11431
Ubuntu Linux
-
#9026 Az esetek 99,9%-ban a program a hibás nem az OS. Ez a Windows-ra is igaz.. -
#9025 ahha, értem :D Lehet h nem is linux hanem a pidgin a hibás:D -
#9024 nekem is fagyott már le a pidgin, ezért nem használom. -
#9023 nincs is compizom. Nekem nem tetszik. Alapot használok meg pár screenletset. És szokás szerint ma is lefagyott egyszer a pidgin. Épp ír haverom, és 5 percig ír, és már gyanús h ennyi idő alatt nem írja le, rákattolok azt látom h úgyragadt, ha én írok azt látja csak én nem látom h változna bármi is -
#9022 az ubuntu desktop gnome-ot használ, netbook meg unity-t, tudtommal csak felületben tér el. -
#9021 Köszöntem, nagyon süti :) -
#9020 A netbook és a sima ubi között van valami lényeges különbség? -
#9019 az awn -nél az appleteknél van egy olyan, hogy "kiterjesztő"... abból raktam be kettőt a launcherek után, így a többi ikon kikerült a szélére... a többit meg ugye dragndrop módszerrel lehet ide oda pakolgatni
panel eltűntetése:
alt+f2 --> gconf-editor (vagy terminálban sudo gconf-editor)
destktop/gnome/session -> itt van egy olyan hogy required_components_list, duplaklikk rá és a panelt távolítsd el
restart után el is tűnik
visszarakni ugyanígy kell
-
#9018 Felraktam újra, most úgy néz ki hogy jó lett, igaz most a telepítés végén nem indult valamiért újra magától, de kapott egy force restartot mert egy fél óra után meguntam, most indul rendesen, újra is tudom indítani, egyedül a wifi állapotot jelző ledem meg néhány Fn+ os dolog nem megy, de ezek annyira nem fontosak. -
#9017 Hali, azt hogy oldottad meg, hogy az óra a jobb szélén van? Nekem nem sikerült külön mozgatni az ikonokat :(
Másik kérdés, hogy hogy lőtted ki az utolsó gnome panelt? Nekem nem engedi :( -
#9016 rengeteg puding létezik, valamelyik csak ízleni fog :)
cd-ről bootolva megy? mert akkor feltelepítve is mennie kéne, kivéve ha elrontasz valamit telepítésnél. -
#9015 hát ez a puding romlott :D
komolyra fordítva a telepítés után elindult, de egy újraindítás után már se kép se hang :S be se bootol meg semmi villog a kurzor de nem reagál semmire, csak a hosszan nyomott power gombra kapcsol ki ez úgy tűnik nem akar nekem összejönni :S :S -
#9014 a puding próbája az evés, az Ubuntunak meg ha feltelepíted. -
#9013 terminálba: top és megnézed, hogy mi eszi a procit, valószínűleg attól fagy le. lehet a compiztól lassú, de nem hinném, hogy a metacity lenne bugos...
virtuális terminál felbontás, vagy ez -
#9012 Hello!
Szerintetek egy Asus K52DE laptopon működne rendesen az ubi? Azért kérdezem mert ez a laptop hivatalosan csak a win7-et támogatja 100%-osan, ill csak ahhoz vannak driverek hozzá. Jó lenne ha fel lehetne rá varázsolni az ubit rendesen. -
#9011 mostanában rengeteg grafikus hibám van. Mondjuk befagy egy programnak a grafikus része. Tehát a ablakot tudom mozagni, de a progamnál, az ablakom belüle minden fehér, virtuális terminált valamiért 640*480-ba rakja az eddig 1280 helyett, és ráadásul nem felül kezdi el a szöveget írni, hanem alul. Ezek mitől lehetnek? -
#9010 Én a Full Tilten szoktam játszani, az már szinte tökéletesen működik. Régen sok volt a hiba benne, de most már majdnem teljesen jó. Egyedül ha frissítés van, akkor összecseszi picit a betűket, de ha kilépsz és vissza, akkor jó. -
#9009 ty:) -
#9008 Szerkesztettem..:) -
#9007 thx :) -
#9006 THPoker
pokerroom.com
instantpoker.org/ubuntu-poker-software
mypokerbasics.com
többi
-
#9005 Tudtok linuxra/ubuntu -ra írt poker klienseket?
wine -al nem akarok szórakozni, mert vagy nem megy, vagy bug -osan fut, vagy ha jól is fut jelenleg, akkor jön egy program update és akkor fog szarul futni... az egyes póker oldalakon lévő java kliensek meg lassúak és funkciószegények
szal van e olyan pókersite ahol van linuxos kliens? -
JagFater #9004 Köszi, megnézem ezeket. -
#9003 - LiveCD-ről boot
- Gparted (root-ként) elindít
- partición jobb klikk, átméretezéz/mozgatás
-
#9002 Ubuntu Tweak-ben van kernelpucoló, vagy futtatod ezt a scriptet:
#/bin/bash
ls /boot/ | grep vmlinuz | sed 's@vmlinuz-@linux-image-@g' | grep -v `uname -r` > /tmp/kernelList
for I in `cat /tmp/kernelList`
do
aptitude remove $I
done
rm -f /tmp/kernelList
update-grub
-
#9001 Hello.
Egy partición használom az ubuntut, viszont a particióból szeretnék "levágni" egy kb 50 gb-os részt, amire (szégyen-nem szégyen) Windowsot szeretnék rakni. Hogyan kezdjem el, lehetőleg adatvesztés nélkül? :) -
#9000 Használd a Grub Customizer-t -
JagFater #8999 Világos, de a régire akkor pont semmi szükség. Pár hónap múlva percekig fogja tölteni a grub menüt?
Ne bosszantson már fel, hogy kézzel szedegessem ki állandóan a régi bejegyzéseket... -
#8998 na vajon miért? :) új kernelhez új grub bejegyzés dukál (változatlan grub konfiggal nem töltődne be az új kernel) és a legegyszerűbben az update grub -al lehet megoldani, azt futtatja le minden kernel frissítésnél -
JagFater #8997 Kernel frissítésnél mi a rákért rakja be magát a grubba mindig? Már 3kilóméter hosszú a grub menü...
-
#8996 bejött a frissítéskezelőben egy olyan, hogy indítsak intelligens frissítést. Elindult egy olyasmi, mint disztribúciófrissítéskor, és ahogy nézem le akarja szedni a wine1.3 csomagot. Ez mitől van? (nem engedtem neki egyelőre) -
#8995 Ubuntu Tweak-ben végre mplayer daily és mplayer-gui (gmplayer) PPA forrás Maverick-hez:) -
#8994 Es ha valakinek ez nem szimpatikus megoldas, akkor ajanlom a drapes csomagot :] -
#8993 Automatikusan váltakozó háttérképeket akartam, de saját képekből. És ráakadtam erre.
Kiválasztasz egy mappát és az abban levő képekből csinál egy xml fájlt, ami megjelenik a háttérkép kezelőben és onnan tudod eltávolitani is.
Ugy vettem észre,hogy az animáció nem megy,tehát én azt 0-ra állitottam.
-
#8992 na ez már tényleg jóval igényesebb munka mint a lentebbi aero fos :) -
#8991 Boaah
Viszont ez nagyon baba. VMWare-en kipróbáltam, meg sem lehet ismerni az Ubit:) -
#8990 aki EZT felteszi az az igazi windóz fanatic :D
(ha fizetnének érte akkor se használnám ezt, elég ronda... :D) -
#8989 hehehe, most lebuktam :)
thx :) -
#8988 Windóz fanatic:)) Egyébként csini. -
#8987 AWN rlz :)
meg tudtam szabadulni mindkét paneltől a segítségével, panel módban használom, nem mint "dock" -ot
nekem bejön, egyszerű és nagyszerű :)
szkrínsát
az asztalon is hemzsegnek az ikonok :D