Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
A hekkelés az üres cgroup-okat távolítja el. Linus Torvalds (a Linux kernek atyja) által jóváhagyott - bár nem ért egyet a kivitelezéssel, mert nem kernelszintû a megoldás. 64bites rendszereken csak saját felelõségre.
Linus reakciója a témára
Kernelszinten csak a 11.04-ben találkozhatunk e fícsörrel.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
igaz a #8354 ben leírt probléma jött elõ bár semmilyen adatokat nem írt ki a géprõl bejelentkezés után csak simán grafikus felületet nem indította, én meg mivel nincs kedvem órákat googlezni megoldásért, nem szerver ez csak fater gépe akinek nem szeretném elmagyarázni hogy "nah apu ezután mindég be kell jelentkezned és tess itt a papír a parancsal amit be kell gépelned-ránéz papírra =hireoglifa, aztán rámnéz wtf fejjel" elképzeltem a jelenetet és inkább reinstall mellett döntöttem mint leggyorsabb megoldás 😄
kár hogy vannak még mindég ilyen bakik néha, okés tudom hogy kuszált a fejlesztés és összeakadhat könnyen és nem úgy van hogy ezelõtti váltásnál nem volt akkor következõnél sem lesz hasonló, de így nem lesz terjeszkedés ebbõl hiába jobb a struktúra mint egy windows.
A másik, hogy miután ápgrédeltél CD-rõl, utána úgyis kapsz majd ~1GB-nyi újabb frissítést, így pedig majdnem ugyanott vagy. Online frissítés pedig logikusan rögtön a legfrissebbet tölti mindenbõl.
[merlinw.org]
A másik, hogy miután frissítettél CD-rõl, utána úgyis kapsz majd ~1GB-nyi frissítést, így pedig majdnem ugyanott vagy. Online frissítés pedig logikusan rögtön a legfrissebbet tölti mindenbõl.
[merlinw.org]
https://help.ubuntu.com/community/MaverickUpgrades
de látom itt Alternate verzióval van a példa meg a kódsor, de egy próbát megér alapon kipróbálom ,persze nem találta a dolgokat.
gondoltam megkérdezem, hogy lehet-e gyáriról frissíteni, vagy csak alternaterõl?
persze úgy én is tudnám hogy a csomagkezelõ felugrik mert lát új csomagokat a meghajtóban és frissítem a csomagot, de valahogy én úgy gondolom egy dist-upgrade hez hasonló valami gyorsabb, mert ott vannak az adatok ugye a cdn és nem kell netrõl töltögesse.
zsir uj ubu 10.10 re
eddig kifogastalan,de a Firefoxban a beallitasok ban,nem reagal a billentyuimre.
Fox frissitve
[merlinw.org]
jó lenne már egy natív adobe programcsomag linux -ra, akkor itt tudnám hagyni a windowst teljesen
Bazinga!
[merlinw.org]
szerintem vmivel pöcsölget a bootnál az ubuntu, lehet vmi hálózati eszközzel (pl ip -t kér le a dns servertõl) vagy vmi bedugott usb -s cucc fogja meg a boot folyamatot
nyomj egy esc -et a bootnál, elvileg ilyenkor átugrik szöveges üzemmódba és látod is, hogy mit csinál éppen... legalábbis régebbi ubuntuknál lehetett esc -et nyomni a bootoláskor
Bazinga!
Ma reggeli állapot: Nincs jelenleg rossz szektor a hdd-men, kivéve a 25 reallokáltat, de gondolom azokat nemigen lehet már visszaállítani, mert a meghajtó firmware-jét kellene hozzá piszkálni. Az Ubuntu továbbra is kb. 30 mp üresjárattal kezd el töltõdni. Amúgy a gép stabilan mûködik, ezt leszámítva semmilyen lassulás, semmilyen probléma nem észlelhetõ. Törõdjek bele? 😊
No a múlt heti nyavajámmal eddig jutottam:
Kipróbáltam az etc/default/grub átírását, hogy nyomon kövessem a bootolási folyamatot. Na most úgy néz ki, hogy ahogy indítom a gépet, a grub menüjébõl választom az ubuntut, kb. fél percig nem történik semmi (hdd led halványan világít, nem úgy mint szokott), majd ezt követõen hibák és problémák nélkül betöltõdik a rendszerem. (A Vistát indítva nincs üresjárat, az a szokott módon és idõvel töltõdik).
Megnéztem a Lemezkezelõ nevû alkalmazással, 25 rossz szektorom van.
Leszedtem az elõbb említett HDAT2 nevû dolgot (Hiren's Boot Cd vagy mi a fene tartalmazza), azzal csináltam egy egy lemezfelületellenõrzést, de nem találtam hibát. (?)
Valaki mondta a HDD Regenerator nevû programot, hogy azzal a nem fizikailag sérült szektorokat vissza lehet állítani. Ezt nem próbáltam még, mert nem találtam meg ezt a HDD Regenerator nevû dolgot sehol, helyette tartalmazza a Hiren"S CD ezt a HDAT2-t.
Hogyan tovább?
Nekem az NV driver szokott ilyet csinálni, nem tudja betölteni a kernelmodult, ilyenkor egy újratelepítés/kernel modul beforgatása megoldja a problémát.
Mostmár rájöttem mi a helyzet, nem támogatja a Meerkat az nvidia 96-os chipseteket, ezen a szar gépen pedig az van.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
All hail the double x!
Más: fsck van ext-re. chkdsk nem tud Ext-es particiót ellenõrizni. Persze biztonság kedvéért sosem árt, de szerintem nem ezzel lesz a probléma. Hibás szektor instabilitást okoz, nem lassulást. Ha modernebb SMART-al felvértezett lemeze van,. akkor pedig a SMART azonnal átpakolja az adatokat egy jó szektorra.
[merlinw.org]
1.Sok sok netrõl lekapható BootCD-n szerepel a Test Hard Disk 1.0 ingyenes (DOS) bajom az vele,h nem mindíg látja meg a vinyót fõleg ha valami egzotikus vezérlõ van a gépben.
2. Ilyenkor erre a célra van még nekem ingyenesen beszerezhetõ (Partition Wizard Home Edition) ez egy LiveCD bartáságos grafikus felülettel. Ebben van felület teszt (egyébként ez gyorsabban végez mint a Test Hard Disk 1.0
Van aki szerint a sima CHKDSK is megmondja,hogy van e hibás szektor a vinyón. (ez utóbbit azért nem használom mert ahhoz túl gyorsan végez,hogy hihetõ eredményt adjon.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
És ahogy õ leírta,hogy különösebb elõzménye nem volt ennek a problémának hanem az az eset tipikusan amikor (egyszer csak..)
Így én erre tudok gondolni.
De bocsi nem bele akartam szólni .. ismétlem csak egy ötlet volt!
Üdv!
TestHDD!
kern.log - kernel mapló
daemon.log - szervízek naplója
syslog - rendszer napló
Keress hibákat, errororkat, stb. Ismerkedj velük, guglizz. Fontos, hogy otthon érezd magad a log mappában a késõbbi problémák elhárítása miatt. Most elsõ körben ki kell nyomoznod, hol akad el a bootolási folyamat..
Másik lehetséges megoldásként, nyomon követheted a boot-olási folyamatot, ha az /etc/default/grub -ban a:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT mögül kitörlöd a "quiet splash"-t.
sudo update grub, majd reboot és figyeld, hol a bibi.
[merlinw.org]
Egyébként újraraktam, sima Ubuntu 10.10. A probléma (lassú boot) továbbra is fennáll.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
All hail the double x!
sudo update-grub
Második: /etc/default/grub -ban a timeout paramétert növeld ha 0, hogy megjelenjen a Grub menü.
Ezután ismét sudo update-grub
Valamint 10.04 óta van startup manager az adminisztráció menüben, azzal is tudod variálni.
[merlinw.org]
4 partícióra van szedve a merevlemezem, 1 a rendszernek, 1 a home-nak, 1 a cserének, és van 1 partíció, amin Vista van. Namost ezt a Vistás partíciót nem tudom indítani, a Grub menüje meg sem jelenik, és fogalmam sincs hol kell szerkeszteni, egyáltalán hogy lehet felismertetni, hogy a 4. partíciómon van még egy oprendszer, amit néha kénytelen vagyok használni, de nem tudom elindítani. Örülnék minden segítségnek!
Lehet picit OFF.. de talán mégse.
Szóval.. ismertek esetleg olyan LiveCD vagy BootCD-s rendszert ami mûködõ rendszerünkrõl képes megadott heylre akár egy szabad particióra image-t készíteni?
Megesküdnék,hogy van kifejeztetten ilyen distro csak én nem ismerem.
Köszi elõre is!
szerepe van. 😊