11431
Ubuntu Linux
  • Lyukasbogrács
    Xubuntu*
  • Lyukasbogrács
    igen. stílusosabb is, mint fehéren, sárgán villogó pontokat nézni miközben betölt a gép :D de le is lehet cserélni ha a sok szöveg nem tetszene. itt kereshetsz témákat. itt pedig, hogy hogyan telepítsd azt a programot, ami kezeli ezeket a témákat. (nem próbáltam ki, remélem működni fog)

#8823 ha live cd-ről boot-olsz akkor is ilyen? esetleg próbáld ki a Kubuntut, vagy gyengébb gépre a Kubuntut, esetleg egy másik disztrót a Linux Mintet (bár ez is ubuntura épül, de ki tudja mi a baj), stb.
  • amd123
    azzal amit leírtál ki tudom kapcsolni azt az idegesítő lila betöltőcuccot?
  • REPS0L
    úgy megfagy a gép, hogy még a billkombinációk sem működnek...
  • REPS0L
    sajnos miután egyszer eljátszuk ezt, utána életre sem tudom kelteni a gépet, csak nagyritkán... most megpróbálom újratelepíteni, majd használni a leírásod, köszönöm segítséged!
  • Lyukasbogrács
    én ki szoktam kapcsolni az ubuntuban azt a "mindent elfedő lila hátteret", hogy indításkor meg leállításkor lássam magát a parancssort, ha esetleg valami hibát írna ki:
    terminálba:
    gksu gedit /etc/default/grub
    ezt a sort meg kikommentezem, azzal, hogy elé teszek egy # karaktert:
    #GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
    mentés, aztán frissítem a változásokat:
    sudo update-grub

naplófájlokban valószínűleg benne van a hiba (Rendszer->Adminisztráció->Naplómegjelenítő), csak meg kell keresni, aztán ha találsz releváns sorokat, ami a lefagyásra utal, azokkal elindulhatsz a gugliba keresni, vagy tinypaste, pastebin, link ide, és talán valamelyik fórumozó tud segíteni :)
    van egy kedvenc beszélgetés

újraindítani is lehet [URL=http://www.elitehub.hu/hu/cimkek/sysrq]máshogy
    , ha lefagy, nem kell egyből a reset gombhoz nyúlni, mert nem egészséges :]
  • REPS0L
    na ha sikerül is elindítani, instabil, újraindításnál/leállításnál egyszerűen megfagy, nem reagál semmire csak a "manuális" újraindításra, akkor meg már low memoryra meg mindenre hivatkozik...
    HP Pavilion DV6 3120eh
  • REPS0L
    Sziasztok! Lenne egy kis problemam, az ubuntum letoltotte a telepites utani frissiteseket, ujrainditottam, de valamilyen tty1 logint ker... (coldf-HP login, aztan password) mit tudok vele csinalni? Koszonom elore is!
  • kifli
    na megtaláltam a gondot, amúgy nem a wubi okozta a problémát, hanem a frissítés, olyanoknál is elbaszta a bootot, akiknél nem wubi van. Legalábbis fórumban nem wubisok is panaszkodtak.
    Wubi amúgy rajta van a rendes ubuntu lemezen, szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy valami kókány szar programot használtam :/

De persze, az én hibám, hogy egy frissítés elbassza azt amit ők adtak ki...
  • HiPPoNaX
    Inkabb a wubi hasznalata ertelmetlen :] Ha nem akarod, hogy barmit modositson a gepeden, akkor virtualis gepbe rakd fel, ha meg igazan hasznalni akarod, akkor nativan.
  • kifli
    ja, nemtudtam hogy frissiteseket ne tegyem fel, mert csak elbasszak a bootolast...
  • donatus13
    A hiba a monitor és a szék között van:)
  • kifli
    fasza, linux megint bootolhatatlanna tette a gepet, mint legutobb mikor toroltem a faszba...

wubi van a gepen + win 7.
    Elinditottam ma ubuntut, ami leszedett egy rakat updatet. Ujrainditas utan mar nem jutottam el a rendszervalaszto menuig, mert hibauzenetet kapok:

error: no such device es egy rakat szam
    grub rescue

Rendelkezesemre all a hiba javitasahoz, egy win7 dvd, es egy okostelefon.
  • Söndi
    Köszi! Működike!
  • MerlinW
    ezzel
    és ezzel
    (elvileg mindkettő kell)

vagy ezzel:
    Ezzel a programocsakával
  • Söndi
    Sziasztok!

Ubuntu-ban beállítottam, hogy a thunderbird automatikusan induljon a rendszerrel. Hogy tudnám beállítani, hogy kisméretben, vagyis csak a háttérben induljon el?
  • amd123
    kösz tesó
  • gothmog
    Link
  • amd123
    Merlin, az gáz ha most h ezt felraktam a beöltőképernyő, tudod mikor kiírja h Ubuntu ilyen lila.. nah azt lenyomta nekem kb 800*600ra, eddig meg 1280 volt, és engem nagyon idegesít h ilyen pixeles lett:D
  • MerlinW
    aham
  • amd123
    Ezt aktiváljam?
  • MerlinW
    Wine+Pulse+DX9 v1.3.11.310-21
  • icoj69
    Esetleg erre egy kiinduló ötlet? : #8790
  • MerlinW
    Működő böngésző alapú Linuxos utorrent

El kell indítani (./utserver &), majd böngészőben: localhost:8080/gui
    fehlasználónév admin, jelszó nincs

Szerveren használom, de otthonra sem rossz.
  • MerlinW
    Én is leszedtem és ez egy prime stress alkalmazás, semmilyen médialejátszó nincs azon a oldalon.

ezt letölt
    64 bites rendszer esetén ezt

kitömöríted és terminálban ./mprime
  • XenHai
    innen szedtem le a linuxos verziót!
  • MerlinW
    ez az
  • XenHai
    Le töltöttem de ez 1 media lejátszó!
  • Máté94
    mprime a Linuxos. Elvileg...
  • XenHai
    Hi!
    Valaki tudna nekem mondani 1 programot linux alá ami a prime95 szerű?
    Legalább is hasonló teszter progi?
  • amd123
    de szaggat. A másikkal nem. BIzonyos effectek szaggatnak.
  • MerlinW
    Semmi szükség feltenni a drivert, ha az alap jó. Maverick a 2010.09-es meghajtókat tartalmazza alapból, ami mindenre jó.
  • amd123
    Megvan a progléma. Mikor felraktam a videókártyám, akkor kezdett el sz*rakodni a linux. Most szaggat, de legalább abszolút nincsen semmi hiba. Ha felrakom, a betöltőképernyőm 640*480-ra visszaesik(most 1280 mint kell), ablakok széle eltűnik és ilyen fehér lesz mint még régebben írtam, boot és a betöltés között egy villanás van, amikor kb az összes szín megjelenik, mint mikor beleverek a képernyőbe(nem tudom jobban lemagyarázni), szóval így mint valami nagyon durva vidikártya hibánál. Asszem ennyi. Most nem raktam fel a vidikarit és teljesen jó. Ha valaki tudna segíteni, h mitől van, mert szeretném felrakni a kártyát, csak az jól elszúrná nekem.
  • ERNI92
    Üdv!
    Miért van az, hogy néha nem kapom meg amit a partnerem ír MSNen?
    LinuxMintet használok és eddig nem nagyon használtam a pidgint.
    Köszönöm!
  • suba53
    Igen, az. :-)

De hogy miért kellett ezt cserehelynek hívni, azt nem tudom megemészteni.

A másik megmosolyogtató rész a személyes adatok beírásának főcíme: KICSODA ÖN?
  • icoj69
    Elfelejtettem megadni, hogy milyen a VGA kártya: ATI Radeon 9000
  • icoj69
    Üdvözlet Mindenkinek!

Szeretném a segítségeteket kérni. Adva van egy laptop dokkolóval. Ubuntu 10.10 fut rajta. A monitor egy 1920x1080-as LG. A probléma a következő: Bekapcsoláskor feláll az X, de össze vissza adja be a képet.
    Crt+Alt+F1 bejelentkezem stop gdm utána start gdm és máris jó a felbontás. A helyes felbontást csak a Jupiter nevű progival tudtam helyreállítani a telepítés után. Crt+Alt+F1 parancssoros képet csak a laptop kijelzőjén tudom használni, a külső monitoron nem. xorg.conf fájl nincs, probáltam létrehozni így: "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" de semmi :( Azt sem tudom hol kezdjem a hiba elhárítást :) Előre is köszönök minden segítséget!
  • Lyukasbogrács
    ha tele van a géped memóriával, akkor nem baj
  • RYO21
    Amúgy a hangra még mindig nem találtam megoldást. De még próbálkozom.

Egyébként sikerült eltüntetnem azt a kis lila ablakocskát az alsó panelről. Vissza lehet valahogy hozni? És mondjuk áttenni a másik sarokba? Mert win7-en már megszoktam, hogy azzal kicsinyítem le az összes ablakot.
  • RYO21
    És az baj, hogyha nincs?