Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami plazmoid hiba lesz azthiszem.(Kubuntu-desktop)
Micsináljak?😄
lehet duplaklikkes megoldással, akkor bejön az archívumkezelõ
vagy terminalban:
tar -xvf filneve.tar
és innentõl kezdve az addot program/csomag válogatja a telepítési módszereket
minden esetben olvasd el a README file -t, ott lesz benne a kitömörített fájlok között
nagyon nagy általánosságban így kell az ilyesmit telepíteni, terminalban
sudo ./configure
sudo make
sudo make install
de mondom, a README a mérvadó, azt kell olvasni
megjegyzés:
ha van a cuccból .deb verzió (persze ubuntuhoz való) akkor inkább azt rakd fel, keress rá google -n a progira, és nézd meg
vagy lehet, hogy apt-get -el is felrakható mondjuk külsõ szoftverforrás hozzáadása után
Bazinga!
nekem elég ha linuxon megy az Age Of Empires 2, meg a stronghold crusader, egyikse egy nagy igényû játék, úgyhogy ma szerintem ezekkel szöszölök.
Még egy kérdésem lenne, amit viszont már utána keresés/kérdezés után teszek fel, ha letöltök egy .tar vagy .tar.bz kiterjesztésû telepítõt akkor azt hogy tudom felrakni ubuntura, nekem azt mondták hogy terminálba kell sudo-val, de nem tudom hogy utána mit kell beírni :S
Bocsi hogy ilyeneket kérdezek, de eddig sose használtam linuxot, de most hogy muszáj volt felraknom kezdem megszeretni 😊
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Szûz ubi 10.10, Ati propriety driverrel.
Wow-ot futtatva köv. hibaüzi terminalból:
err:module:import_dll Library OPENGL32.dll (which is needed by L"Z:\\media\\250gb\\Users\\Public\\Games\\World of Warcraft\\Wow.exe") not found
googléztam, de megoldást nem találtam.
hilfe
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Tehát használható, de komoly kompromisszumokkal. Nameg sok játék/program el sem indul, valamelyik pedig napokig tartó nyomozással szöszöléssel. Ez amolyan örüljünk, hogy egyáltalán ilyen is van😊 Miután semmi köze a két rendszernek egymáshoz😊
Persze ott van még a VMWare/VirtualBox is, ami normális Windows-t ad, de ott még szûkösebb az erõforrás, illetve a 3D támogatás is sovány.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
* wine 1.3.5 (2010.10.16)
* winepulse 0.39 (2010.09.25)
* winetricks (2010.09.04)
* git (1.7.3.2)
* Fixed install process
* debian dependency fixes
* Tested on Ubuntu 10.04, 10.10 and Debian 5 and 6
[merlinw.org]
[merlinw.org]
I understand now. Even if i must take the devil\'s fruit, I must gain power. I\'am an avenger...
[merlinw.org]
"11.04 will have Unity as the default desktop for new users" - via popey
Hááát nem tudom...
[merlinw.org]
[merlinw.org]
a new MultiAnim which allows for mutliple copies of windows in animations
minimized live window previews (experimental) - a feature many have been waiting for to use in DockBarX (among others)
natural scale mode which pushes windows apart based on their distance from each other already when overlapping
re-written group plugin
simplified shadow storage in the decorations
support for KDE 4.5's blur hint
Allow resizing from the center of the window
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
W:Failed to fetch http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/maverick/Release.gpg Connection failed
stb
stb
[merlinw.org]
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
A végére másoljuk be ezt a két sort.
options snd-hda-intel model=acer
options snd-hda-intel position_fix=1 enable=yes
Mentés, újraindítás, és már mûködik is.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
mivel mind a kettõ 1066mhz -es lesz, így nem lesz ilyen gondod
Bazinga!
Kérdesem a köv.:Hogyha veszek egy 2gigás 1066MHz-es ramot és egy 1 gigás 1066MHz-eset az úgy klappol?😄
(nem nagyon értek ám hozzá és olyasmit hallottam hogy a kisebb lehúzza a nagyobbat vagy mi... )
Azért igy akarom mert 4 az sok, a 3 szerintem ideális és jó lesz egy darabig😊
Egy Acer Aspire 5536G-m van, és csodálatosan megy minden elsõre, kivéve a hangot, ugyanis a mikrofont külön kell életre kelteni (majd otthonról kimásolom hogy hogy oldottam meg). Már ez a kis "incidens" is nagyon visszahozta bennem a régi linuxos "detökjóbuzerálniarendszert" érzést, úgyhogy megújult erõvel vagy jelen a szabad szoftvereknél 😊 Jó újra itt 😊
Nemsokára nekiesem megint a régi puppy linuxos mániámnak is (amint idõm engedi), ugyanis ubuntu.hu-n elég rendesen elhanyagoltam szegény topikomat 😞
Szép napot 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Még olyan kérdésem lenne hogy a billemen nincs hosszú i, mármint a klaviatúrán van csak a gépbe nincs értitek?!😄
Nézegettem a bill.beállitásokat, de nemtaláltam megfelelõt :|
[merlinw.org]
Választ köszi😊
Telepiteni szeretnék egy nyomtati drivert és azt irja ki hogy "a telepités nem folytathato mert a nyomtatási sor kezelõ le van tiltva"
a kérdésem hol lehet ezt engedélyezni?
Egyszer fenn, Egyszer lent.
Persze abban egyetértünk, hogy kezdõknek nem ajánlott sem Arch sem Slack (bár azt is elég rég láttam utoljára) A Debian 5 (lenny) netinstall már teljesen automatizált, illetve hála a mai apt-nek és függõség kezelésének konkrétan 1 óra alatt raktam össze telepítési/letöltési idõvel együtt😊
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Utoljára 4-5 éve telepítettem Debiant, kíváncsiságból én is feldobtam egy netinstall-t (150MB-os a telepítõ, netrõl húzza a többit). Sok kihívás már ebben sincs, kikupálták szépen. Megkockáztatom, hogy egyszerûbb telepíteni, mint az Ubit.
15 perc alatt feldobtam rá Gnome-ot, belõttem a hangot, flash-t, mindent. A sok felesleg híján (gnome-core) piszok gyors még virtuálisan is. Az egész cucc csupán 1,5GB lett a végére (Office nélkül).
Aki meg nem akar legózni, az már a telepítõben is megmondhatja, hogy települjön a grafikus felület, webszerver, stb. bár úgy minden szirszar felkúszik.
Lényeg, hogy jó cucc. Csináltam képet:

[merlinw.org]
Ja igen, a netinstall fel fogja ajánlani az asztali környezetet. A saját érdekedben ne pipáld ki, csak a szabvány rendszer legyen kiválasztva.
[merlinw.org]
Telepíted CD/USB-rõl vagy VMware Player/Virtualbox-ba mount-olod és úgy telepíted. Lényege, ahogy írtam, hogy csak a rendszermag települ, kapsz egy parancssort és tied a pálya. Miután Debian-ról van szó, van apt, így nem olyan nehéz a dolgod.
Anno mikor én kezdtem nekem kellett csomagonként fordítanom/telepítenem az X11-et, ma ez már csak egy
apt-get install gnome-core xorg gdm gnome-volume-manager
reboot
apt-get install synaptic deborphan libgnome2-perl alacarte alsa-base asla-utils alsa-tools alsa-oss apmd discover dwww
Aztán a xorg konfigurálással elleszel egy darabig😊 Az angol nyelvvel pedig barátkozzál, mert nélküle baromi nehéz lesz.
[merlinw.org]