11431
Ubuntu Linux
  • bazza
    áhhh... szval notebooknak érzékelte és NEM netbooknak. :)
  • bazza
    GNOME asztali környezetem van. Az nem lehetséges, hogy a telepítő nem notebooknak érzékelte a gépem és nem netbooknak?
    Rendszer -> GNOME névjegyére kattintva: 2.32 verzió
    (felül panel, alul panel)
  • gothmog
    Azért érdekes ez, mert ha a netbook editiont tetted fel (ezek szerint azt) akkor annak a felülete alapból a unity. Ami nem gnome, meg nem compiz alapú, ergo asztali effektjeid se lesznek. (remélem nem írtam túl nagy baromságot, majd valaki kijavít ha mégis)
    Viszont azt írod, nincs oldalsó menüd, akkor lehet hogy ez mégsem a unity? Szóval ezt kéne valahogy tisztázni. Esetleg dobhatnál egy screenshotot az asztalodról.
  • precision
    root pass -t terminálban tudsz állítani sudo passwd root -al
  • tmp
    Kipróbáltam, hogy server verzióra teszek fel ubuntu-desktopot (én úgy tettem hogy ne húzza magával a sok szememet (--no-install-recommends)) Viszont akadt pár problémám: synaptic nem indul csak terminálból, ikonra kattolva jelszót kér és nem fogadja el az egyetlen jelszót ami van a gépen (talán nincs beállítva root pass?)

Egyébként alapjáraton 95 megát eszik, és valami brutálgyors, tehát már megérte feltenni, a kérdésem az, hogy ez is van-e olyan biztonságos mintha dekstopot tettem volna fel alapból?

köszi

• amd123
    mára hanyagoljuk ezt(én sem fogok kérdezni megígéremXD)
  • bazza
    ubuntu-10.10-netbook-i386.iso ezt tettem fel rá USB-ről, de ezek szerint akkor mégsem az? Oldalsó menüm sincs. (bár ez 12" kijelzős, szóval nem is nagy baj)
  • amd123
    Boldog, Kellemes, Áldott, Szeretetben teljes, őőh...stb. :D Karácsonyt meg ünnepeket kívánok. Köszi a sok segítséget amit kaptam eddit:D
  • Ryleh
    Mindenkinek kellemes karacsonyt kivanok.
    Koszonet a sok segitsegert,amit egesz evben kaptam.
    :)
  • donatus13
    Nekem se kell semmi, linkeket kitenni azok nagyon jók , más nem kell, csak lassítja a topicot.
  • Lyukasbogrács
    szerény véleményem szerint nem is kell olyan nagy dizájn, mint volt, legfeljebb css + egy menu a linkeknek. nincs valami kazángépem, ezért lassan jött be mindig a topik. amikor beraktad az oprendszer detektáló scriptet, ami iframe-t tolt be minden logó után, akkor be se tudtam jönni, még a chromiumot is megfektette :D igaz egy topik csak csepp a tengerben, mint ahogy én is :)
  • MerlinW
    probléma van a szerverrel, de logikusan nem vagyok hajlandó foglalkozni vele 27.-ig:)
  • Lyukasbogrács
    tetszik a dizájn, sokkal gyorsabb lett
  • gothmog
    Akkor ez egy netbook amire nem netbook-editiont tettél?
  • RYO21
    Hát menni megy, de nagyon csúnya a hang. Zenét egyáltalán nem lehet hallgatni, mert annyira rosszul szól.
  • bazza
    Nvidia ION
  • Lyukasbogrács
    majd jó lesz másnak :d
  • amd123
    mind1, mikor írtam h nem kérdeztem már rájöttem:D de azért kösz:D
  • Lyukasbogrács
    sudo apt-get install rar unrar
    ezután az archívumkezelő ismerni fogja őket.
  • amd123
    öcsém hülye vagyok!! XD, ne mkérdeztem semmit:D:D
  • amd123
    linuxal h tudom kezelni a .rar kiterjesztést?
  • gothmog
    Videokártya típusa?
  • bazza
    Hali!
    Olyan problémám lenne, hogy nem tudom működésre bírni a vizuális effekteket. Az Nvidia driverét feltette a "további illesztőprogramok"-nál, de a vizuális effektek fülnél (megjelenés menüpont) minden beállítás szürke, a Nincs van kijelölve, de egyik sem kattintható. Aztán most feltettem a CompizConfig beállításkezelőt, most elérhetővé vált mindhárom lehetőség (nincs, normál, extra) ki is tudom választani, keres vmi illesztőprogramot, aztán megkérdi, hogy maradjon-e így. Leokézom, de nem változik semmi, ha kilépek, majd vissza, újra a NINCS lesz kijelölve. Ötlet?
  • ede0001
    pedig ez a hivatalos Realtek linuxos driver. Ezzel menni kéne.
  • RYO21
    A weboldal: object not found
    #8680: Próbáltam.
  • ede0001
    The source code copy from www.alsa-project.org. ver:5.15
    Linux Source Code for ALC audio codec
    Support Codec list:
    ====AC97 Codec=====
    ALC100,100P
    ALC200,200P
    ALC650D
    ALC650E
    ALC650F
    ALC650
    ALC655
    ALC653
    ALC658
    ALC658D
    ALC850
    ALC101
    ALC202
    ALC250
    ALC203

====HD Audio codec ====
    ALC260
    ALC262
    ALC267
    ALC268
    ALC259
    ALC269
    ALC270
    ALC272
    ALC273
    ALC275
    ALC656
    ALC660
    ALC660VD
    ALC661
    ALC662
    ALC663
    ALC665
    ALC670
    ALC680
    ALC861
    ALC861VD
    ALC880
    ALC882
    ALC883
    ALC885
    ALC888
    ALC889A
    ALC892
    ALC1200

Installation:
    This Source Code is from www.alsa-project.org.
    For OS installation, please remember add the Development tool kit.
    For driver installation, please follow below steps.

Automatic install:
    execute

./install

Note: Please check Development tool kit on your OS.

Manual install:
    Step 1. unzip source code
    tar xfvj alsa-driver-1.0.xx.tar.bz2

Step 2. Complied source code
    a. cd alsa-driver-1.0.xx
    b. ./configure --with-cards=hda-intel
    c. make
    d. make install

Step 3. reboot your machine

Step 4. Use the alsamixer the disable mute (All audio line default is mute)
    Must to compile and to install the ALSA library and utility. (Use automatic install is already install)
    excute alsamixer

Note: 1. The most detail information, can refer the alsa-kernel/Documenttation/ALSA-Configuration.txt in the azx-021705.tar.bz2.
    2. Kernel Version must be 2.6 or later.
    3. All mixer channels are muted by default. You must use a native
    or OSS mixer program to unmute appropriate channels.
    4. If can not compile the source code, try to rename the /usr/src/linux-2.x -> /usr/src/linux.
    5. The driver added to support the SPDIF functoin.
    6. a. You can download the alsa-lib-1.0.x and alsa-utils-1.0.x form the www.alsa-project.org, then unzip and install them.
    b. Suggest use "alsamixer" to control mixer function.
    c. Used "alsaconf" can autodetect which drive you need to install (step 4).
    7. SUSE Distribution must install the ncurses package.
  • ede0001
    ezt próbáltad már?

linuxos driver
  • RYO21
    Card: HDA Intel
    Chip: Realtek ALC662 rev1
  • ede0001
    Szerintem mindenkinél előfordul ilyesmi. Lehet hálózati leterheltség, vagy a szolgáltatód "szórakozik". Nálam is volt már ilyen. Ha meg pl. wifi-n keresztül csatlakozol, akkor a valós sebesség maximum a névleges fele lehet.
  • ede0001
    Ha nem mondod meg milyen hangkártyád van, nehezen lesz segítség.
  • RYO21
    Egyszerűen már mindent megpróbáltam, de még mindig torzít a basszus. Próbáltam már külön a hangkártya + ubuntu problemre rákeresni, találtam is valamit, de senki se tudta megoldani a problémát.
    Alsamixerrel se lehet semmit javítani. Valaki tud egyebet?
  • amd123
    vicces, eleinte 2 mb/s el nyomja, aztán leesik 425-re, és úgy kb marad is. 5 percig vártam kb(mert ugye mindig ment lejjebb szépen fokozatosan 2mbról), és fixen mindkettőnél most 425 volt.
  • MerlinW
    Kezdd el ezt letölteni

Nézd meg mennyivel jön max. Szakítsd meg,:
    majd kezdd el letölteni ezt

Ha a második gyorsabb, mint az első, akkor a DNS szerverrel lesz gond, amin lehet segíteni.

• amd123
    Köszönöm. Ti nagyon okosak vagytok hozzám képest. De hát.. majd szépen lassan beletanulok:)
  • Lyukasbogrács
    a letöltési sebességed mindig akkora, mint a te géped és a szerver közötti legszűkebb keresztmetszet, hiába van gigabites neted, ha valahol torlódás, vagy egy leterhelt szerver van közben, akkor annyival szedsz le, amennyivel ő ki tudja szolgálni feléd. írtad, hogy az MTU átállítása nagyjából megoldotta a problémádat. próbálkozhatsz még rajta állítani: egy kis mazsola, csak, hogy tudd mit állítgatsz, de gugliba beírva találhatsz több leírást is.
  • amd123
    megnéztem. mindenhonnan ennyivel szedek.
  • amd123
    hmm. értem. ki kéne próbálni h máshonnan h szedek.
  • ede0001
    Lehet, hogy ahonnan szeded most csak ilyen sebességgel tud adni.Azért mert neked x Mbites neted van, nem azt jelenti, hogy állandóan fullon tudod használni.A sávszélesség függ az adótól is.
  • amd123
    még mindig lassan szedek le. De megnéztem, terminállal updateeltem valamit, és ott 640kb-al szedtem. Csak a böngészővel szedek így. Mi a probléma?
  • MerlinW
    Humble Indie Bundle 2 érdekességek:)

It was impressive when Robert Bowling, creative strategist for Call of Duty studio Infinity Ward, paid $500 for a batch of indie games that only cost $85. Then Notch, maker of Minecraft stepped up, with $2000.

Egyébként 1 millió dollár felett jár a jótékonykodás. Aki szeretne akármennyit (1$-tól 1 milliárdig:)) fizetni 5 szuperjó kis játékért, az még 5 napig megteheti.