11431
Ubuntu Linux
-
RYO21 #8906 Olvasgattam a GRUB menüben lévő dolgokat, de nem találtam megoldást arra amire szerettem volna.
Nem lehet úgy megoldani, hogy win bootloaderben volna egy linux opoció, és azon belül a GRUB? -
Monti94 #8905 Köszönöm a gyors választ :) -
Rotyoka #8904 http://reburn.weboldala.net/main.html -
Monti94 #8903 Sziasztok! A linux melyik verziója futna el egy P3-as, szimplamagos 1,3 Ghzes procijú, 512 ramos 128 megás videokaris gépen?
Köszi előre is! -
msstz #8902 hát remélem, találok valamit, köszi.
más:
arra nincs ötletetek, hogy hogyan hallgathatnék a mikrofon aljzatán zenét? win 7-ben a realtek driverrel fél perc beállítani, de itt ubuntun fogalmam sincs, hogy kéne. -
Rotyoka #8901 Ugye :)
Nem azért írta, hogy segítséget kérjek, majd ha megoldom közlöm a részleteket -
#8900 Hmm talán csak nem a misztikus PEBKAC hiba?
Azért nem könnyíted meg a dolgunkat ha ilyen jól körülírod, mint, kidobott egy hibát... -
Rotyoka #8899 :O
Nem tudom felrakni a linuxot, egy ideig tölt a bootnál majd kiír egy hibát. Linuxtól ilyet sem láttam még -
#8898 köszi, meg neked is MerlinW
az addons.mozilla.org-on nincs fent az addon amit telepíteni szeretnék :) -
#8897 Ha pedig nem tudod pontosan a csomag nevét, akkor megkeresheted:
sudo apt-cache search libcap | grep libcap
(A lib-el kezdődő csomagok library-k (windows nyelven dll-ek)) -
#8896 1. sudo apt-get install libpcap0.8 (vagy ami a telepiteni kivant csomag neve, a libpcap asszem ilyen neven fut)
2. a) addons.mozilla.org oldalt megnyitod a firefoxszal es feltelepited onnan direktben, amire szukseged van
2. b) elinditod a firefoxot, majd eszkozok/kiegeszitok menupont, a felugro ablakban pedig kattints a telepites gombra es tallozd ki a gepeden talalhato, telepiteni kivant .xpi fajlt -
#8895 lenne 2 kérdésem!
1.
libpcap-et hogyan tudom terminalon keresztül felinstallálni
2.
hogyan tudok .xpi firefox addonokat feltenni?
(win-en ez ugye úgy megy, hogy társítom firefoxal, de itt ezt nem tudom hogy kell, vagy hol keressem a firefox mappáját) -
#8894 Mert a Kiwi csupán egy románok által hekkelt Ubuntu, ami semmi másban nem különbözik, minthogy belepakoltak a telepítőbe olyan dolgokat, amik amúgy is települnének automatikusan használat közben (flash, java plugin, video kodekek stb).
Kiwi kb olyan mint a nem hivatalos, mások által összehányt windows kiadások, amelyeknek a célja nagyjából a 15 perc hírnév. Az idióták még az Ubuntu dizájnt sem változtatták meg... kiwi leírás
Ha mindenképpen Ubuntu koppintást szeretnél, akkor Linux Mint vagy Lubuntu. De van Kubuntu KDE-vel, ami lassabb és gépigényesebb, viszont csilivili. Kezdőknek, alkalmi felhasználóknak, Windows-ról váltóknak ideális lehet.
Én azonban továbbra is a sima Ubuntu-t ajánlom, abból is a 32biteset (memóriától függetlenül). -
Rotyoka #8893 Miért? -
#8892 Sima ubuntut. Kiwi-t felejtsd el. -
Rotyoka #8891 Hello!
Azt kérdezném, hogy kezdőnek sima ubuntu-t vagy kiwi-t ajánlotok? -
#8890 akkor passz, read-only gomb gondolom nincs rajta, másik program meg nem hiszem, hogy használná ha nem csinálsz vele még semmit törlés/írás előtt. viszont olvastam olyanról, hogy vírus szoftveresen írásvédetté tett egy pendrive-ot, talán a gyártó oldalán van is olyan program, amivel meg lehet ezt szüntetni, egyéb ötletem nincs. -
#8889 Fejléc, GRUB menü.. -
#8888 vissza hát
https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows -
msstz #8887 a törlés nem működött, ezért megpróbáltam felülírni, sikerült is, elmenteni viszont nem tudja.
-
RYO21 #8886 Szeretném újratenni a windowst. Most ubuntu bootloaderem van, de ha felteszem a windowst, akkor visszalehet majd hozni valahogy az ubuntuét? -
#8885 Valami beragadhatott. Rendezd CPU használat szerint a processzeket. és nézd meg mi az, majd lődd ki. -
#8884 még win alatt egyszer volt nekem is ilyen probléma, akkor azt csináltam, hogy szó szerint letöröltem mindent róla. 010editor-ral. ha az oprendszer felismeri, mint adattároló eszköz, akkor a programmal meg lehet nyitni közvetlenül a partíciókat, meg közvetlenül magát a fizikai eszközt is. utóbbit választottam, aztán kijelöltem az összes adatot rajta, kinulláztam és mentettem, leválasztottam a pendrive-ot, visszadugtam, megformáztam, és működött megint. igaz eltűnt minden róla, de nem kellett kidobni :] -
msstz #8883 az miért lehet egyébként, hogy nem csinálok semmit és százon megy az egyik processzor?
-
msstz #8882 köszi, de egyik sem tud vele mit kezdeni. (bár a testdisk esetében lehet bénáztam, mert nem minden volt egyértelmű) -
#8881 próbáld ki ezzel lehet törölni partíciókat is, meg egész hasznos program:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Gparted van még ami talán segíthet. -
msstz #8880 Tegnap fel akartam másolni két fájlt a pendrive-omra, de megszakadtak egy bizonyos hibaüzenettel, amelyre nem emlékszem teljesen, csak arra, hogy volt benne szó input/output-ról. ezek után újra próbálkoztam, nem sikerült.
se az ubuntu, se a win 7, se az xp nem tud a pendrive-al mit kezdeni, nem lehetséges formázni, törölni róla semmit sem, tehát használhatatlan.
egyszer az ubuntu talán kiírta, hogy write protected, vagy hasonló, win 7 alatt próbáltam registryből feloldani ezt, de semmi siker. olyan programot sem találtam, ami letudná kérdés nélkül gyalulni.
az ubuntu formázáskor ezt dobja fel nekem:
-
#8879 nemigen fejlesztik a hamachit de van valami, emígy ha jól tudom vpn hálózatok azok.
letöltés helye:
link
install -
RYO21 #8878 Van tunnglehez és hamachihoz hasonló progi linuxra? Mert a Starcraft megy, csak a multihoz kéne ilyen program. -
#8877 olvasgattam kicsit kétségbeesve:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
ezt megtalátlam adatmentésre való, fogtam és beírtam azt amit ez lát és visszajöttek a partíciók nagyon király program :)
cserébe gparted az egész lemezemet nem ismeri fel :D de sebaj live cd ről már grubot felraktam és indul az ubuntu :)
terminálban az fsdisk -l re elég értelmes kimenet jön:
/dev/sda lemez: 500.1 GB, 500107862016 bájt
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x4d391f44
Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 1 487 3905528 82 Linux lapozó / Solaris
A(z) 1. partíció nem cilinderhatáron végződik.
/dev/sda2 487 10213 78124032 83 Linux
/dev/sda3 10213 36486 211039232 83 Linux
/dev/sda4 36486 60802 195320191+ f W95 kiterj. (LBA)
/dev/sda5 36486 42760 50390012+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 42760 60801 144919552 7 HPFS/NTFS
palinko@palinko:~$
az sda1 az a swap, az sda 4 pedig fogalmam nincs mi :D nah megnézem win 7 telepítő mit lát kicsit kezd durvulni a helyzet, én sem hittem hogy sikerül megoldást találni szerencsére tévedtem.
a programot amit ajánlottam szerintem nézd meg és tedd be Tools ba felülre, vagy máshová, emlékszem voltak már hasonló problémával itt. -
#8876 Onnan már nem nagyon van visszaút sajnos. Unallocated, tehát nincs már meg a partició. Ezért is szoktuk mondani, hogy ha egy lemezre szeretnénk mindkét rendszert telepíteni, akkor először a Windows, aztán a pingvin. Persze lehet fordítva is, de akkor oda kell figyelni - van manuális részletes particionálás a Win telepítőben is -
RYO21 #8875 Ezt a kis lila ablakocskát, ami az alsó panelen van, hogy hívják angolul? -
#8874 1 HDD van a gépemben ubuntu 3 részre osztva (swap, / és /home) terült el 300 gb on volt mellette egy NTFS partíció a maga 200 gb jával. ezt az NTFS felosztottam egy 50-150 arányba a célból hogy a 150 re felrakok egy win 7 et.
Telepítő lemezt beraktam kiválasztottam a 150 est hogy oda telepítse azt a szart, de valamiért nem tudta használni, mentem Új partíciót csináljon, erre a linuxosokat is összevonta első helyen jött az 50 es kis partíció és utoljára a 150 es. persze sehogy sem tudott települni a win7. berakom live cd, megnézem gpartedot és meglepetten kell tapasztalnom ez a szar tényleg összevonta nekem és ismeretlennek jelzi. adatvesztés elég kínos lenne, jó volna valahogy visszaállítani.
kép
remélem fel lehet ismertetni valahogyan amit a windows elcseszett -
msstz #8873 ezt megoldottam, viszont az audio outputra van ötletetek? néztem külföldi fórumokon, sehol vmi definitív dolog. ha ez nem volna, akkor elnézném, hogy ezek is problémák:
tömegesen átnevezni
tömegesen kijelölni
lassú a görgetés
nincs billentyű shortcut a computerhez
néhány betű egészen csúnya
-
msstz #8872 Amúgy pedig:
nVidia kártyánal a Digital Vibrance állítása közben kilép váratlanul.
-
msstz #8871 sziasztok,
nagyon új ubuntu felhasználó vagyok. azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám az audió kimentet megváltoztatni? a zöld jack rossz és a mikrofon jackjén szeretném hallgatni a zenét. -
#8870 nah. Probléma per pill megszűnt. Most már tudok konvertálni.:) -
#8869 fennvan mmc, csak mikor rányomok arra h convert, akkor kilép:D
Amúgy C3-mam van( a qwerty-s), és mp4et játszik, 3gp-t is. -
#8868 én a helyedben először megnéznék tcprobe-bal (vagy csak simán ffmeg -i video.mp4) egy olyan videót, amit a telefon lejátszik, aztán megpróbálnám azt beírni a -vcodec-hez (próbáltam az avc1-et, de nem jó nálam se :D), egyáltalán feltetted a mobile media convertert (mmc)? próbáltad azzal? az is csak egy gui az ffmpeg cli verziójához, sőt meg is lehet nézni, hogy milyen paranccsal fogja konvertálni. amúgy milyen telefon? meg tudni kéne azt is, hogy mit játszik le pontosan. esetleg megpróbálhatnád 3gp-be konvertálni az mmc-vel. ergó találam még egy kis könnyebben megemészthető ffmpeg tutorialt, vagy minek nevezzem. -
#8867 most beleraktam egy olyat h -vtag avc1