Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
semmi extra progi nincs, gyakorlatilag a tök alap ubuntu:C
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
sudo apt-get remove --purge *flashplayer*
sudo add-apt-repository ppa:sevenmachines/flash
sudo apt-get update && sudo apt-get install flashplugin64-installer
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
A FAQ menüpontból is elérhetõ lesz.
[merlinw.org]
nem gyenge, nekem 1,73 GHz-es proci van benne, ugyanúgy 1GB memóriával, és vígan elfut egy Vbox, két böngészõ 10-10 lappal. Szerintem a flashplayerrel lesz gond...
telepítésnél mindig kéri a root felhasználó jelszavát, tudtommal...
és nem szeretném hogy ez így legyen.De azt viszont szeretném hogy pl. telepítésnél kérjen kódot stb...
Feladom inkább ezt a Vboxos hírózozást hálózaton. Úgy sikerült csak összehozni, hogy windowsból, crosspatch kábellel, ipx protokollon keresztül. Vagy mi vagyunk bénák, vagy tényleg nem egyszerû a történet 😊
Adva van egy lenovo noti Intel(R) Atom(TM) CPU N280 @ 1.66GHz processzorral és 1 giga memóriával.Általában 1-2 flash alapú böngészõs játék fut egyszerre és egy kis idõ után brutálisan belassul mind a két játék.Ilyeneket produkál használat közben:
1.
2.
Semmi extra dolog nincs felrakva a gépre,csak az avant window navigátor és a compiz.
Ennyire gyenge lenne a gépem vagy töröljem le az elõbb említett alkalmazásokat és akkor jobban fog futni?
- kapcsolatok szerkesztése
- kiválasztod az ethX-et, szerkesztés
- ipv4 beállításai
- módszer: kézi
[merlinw.org]
Mondjuk a symlinkek alapján kideríthetted volna. De írtam másik két megoldást is:
- törlöd az rcS.d és rc2.d könyvtárakból ami nem kell.
- sudo update-rc.d SZERVIZ remove
Ne kapkodj, olvass figyelmesebben. Nem vicces, hogy 20x kell leírnom mindent egymás utáni hozzászólásokban..
[merlinw.org]
Vagy: sudo update-rc.d SZERVIZ remove
Logikusan nem kell neked a gdm/kdm/xdm, és az xserver/xorg/xsession. Az /etc/rc.d-ben megtalálsz minden szervizt, a nevüket, stb. Minden runlevel innen symlinkel.
[merlinw.org]
sudo apt-get install xubuntu-desktop (Xfce)
sudo apt-get install kubuntu-desktop (KDE)
sudo apt-get install ubuntu-desktop (Gnome)
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
Az hogy mik indulnak a szinteken az /etc/rc2.d könyvtárakban találod. Szerintem gdm és xserver minden esetben indul (rcS.d), ezt neked kell kivenni.
Ha egyáltalán nem akarsz grafikus felületet, miért nem telepítesz ubuntu server-t?
[merlinw.org]
Új vagyok ubuntu téren, hol tudom beállítani azt, hogy init 3 ba induljon a rendszer?
Gyanús volt, hogy Intrepides hírek vannak benne.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
- Kikapcsolod a Compiz-t (beállítások, megjelenés, vizuális effektek)
Kb ennyi.
Esetleg fusd át ezt
[merlinw.org]
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Próbáltam állítgatni, eljutottam odáig hogy hibaüzenetet már nem dobott vissza. 😄
Viszont nem tudom hogy jó-e, a manuálban egy-egy port beállításáról van szó, de pl nekem rögtön -tól -ig -ot kéne megadni, legalábbis ilyesmit találtam egy hírózos fórumon. Érdekes probléma, az egyszer biztos.
szobatársammal próbálunk heroes3-azni 😊
A virtualboxos xp-m re a net elvileg ezzel a nat opcióval kerül bele, szóval olyan mintha a host lenne a dhcp. Gondolom emiatt nem látja a játék a másik oldalt, mert a kapcsolódáskor mindig azt írja hogy IP not found.
Van tippetek arra hogy mit kéne ügyködni rajta? 😊
Másik probléma: néha megesik hogy összetojja magát az xfce, pl ha témákat próbálgatok, vagy elindul a nautilus, úgy tûnik mintha elindítaná a metacity-t, és ezért az elnyomja az xfwm-et, mert megmarad az xfce tálca, de az alap gnome-os háttér és az ikonok jelennek meg az asztalon. Témákat nem nagyon állítgatok, de van egy smb szerver amire rendszeresen fel szoktam nézni, és azt csak a nautiluson tudom, de olyankor meg elmászkál nekem az xfce. :-/
Új vagyok, 1 hete tettem fel az ubuntut.Gondoltam kipróbálok mást is az XP-n kívül és azért nem win7et mert nem vinné a gépem😄
[merlinw.org]
Remélem javítotják a 10.04 default freki hibáját. Egy régebbi CRT-n nem tudta kezelni a LIVE-ot.. 60Hz kéne.
Jó a design..
Egy sima install scripttel telepíthetõ, uninstallal eltávolítható, update-el frissíthetõ.
[merlinw.org]
Linux: Ibex, Heron, Gibbon, Gecko/Chameleon, Badger, Koala, Warthog, Duck/Drake (Bottom), Lynx, Fawn, Jackalope, Eft/Newt
Mac: Cheetah, Puma (Sleeping), Leopard, Snow Leopard, Tiger, Black Panther (Bottom), Jaguar
[merlinw.org]
[merlinw.org]