11431
Ubuntu Linux
-
#8866 szúrtam* -
#8865 ffmpeg -i Jumper.avi -s 720x304 -vcodec mpeg4 -b 64k -acodec copy hipervándor.mp4
ezt dobtam össze. mit szórtam el? -
#8864 tcprobe paranccsal tudod megnézni, hogy a videó milyen kodekeket használ (tcprobe-hoz tedd fel a transcode csomagot), aztán: tcprobe -i valami.mp4
attól, hogy mp4 a kiterszesztés, még nem biztos, hogy mp4 videó van benne. nekem pl. ezt írja egy mp4 fájlra. -
Monti94 #8863 Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Külső monitort csatlakoztattam laptophoz VGA kimeneten keresztül. A monitor egy Asus vw222s, 22"-os TFT-t. Megy rendesen, csak bal felső sarokban egy rózsaszin téglalapban kiírja, hogy /Ancor Communications Inc 22"/. Emiatt a menüt nem tudtam kezelni, se Alkalmazások, se Helyek, se Rendszer. Ablakoknál se méretezés, se bezárás. Ezek már mennek, de csak a képen látható módon megoldva.
Hogy lehetne azt a rózsaszín sz@rt eltüntetni onnan? Nagyon akadályoz...
Képernyőkép alant.
Köszi: Monti
-
#8862 nem értem... átkonvertáltam. Sikerült. MP4 lett, de a telefon nem játsza le, pedig az összes többi MP4-et lejátsza. -
#8861 :D -
#8860 gugliba (magyar nyelvű oldalak): ubuntu ffmpeg, 3. találat, legalján megtalálod a linket, és mindössze két szó keresésével találtam ide :) -
#8859 köszönöm. Mindkettővel megcsinálom. Szeretném emgtanulni a terminállal is. Elvégre az a jó ha már azzal fogom tudni csinálni a dolgaim.
Második üzenetededre: Nem tudom h találsz ilyeneket. ÉN sosem találok ilyen jókat.^^ -
#8858 találtam egy egyszerűbbet: MobileMediaConverter, ezt kell letölteni hozzá, és duplakattal telepíteni -
#8857 -i = input, bemeneti fájl
-s = size, mekkora legyen a video mérete
-b = bitrate, bitsűrűség
-ab = audio bitrate, hang bitsűrűség, van -vb is, video bitrate
-vtag = fourcc tagot állítja be, ez alapján tudja a videólejátszó, hogy milyen adatformátum van a fájlban és hogy milyen kodeket használjon. (pl.: DIV3 = DivX Low-Motion, DIV4 = DivX Fast-Motion, DIVX = DivX4, stb), ha nem állítod be, akkor a kodek beállítja automatikusan.
-vcodec = video codec, ezzel meg azt lehet beállítani, hogy konkrétan melyik kodekkel tömörítse (újra) a videót. ha mp4-et akarsz, akkor -vcodec mpeg4
ugyanígy van -atag, meg -acodec a hangra, ha nem használod valamelyiket, akkor nem kódolja újra, hanem csak másolni fogja az eredeti hangot, vagy videót, olyan, mintha azt írnád -acodec copy
output.avi az meg a végtermék.
neked akkor az kell, hogy:
ffmpeg -i input.avi -s 640x360 -vcodec mpeg4 output.mp4
az, hogy milyen minőségű videót akarsz (ami majd a fájl méretét is befolyásolja) az a -b bitrate tagtól fog függeni (és a -vb-től ha beállítod), ha a hangot is újra akarod kódolni, mondjuk mp3-ba, akkor tedd hozzá még azt, hogy -acodec libmp3lame, de még rengeteg paramétere van, érdemes belenézni a "használati útmutatóba": terminálba: man ffmpeg, vagy faq, vagy doc
bocs ha valami nem működik, nem próbáltam ki, de ezek után már nem lesz nehéz kitalálni, ha valami gond van -
#8856 ffmpeg -i input.mp4 -s 640x360 -b 4000k -ab 160k -vtag DIVX output.avi
ugye ezt írtad bogrács. Ezt meg is lehet fordítani? pl. így:
ffmpeg -i input.avi -s 640x360 -b 4000k -ab 160k -vtag DIVX output.mp4
csak mert én aviból akarok mp4et. És azért jó lenne megtanulnom végre terminálból csinálni dolgokat. -
#8855 Panelen jobb klikk, hozzáadás, óra. -
#8854 Hallo! Egy indítás után azzal fogadott az ubuntum, hogy beszart az óra modul. Véletlen a törlésre nyomtam. Valaki meg tudja mondani nekem a csomag nevét, hogy letöltsem újra? Csap ébresztőt, meg vmi hold órát találtam... -
#8853 Videó felirat alatt a Szűrők gomb, ott pedig kiválasztod a Resize-t, vagy az MPlayer resize-t, azt írja ez gyorsabb, mint az első. -
#8852 Avidemuxal h lehet átméretezni? Én nem találom sehol -
#8851 nekem arra, kell h filmet, telóra át tudjak rakni. -
#8850 vagy az avidemux, az se rossz -
#8849 Vagy ha ennel picit felhasznalobaratabb tortenet kell, akkor ott a handbrake, csomagbol telepitheto :] -
#8848 ffmpeg:
ffmpeg -i input.mp4 -s 640x360 -b 4000k -ab 160k -vtag DIVX output.avi
vagy mencoder:
mencoder -xy 200 -o tmp.avi -oac copy -ovc copy <file> -
#8847 Tudtok mondani valami jó linuxos progit videó átméretezésre? -
#8846 Volt arra szukseg a kesobbiekben is azert, mire eloszor sikerult rabeszelnem a telepitot, hogy induljon el a gepemen, azert az eleg rendes kutakodasba kerult. Meglepo modon viszont a Debian csont nelkul telepult :D -
#8845 Én 5.04-nél, de ott még szükség volt némi Debian-os rutinra:) -
#8844 ezzel csak egyetérteni tudok én is 8.04 nél kezdtem. -
#8843 nem tudom, sose írt még ki olyan fatális hibát a gép (nem is tudom mit kéne látni pontosan :])mióta linuxra váltottam, volt olyan, hogy rezgett a léc, de a frissítésekkel elmúlt. pl az ubi 8.04, vagy a 8.10 változatával nekem is voltak bajok, nem is kicsi, úgyhogy letettem róla, hogy ubira váltsak. aztán jöttek az új verziók, és elmúltak a bajok. 2010 augusztus előtt még semmit nem tudtam a linuxról, de érdekelt, úgyhogy amire kíváncsi voltam, utánanéztem neten. most abból élek. ha valami hiba van, én is csak annyit tudok, hogy merre induljak el, a többit kiguglizom ha ismeretlen területre tévednék. keresni kell tudni jól! -
#8842 de rendszer leállításkor csak azt veszik észre nem? mert ott pirossal jól kiemeli :D -
#8841 vagy dmesg | grep "fail", vagy grep "fail" /var/log/* bár ez tökéletes rendszeren is fog kiírni hibákat :D -
#8840 nehéz így. tapogatózni kell.
fogd írd be terminálba cd Asztal
sudo dmesg > naplo.txt
meg kell az asztalon jelenjen a napló. abba már bírsz keresni pl
ctrl + f
és keress rá a fail szóra mindent ki fog emelni sárgával. meg küldd el a naplót a hp seknek hadd egyék a szart ők is :D -
#8839 de jó lenne ha lenne valaki a környéken aki ért hozzá... -
#8838 az attól függ mi okozz a hibát, kern.log, messages, syslog. vagy használd terminálban a dmesg parancsot (irányítsd fájlba, ha hosszú lenne: dmesg > naplo.txt) -
#8837 hogyan tudom kihalászni a leállításnál fellépő problémákat a naplóból? hol találom? -
#8836 nem lett jobb, szomorú vagyok, dél óta küzdök vele, és ez csak a mai nap... -
#8835 köszi, ehhez a leíráshoz eddig még nem jutottam el! :) -
#8834 Amit itt irnak a particionalasrol, az nem segit? Kezi modban szepen torolsz mindent, ami nem kell, majd ujra letrehozod a szukseges particiokat. -
#8833 na jó, feladom, valaki el tudja nekem mondani a linux telepítőben hogyan tudom én leformatálni/törölni a partíciókat, majd létrehozni 2 másikat? hátha az a baja hogy maradt valami belőle a windózból -
#8832 Tudtok valamit az ellen h ha akurol megy a laptopom ne essen le folyton a hardom ha egy kicsit nem dolgozok vele(nem tom mashogy kifejezni magam),van ott az akunal egy beallitas h ''Spin down harddisk when possible'' nincs kipipalva de megis folyton ezt csinalja.
Elore is koszi! -
#8831 tolom neki, hátha ad valami "jó hírt"...
HP support nem tudott segíteni Linux ügyben sajnos, küldenek egy recovery lemezt 2 héten belül, nekem viszont kéne egy oprendszer holnapra! :( -
#8830 low memory?
Nyomj neki egy memtestet. Lehet, hogy a memóriával van gond. -
#8829 köszi!
mára feladom, holnap felhívom HP Support pajtást, aztán hátha sikerül valamit összehozni, mindenesetre egy Windows telepítőlemezt kérek :) -
#8828 A Kubuntunak a KDE miatt nagyobb az eroforrasigenye, mint a Xubuntunak, szoval igen, annak kell erosebb gep :] -
#8827 és melyik kell erősebb gépre? a Kubuntu? :)