Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Ujabb problemam van 😊).Nem tudom alvo allapotba tenni vagy hibernalni a gepet...
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Ha nem wlan0, hanem wan0 vagy eth0, esetleg eth1-2-3-4, stb az eszköz neve, akkor logikusan azt írod a parancsba. ifconfig-al megnézheted, ha nem tudod (ifconfig -a)
további opciók (logikusan a power paraméter körül nézelõdj)
[merlinw.org]
Kénytelen leszel csinálni egyet ha Ubit akarsz. 😄
[merlinw.org]
Amúgy nem kell szerintem ketté vágni. Telepítésnél beállítod mekkora partíciót csináljon a telepítõ magának, és gondolom elvesz a nagy egészbõl egy kicsit.
Max. Merlin kijavít ha valami hülyeséget írtam. 😄
[merlinw.org]
Valszeg kirpobalom de elotte meg lenne par kerdesem.Az ubuntun ati driver mukodik? mert lattam h van linux driver.Hangkartyakat altalanossagba felismeri?
Teljesen kezdo vok lnux teren hol talalnek vmi anyagot ami segitene a kezeleseben?
Elore is koszonom a valaszokat😊
[merlinw.org]
Az erdekelne h ha tennek laptopomra ubuntut tobbet birna az aksi mint win7-el?
lehet az eladók közül páran nem felkészültek és meg is indul egy urban legend könnyen.
én legalábbis eddig ezzel találkoztam új laptopoknál
Mellékesen szerintem igen sok vásárlót veszítenének ezzel, és szemétség is lenne ilyen szabály, had telepítsen már rá az ember azt amit akar...
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
emígy érdekes lenne ha tényleg hivatkoznának erre a gyártók jó lenne utánnajárni mert lehet csak épp az egyik elárusító akart valamit behazudni mert több hasznot tudnak csinálni ha windowst is veszel vagy csak simán fogalma nem volt mit beszél mert az is elõfordul tényleg jó lenne valami több infó mert én is csak néztem hogy mit beszél.
remélem optimalizáció azt jelenti jelen esetben hogy sok kütyüt ráakasztanak ami szokásos és menni fog ubuntuval (pl webkamera stb stb) ez jobb reklám mint egy fapadra csupaszított laptop 😊
Linuxot több mint 20 millióan használnak felhasználói szinten, így akár sikere is lehet egy ilyen olcsó eszköznek.
[merlinw.org]
Eddig windowsnál már megszokhattuk hogy eladják hardwarevel a softwaret is termékkapcsolás okés, és akkor lehet ilyen idióta szabály hogy elveszik a gari ha teszel rá másik OP rendszert. de ezek szerint gyártók ennyire félõsek és nem m$ lefizetés volt a termékkapcsolás meg garancia dolog. ezekszerint egyszerûen csak arról van szó hogy nem akar a termékére garanciát adni és keresi a kibúvókat, csak sajna ebbõl a szemszögbõl az emberek nem fogják erõszakkal megkedvelni az ubuntut báris lesznek rázós heteik 😄
szerencsére az általános(openoffice, vlc), sõt néha profi (blender, gimp) programok annyira megtetszettek hogy windowson is csak ezeket használom mert többet tud mint amire kell, és szerencsére jellemzõ a népszerû programoknál hogy jól átlátható, egyszerûen kezelhetõ de még is sokat tud.

[merlinw.org]
Wine-vel sokat foglalkozom a telepítõscriptem miatt, elég gyorsan fejlõdik mostanában, már a Crysis Warhead is elfut vele😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
eddig enyém volt az említett Ubis gép nekem próbálgatások miatt kellett a 3d gyorsítás, de emígy már fel sem kell rakni drivert mert netezéshez stb elég jól felismer már mindent az Ubis, ezen is javítottak saját berken belül.
most winre kényszerültem, de megkedveltem az Ubit mikor az volt a jobb megoldás és érdekelne a véleményed, mert mérvadó lehet ebben a kérdésben. Van-e technikai akadálya annak, hogy a wine végül is egy egyszerûen kezelhetõ "setup.exe-t nyitom, progi fenn van, és csak használom" dolog legyen, és persze ne vigyen el milliószor több erõforrást mint egy virtuális gép?
Itt programoknál felhasználói dolgokra gondolok, akár internet eléréssel stb, és nem csak hogy a népszerûeket támogassa mint most, és azokat is sokszor csak megnyitja internetre nem engedi ki, valahol valami összeomlik stb.
Mert igazából wine így is fantasztikus emulátor, csak nem túl kényelmes és utána kell nézni annak is hogy egy állandóan errort dobáló program elfusson, pedig kényelmes hogy látszatra úgy el lehet rendezni a progit mintha ubuntus csomagból telepítetted volna 😊 Virtuális gép mint kényszermegoldás használtam ha nem kell nem szívózok vele, ezért érdekel hogyan látod ezt a dolgot.
Mert ahogy nézem évrõl évre alig növekszik a multiplatform fejlesztések száma, mert még közel sem érné meg úgy csinálni, ezért csak emulátorban bízok.