igy nem mukodott de vegul megoldottam.kosz mindent;),lehet h meg jovok par amator kerdessel,mert eddig nagyon bejon szal valszeg ezt fogom hasznalni:D -
#8412 jogi helyzet miatt, de a pontos okát nem tudom -
#8411 Tesóm notiján is ez volt anno.. ritka használhatatlan egy valami volt...Nem értettem mindvégig azt benne,hogy az mp3 miért nem volt benne támogatva mikor már minden sz*r játszik mp3-at.
-
#8410 sudo iwconfig wlan0 power off
Ha nem wlan0, hanem wan0 vagy eth0, esetleg eth1-2-3-4, stb az eszköz neve, akkor logikusan azt írod a parancsba. ifconfig-al megnézheted, ha nem tudod (ifconfig -a)
további opciók (logikusan a power paraméter körül nézelődj) -
#8409 jah sry azt nem irtam h wireless a net -
#8408 sudo: ethtool: command not found -
#8407 Próbáld meg ezzel:
sudo ethtool -s eth0 autoneg on speed 100 -
#8406 Eszre vettem h csak akkor lassu ha aksirol megy.Hol kell azt beallitani h ne vegyen vissza a net teljesitmenybol? -
#8405 Nah felraktam:).Egyenlore az a problemam van h nagyon lassu a net,legalabbis a firefox...vmi otletetek nincs miert van ez? -
#8404 Mindenféleképpen ext3 vagy ext4-es partíció kell neki. A mostaniak gondolom NTFS vagy FAT32-sek. :)
Kénytelen leszel csinálni egyet ha Ubit akarsz. :D
-
#8403 Ha nem figyelsz oda, elvesztheted minden adatodat a lemezen. Tehát - főleg, ha először csinálsz ilyet - körültekintően megfontoltan nyomogasd a particiókezelőt:) -
#8402 Mer mi baj lehet belole? -
#8401 Le tudsz vágni belőle, de csak saját felelőségre:) -
#8400 Nem...2 particiom van de ha ez igy mukodik h levag maganak abbol ahova telepitem akkor tokeltes lenne:D -
#8399 Csak azt ne mond,hogy egy partíción van mindened...
Amúgy nem kell szerintem ketté vágni. Telepítésnél beállítod mekkora partíciót csináljon a telepítő magának, és gondolom elvesz a nagy egészből egy kicsit.
Max. Merlin kijavít ha valami hülyeséget írtam. :D -
#8398 Ah kar...akkor lehet h buta kerdes de a mar meglevo particiot nem vaghatom kette?:D -
#8397 Nem, másik kell neki. Telepítésnél meg lehet tenni. :)
EXT4 vagy EXT3-as kell neki. -
#8396 Meg valami,ugyanarra a particiora tehetem amin a windows van? -
#8395 Működik, de Maverick óta már nem igen van rá szükség, menüből telepíthető a 10.9-es zárt meghajtó. Tehát nem kell letöltened az AMD oldaláról. -
#8394 Ertem.
Valszeg kirpobalom de elotte meg lenne par kerdesem.Az ubuntun ati driver mukodik? mert lattam h van linux driver.Hangkartyakat altalanossagba felismeri?
Teljesen kezdo vok lnux teren hol talalnek vmi anyagot ami segitene a kezeleseben?
Elore is koszonom a valaszokat:) -
#8393 Valamivel igen, de minden beállítástól és laptoptól függ. W7 is igen jól belőhető. Compiz és egyéb felesleges csicsamicsa nélkül, Ubuntu 10-20%-al kevesebbet eszik papír szerint. Tapasztalatom nincs ez ügyben, ki kell próbálni. -
#8392 Sziasztok!
Az erdekelne h ha tennek laptopomra ubuntut tobbet birna az aksi mint win7-el? -
#8391 Ah igen, ez az. -
#8390 jah én is úgy tudtam és úgy tatom helyesnek hogy garancia szoftvertől független de már több helyről hallottam ilyet, windosos gépnél is ha vele adják akkor a garancia eleszik ha mást teszel rá.
lehet az eladók közül páran nem felkészültek és meg is indul egy urban legend könnyen. -
#8389 általában linpus-t raknak rá alapból: http://www.linpus.com/
én legalábbis eddig ezzel találkoztam új laptopoknál -
#8388 Nekem is Asus EEEPC 900HA -m van, tehát ugyan az a kategória. Ha meghibásodik nekem azt mondták, hogy a szervízbe kell küldeni, nem a boltnak (bár mondták, hogy ha éppenséggel a szervíz szemétkedik, akkor vigyem nekik és ők beszélnek velük). Mindenesetre nekem elég egyértelműen azt mondták, hogy nyugodtan telepítsek amit akarok, mert úgyis vissza lehet könnyen állítani (mondjuk kell hozzá egy külső cd/dvd, dehát 1-2e Ft egy ata/sata-usb átalakító).
Mellékesen szerintem igen sok vásárlót veszítenének ezzel, és szemétség is lenne ilyen szabály, had telepítsen már rá az ember azt amit akar... -
#8387 A felhasznalo altal hasznalt szoftverekhez semmi koze nem szokott lenni a hardver garanciajanak... -
#8386 valami asus EEE volt a gépe ha jól emlékszem üzletet nem írt, de kérdeztem és majd privátban válaszolok nehogy rontsam a hírnevét az üzletnek. ha valaki akar utánnajárhat. mert tudom általában pont azért veszik linuxal a gépeket mert akkor nem kell a windowst kifizetni és mehet rá a warez persze garanciavesztés nélkül. meg szokták még a freedost meg stb, mert van valami törvény hogy nem lehet eladni operációs rendszer nélkül a gépet stb.
emígy érdekes lenne ha tényleg hivatkoznának erre a gyártók jó lenne utánnajárni mert lehet csak épp az egyik elárusító akart valamit behazudni mert több hasznot tudnak csinálni ha windowst is veszel vagy csak simán fogalma nem volt mit beszél mert az is előfordul tényleg jó lenne valami több infó mert én is csak néztem hogy mit beszél.