11431
Ubuntu Linux
-
#8546 Köszi:)
Működhet, igen.
-
JagFater #8545 Hűűű, ez kurvajól néz ki...
Mármint a topik. :-)
Grat hozzá.
Egy gyors kérdés, hátha valaki vágja:
Iptables-ben szeretném azt megoldani, hogy csak bizonyos MAC címmel rendelkező gépek tudjanak kommunikálni.
Tehát alapesetben tiltanék mindent és kivételnek betennék 2 MAC-et, amihez IP-t rendelék.
Az összerendelést Statikus DHCP-vel megoldom.
Ez így működhet?
iptables -P INPUT DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -s 192.168.1.200 -m mac --mac-source 00:0F:EA:91:04:08 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -s 192.168.1.201 -m mac --mac-source 00:0F:EE:41:05:09 -j ACCEPT
-
#8544 vagy kipróbálod a Wubit, de nekem nem vállt be ez a dual boot, inkább letöröltem windowst csába :D -
#8543 Fel lehet tenni, de sztem inkább Virtualboxra tedd fel. -
#8542 A 32 bites ubuntu fel fog menni ez szinte biztos, bár virtual pc -t én nem ismerem, Vmware -en vagy Virtualboxon tuti (ha én a netbookomon tudom futtatni, akkor nehogy már egy asztalin ne menjen ^^ ).
A 64 bites procit csak akkor tudja emulálni azthiszem, ha a procid tud valami bizonyos virtualizációt, de a 32 -es az el fog menni. -
#8541 64 bites Ubuntu csak akkor kell, ha 64 bites a proci, és (legalább) 4 GB memória van a gépben, minden más esetben felesleges, mivel nem minden programnak van 64 bites változata, és néha még ezekkel is gond van. az a 2-3, vagy 5%-os sebességnövekedés pedig szinte elhanyagolható a 32 bites társához képest (az esetleg felmerülő problémákkal szemben) -
#8540 Hali sorry ha hülyeséget kérdezek de egyáltalán nemvok otthon linux témában de virtual Pcre fellehet telepíteni?:) mert sulihoz kéne majd nekem és felakarom tenni 64biteset szedtem le az nemment fel kiírta hogy nemjó a proci mert nem 64vagy 32 bites:S pedig 64 bites:S szedjem le a 32bites ubuntut vagy neis próbálkozzak virtuallal?? -
#8539 lehet úgy értik hogy működik a file átvitel ha benne van a memóriakártya, akkor elméletileg működik a telefon USB mass storage ként :D
de én modem módban próbálgattam
/dev/ttyACM0
porton leolvasta a simet meg ilyenek, de feltölteni nem tudtam semmit rá.
inkább feltettem az adott képeket webtárhelyre és WAP al letöltöttem :S
sebaj legalább találtam egy jó kis GTK átiratát a wammunak, ez magyar fejlesztés igaz még butácska de legalább ubuntu.hu-ra írkál fejlesztő néha :D
pammu -
#8538 Egyik sem.
Eszköz nevét a /dev -ben kell keresned. Ha USB-s, akkor "lsusb | more"-al listázhatod az USB-s eszközöket.
Port pedig egész szám 1 és 65000 között. Hogy a telefonod melyiket használja azt nem tudom. netstat, lsof -al talán megnézheted, ha csatlakoztatva van a telefon és fut a program is. Ezt passzolom. -
#8537 kicsit telefonkezelésbe is elakadtam
Wammu megy a telefonommal
wammu
lsusb
Bus 006 Device 015: ID 04e8:663e Samsung Electronics Co., Ltd D900e Phone
most device 015 vagy mi a device név? vagy írjak portot, az meg talán a 04e8:663e? kicsit béna vagyok tudom :D -
#8536 igazából tudod mi volt? winetricksel teleraktam sok dolgot és internet explorer is az egyéb menüben lett sok net keretrendszer meg minden. és wine application néven, valahogy jó lenne az egész rendszerből most nem nautilus érdekel de csomagokat nem csinálnak talán azokat most nem tudom eltávolítani. .wine mappába meg nincs :(
de te lehehet tapasztaltad már milyen szemetet tud csinálni a wine + winetricks. annyira nem fontos szóval nem kell googlezz. -
#8535 2. kérdésedre: a tálcától balra és az asztal megjelenítése gomb között van egy kis 3 csíkos "valami", arra jobb klikk, beállítások. -
#8534 Empathy-val sok baj van (ezért nem is használom, így nem tudok segíteni). Én Pidgin-t használom, de Emesene is jó, már ha tetszik neked (én nem szeretem) -
#8533 Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy egy kis idő elteltével az empathy 2x küldi el a bejövő üzeneteket, tehát ha valaki ír akkor így néz ki :
szia
szia
Nem értem miért csinálja, most feltettem egy emesene2-t és itt hibátlanul megy. Vmi ötlet?
Másik kérdésem, tudok-e több ablakot csoportosítani? Tehát a "tálcán" van mondjuk 4 msn ablak , és azt 1 kattintással elő tudjam hozni majd 1 kattintással vissza tudjam küldeni. Régebben mintha lett volna ilyesmi hogy csoportosítás.
köszi -
#8532 Ööö.. asszem itt vannak:
/home/USER/.local/share/applications/mimeapps.list
és
/usr/share/nautilus/ui/nautilus-directory-view-ui.xml
gconf-editor-ban is kötülnézhetsz: apps - nautilus környéken. -
#8531 valamire jobb klikk tulajdonságok és ott beállíthatod hogy mivel nyissa meg az adott filet. nos wine sikeresen telefosta ezt a listát, én szívesen törölgetnék. ubuntu tweakben nem találtam meg hol lehet vagy én vagyok vak vagy tényleg nincs. szóval félek manuálisan kell szövegszerkesztővel.
valaki tudja hogy lehet ezt gyorsan megoldani? -
#8530 Ahogy már írtuk vagy átmásolod a Windows/fonts mappából a ttf-eket, vagy sudo apt-get install tf-mscorefonts-installer
Aztán:
sudo fc-cache -fv
sudo dpkg-reconfigure fontconfig
majd restart X vagy reboot.
Persze így is neked kell beállítgatni mindenhol, mi mit használjon. Én mondjuk mindenhol betallóztam az ubuntu-family.ttf-et, és semmi bajom. -
#8529 Állítsd be a böngészőben is. Chromiumban beállítások, under the hood, change fonts -
#8528 akkor meg tölts le milliárd fontot és tanáld ki mit gondolhatott a weblap fejlesztő.
nézd meg komoly weblapok ha nem flashesek, akkor totál egyszerűek most hadd ne reklámozzak termékneveket..... -
#8527 jah csak félek mikor titkosítást kell letölteni, nekem műxik a pidgin szerencsére most SSL hibákat sem dobál :)
-
#8526 A menüben. De a böngészőben nagyon ocsmány betűket tud berakni néha. :DD -
#8525 Mert ez Linux:) Használd az új Ubuntu ttf családot. Szép és kellemes. -
#8524 Eddig is így működött a dolog, csak lejárt a hitelesítés határideje, az alábbival csupán cseréled az újra.
Működik, én is ezzel használom egy hónapja. -
#8523 Nekem szintén ilyen bajom van, hiába teszem fel a microsoft fontokat, akkor is máshogy jelenik meg mint win alatt. -
#8522 De nekem csak a böngészőben lévő betűkkel van bajom :)
Holnap megnézem, hogy a Win-es beállítások, mennyire fognak hasonlítani Ubuntuba. :) -
#8521 ezt merjük használni? én ilyen SSL nem szeretek, hülye Windows Live meg mindég kijelentkezik ha neten keresztül módosítgatod a fiókot vagy akármit csinálsz :D Googlék megoldották hogy pidginnel menjen a Talk stb. még beszélgetni is lehet szépen neten keresztül.
Empathy egyenlőre nem valami jó..... -
#8520 Rendszer, beállítások, megjelenés
csapd át, bár szerintem ubuntu sokkal szebb.... -
#8519 Pidgin fix
vagy -
#8518 Ez megvan de attól még nem változik meg semmi. Böngészőbe is át kell állítani. -
#8517 kell mscorefonts csomag aztán műxik, de wine alapértelmezettbe felrakja ha jól tudom. -
#8516 nekem windows alól működött Pidginnel de ott is dobált már SSL hibákat és vesztek el üzenetek....
de windows live ot is feltettem még anno win7-re és az is szaggatott a szerver be kellett jelentkezni sűrűn...
de köszi a tippet emesene működik nálam is, egyébként szerintem a GTalk a legjobb oda elég csak googles email cím és kezeli minden szinte :)
Wine meg tényleg tuti! winetricks kell azért hogy feltegyünk sok cuccot de aztán akármit elfuttatok vele amiről eddig féltem hogy nem fut, win7 már nincs gépen meguntam a hülyeségeit :D
-
#8515 Akkor újra kellene segítség, hogy legyenek a betűk FF-be és Operába ugyanolyanok mint win-be. :)
Mit állítsak át? -
#8514 nálam pidgin van így, hogy be/le se tölti a partnerlistát, viszont az emesene jól működik -
#8513 nektek az empathy kezeli az MSN fiókot? mert nekem bejelentkezik de senki sem elérhető :DD
szóval tegyek fel aMSN-t? -
#8512 Memória és felhasználásfüggő.
Desktopra gyakorlatilag minden memóriamennyiség mellett 1GB ajánlott. Ez saját tapasztalat. Kevés memória esetén kihasználja és kell is, 2-4GB memória mellett pedig csak akkor használja, ha nagyon kell. Nekem még nem igen sikerült (32bites rendszert használok, tehát 3,2GB memóriám látszik) olyan alkalmazást, alkalmazásokat futtatni ami akár 100MB-nál többet tett volna a lapozóba. VMWare, Virtualbox, Gimp, Google Earth, videószerkesztők, stb amelyek swap igényesek.
Tehát 1GB tapasztalataim szerint bőven elég mindenre.
1GB memória alatt meg lehet kísérelni az 512MB-nyi swap-et, de akkor célszerű nagyobb partíciót létrehozni neki, hogy ha kevés növelhessük, vagy a rendszerpartición létrehozni telepítés után. Utóbbi esetben nem kell swap partició. Én sem használom, én is rendszerpartición tárolom.
Szervereken más a helyzet, ott 4GB memória mellett is létrehoz Ubuntu ~7-8GB-nyo swap helyet, amit meg is esznek az adatbázis, mail és egyéb kiszolgálók.
-
#8511 Rátaláltam erre a kis olvasmányra. Azt írja, hogy ha a SWAP kb. 3x-sa a RAM-nak akkor lassú lehet a gép. Na már most ha emlékeim nem csalnak akkor az Ubuntus gépen van 700 MB SWAP és 256 MB RAM.
Baj e?
1.Ubuntu reinstall és állítsak be kisebb SWAP méretet?
2.Hagyjam úgy ahogy van, úgy se lesz gyorsabb. -
#8510 Köszi Merlin asszem egy Vostro V130-at fogok beszerezni. -
#8509 Ezzel se jártam sikerrel. :-/
"The following plug-in has crashed: /usr/lib/chromium-browser/plugins/libflashplayer.so" egyből mikor megprbálok behozni oldalt, amin flash van. :| -
#8508 Nem találtam sajna erre. A betütípust más is kérdezte, hogy nme lehet-e lecserélni, de a mérettel úgylátom senkinek sem volt gondja.
Nálam így néz ki:
[img=http://s4.postimage.org/21qedfep0/googleearth.jpg] -
#8507 Passzolom, én nem használom:) Láttam én az oldalon kismillió fixet, azok sem segítenek?