Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teccik... 😊
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Pedig van. Egyszer letöltöttem mégegyszer és utána ment, de most megint flash player ikon van kint 😄D
fu, jó lett az új design. 😊
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Ha beállítom, logikusan úgy kéne maradnia. Köszi a linket, megpróbálok belõle valamit összehozni 😊
Ha használva van a proci, logikusan felugrik. Ondemand beállítással + BIOS-ban E1C fícsörrel + power-managment démonnal alapjáraton alacsonyabb órajelen megy, terhelés esetén maximumon. Ha Compizt használsz, sokszor lesz terhelve.
Reboot után kell neki 5-10 perc, mire ondemand-ra kapcsol.
Megoldás itt
Reboot után kell neki 5-10 perc, mire ondemand-ra kapcsol.
Megoldás itt
[merlinw.org]
ez se fixen állítja be, mert volt hogy beállítottam 800Mhz-re, rá ~2 percre visszaállítódott, tehát "valami" csak visszaállítja.
Ennél a buboréknál engem egy dolog zavar. Ha xchatnél beállítom, hogy az üzeneteket jelenítse meg, és megy a szövegelés, akkor nagyon lassú. Mindig a 20 üzenettel elõbbit jeleníti meg, és nagyon idegesítõ. Nem lehet vmit ezzel kezdnei, vagy nincs az xchathez vmi másik értesítõ? (ami meg is jeleníti az üzeneteket egy buborékban, és bezárható, mint a mIRC-ben)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Van alapból Gnome panel applet (jobb klikk add to panel) CPU speed néven (magyarul asszem processzor sebességfigyelõ) Beállítható vele minden.
[merlinw.org]
Arra van mód, hogy a processzor frekvenciáját fixen beállítsam? tudom, hogy van rá program, ami megváltoztatja (cpufreqd-*), de ezek csak ideiglenesen állítják be, próbáltam manuálisan is (sudo echo 800000 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_set_speed), de ez is csak ideiglenesen állítja be. Van valami szolgáltatás, ami mindig visszaállítja ondemand-ra, de csak néha. Szóval lehet olyat, hogy fixen beállítom, vagy kéne egy ciklus, ami idõközönként visszaállítja? Nem tesz jót a laptop processzornak, hogy mindig teljes sebességgel 75-80°C körül megy, meg pörög a hûtõ, mint a hülye :]
Köszi, pedig a gconf-editort is nézegettem, de nem ugrott be hogy tooltip lenne, az ilyen indicatorokat meg egyebeket próbálgattam ki és bepipálni.
Amúgy van ami tetszik benne, pl hogy baromi gyorsan bootol. 😊
Amúgy van ami tetszik benne, pl hogy baromi gyorsan bootol. 😊
Sok minden változott az elmúlt 2 évben, többnyire a javára. Hozzá kell szokni😊
Buborék kikapcsolása:
- Alt+F2 -> gconf-editor
- apps -> panel -> global -> kiveszed a pipát a "tooltips_enabled" opció mellõl.
Buborék kikapcsolása:
- Alt+F2 -> gconf-editor
- apps -> panel -> global -> kiveszed a pipát a "tooltips_enabled" opció mellõl.
[merlinw.org]
hali
Hardy után most raktam fel a lucidot (mert megdöglött végleg a vinyóm), de teljesen el vagyok veszve a beállításokban, és baromira nem úgy mûködik már mint a régebbi ubik. :-/
Ami most nagyonnagyon zavar, hogy ezt a köcsög fekete értesítõbuborékot nem tudom eltüntetni sehogy. Nagyon sokáig kint van, és engem nem érdekel hogy csatlakozott a hálózathoz, meg a satöbbi. Még az msn kontaktokat is folyton kiírja ki be jelentkezésnél, de már a pidgint is átnyálaztam emiatt, de nem találom hogy hol lehet kigyepálni.
plíz help! 😊
Hardy után most raktam fel a lucidot (mert megdöglött végleg a vinyóm), de teljesen el vagyok veszve a beállításokban, és baromira nem úgy mûködik már mint a régebbi ubik. :-/
Ami most nagyonnagyon zavar, hogy ezt a köcsög fekete értesítõbuborékot nem tudom eltüntetni sehogy. Nagyon sokáig kint van, és engem nem érdekel hogy csatlakozott a hálózathoz, meg a satöbbi. Még az msn kontaktokat is folyton kiírja ki be jelentkezésnél, de már a pidgint is átnyálaztam emiatt, de nem találom hogy hol lehet kigyepálni.
plíz help! 😊
Megjavult magától mamám gépe.
Ált egy hétig, gondoltam megnézem. Összedugtam és megy.<#idiota>#idiota>
Ált egy hétig, gondoltam megnézem. Összedugtam és megy.<#idiota>#idiota>
[merlinw.org]
ha valami flash-t nézek, állandóan lefagy a gép, pl farmville, vagy youtube
nem mindig, de csak akkor ha valami flash-es dolog fut, van erre valami fix?
nem mindig, de csak akkor ha valami flash-es dolog fut, van erre valami fix?
Az XP-hez pont ugy, mint minden normalis XP telepiteskor :]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
és hogy formázzam a lemezt akor
köszi akor most megyek feltelepítem az xp-t és rá a linuxot
A linux nem erre valo. Hasznalj alatta linuxos programokat, szinte mindenre van megfelelo alternativa. Jatszani pedig tovabbra is ott a Windows.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
De van hozá cd-n de hogy telepítsem onnan
meg egyáltalán hogyan kell telíteni linuxra xp-s játékoat meg progikat
meg egyáltalán hogyan kell telíteni linuxra xp-s játékoat meg progikat
nekem csak alaplapra kell
nekem kéne allap meg videokártyára de a z alaplara vsak gzmhogy o kell teleni mert ms vlttan
CSösztök mivel és hogyan tudok cd-röl drivereket telepíteni linuxra
Fontos lenne thx
Fontos lenne thx
lm-sensors, hddtemp
Szívesen válaszolok a kérdésekre, de most komolyan... mennyivel bonyolultabb beírni a kérdét a Google-be..?
Szívesen válaszolok a kérdésekre, de most komolyan... mennyivel bonyolultabb beírni a kérdét a Google-be..?
[merlinw.org]
Hali.
tud valaki olyan programot linux alá amely a hdd hõmérsékletet irja ki?
tud valaki olyan programot linux alá amely a hdd hõmérsékletet irja ki?
Egyszer fenn, Egyszer lent.