Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Tölthetõ a Catalyst 10.9 Linux driver.

[merlinw.org]

MerlinW
64bites Flashplayer:

Adobe Flashplayer 10.2 preview (32/64bit)

/usr/lib/flashplayer-installer könyvtárba kell másolni.

[merlinw.org]

MerlinW
10.10 végleges háttérképe:

[merlinw.org]

MerlinW
Nem kár, itt van tessék. Csak kérni kell..

[merlinw.org]

Maximus4
Kár😞
De jól néz ki,gratula!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

zeli
Ez a mostani visszaszámlálós kép faja lett. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
Saját gyártmány.

[merlinw.org]

Maximus4
A banner alatti visszaszámlálós script honnan van?😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

MerlinW
Canonical egyik fejlesztõje készíti, még csak tervezési fázisban van. Maga a cucc alapja egy szimpla kamera és arcfelismerõ szoftver.

weboldal

[merlinw.org]

itamragy
De állat!!
Tudsz vlm infot hogy mien program az?

Egyszer fenn, Egyszer lent.

mumpic
fasza 😊

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Wine+Pulse+DX9 v1.3.2.38-8

* wine 1.3.2 (2010.09.10)
* winetricks (2010.09.04)
* tested on Ubuntu 10.04, 10.10 and Debian 5 and 6

[merlinw.org]

MerlinW
Nyomogatható Unity mockup

Én nem teljesen értem mitõl lesz jó ez, nekem nem tetszik😊

[merlinw.org]

zeli
Ez a Chromium 7 tényleg érezhetõen gyorsabb a 6-os verziónál. Még netbook alatt is sokkal jobb a sebesség.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Máté94
Hmm, monitor már nem lehet. Elhoztam és az ittenin is ezt produkálja.
Amúgy én is gondoltam videokártyára, mert szerintem betölt meg minden.
Akkor lehet ez lesz. 😄
Lyukasbogrács
lehet csak a videokártya ment ki, vagy a memória, vagy az alaplap, de ennek semmi köze nincs az Ubuntuhoz.

MerlinW
A monitor hibájának mi köze az Ubuntuhoz?😊

[merlinw.org]

Máté94
Beszart az Ubi mamám gépén. 😄DD
Nincs monitor, csak villog a zöld fény, nem jön be rajta semmi. Megy a szervizbe 😄D
Lyukasbogrács
sok helyen olvastam, hogy lassú az openjdk, vagy nem mûködik egyes java appleteknél, én a sun-java-t tenném fel.

passatgt
na megvan csak másik plugin kellett:9

passatgt
feltelepítettem az openjdk-t, de nem mennek továbbra sem a java-s alkalmazások a böngészõben.

MerlinW
Sok szép háttérkép

És egy bónusz kezdõknek😊

[merlinw.org]

MerlinW
Általában tartják a 6 hetet.

[merlinw.org]

JoeFromHun
Rendeltem... kíváncsi vagyok mikor ér ide 😊

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Lyukasbogrács
Guest Additions, vagyis az Integrációs szolgáltatást telepíteni kell, akkor nem lesz ilyen gond. Azt hiszem virtuális ubihoz is jó.

MerlinW
Nem használok VBoxot, így ezt nem tudom. Ha nem tudná itt senki, akkor gugli.

VMWare Player-ben van VMWare Tools, ami dinamikus felbontást ad (gyak: amekkora az ablak, akkora a felbontása a vendégrendszernek). Illene, hogy legyen hasonló VB-ban is..

[merlinw.org]

Ahh nagyon jó, ez meg is volna köszönöm 😄
Viszont, Virtual box-ban inditom az Ubuntut. A gond csak annyi hogy az amugy 1920*1080-as felbontás helyett csak 800*600-ast jelenit meg. Monitorok-néven megpróbáltam átállítani, de nincs nagyobb képernyõ.
Ebben még vmi kis segítség?

MSI 770-C45; AMD Phenom II x2 550 BE; Gigabyte HD5770 1GB DDR5; Gigabyte Superb 460W Acer 5750 G; i3-2310M; Nvidia GeForce GT 540 M

MerlinW
Ismerd meg rendszered😊

Nem kell neten keresgélned, van nekünk aptitude nevû csomagkezelõnk és Synaptic nevû szép grafikus felülete a Rendszer/Adminisztráció menüben, tessék használni😊

Vagy terminálban keresel:
sudo apt-cache search eclipse

És telepíted (ez felpakol mindent hozzá, java-t is):
sudo apt-get install eclipse

Ha netbeans kell akkor azt telepítsd, az is telepíti az eclipse-t, java-t, kutyafülét.

Ugyanezt csinálja Synaptic, ott grafikus felületen kattintgathatsz, telepítgethetsz, ami jólesik.

[merlinw.org]

Sziasztok!
Ujabb problémám van...
Java-t hogy tudok telepiteni (Eclipse-hez kell).
Neten keresgéltem de eddig nem akadtam olyanra amivel sikerült volna megoldani. Ha vki tud segiteni irja meg legyen szives!
üdv.

MSI 770-C45; AMD Phenom II x2 550 BE; Gigabyte HD5770 1GB DDR5; Gigabyte Superb 460W Acer 5750 G; i3-2310M; Nvidia GeForce GT 540 M

HiPPoNaX
Oke, elneztem, sorry :]
#7787: Rajon majd magatol is, amikor a wine elkezd hulyeskedni 😄

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

MerlinW
sudo update-alternatives --auto default.plymouth
sudo update-initramfs -u
sudo update-grub

[merlinw.org]

itamragy
hali.
A lila grafikus betöltõ nincs meg.
valahogy visza lehet varázsolni?<#hamm>

Egyszer fenn, Egyszer lent.

Köszönöm, sikerült!
Photo Filtre-t megtanultam, ezért használom azt amúgy más esetekben inkább alternatívákat választok.

Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...

Lyukasbogrács
utálom a wine-t, mert amelyik windows-os programokat használni akartam rajta, nem mûködtek 😄

MerlinW
Õ is ezt írta nem?😊 Inkább beszéljétek le ti is az idióta windows-os freeware cuccok használatáról Linuxon😊

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
chmod +x ~/Asztal/SoftonicDownloader_for_photofiltre.exe

ez ugyanaz

HiPPoNaX
nem inkabb chmod +x ~/Asztal/SoftonicDownloader_for_photofiltre.exe ?

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Lyukasbogrács
alt+f2 terminálba:

MerlinW
vagy ALT+F2 wine /home/rendszergazda/Asztal/program.exe

Azonban:
- Egyrészt nem biztos, hogy fut - vagy stabil lesz
- Miért akarsz Linux-on Windows-os alkalmazást használni?
- Ott a Gimp, Fotoxx, F-spot, stb ami olyan mint az általad használni kívánt képszerkesztõ.

[merlinw.org]

Ability
Szia!

A fájlon jobb klikk -> tulajdonságok -> jogosultságok fül, majd itt bepipálod a "futtatás engedélyezése" dobozkát. Nem tudom hogyan fordították, szóval csak iránymutató amit írtam. Ezután már mennie kell.
Valamiért az ide feltöltött képet nem jeleníti meg, itt egy másik: http://kepfeltolto.weboldala.net/files/3bcozcz82ib26v0i6wyy.png

Sziasztok!
Feltelepítettem a wine-t de nem indul el egy windowsos alkalmazás sem. Megnyitom a telepítõt és a fenti hibaüzenetet kapom.

MerlinW
Csak Angliából rendelhetsz ingyen, viszont már csak napjaid vannak hátra, mert a 10.10 miatt le fogják zárni a 10.4 szállítását.

Pénzért hazánkból (jelképes összeg + szállítási díj) sok helyrõl, pl. innen (400Ft/db).
Lehet bögrét és pólót is rendelni😊

(Elírás van az oldalon "Ubuntu 10.04.1 (Jaunty Jackalope) desktop/server" Lucid Lynx helytett, ez ne tévesszen meg)

[merlinw.org]

https://shipit.ubuntu.com/ itt rendelhetsz

JoeFromHun
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy magyarországon lehet valahol gyári UBI DVD-t venni? Mert én a 10.04-bõl szeretnék egy eredetit!!!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

MerlinW
Ubuntu CD berak, Windowsból telepíted (Wubi). Virtuális fájlrendszerre kerül (nem kell félni az adatvesztéstõl, kb úgy mûködik, mint egy virtuális gép - VMWare, VirtualBox, stb). Ha már nem kell simán uninstall. Hétköznapi használatra nem ajánlott ez a megoldás, de tanulásra pont jó.

Másik megoldás a VMWare Player vagy VirtualBox.

[merlinw.org]

Sziasztok!
Most kezdtem az egyetemet, gazdinfo szakon... mi más mint programozás programozás ...
Ubuntun tanulunk, itthon az asztali gépen viszont Win7 van. Az lenne a kérdésem, hogy tudok e Ubuntut vagy más Linux alapú rendszert futtatni windowsból. Nem igazán szeretnék külön particionálni. Be vagyok rendezkedve a merevlemezre... ezért szeretném így megoldani!
Ha tudtok segíteni kérem írjatok!
Elõre is köszönöm!

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

Maximus4
Köszönöm,most már hibátlan!<#worship>