Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Javaslom a mountertoolt, nekem sokkal jobban bevált. http://nyilasmisi.myip.hu/2010/11/07/megjelent-a-mountertool-1-1/
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...
hello valaki eltudna mondani hogy a acetoneISO ba meg amugy egy ISO-s virtualis meg hajtó ba nem tudom bele rakni a Football Manager 2011. iso mert mindig le error-oz Valaki valami ötlet?
Sziasztok!
Ha volt már a kérdés ezer bocsi, de sajnos most nincs idõm átnézni a régebbi hsz-eket, mert mennem kell z.h-ra. De utána pedig sûrgõs lenne a megoldás, mert kéne a linux, h tudjak készülni a progalap z.h-mra. Na szóval az a gondom, hogy felraktam az Nvidia drivert, de nem tudom a monitor felbontását megváltoztatni csak a képernyõét. tehát ha megvltoztatom a felbontást akkor a monitor ugyanolyan kicsi marad így a nagyobb felbontás miatt az asztal lelóg a képrõl... Pedig tudom, hogy képes a monitor is meg a vidi katyi is nagyobb felbontásra, mert amikor még nem volt rajta a driver akkor még nagyobb felbontásban ment z Ubuntu, de most már nem tudom ugyanott átállítani a felbontást. Gondolom a driver miatt...
Egyébként a gép nagyon régi egy Nvidia mx440 agp 8x kártya van benne, de a futási sebességgel nincs is baj csak azzal, hogy nem tudom a felbontást állítani...
Elõre is köszi: mt91
Ha volt már a kérdés ezer bocsi, de sajnos most nincs idõm átnézni a régebbi hsz-eket, mert mennem kell z.h-ra. De utána pedig sûrgõs lenne a megoldás, mert kéne a linux, h tudjak készülni a progalap z.h-mra. Na szóval az a gondom, hogy felraktam az Nvidia drivert, de nem tudom a monitor felbontását megváltoztatni csak a képernyõét. tehát ha megvltoztatom a felbontást akkor a monitor ugyanolyan kicsi marad így a nagyobb felbontás miatt az asztal lelóg a képrõl... Pedig tudom, hogy képes a monitor is meg a vidi katyi is nagyobb felbontásra, mert amikor még nem volt rajta a driver akkor még nagyobb felbontásban ment z Ubuntu, de most már nem tudom ugyanott átállítani a felbontást. Gondolom a driver miatt...
Egyébként a gép nagyon régi egy Nvidia mx440 agp 8x kártya van benne, de a futási sebességgel nincs is baj csak azzal, hogy nem tudom a felbontást állítani...
Elõre is köszi: mt91
Áhh, köszi. Ez lett volna a kérdés, hogy akkor hány MHz-es kell bele. 😊
Akkor végülis nem lesz olyan nehéz találni bele. De, hogy lenne jobb? Egy 1 GB-os, vagy 2 512 MB-os?
Akkor végülis nem lesz olyan nehéz találni bele. De, hogy lenne jobb? Egy 1 GB-os, vagy 2 512 MB-os?
Ott írja:
2 DDR DIMM Sockets
Two 184-pin 2.5V DDR SDRAM (DDR200/266)
Maximum: 1GB
Tehát 2 darab DDR1-es memória mászik bele, max 1GB-ig. Azaz max 2db 512MB-os és max 266MHz-es modul.
2 DDR DIMM Sockets
Two 184-pin 2.5V DDR SDRAM (DDR200/266)
Maximum: 1GB
Tehát 2 darab DDR1-es memória mászik bele, max 1GB-ig. Azaz max 2db 512MB-os és max 266MHz-es modul.
[merlinw.org]
Fenn hagytam még az XP-t amikor Ubuntut telepítettem, biztos ami biztos. És, hogy megtudjam milyen RAM való ebbe a gépbe csináltam egy "riportot" Everest-el. Pár napja kérdeztem, hogy régen milyen RAM-ok voltak, mert szeretném mamám gépét kicsit felgyorsítani. 😊
Ilyen alaplap van benne.
Ilyen alaplap van benne.
Na csináltam riportot mamám informatikai õskövületével 😄D
Feltöltsem valahova, vagy elég pár infót kiírni, hogy megtudjuk mi megy bele?
Feltöltsem valahova, vagy elég pár infót kiírni, hogy megtudjuk mi megy bele?
[merlinw.org]
Örülhetek egyáltalán hogy tudok honozni windows alatt lefagy valamiért az S2 logon és akár mit csináltam nem javul.
Akkor megvan megoldás , sok ötletem nem maradt, sajna a szerverünk ts 2 es ezért így jártam 😄 de nem okoz gondot nem beszélek és kész.
ez a ts2 linux kliensének a hibája.
használj ts3at.
használj ts3at.
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Kössz mindjárt utána járok.
Lehet rosszul tudom, de az ALSA is képes volt több szálon futni. A HoN egy új játék, van Pulseaudio támogatása. Illetve magának a Pulseaudionak is van failsafe ALSA kompatibilitása. Én úgy vettem észre hogy az ALSA-t használó alkalmazások is gond nélkül mennek mellette, akár többszálasítva is.
Lehet nincs igazam egyébként. Viszont a játékban a hangbeállításoknál megnézném mi van kiválasztva, lehet az alapértelmezés nem a Pulse.
Lehet nincs igazam egyébként. Viszont a játékban a hangbeállításoknál megnézném mi van kiválasztva, lehet az alapértelmezés nem a Pulse.
Kár😞 igazából az lenne jó tudnék beszélni ts 2 ön de ha nem nem így jártam, sok ötletem nincs mit tehetnék, hon nak van linux kliense nem is értem miért nem támogatja.
Pulseaudio-t? ne próbáld, mert alapértelmezett. Ez nem rajtad múlik, hanem a játékon. Ha a játék nem támogatja, akkor nem tehetsz semmit.
Pulseaudio egy audio interfész, ami többszálasítja az ALSA-t. (talán az OSS-t is, de erre nem esküszöm).
Pulseaudio egy audio interfész, ami többszálasítja az ALSA-t. (talán az OSS-t is, de erre nem esküszöm).
[merlinw.org]
értem köszi, megpróbálom telepíteni.
Ha nem pulseaudio-t használ a játék, akkor ez teljesen normális. Csak a pulseaudio tud egyszerre több eszközt megszólaltatni egy idõben.
[merlinw.org]
10.04 es ubuntum van fent, ha ez számít valamit😊
Sikerült megoldanom a problémákat , de szokásosan újabb lépett fel, ha elindítom a heroes of newerthet és a teamspeaket együtt csak az egyik ad ki hangot, amelyiket elõbb indítom, ha elindítom a teamspeaket akkor ott tudok beszélni és jó, utána elindítom a hon t akkor meg ott lenémul az egész, ha fordítva csinálom akkor hon megy és ts nem, ez mitõl lehet?
ubuntun hangkártya és videókártya drivert hogy tudom állítgatni?
<#nevetes1>#nevetes1>
xp-n nõtt fel, furcsa volt neki.
am jó lett a gép megint. este javítottam win7 dvd-vel, igaz hogy semmit nem talált, nem javított, nem talált visszaállítási pontot (pedig van), de jó lett xD mostmár botol rendesen...MS FTW <#idiota>#idiota>
xp-n nõtt fel, furcsa volt neki.
am jó lett a gép megint. este javítottam win7 dvd-vel, igaz hogy semmit nem talált, nem javított, nem talált visszaállítási pontot (pedig van), de jó lett xD mostmár botol rendesen...MS FTW <#idiota>#idiota>
All hail the double x!
update-grub
ez nem csinálja ezt meg? nekem ott volt a választómenüben az xp ubi telepítés után, bár már nem használok xpt
ez nem csinálja ezt meg? nekem ott volt a választómenüben az xp ubi telepítés után, bár már nem használok xpt
na felraktam a 10.10-et. de sajnos eltûnt az xp boot most nincs xp-m. eleve elég hülyén bootolta be az xp-t.
10.10 telepítése elõtt úgy volt, hogy. windows 7 kiválaszt -> ott a régebbi windows verzió és akkor indította az xp-t.
most ha rámegyek a régebbi verziójú windows indításra újraindítja a gépet. elõ tudom még szedni valahogy azt az xp-t?
más: egér görgetésre azóta sincs semmi egyszerûbb megoldás?
10.10 telepítése elõtt úgy volt, hogy. windows 7 kiválaszt -> ott a régebbi windows verzió és akkor indította az xp-t.
most ha rámegyek a régebbi verziójú windows indításra újraindítja a gépet. elõ tudom még szedni valahogy azt az xp-t?
más: egér görgetésre azóta sincs semmi egyszerûbb megoldás?
:3
spoiler nem igazán jó 😄 van rá egy script, ami kattintásra jeleníti meg... 😊
All hail the double x!
jaja, közben már kiírtam a win7-et megint 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
asszony lehülyézte az ubisokat 😄 szerinte hülyeség ez a rendszer
All hail the double x!
Ha Win7-rõl van szó már az sem kell, bebootolsz a W7 lemezrõl és lesz egy Recovery gomb, oszt sanyi😊
[merlinw.org]
ahm. naon reggel van még ehhez 😄 ma így marad, este majd valamit alkotok a leírtakból.
annyi volt a szitu, hogy lefagyott a gép (win7) reset, és onnantól bios után read disk error, nyomjak ctrl+alt+del-t :/ de az ubi frankón látja azt a merevlemezt, este filmet is néztem róla. lehet elég lenne egy fixboot, fixmbr <#nemtudom>#nemtudom>
annyi volt a szitu, hogy lefagyott a gép (win7) reset, és onnantól bios után read disk error, nyomjak ctrl+alt+del-t :/ de az ubi frankón látja azt a merevlemezt, este filmet is néztem róla. lehet elég lenne egy fixboot, fixmbr <#nemtudom>#nemtudom>
All hail the double x!
Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" ütemterv:
December 2nd - Alpha 1
February 3rd - Alpha 2
March 3rd - Alpha 3
March 31st - Beta
April 21st - Release Candidate
April 28th - Ubuntu 11.04
December 2nd - Alpha 1
February 3rd - Alpha 2
March 3rd - Alpha 3
March 31st - Beta
April 21st - Release Candidate
April 28th - Ubuntu 11.04
[merlinw.org]
Ha Windows van a gépen
1. Scan és javítás: cmd -> chkdsk c: /r /f (majd ezt minden paricióval)
2. Teljes scan: warezolj egy HDTune Pro-t, talán a legtutibb cucc. Nem javít, de mindenrõl beszámol😊
3. Ha nem lenne Tune-ban akkor ellenõtiztesd le a SMART-al is. HD Sentinel is tud de vannak ingyenes megoldások is.
Linux:
Linux-al nem fogsz tudni NTFS fájlrendszert ellenõrizni
NTFS: Windows+chkdsk
Ext: Linux + fsck
1. Magát a merevlemezt smartctl-el tudod, amennyiben van a lemezben SMART és engedélyezve van az a BIOS-ban:
Helyek, kompúter, kívánt lemezre kattint kétszer = bemount
sudo apt-get install smartmontools
sudo smartctl -t long /dev/sda (a lemez neve - ha nem tudod, akkor:cat /proc/partitions)
sudo smartctl -a /dev/sda
2. Aztán van egy olyan fícsör is, hogy:
sudo apt-get install ntfsprogs
sudo ntfsfix /dev/sda1
Ez ráerõszakolja a Windows-t, hogy indításkor nyomjon egy komplett chkdsk-t
3 Tapasztalataim szerint, ha a chkdsk/fsck nem javítja meg, akkor marad a teljes formázás. Ha azután sem, akkor kuka a lemez.
1. Scan és javítás: cmd -> chkdsk c: /r /f (majd ezt minden paricióval)
2. Teljes scan: warezolj egy HDTune Pro-t, talán a legtutibb cucc. Nem javít, de mindenrõl beszámol😊
3. Ha nem lenne Tune-ban akkor ellenõtiztesd le a SMART-al is. HD Sentinel is tud de vannak ingyenes megoldások is.
Linux:
Linux-al nem fogsz tudni NTFS fájlrendszert ellenõrizni
NTFS: Windows+chkdsk
Ext: Linux + fsck
1. Magát a merevlemezt smartctl-el tudod, amennyiben van a lemezben SMART és engedélyezve van az a BIOS-ban:
Helyek, kompúter, kívánt lemezre kattint kétszer = bemount
sudo apt-get install smartmontools
sudo smartctl -t long /dev/sda (a lemez neve - ha nem tudod, akkor:cat /proc/partitions)
sudo smartctl -a /dev/sda
2. Aztán van egy olyan fícsör is, hogy:
sudo apt-get install ntfsprogs
sudo ntfsfix /dev/sda1
Ez ráerõszakolja a Windows-t, hogy indításkor nyomjon egy komplett chkdsk-t
3 Tapasztalataim szerint, ha a chkdsk/fsck nem javítja meg, akkor marad a teljes formázás. Ha azután sem, akkor kuka a lemez.
[merlinw.org]
haj!
cd-rõl bootoltam ubit (10.04) kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehet scandisk félét futtatni egy winyón :/ hátha segít a read disc error jelenségen <#szomoru1>#szomoru1>
cd-rõl bootoltam ubit (10.04) kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehet scandisk félét futtatni egy winyón :/ hátha segít a read disc error jelenségen <#szomoru1>#szomoru1>
All hail the double x!
Nekem is 10 éves gépem van 😊
A programfagyásokat meg tuti hogy hardverhiba okozta, 5,5 órán át ment a memtest, és bepirosította a képernyõt a sok hibaüzenet :-/.
Most megvariáltam a modulok sorrendjét, azóta nem volt vele gond. De ez már erõs off.
A programfagyásokat meg tuti hogy hardverhiba okozta, 5,5 órán át ment a memtest, és bepirosította a képernyõt a sok hibaüzenet :-/.
Most megvariáltam a modulok sorrendjét, azóta nem volt vele gond. De ez már erõs off.
Jahm. Mint írtam, mielõtt vásárolni kezdesz, nézd meg mit támogat az alaplapod. Voltak régi lapok amelyek még típus szinten sem ettek mindent (PC66, PC133). Illetve, hogy valóban SDRAM-ról van-e szó, nem DDR-tõl. SDRAM '92-93-as technologia.
[merlinw.org]
Tudom, hogy elméletileg nincs 216 MB-os, de Ubi még is ezt írja. Lehet nem látja a többit.
Valószínû, hogy egy 512-es kell akkor keresni, mert olyan áraik vannak, hogy csak nézek. Ilyen 17e Ft újonnan...mondom WTF 😄
De úgy látszik létezett 1GB SDRAM 😊
Valószínû, hogy egy 512-es kell akkor keresni, mert olyan áraik vannak, hogy csak nézek. Ilyen 17e Ft újonnan...mondom WTF 😄
De úgy látszik létezett 1GB SDRAM 😊
Emlékeim szerint SDRAM-ból 512MB volt a legnagyobb, DDR-bõl pedig az 1GB-os.
256MB az, nem 216 (1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024-2048-4096-8192, stb vagyis a kettõ hatványai)
Nekem az elsõ gépemben 2x2MB-os EDO RAM-ok voltak, azaz 4MB memória volt a gépben '92-ben😊 Kész küzdelem volt a 8MB memóriaigényû Doom-ot életre lehelni😊
256MB az, nem 216 (1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024-2048-4096-8192, stb vagyis a kettõ hatványai)
Nekem az elsõ gépemben 2x2MB-os EDO RAM-ok voltak, azaz 4MB memória volt a gépben '92-ben😊 Kész küzdelem volt a 8MB memóriaigényû Doom-ot életre lehelni😊
[merlinw.org]
Értem. Akkor lehet nem lenne jó amit néztem. Létezett akkoriban 512 MB vagy 1 GB-os?
Meg kell majd néznem milyen lap van benne, meg a mostani RAM milyen és az alapján nézni valami jobbat. Akiknek ilyen hasonlóan régi gépük van, azok olyanokat írtak, hogy 512-1GB RAM-al szépen futnak. Bár lehet, hogy nem lesz jobb semmivel se, de hát azért 216 MB-al szegény Ubi.<#vigyor>#vigyor>
Mondjuk elég érdekes, hogy 216 MB-os RAM-ot gyártottak.
Köszi a segítséget.
Meg kell majd néznem milyen lap van benne, meg a mostani RAM milyen és az alapján nézni valami jobbat. Akiknek ilyen hasonlóan régi gépük van, azok olyanokat írtak, hogy 512-1GB RAM-al szépen futnak. Bár lehet, hogy nem lesz jobb semmivel se, de hát azért 216 MB-al szegény Ubi.<#vigyor>#vigyor>
Mondjuk elég érdekes, hogy 216 MB-os RAM-ot gyártottak.
Köszi a segítséget.
Sima SDRAM (PC133 - 133Mhz) és DDR1 (PC333 / PC2700 / PC266 / PC2100). 2*133MHz és 333Mhz).
A mai gépekbe minimum DDR2 kell, ez ugye függ az alaplaptól. Ha az alaplap támogatná is, nem célszerû különbözõ modulokat használni (olyan lassú lesz a rendszer, mint a leggyengébb láncszem), de még különbözõ márkájú/méretût sem (ezért árulják õket kit-ben).
A mai gépekbe minimum DDR2 kell, ez ugye függ az alaplaptól. Ha az alaplap támogatná is, nem célszerû különbözõ modulokat használni (olyan lassú lesz a rendszer, mint a leggyengébb láncszem), de még különbözõ márkájú/méretût sem (ezért árulják õket kit-ben).
[merlinw.org]
Merlin szerinted 10 évvel ez elõtt milyen RAM szabványok voltak? Lehet tudnék szerezni egy régi gépbõl RAM-ot, mert a mostani Ubis gép a kevés RAM miatt lassú. Meg ha cserélnék, akkor újra kellene telepíteni az egészet?
Hát, nem lettem okosabb. Nem írt ki semmit. 😊
A Firefox is mindig lerohad mostanában, de legalább lehet crashreportot küldeni. Viszont vicces: felraktam a chromiumot, de még mindig nem tetszik, szóval gondoltam megpróbálkozom újra a firefoxszal, és azóta nem omlott össze. Biztos berezelt. 😊
A Firefox is mindig lerohad mostanában, de legalább lehet crashreportot küldeni. Viszont vicces: felraktam a chromiumot, de még mindig nem tetszik, szóval gondoltam megpróbálkozom újra a firefoxszal, és azóta nem omlott össze. Biztos berezelt. 😊
Elofordul az ilyen, inditsd konzolbol az alkalmazast, akkor latni fogod, min bukott ki. Mas kerdes, hogy nem biztos, hogy tudsz is segiteni a dolgon :]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Volt már veletek olyan, hogy se szó se beszéd leállt valami program, mindenféle hibaüzenet nélkül? Filmet nézek, és a VLC már másodszor lépett ki :]
Nem zombult be vagy ilyesmi, nincs benne a feladatlistában.
Lehet hogy a file-lal nem okés valami?
Nem zombult be vagy ilyesmi, nincs benne a feladatlistában.
Lehet hogy a file-lal nem okés valami?
[merlinw.org]
Hírek a 11.04 alapértelmezett alkalmazásairól:
- LibreOffice will likely be included in next version of Ubuntu if it's ready
- Firefox 4 is still favored over Chrome as the default browser in Ubuntu. Chrome still poses too many challenges for Ubuntu (the release cycle doesn't fit well with Ubuntu Update model and also there are issues with the Global Menu integrations and so on).
- The decision to replace Evolution with Thunderbird in Ubuntu has been deferred. Hopefully Thunderbird will be ready in a cycle or two (it misses a calendar, exchange support, integration with appmenu and messaging menu).
- Banshee might be included by default in Ubuntu 11.04 (and thus replace Rhythmbox) if it can be slimmed down to fit on the CD
- Oneconf will be included by default in Ubuntu 11.04. OneConf is a mechanism for recording software information in Ubuntu One, and synchronizing with other computers as needed.
- Gnome-dictionary will be removed from the CD
- Nautilus Elementary was also brought up for discussion, but was rejected "because the patches are considered hacks".
- LibreOffice will likely be included in next version of Ubuntu if it's ready
- Firefox 4 is still favored over Chrome as the default browser in Ubuntu. Chrome still poses too many challenges for Ubuntu (the release cycle doesn't fit well with Ubuntu Update model and also there are issues with the Global Menu integrations and so on).
- The decision to replace Evolution with Thunderbird in Ubuntu has been deferred. Hopefully Thunderbird will be ready in a cycle or two (it misses a calendar, exchange support, integration with appmenu and messaging menu).
- Banshee might be included by default in Ubuntu 11.04 (and thus replace Rhythmbox) if it can be slimmed down to fit on the CD
- Oneconf will be included by default in Ubuntu 11.04. OneConf is a mechanism for recording software information in Ubuntu One, and synchronizing with other computers as needed.
- Gnome-dictionary will be removed from the CD
- Nautilus Elementary was also brought up for discussion, but was rejected "because the patches are considered hacks".
[merlinw.org]