Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

plck
Valaki legyen olyan kedves és segitsen nekem EZT a témát feltelepiteni(:

DARYL
Mestermunka ez a Blender-el készült animációs film,de nem hiszem,hogy kiszoritja majd a piacról a "nagyokat",mint ahogyan a Gimp sem seperte le a Photoshop-ot. A kényelem nagy ur és ha már egy cég befektetett a szoftvereibe és animátoraiba akkor nem fog váltani egykönnyen. Az ujak viszont...csinálnak egy jó animációt, aztán elszippantják a szakikat a "nagyok".
Én is belekostoltam a 3DS Max-ba és a Blender-be is, igy mondhatom, hogy ebben a filmben rengeteg munkaóra van + a renderelés. Le a kalappal.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7

gothmog
Egy hete összeszedtem magam, és nekiálltam a blender tanulásának. Mit ne mondjak, két napig vért izzadtam mire sikerült a kockától érdemben elmozdulni. (állandóan a 3dsMax-ra állt a kezem), de aztán sikerült beleszokni. És tényleg jobban kézre áll, logikusabb és kényelmesebb, mint a Max. Persze ehhez el kell a többi ilyentõl vonatkoztatni. Talán annak, aki még soha nem próbálkozott ilyesmivel, még könnyebben is megy. Fõleg a 2.5-ös. Aki most kezdene ismerkedni vele, mindenképp azzal kezdje.
Ja, egy létfontosságú tutorial a témában:
Az elsõ képünk Blender 2.5-ben.

MerlinW
MerlinW
MerlinW
A Blender (ingyenes multiplatform 3D modellezõ és animációs alkalmazás) készítõi készítettek egy 15 perces animációs kisfilmet, amihez kizárólag csak a Blender-t használták.

Nézzétek meg a videót (ami egyébként minden téren szenzációs lett), aztán sudo apt-get install blender és hajrá😊)
Mondhatni ennyit a millió forintos Maya-ról és a 3DS-rõl😊

[merlinw.org]

MerlinW
Máté94
Akkor marad a frissítés 😄D
MerlinW
Nálam 4-5 éve nem volt tiszta telepítés. Miután Linuxot úgymond elrontani nem lehet (max nem érteni hozzá így nem tudni megjavítani), ezért nem igen van rá szükség. Egy kis szakértelemmel komplett hardvercserét is átvészel.

Mondjuk én Windows-t is általában egyszer telepítek, mikor megveszem a gépet😊 XP anno 5 évig húzta, Win7-et is megvettem ugyan, de még máig a tavaly júliusi RTM van fent. Minden menthetõ, ha ért hozzá az ember😊

A válaszom tehát: ahogy érzed.

[merlinw.org]

Máté94
Értem. Nem lenne persze gond újra rakni mert nincs semmi olyan benne, de elég a frissítés vagy inkább tiszta telepítést ajánlasz?
MerlinW
Sima frissítés, csak komolyabb adag egyben. Formázás sosincs😊 Minden programod, beállításod megmarad ugyanúgy ahogy volt.

[merlinw.org]

Máté94
Hmm, azon az "ócskavason" nem lényeg. Ha holnap felajánlja a frissítést akkor lehet felrakom. Amúgy ekkor csak frissíti vagy formázza az mostani Ubit megint 8 órába fog telleni felrakni? 😄D Tehát, hogy olyan mintha CD-rõl telepítenéd?.
MerlinW
Nagyjából igen. Frissíteni azonban november-december elõtt nem ajánlott. Ahogy mindig, megjelenéskor elkezdik erõszakolni a felhasználók, és pikkpakk elõjön 4-500 hiba az elsõ napokban, amiket általában 1-2 hónapon belül foltoznak be. Tehát azonnal frissíteni csak saját felelõségre.

[merlinw.org]

Máté94
Lényegében ez lesz az is amit 10.-én kiadnak? 😄
MerlinW
CLI Companion - terminál kezdõknek:

Telepítés:

sudo add-apt-repository ppa:clicompanion-devs/clicompanion-nightlies
sudo apt-get update
sudo apt-get install clicompanion

[merlinw.org]

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
zeli
A GNOME nem rendszer, hanem grafikus felület. Nálam a VLC normálian indul el, a sima VLC csomag van fent a universe tárolóból. A beállításokban nézz körül, vannak a felülettel kapcsolatos opciók.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

N o N a m e
Hello!
Van néhány olyan programom ami GNOME rendszer alatt KDE-ben indul el. pl. VLC player, NetBeans, stb. Ezeket hogy tudnám beállítani, hogy normálisan, GNOME-osan fussanak? A KDE nem tetszik :/
Megtaláltam, köszi a segítséget, Feladatkezelõ nevû plazmoid néven rejtõzött a kis rohadék. 😊 Köszi a segítséget!
Ability
KDE4-ben a desktopon már szinte minden a plasma részét képzi. A tálcán levõ cuccosok is plasma widget-ek, szóval ugyan úgy kell visszatenni rá, mintha az asztalra tennél ki egy ilyet. Behozod a widget-listát, megfogod ami kell neked, majd ráhúzod a tálcára.

A másikra nem tudom a választ, nincs notim.
Csak bátran, csak bátran, mert marha idegesítõ probléma! 😊
MerlinW
KDE-s munkatársat kérnék az információhoz!!😊

[merlinw.org]

Sziasztok!

Kubuntut használok, olyan problémám lenne, hogy az alsó panelrõl (tálcáról) eltûntek a futó alkalmazások jelei, így nem is tudok már váltani köztük, csak alt-tabbal.

Hogy lehetne visszacsinálni?

A másik dolog, hogy rohadt idegesítõ, hogy a touchpadomnak csak kb. a bal 2/3 része funkcionál rendesen, a maradékhoz mindenféle hülye funkció van rendelve, amit már kikapcsoltam, de akkor ez a fennmaradó rész meg vak, nem lehet rajta pl. simaegérkattintást elvégezni, stb. Ezt hol lehetne visszaállítani?
Máté94
Szép lett!<#eljen>
MerlinW
Elkészült az Ubuntu saját betûtípusa, a "ttf-ubuntu-font-family". Meerkat-ban már ez lesz az alap.

[merlinw.org]

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

JoeFromHun
Megjött 😊

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

plck
Viszont megint az a problémám, hogy egy gépresi után a megjelenési, illetve a grafikus beállításaim ha nem is teljesen de részben megváltoznak, hogy lehet ezt orvosolni?Meg pl. beállítottam hogy bejelentkezésnél ne kérjen jelszót, de mégis kér<#zavart2>

plck
Újraindítás után megoldódott.

Jóólvanna<#vigyor3>

plck
Tölröltem olyan programokat amiket alapból rakott fel és nincs rá szükségem, na most az lenne a kérdésem, hogy fõmenübõl hogyan kell kitölrölni ezeknek a progiknak az ikonjait?!

zeli
Unetbootin

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

itamragy
hali.
googléba már kerestem de nem találtam .
olyan programot keresek ubi alá amely bootolhato lemezt tud késziteni.
segitséget elõre is kõszõnõm

Egyszer fenn, Egyszer lent.

plck
Mostmár mind1
Telepítettem Xubutnu-desktop-ot😄

MerlinW
Konkrétan?

[merlinw.org]

plck
Hogy tudom azt megoldani hogy gépresi után és megmaradjanak az egyéni grafikus beállítások?😄

MerlinW
A nonfree általában használhatóbb, de az elõbb linkelt 10.2 béta is elég stabilnak tûnik eddig.

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
Köszi! érdekes, szóval egyikre se lehet mondani, hogy jobb :]

zeli
Super GRUB Disk

Lehet ismeritek már, de hátha valakinek jól fog jönni. Boot problémák esetén hasznos kis progi. Be tudja bootolni pl.: a Linux rendszert, miután telepítettél egy Windowst és eltûnik a grub, vagy hasonlók. Lehet vele közvetlenül ISO-t bootolni, így pl.: nem kell kiírni lemezre\pendrivera az ISO-t

Maximus4
Köszönöm mindkettõtöknek.Megcsináltam amit írtatok,most majd tesztelem<#worship>

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

MerlinW
Az elõbbi a hivatalos Adobe megoldás, a másik a transitional. Adobe lejátszása jobb, de sok más probléma van vele, míg non-free stabilabb, de lassabb.

[merlinw.org]

MerlinW
Logikusan root-ként kell.

[merlinw.org]

Maximus4
Nem engedi átmásolni,azt írja,hogy hozzáférés megtagadva.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Lyukasbogrács
Mi a különbség a flashplugin-installer és a flashplugin-nonfree között?

MerlinW
Nem a Chromium a szar, hanem a flash.

Frissíts 10.2-re

Kitömöríted és az /usr/lib/flashplayer-installer könyvtárba másolod, felülírva a régit.

Emellett érdemes a lent írt Chromium 7-re is frissíteni, mert jó cucc.

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
Az hivatalos tárolókban azt hiszem még csak az 5.x verzióból van, a daily-build-ben meg már a 7.0.x
sudo add-apt-repository ppa:chromium-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install chromium-browser
meg ha kell magyarosítás, akkor:
sudo apt-get install chromium-browser-l10n
ha ezek sem segítenek, akkor tényleg nincs több ötletem <#nemtudom>

Maximus4
Ezzel csak az a bibi,hogy én csak chromiumot használok és ott lassul be iszonyat módon😞 Lehet,hogy valami fölösleges dolgot is fölraktam volna a flash-hez?Nem tudom.

Lyukasbogrács
Többnyire csak az olyan problémákra tudom a megoldást, amivel már én is szembesültem, és sikerült valahogy megoldani :]

Ez csak egy felvetés: én pl. észrevettem, hogy néhány flash "megáll" Firefox alatt, vagyis szabályosan lefagy (vagy mintha be sem töltené, közben darál a gép, vagy hullaszag), ugyanezt tapasztaltam Opera alatt is. Chromium alatt még ilyen sose volt, úgyhogy átszoktam arra is, veszett gyors a többihez képest 😊 Tudom, hogy a flashplayernek semmi köze nem kéne, hogy legyen a böngészõhöz, de hátha ez a gond...

Maximus4
De ha közben valami eszedbe jut ne tartsd magadban😊

passatgt
ja és frissíteni se lehet