11431
Ubuntu Linux
-
#8465 Hát eddig azt hittem, hogy ez majd mindegyiknél átállítja. De akkor nem? -
#8464 fc-cache akkor kell ha bemásolsz a fonts mappába valamit, hogy frissítse a font cache-t. ha telepítesz valami font csomagot, akkor nem kell, mert auto megcsinálja a telepítője. Nézd már meg a Rendszer, Beállítások, Megjelenés, Betűkészletek résznél, hogy ott van e az arial, meg a többi wines font? és mégegykérdés: milyen böngésző? -
#8463 Telepíteni akartam amit leírtál fontnevet, de írta, hogy már telepítve van. Utána nyomtam egy fc-cache -fv-t és nem történt semmi utána. -
#8462 mscorefontokat raktad fel? vagy winből másoltad át a fontokat, mert a mscore fontoknak működni kell telepítés+újraindítás után, winből másolt fontokra meg kell egy
sudo chmod -R 777 /usr/share/fonts/truetype/
az fc-cache -fv előtt, hogy mindenki/minden program hozzáférjen a fontokhoz. értelemszerűen az egyik megoldást alkalmazd, mert különben akkor összeakadnak, vagy fog működni, vagy nem, de inkább nem, szóval töröld a mappát, vagy távolítsd el a fontcsomagot. (tapasztalat) -
#8461 Nem működik. :S
Megnéztem, már fel van telepítve a betűkészlet csomag, megcsináltam terminálba amit írtál, de nem változott semmi. -
#8460 Thx. -
#8459 oks,koszi, majd megprobalom en is. -
#8458 sudo gedit /etc/hostname
sudo gedit /etc/hosts
sudo hostname -F /etc/hostname -
#8457 NAh úgylátom, hogy megtaláltam a megoldást, pontosan nem tudom melyik oldotta meg, de;
-Videókártya beállításaiban kivettem a VBlank beállításokat, illetve felbontást és képfrissítést beállítottam értékkel (nem autó)
-CompizConfig -ban is beállítottam 60-ra a képfrissítést, Textúra szűrő: "legjobb".
Azthiszme mást nem állítottam. Most nálam jó. -
#8456 Igen ezt en is eszre vettem es jo lenne vmi megoldas ra... -
#8455 Hello.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e változtatni úgy a számítógép nevét, hogy nem rakom újra az egész Ubuntu-t ? -
#8454 Nah a hangra sikerült egy megoldást találnom, így mostmár a sztereo szól 5.1 -ben (most így meg az 5.1 nem működik, dehát ez van, legalább zenét tudok hallgatni, az itt fontosabb).
Most arra szeretnék valami megoldást találni, hogy compiz mellett a videók (VLC playerben is, youtube-n is) ne csússzanak szét gyorsabb mozgásokkor, olyan, mint amikor egy játékban nincs engedélyezve a Vsync :S ez is írtó zavaró. Ha compizt kikapcsolom, akkor tökéletes. -
#8453 Nekem képpofozásra, webdesign készítésre tökéletesen elég a Gimp. PS-t csak a nagyon extra dolgok esetén veszem elő, mint pl. a képarány megtartásos méretezés vagy komolyabb retus esetén a patch tool miatt. Tehát, ha nem profi - értem ez alatt a tényleg profi - felhasználásról van szó, akkor minden téren megfelel a Gimp a PS-nek. A fent említett dolgok is kivitelezhetők vele, csak lassabban. -
#8452 jogos:) -
#8451 Inkscape lesz az. Nem tintaűr hanem tintapaca :) -
#8450 nálam a gimp nem tudta kiváltani a photoshopot, persze nincs rá jelenleg jobb alternatív linuxra
viszont az inkspace az simán van olyan jó mint mondjuk az illustrator -
#8449 Webprogramozáshoz: Zend Studio 8
Kattintgatós dizánoláshoz (pföjj) meg Bluefish, de ha jót akarsz magadnak kézzel legózol HTML-t, különben egyrészt sosem tanulod meg, másrészt mindig nagy és lassú oldalakat fogsz kapni, millió hibával.
Photoshop helyett Gimp, Corel helyett Inkspace. -
#8448 lehet igaz a mondas: szuz kez nyero!
a CS portable verziot kitomoritettem a Windows mappaba,exe latszik,,,restart,ugras Ubu ra,termeszetesen a Wine megin beintatt,de:
Ubu intezoben (mert itt mar latom a az .exe-t is) siman jobb klikk,nem a megnyitas wine,hanem :egyeb megoldas,es kivalasztottam a megnyitas wine core-val.Ez bevagta a az elozoleg 1024 es beallitasu a Wine desktop omra a progit,s lass csodat : megy...
egy gyors proba,kitt katt,hogy csak probaljam,egy gyors weblapkezdes,mentes,browser beallitas,ecetera...
szoval megyeget.
ettol meg nem ertek az ubuhoz,de egyszeruen kovettem a lehetosegeket,s meglepo,de siker:))
persze azt is tudom,ez fabol vaskarika,,
Ubuntu alatt mi lenne az a progi ami kivaltja az adobe DW-t minosegileg? -
Rotyoka #8447 Óha, utolsó Ubuntu updatelésem óta h-h a rendszerválasztóban jelenleg 2 verzió számú ubuntu (+ a 2 recovery) van ? (2 napja a frissítés óta van ez) -
#8446 aztan probalkoztam egy alt.megoldassal:
siman a keresobe irtam a programnev.exet-t,,s jeee megtalalta!!..de:((((jobb klikk,inditas Wine....kb a terdemig ert a hibauzenet vege,,,,
Adobe termekrol lett volna szo
se a CS,se a regi MX nem roffen be...pedig anno meg a (forumokon volt siras-rivas) Maya +d-t is sikerult tolnom UBUN.
-
#8445 az eleresi ut(ami itt a C lenne) beirva,de
kimerul abban,hogy max ha a Windows,vagy a WINDOWS\System32 mappaban volna,,,ami ezeken kivul van az "nem letezik....
2xori confignal megnyitasnal mar azt sem engedi,hogy tallozak a C -n,azaz a par mappaban ( "a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat")
szoval ennek kakukk:(( -
#8444 konzolba:
wine <elérési út>/akarmi.exe -
#8443 Wine beallitasanal nem latok csak:
a Program filesben csak az IE exet,
a Common Files,
es a Windows mappat.
egy a Program Files mappaban (default) telepitett exe-t sztnek futattni,de nem latom
bepipa a rejtett file-k is de igy sem.
van vhol magyar config leiras?
koszonom -
#8442 Ez a Faenza sokkal pofasabb, mint a 0.7-es verzio. Faenza-Cupertino-val kiegeszitve pedig nagyon popecul megy az elementaryhoz is :] -
#8441 Már régebben is kérdeztem, de arra még mindig nincs rendes megoldás, hogy sztereo hangforrás esetén kitöltse az 5.1 -et (vagy legalább a 2.1 -et, tehát mélynyomóra is küldjön jelet) mindig? Hangnál be van állítva az 5.1, az /etc/pulse/daemon.conf -ban is átírtam a csatornát 6-ra.
Arra rájöttem, hogy ha a Totem lejátszóban beállítom 5.1 -re a hangot, akkor kiír egy hibát és megáll a lejátsztás, ha elindítom újra a számot, akkor van mélynyomó. Egészen addig, amíg nem indítok el egy másik számot. Utána átállítom sztereora aztán vissza 5.1 -be és addig megint jó xD
Ubuntu studion volt egy jack nevű hangkezelő, amiben tudtam így állítgatni, hogy mikre küldje ki, ide is fölraktam, csakhát nem tudom se VLC -hez, se a Totemhez társítani (meg azt se beállítani magamtól, bár lehet jó alap beálításokkal). Ráadásul az se jegyezte meg. -
#8440 telómba aszem kevesebb ram van de fut :D -
#8439 Lubuntu nem hivatalos Canonical termék. Ahogy a Mint sem. Xubuntut javaslom, Lubuntu még nagyon új, ezáltal vélhetően sok buggal rendelkezik. -
#8438 Ubuntu már 512 MB szerintem jól elfut. :) -
#8437 olvastam ,hogy memoriahasznalat teren 2 alternativa javallott regebbi,keves memo val rendelkezo vasakra.
ez a Xubuntu ,ill Lubuntu.
eleg eltero velemenyeket olvasok (hol 1ik,hol masik a nyertes)
a cel a minnel kevesebb memohasznalat lenne. (csak 512 van ebben a vasban,es nem akarok pakolni bele tobbet,munkahelyi gep)
csak programtanulas es webszerkesztes.semmi 3d bizbax,semmi extra lenne a gep feladata.
melyiket javasoljatok inkabb?
-
#8436 Hmm, értem. Hát lehet, hogy jó ötlet. -
#8435 A rolling release egy fix kiadás, amit folyamatosan lehet frissíteni, így nincs rendszeres kiadása félévente, évente stb. Akkor szoktak új kiadást készíteni, ha már túl sok lenne a frissítés. A tárolói is így alakulnak, mindíg friss programok vannak benne -természetesen itt még jobban oda kell figyelni, hogy egy tároló stable e. (http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release)
link -
#8434 És ez mit is jelent pontosan? :D -
#8433 Odafönn azon gondolkodnak, rolling lesz az Ubuntu a jövőben
Valamint új Faenza ikon kiadás:
sudo add-apt-repository ppa:tiheum/equinox
sudo apt-get update
sudo apt-get install faenza-icon-theme -
#8432 a legujabb ati driver feltelepitese megoldotta, nem szoltam:D -
#8431 Mitol van az h a docky-t ha 3d-re teszem megjelenik a ket oldalan vmi grafikai hiba? -
#8430 Hűűű, ez remek, hogy van ilyen. Hétvégén kipróbálom!
Köszönöm!^^ -
#8429 Wine is felpakolja a Windowsos fontokat. -
#8428 windows alól a c:/windows/fonts mappát másold át a linuxon a /usr/share/fonts/truetype/ mappába, terminálban eleresztel egy "fc-cache -fv" -t, böngészőt újraindítod. persze telepítheted netről is a ttf-mscorefonts-installer csomagot, benne lesznek a m$ betűkészletei, szinte ugyanaz, amit először írtam. -
#8427 Merlin!
Nem tudod, de lehet Ubuntu-ban úgy átállítani a dolgokat, hogy a betűk ugyanolyanok legyenek mint Win-be amikor netezel? Erre van valami megoldás? :) -
#8426 acer aspire 5732zg